Perustukset RC stilt

Nykyaikainen teollisuusrakentaminen on pitkään löytänyt keinon rakentaa vaikeimmat ja korkeimmat rakennukset ongelmallisissa epävakaissa maissa. Pyllyjen perustuksia käytettiin talonrakentamisessa muina aikoina, mutta paalunrakentamisen todellinen tähti tuli esiin korostetun raudoitetun betonin keksinnöllä - kestävin ja massamateriaali teräsbetonipäällysteiden perustusten järjestämiseksi.

Mikä on ero betonipilareiden alapuolella olevan perustuksen välillä tavallisilta tuilta?

Toisin kuin poratut tai ruuvaamattomat kannattimet, paalujen paaluilla on koko joukko erittäin houkuttelevia piirteitä:

 • Vahvistetun rakenteen ansiosta vahvistetun betoniporan runko on paljon vahvempi kuin tylsä. Paalutukien paalujen suunnittelu on suunniteltu ja optimoitu suurille staattisille ja dynaamisille kuormille;
 • RC-kasa tuotetaan teollisesti korkean lujuuden omaavalla betonilla ja kalibroidulla vahvikkeella. Toisin kuin itse tehty kyllästynyt, betonipilojen tuotantotekniikka antaa sinulle mahdollisuuden hallita tuen laatua ja geometriaa.
 • Perustavanlaatuisen eron perusmuodon muista muodoista on, että paalut ajetaan paalulla tai upotetaan maaperään ennalta määrätyllä syvyydellä vibro-vasaralla.

Teollisessa rakentamisessa zhb-tukeja käytetään rakentamaan säätiö, joka ei vaadi lisätyötä ennen asennusta. Mitä tämä tarkoittaa? Tämä tarkoittaa, että säätiön rakentamisessa käytetään konkreettista tuotetta, joka on läpäissyt laadunvalvonnan, staattiset kuormitustestit ja ennen kaikkea korkean lujuuden omaavat betonilajit ovat täysin saavuttaneet lasketun lujuusarvon. Poran ollessa paikoillaan, joka on valettu asennuspaikalla, on vaikea tarkistaa vikoja.

Tieputkien suunnittelu yksityisten asuntojen perustuksiin

Pallojen paalujen muoto ja muoto määräytyy GOST ohm 19804.4-78 mukaan. Teollisessa rakennustekniikassa käytettiin paalun tukipituutta kolmesta yhdentoista metriin. Yksityisten asuntojen perustuksiin suosituin paalamalli on SC 3-30. Tämä on suhteellisen pieni 3 metrin neliökapselikanta, jonka paino on 700 kg.

Käyttötuki on valmistettu korkean lujuuden omaavasta sementistä ja siinä on teräsvahvistus kuumavalssattuja liittimiä käyttäen. Toisessa päässä on pyramidihieritys, dynaaminen turvallisuustaso on 1,5, jonka ansiosta voit menestyksekkäästi upottaa sen tiheään savi-, kivikkoiseen ja jäädytettyyn maaperään. Poikkeukset ovat kiviä ja murskattuja kivejä.

Säätörakenne perustuen käytetyille paaluille

Teollisen ja yksityisen rakentamisen intensiivinen kehitys on johtanut siihen, että suurimpia kaupunkeja ja esikaupunkialueita rakennettaessa rakennetaan mahdollisimman mukavasti ja kätevästi perinteisten kehitystoimien avulla. Käyttämätöntä jäi jyrkät rinteet, ravut, veteen kyllästyneet maaperät, joissa oli viiniköynnöksiä. Kaikki tämä aiheutti tilannetta, kun säätiöiden käyttö paalujen kohdalla ylitti perinteisen nauhan ja MZLF: n rakentamisen volyymit useaan kertaan.

Betonipallojen pohjan tärkein etu on erittäin suuri jäykkyys ja vakaus, mutta ennen asennusta on kiinnitettävä huomiota tiettyihin ominaisuuksiin:

 1. Kun tuki työnnetään maahan, kärki työntää ja pakkaa maaperän tetraedisen tukirungon ympärille. Tämän ansiosta lateraalinen paine betonirungon seinämille antaa perustan korkean jäykkyyden jopa suhteellisen heikoilla vesipohjaisilla mailla;
 2. Kun tietyn tyyppisen maaperän upottamisen olosuhteet lasketaan oikein ja dieselpolttoaineen teho valitaan, yksittäisen talon perustanmuodostukseen vaadittavien tukien määrä - 50-60 kappaletta voidaan lyödä yhden työvaiheen aikana;
 3. Pilarikannen kärjen vakiomalli mahdollistaa muutaman tunnin kuluttua sukelluksen suorittamisesta betonin kaatamisen muodostamaan monoliittisen grillata. Metallikehyksiä käytettäessä metallitelan kiinnittäminen betonituotteisiin voidaan suorittaa käyttämällä standardi ankkuripultteja.

Luonnollisten positiivisten ominaisuuksien ohella perustukselle on vahvistettu betonipilareita. Paalun kannattimen asentamisen jälkeen maaperän epämuodostuneet ja puristetut massat painuvat edelleen pylvään alaosaan ja sivupintaan. Vaikka asennuskorkeus ylittäisi jäätymisasteen, suuri sivuttaispaine usein työntää paalua maasta. Useimmiten tällainen katastrofi vaikuttaa pohjoisiin alueisiin, jotka yhdistävät suuren syvyyden ruuhkautumiseen ja korkeisiin pohjavesiin. Tällaisissa sääolosuhteissa on tarpeen käyttää vähintään 6 metriä pitkiä paikkoja.

Asennuspallojen asentamisen ominaisuuksia tiilitalon perustamiseksi

Vaikka betonirakenteiden on helppo upottaa peruskokoonpanoon, esivalmistettujen betoniteräsrakenteiden asennus vaatii maaperän alustavan yksityiskohtaisen tutkimisen tulevaa rakentamista varten. Et voi vain tulla alueelle ja yrittää ajaa teräsbetonituotetta maahan voimakkaan diesel-vasaran avulla. Siksi tällaisten töiden olisi oltava yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet betonipilojen perustusten rakentamiseen.

Yhden metrin halkaisijan kustannukset 150 x 150 osan kanssa ovat 500-550 ruplaa. Jos maaperän luonne edellyttää erikoistekniikoiden käyttöä tukien tukemiseksi, laitoksen hinta saattaa kaksinkertaistaa. Tällä hetkellä SC 3-30: n pienimmän paalun hinta on viidestä tuhannesta ruplasta, kun se toimitetaan maastoon ja asennukseen. Jos vertaamme betonipilarien asentamisen kustannuksia perustan alla ja kyllästymme, jälkimmäisen kustannukset ovat 2-2,5 kertaa pienemmät. Jos lasketaan raudoitettujen betonityyppien määrä perustan rakentamiselle ja verrataan niitä tarvittavaan tylsään, ne tarvitsevat noin 2-2,5 kertaa vähemmän.

Lähes samat työvoimakustannukset betonipolleille asennetut sääolosuhteet ovat paljon vahvempia ja kestävämpiä. Tällaiseen säätiöön rakennetun rakennuksen keskimääräinen käyttöikä voi asiantuntijoiden mukaan nousta 100 vuoteen. Lisäksi itsekulkeva vasara pystyy nostamaan ja kuljettamaan kasaa 5-10 minuutissa. Porauslaitteen laakereita rakennettaessa, jopa porakoneella, kestää vähintään kaksi tuntia.

Betonimyllyjen perustamista varten sinun on täytettävä niin sanottu paalikenttä. Tämä on tietty määrä tukia, jotka on asennettu tulevan rakennuksen suunnittelun mukaisesti laakerin ja pääseinien sijaintiin. Pienille pylväspareille voidaan käyttää pieniä dieselhammereita, päähineitä. Pitemmille, kuudesta metristä ja kauempaa, vaaditaan nosturin ja iskunvaimennin, jossa on ohjaava masto ja kaksitoiminen vasara.

Asiantuntijan on laskettava paalujen paalujen asentaminen tarkasti. Kun parametrit on valittu oikein, asennusprosessi on melko yksinkertainen. Pino on ripustettu pystysuoraan aja-mastoon, se asennetaan maahan, ja diesel-vasaran pään osuu maaperään.

Jokaisen iskujen syvenemisen myötä saostumisen nopeus kasvaa ensin ja alkaa laskea. Kun arvioitu syvyys lähestyy, tukiosa hidastuu, kunnes se epäonnistuu. Rakennussangon kohdalla tämä on betonipylvään upotetun tilan nimi, jossa 10 vasarapuhalluksen jälkeen paalupää pysyy kiinteänä. Tämä merkitsee sitä, että betonirunkoa ympäröivä maaperä on niin tiivistetty, että se kykenee antamaan tuen kantavuuden laskennallisella vakausmarginaalilla.

Jos geologia on virheellinen tai virheellinen, tukielementti voi laskea syvälle, joka ylittää laskennallisen, tai päinvastoin, pysähtyy puolen metrin metrillä suunnittelupisteeseen. Useimmiten tämä johtuu paalun kärjestä hienojen kuivien hiekkojen kerrostumissa. Tässä tapauksessa säätiön rakenne pysähtyy kymmenen tai kahdentoista päivän ajan ja jatkaa työskentelyä paalun tuen "lepoa" jälkeen.

Jos pohjaa rakennetaan raskaalle maaperälle tai erittäin alhaisissa lämpötiloissa, voidaan käyttää jyrsinporausta ennen tuke- mien asennusta. Pilarin upottamisen helpottamiseksi halkaisijaltaan 50-60 mm: n halkaisijaltaan pienempää reikää on lyöty sen asentamispaikassa syvyyteen, joka on 90% upotuksen tasosta. Lisäksi kaivo voidaan täyttää saviemulsioilla, liuoksilla, jotka helpottavat kitkan muodostumista betoniseinien ja kallioperän välillä.

Lopputoimet säätiön järjestelyissä

Pallokentän muodostamisessa kiinnitetään erityistä huomiota vaakasuoran tason poistamiseen tukkeutuneista tiloista. Useimmat yritykset käyttävät näitä tarkoituksia varten lasertasoja ja horisonttitasomittareita. Tämän ansiosta voit saada koneen pöydän yläosasta tasolle, joka vaihtelee 3-5 mm: n pinnankorkeuden mukaan 10 metrin suunnassa. Tällaisen tarkkuuden saavuttaminen manuaalisesti venytettyjen johtojen ja kierteiden avulla on lähes mahdotonta. Säätiön jatkokehitys liittyy pääsääntöisesti puupalkin, metallitelan tai valun muottipesän paalupinojen luun asentamiseen.

johtopäätös

Pilarien asennuksen kielteiset näkökohdat ovat paalun kuljettajan tai värähtelevän koneen työ. Rakennuslaitteiden käytön aikana esiintyy usein iskuja tai tärinöitä, jotka eivät aiheuta vain paikallisten asukkaiden tyytymättömyyttä, mutta usein vahingoittavat lähirakennusten perustuksia.

Mikä on pohjalla ajettu paaluilla? Luotettava tekniikka yksityiselle talolle


Viime vuosien rakentamispuomi, joka on sekä matalaa yksityistä että korkeaa, vaatii urakoitsijoilta erilaisia ​​rakennusmenetelmiä.

Menetelmän valinta riippuu ilmasto-olosuhteista, maastosta ja maatyypeistä.

Erityisen tärkeää tekniikan käytön rakentamisessa, jonka ansiosta rakenne pystyy toimimaan monien vuosien ajan. Ja tässä numerossa on valtava rooli hyvin perustetulle säätiölle. Nykyään on monenlaisia ​​säätiöitä, mikä johtuu monista maaperistä, joihin rakentaminen on tehtävä, ja viime kädessä rakenteen vahvuus ja vakaus riippuvat.

Yleistä tietoa


Yksi luotettavimmista on perusta paikoilla. Tämäntyyppistä säätiötä on käytetty vuosisatojen ajan rakentaa rakennuksia epävakaisiin maaperäihin.

Läpivienti on betoniterä, tavallisesti neliön muotoinen, koko 150 - 500 mm ja pituus 3 - 25 metriä.

Manuaalinen vasaraprosessi ei ole mahdollista, ja tähän tarkoitukseen käytetään erikoisvasarat, yleensä hydraulisia, asennettuna rakennuskoneisiin.

Tällaisen tuen toinen pää on terävä, jotta se tunkeutuu paremmin maahan. Pituus ja poikkileikkaus lasketaan erikseen ja riippuvat maaperätyypistä ja rakenteen massasta.

Tärkeää: Joka tapauksessa tukien alapää on pidettävä kiinni kiinteästä maasta. Vain tässä tapauksessa säätiö kestää talon paineita ja samalla maaperän kastelu pysyy liikkumattomana.

Esimerkiksi yhden tai kaksikerroksisen kehysrakennuksen rakentamisessa maamme maassa vallitsevien lianmuotoisten maalien osalta riittää, että halkaisijaltaan 3-4 metriä pitkät betonielementit ja halkaisijaltaan 150-200 mm voidaan käyttää.

Ajoneuvon B ja puujalat voivat olla levyt ja nauhatyypit. Ensimmäisessä tapauksessa tukialueen tuki kentällä on maksimi ja tämä tyyppi on luotettavin epävakailla maaperillä. Nauhatyypillä on pienempi jalka-alue, mutta silti riittää rakenteen vakaaseen asentoon.

Asennettujen paalujen perustuksen asentaminen edellyttää niiden asennusta:

 • pölkkikentän muodossa, kun käytetään pino-laattasäätiötä, pääasiassa monikerroksisten rakennusten rakentamiseksi;
 • rivissä. Tällöin tukit tukkeutuvat riveihin rakennuksen tulevien seinien alla, välttämättä seinien kulmissa ja risteyksissä tietyllä etäisyydellä toisistaan. Tätä menetelmää käytetään alhaisten rakennusten rakentamisessa ja kehysrakennusten rakentamisessa;
 • jotka muodostavat kaikkein ongelmallisimpia asennettavia pilareita maaperän, paikkojen talteenoton kannalta.

hakemus


On suositeltavaa rakentaa paalusäätiö, mikäli on välttämätöntä siirtää valmiin rakenteen kuorma epävakaalle maaperälle. On suositeltavaa käyttää sitä suolla ja turpeellisella maaperällä, kun tiivis tiheä kerros maaperä on riittävän syvälle.

Vaadittava määrä paaluja, jotka on ajettava vakaan maaperän syvyyteen yhdistettynä yhdeksi rakenteeksi grillauksen avulla, on luotettava tuki kaikentyyppiselle kehysrakennukselle.

Viite: On syytä huomata, että yli 60 prosenttia kaikista monikerroksisista rakennuksista on rakennettu perustuksiin, jotka käyttävät käytettyjä paaluja. Tämä vain vahvistaa tämän tyyppisen säätiön luotettavuuden.

Tyypilliset paalut


Matala- rakentamisessa, mukaan lukien kehysrakennusten rakentaminen, käytetään seuraavia tyyppisiä paaluja:

 1. Vahvistettu betoni. Yleisin tyyppi. Laajalti saatavilla kaikilla paikkakunnilla monet organisaatiot harjoittavat vahvojen betonipilojen tuotantoa ja asennusta. Käyttöikä 50-150 vuotta. Voi olla erilainen useissa parametreissä:
  • paalut, joissa on esijännitetty ja ei-rasitettu vahvistus;
  • pyöreä, neliömäinen, T-muotoinen ja ontto osa;
  • prismamaiset ja sylinterimäiset;
  • monoliittinen ja esivalmistettu (komposiitti);
  • paalut, joissa on laajennettu, taottu tai ontto kantapää.
 2. Puuta. Useimmin käytetään puisten tukkien ja runkorakenteiden rakentamista puupohjalla. Ne voidaan tehdä joissakin puulajeissa, ne ovat vähemmän luotettavia, mutta yksittäisissä rakennuksissa niitä käytetään usein kallistamalla maaperää. Tällaiset paalut ovat tavallisesti tammi, lehtikuusi, setri ja muu kovakalli. Levitä halkaisijaltaan 20-40 cm halkeilua, pituus 3-8 metriä. Käytettäessä kiinteään maaperään paalun alempi kärki on varustettu teräksisellä kärjellä, jossa on valjaat - kenkä. Puutupaikkojen käyttöikä riippuu ilmastosta ja maaperästä tietyllä alueella, mutta se on pääsääntöisesti vähintään 50 vuotta oikealla toiminnalla.
 3. Terästä. Voidaan tehdä useista vuokrista - kanavista, kiskoista, putkista jne. Niitä käytetään melko harvoin, pääasiassa tilapäisiksi rakenteiksi tai sivurakenteiksi. Arvioitu käyttöikä 40-60 vuotta.

laskelma


Jotta luotettaisiin rakenteen luotettavuuteen rakenteen rakentamisen aikana, on tarpeen laskea oikein paalut ja niiden syvyys.

Riippuen maatyypistä, runkorakenteen rakentamisen aikana pinoajon syvyys voi vaihdella kolmesta kymmeneen metriin ja leikkauksen koko 150 - 250 mm.

Tärkeää: on mahdollista selvittää tarkalleen tietyn alueen maaperän tyyppi käyttämällä erikoistuneita hakemistoja tai erityisorganisaatio voi tehdä sen.

Antakaamme esimerkkinä laskemalla paalusuunnitelma kaksikerroksisen kehysrakennuksen rakentamiseksi liejuisille maille, jotka ovat noin 80 prosenttia maamme alueesta.

Ensin sinun on laskettava koko paino kotona. Tämä on helppo tehdä, jos arvioit kuinka paljon materiaaleja käytetään rakentamiseen ja niiden paino kuutiometreinä. Kaikki materiaalien massaa koskevat tiedot ovat vapaasti käytettävissä.

Esimerkiksi talon rakentaminen otti 60 kuutiometriä puutavaraa lehtikuusta. Kuusikymmentä metriä kuivaa (nimittäin se soveltuu rakentamiseen) lehtikuusi on noin 800 kg. Yksinkertaisella kertoimella saadaan selville, että hirsitalon kokonaismassa on noin 50 tonnia.

Lisää tähän paljon kerroksia, kattoja, viimeistelyaineita ja älä unohda betonikiillotusta. Samassa tilavuusprosentissa todetaan, että tämä on noin 80 tonnia. Lopulta se on huonekalujen massa ja kaikki, jotka sijaitsevat talossa. Saamme noin 10 tonnia.

Tulosten yhteenveto saa valmiin rakenteen kokonaispainon alueella 140 tonnia. Lisää luotettavuutta 30 prosenttia varastosta ja saat 182 tonnia.

Paine, jolla on yksi 4 metrin pituinen teräsbetoni, on 10 - 40 tonnia maaperästä riippuen kaikkien teknisten ohjeiden mukaan. Kun keskimääräinen kuormitus on 20 tonnia kasaa kohden, on helppo laskea, että tässä tapauksessa tarvitset vain 9 paalua, jota käytetään kaikkien normien mukaisesti.

Käytännöllisesti kehysrakennuksen rakentamiseksi betonirakenteiset betonipallot lasketaan 2,5 metrin etäisyydellä grillatahon rakennetta tasaisemmasta kuormituksesta.

Tietojesi mukaan: samalla tavalla voidaan suorittaa laskelma mille tahansa maastosta ja kaikenlaisista paaluista.

Rakennusvaiheet


Joten kaikki materiaalit valitaan, tarvittavat laskelmat on tehty, voit jatkaa rakentamista:

1. Ensimmäinen vaihe tyhjentää materiaalien pinnoituksen ja toimituksen. On välttämätöntä poistaa maaperä ja maaperä.

2. Tulevan säätiön merkintä suoritetaan ja paalun sijainnit kuvataan.

3. Kun kaikki on merkitty, tulevan säätiön taso ja geometria tarkistetaan uudelleen.

4. Pylväsprosessi tapahtuu itsessään hydraulisella tai pneumaattisella vasaralla varustetulla koneella. Pinoamisprosessin aikana paalujen on seurattava pinoon tarkasti pystytasoa. Lisäksi kokeneet käsityöläiset huomaavat tuen epätavallisen käyttäytymisen, kun se upotetaan, jos se estää esteen tai päinvastoin "uppoaa" maanalaisissa onkaloissa. Tällöin tukia jatketaan tai kuljetetaan hieman sivulle.

5. Kun kaikki kannattimet upotetaan maahan, on tarpeen rikkoa tukijalka päästäkseen kiinnikkeeseen ja kohdistaa kaikki kannattimet samalle korkeudelle.

6. Lisäksi, riippuen pohjatyypistä, rakenteen muodostaminen on rakennettu tai lattiapinnoitteita asetetaan, jos pohja on pylväslevyä.

7. Jos kyseessä on paalusäätiö, muottirakenteessa valmistetaan vahvikeharja ja se täytetään laastilla. 28 päivän jälkeen säätiö on valmis rakenteen rakentamiseen.

Grillaus


Rostverk on osa perusrakennetta, joka sitoo tukia yhdeksi rakenteeksi ja on tuki rakennusten seinille. Ei vaadittua elementtiä. Mutta perustettu teräsbetonipilareita, joissa on grillata, on vakaampi ja voimakas kuin ilman sitä.

Ominaisuudet: Rakennetta ei saa rakentaa, jos rakenne on puuta. Tässä tapauksessa grillauksen roolia leikittävät itse rakennuksen alapuolet.

Se voidaan valmistaa metallista tai betonista.

Ensimmäisessä tapauksessa käytetään valmiita metallituotteita, tavallisesti se on kanava, I-palkki tai rautatie. Ne asetetaan tasoitetuille paaluille ja hitsataan vaipan tangoilla, jolloin ne tukevat. Elementtien välissä on hitsaus tai pultit. Tämäntyyppinen grilli soveltuu erinomaisesti tilapäisiin tai ei-asuinrakennuksiin, esimerkiksi ullakolle, kylpyyn, kesänvarjoon.

Vahvistettu betonikiillotus tehdään kaatamalla liuos valmiiseen muottiin, jossa on valmiiksi kiinnitetty ja kiinteä vahvistusverkko.

Rostverk on kolmesta tyypistä:

 • jousitus. Se sijaitsee kohtuullisella etäisyydellä maasta, eikä lattian alla olevaa tilaa ole eristetty. Sitä käytetään kylvyt, kattohuoneistot, kausiluonteiset maalaistalot;
 • matala syvyys Laskeutuu syvyyteen maahan. Tuki ei toimi, on tarkoitettu talon maanalaisen tilan suojelemiseen luonnoksilta ja huonolta säältä;
 • haudattu. Sen rakentamista varten kaivetaan kaivoa analogisesti nauhamaisen pohjan kanssa. Se on ylimääräinen tuki rakentamiselle, vahvistaa paalusäätiötä, se on erinomainen pääkaupunkiseudun kehysrakennuksen rakentamiseen.

Hyödyt ja haitat


Suosittelemme, että tutkimme, ennen kuin teet perustan ajettu paaluilla: hyvät ja huonot puolet tästä säätiöstä, joka perustuu monen vuoden käyttökokemukseen.

etuja:

 1. Pilarituet mahdollistavat minkä tahansa maaperän rakentamisen, paitsi kivetty. Uudelle 40 metrin pituudelta tuet siirtävät rakenteen kuorman tiiviille laakerikerroksille, mikä mahdollistaa epästabiilien maalien epämiellyttävyyden.
 2. Paalut ovat erittäin kestäviä epäsuotuisille ilmasto-olosuhteille, niiden käyttöikä on 150 vuotta.
 3. Vahvistuksen ansiosta paalutukit kestävät pystysuorat mutta myös horisontaaliset kuormat, mikä on erityisen tärkeää, kun niitä käytetään "kelluvilla" maaperillä.
 4. Pallosäätiön rakentaminen ei vie paljon aikaa. Yksi 4 metrin pituinen jalka haudataan muutaman minuutin ajan.
 5. Maanrakennuksen vähimmäismäärä ja rakennusmateriaalin käyttö.
 6. Pölkkyasennuksen asennustöitä voidaan tehdä ympäri vuoden ja kaikissa ilmasto-olosuhteissa.

Pile-ajo-pohjalla on joitain haittapuolia:

 1. Kaikista laskelmista huolimatta on aina todennäköistä, että maaperä arvioidaan virheellisesti, koska ei ole mahdollista nähdä sitä, mikä todella sijaitsee yleismittarin syvyydessä. Tämän seurauksena - sedimentti tai vinossa perustus.
 2. Ajopilareita varten on tarpeen käyttää erikoislaitteita.
 3. Vaikeudet peruskallion tai maanalaisen autotallin rakentamisessa.

Sivustomme (paalujen lajit) mukaan esitettävät muut paalusäätiöt: kaatuminen, poraus.

Hyödyllinen video

Tutustu visuaalisesti erilaisten koon pilkkoprosessiin ja vastaavasti erilaisiin tekniikoihin alla olevasta videosta:

tulokset

Kun otetaan huomioon kaikki edellä mainitut, voimme päätellä, että kasausperusta on luotettavin vaihtoehto yksityiselle talolle sekä kaikenlaisten rakennusten rakentamiseen lähes kaikilla aloilla. Hänen monivuotinen kokemus kaikentyyppisestä rakentamisesta tarjoaa hyviä todisteita.

Äskettäin monet organisaatiot harjoittavat paalujen tuotantoa ja asentamista vähimmäismäärille, jotka ovat verrattavissa muuntyyppisten säätiöiden rakentamiseen, mikä takaa esteettömyyden ja esiintyvyyden.

Drift paalut

Ajotapahtumien tyypit

Tyypilliset koot ja hinnat

* Pallojen lukumäärän laskemiseksi on tarpeen sijoittaa ne rakennuksen ympäryksen ympärille pilareiden välisellä etäisyydellä kaikilla tasoilla 1,5 - 2 m.

Säätiön hintalaskuri

Avaimen hinta: 49 500 ruplaa

Hinta sisältää: avaimet käteen -asennuksen

Työskentele ajopilareilla

Puutalo sb

Pohja, jossa on grillage on ajettu paaluilla

Kehysrakennus ajetuilla paaluilla ja vedeneristys

Puutarha zbivny zb stilts

Drift paalut ja grillage talon alla

Katsaus Sergei Ivanovichista

PORK LIFESTYLE FOUNDATION

Pehmustetyyppisten täyttymätyyppien perustus on suosittu monien etuoikeutettujen ominaisuuksien takia verrattuna muuntyyppisiin säätiöihin, esimerkiksi TISE: n, säätöruuvin vaihtelujen, tylsistyneiden ja niin edelleen. Driven pilates on tehty vahvistetusta betonista, jolla on tanko, jonka muoto on neliö toisella puolella ja toisella puolella terävä pää. Pallojen upottamista maahan käyttäen iskutehoa, joka suoritetaan käyttäen erikoistekniikkaa. Ajopilareilla on erinomaiset tekniset ominaisuudet, erityisesti se auttaa varmistamaan rakenteen luotettavuuden ja sen vakauden pitkän ajan. Tällaisella pohjalla on suuri kantavuus, mikä takaa pystysuoran rakenteen kestävyyden.

Ajopilojen tekniset ominaisuudet

Valmistettujen paalujen tuotanto suoritetaan maassamme voimassa olevan standardin (GOST) mukaisesti, eli tuotantoprosessissa käytetään tietyn tuotemerkin betonia, jolla on ominaisuuksia, jotka mahdollistavat korkealaatuisten tuotteiden valmistamisen. Betonin täytyy välttämättä olla vähintään 300 kgf / cm2, joka määräytyy pakkauksen mukaan, ja tämä betoni painaa paljon ja sitä voidaan käyttää kestävien rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen, kiitotien rakentamiseen ja niin edelleen. Muuntyyppisen käytetyn betonin, jolla on alhaisempi lujuus, perustan rakentaminen ja luotettavan ja kestävän paalin tuottaminen, voi olla vain erikoistuneessa tehtaassa, jossa se voi taata tuotteen olemassa olevien GOST-tuotteiden vaatimustenmukaisuuden.

Rakentaminen käytettyjen paalujen puinen ja kehys taloa

Ajosäätiön rakentamiseen tarkoitettu yritys "AKS" käyttää 3-4 metrin pituisia paaluja, joiden poikkileikkaus on 150-150 tai 200-200 mm. Jos puhumme huonokokoisen tiilitalon rakentamisesta, käyttäkää sitten pienempiä paaluita ja tällaiset paalut päätyvät ajettaessa maaperään, mikä tekee tarpeellisesta kantavuudesta. Vain tämä yritys käyttää tämän kokoisia paaluja ajoalueelle ja kasaaminen voidaan suorittaa myös ahtaissa olosuhteissa, ja yksi tämäntyyppisten säätiöiden rakentamisongelmista on erityisten pienikokoisten laitteiden puute.

Jos käytät suuria ja raskaita laitteita työhön, se rikkoo SNiP: ää ja teknisiä turvaohjeita. Työntekijän on oltava tiettyjä ulottuvuuksia, nimittäin ei saa ylittää standardien hyväksymiä parametreja, etenkin etäisyyden rakennettuun kohteeseen on oltava vähintään 25 metriä. Juuri tämä estää monia yrityksiä rakentamasta säätiötä yksityisten rakennusten kesken. Yritys "AKS" harjoittaa pinoa ajoa varten säätiöön pienikokoisten laitteiden ansiosta, joten voit tehdä pinoa rakennettaessa lähes missä tahansa paikassa ilman komplikaatioita ja ongelmia.

Pile perustus omilla käsilläsi RC-pyllyillä

Korkealla GWL: llä ja epävakaalla maaperällä yksityisen talon perustana on usein oltava paalut. Jos haluat käyttää muita vaihtoehtoja tällaisessa tilanteessa, se on liian järjetöntä. Ne ovat joko liian kalliita tai lyhytaikaisia ​​korkean maaperän kosteuden takia. Vahvistettu betonipatsaustyöntyyppi on halvempi ja yksinkertaisempi toteutuksessa. Se voidaan tehdä itsenäisesti ilman ongelmia.

pitoisuus

Mikä on paalusäätiö?

Pallon perustukset ovat pystytuotteita, jotka on tehty teräsbetonista upotettuna maahan. Yläpuolelta ne ovat yleensä yhteydessä grillata tai monoliittinen levy, jotka toimivat perustana talon seinille. Pallotyypistä riippuen ne on kiinnitetty maaperään, kierretty tai yksinkertaisesti upotettu kentällä porattuihin reikiin etukäteen.

Kaavion yksi lajista, jossa on maanalainen grilli

Vahvistettu betoniteräksinen muunnelma ulkonäköön ja yleiseen rakenteeseen on suoraa analogista nauhan perustuksille. Ainoastaan ​​"nauha" on pienempi ja ei maata, vaan paaluilla. Se suojaa täydellisesti grillata kosteudelta ja kallistumiselta. Lisäksi kaikki maakerrosten kausittaisen laajenemisen / puristamisen energia kulkee paalujen tuella. He aluksi sukellavat maanpinnan alapuolella ja pysyvät kiinteällä kiinteällä pohjalla.

Tyypit perusta paaluilla

Riippuen upotusmateriaalien tukialustasta, paaluperustukset ovat:

Roikkuvat paalut;

Pallojen säilyttäminen.

Ensimmäisessä tapauksessa pylväät näyttävät jumittuneen maahan ilman, että ne tukevat laakerikerrosta banaanien kitkavoimien vuoksi. Toisessa päinvastoin ne perustuvat kiinteisiin maaperän kerroksiin. Ripustustaso vaatii suuren määrän paaluja ja perusteellisempia laskelmia, jotka perustuvat sivuston vakaviin geodeettisiin tutkimuksiin. Yksityisten mökkien rakentamiseen kahdessa tai kolmessa kerroksessa tätä tekniikkaa ei käytetä.

Alhaisen asuntorakentamisen osalta säilytysvaihtoehto on enemmän kysyntää. Piles ei ole tukossa kiinteällä kentällä, ne tarvitsevat paljon vähemmän. Maan maan tavalliselle talolle riittää neljä pylvästä kulmissa ja muutamat laakerin seinämien alla. Tämä paalusäätiö on paljon helpompi tehdä omalla kädelläsi.

Pilejä samanlaiselle laitteelle voidaan ottaa:

Ruuvi (ruuvi).

Pahoinut asbestisementtiputkea ja vahvistettua betonia sisältä.

Pilarityypit eri tyyppisille säätiöille

Yksityiset kehittäjät rakentaa pile foundation zhbnogo yleensä valita ruuvi tai injektio (kyllästynyt) tekniikka. Samalla teräksestä valmistetuilla "ruuvilla" on vakava rajoitus - pohjan syvyys itseasennuksella. Jos tiheät kerrokset ovat matalia (korkeintaan 2 metriä), niitä voidaan vielä ruuvaa maahan, mutta pidempään tukeen tarvitset erikoislaitteita.

Tuntemattomilla kollegioilla tilanne on täysin erilainen. Ne on valmistettu putkista, koska ne upotetaan maahan, on tarpeen kaivaa sopivan kokoinen reikä. Vaikka sitä tarvitaan muutaman metrin syvyyteen, on helppoa kaivaa tällainen kuoppa omilla käsilläsi tiheässä, ei-murentumassa maaperässä.

Hyödyt ja haitat paalusäätiöstä

Jokaisella alustalla on hyvät ja huonot puolet. Tämä ei ole yleinen vaihtoehto mihinkään maaperään. Ei kussakin sivustossa se sopii. Mutta on tällainen tukikohta yksityiselle talolle ei ole yhtä kallista kuin pohjalevy tai upotettu alle jäätymispisteen zhb teippi analoginen. Ruuvirakenteessa tukipylväät tukevat 30-40% ja tylsä ​​- 20-25% halvempaa.

Tämän vaihtoehdon etuja ovat:

Laitteen mahdollisuus, jossa klassisia vaihtoehtoja ei voida tehdä korkean GWL: n, heiluttavan maaperän tai suuren jäädytyksen syvyyden vuoksi;

Nopea ja äärimmäinen yksinkertaisuus työstään riippumattomassa suorituskyvyssä;

Kannattavuus - valitsemalla pölkkyjen perustukset, monissa tapauksissa voit säästää jopa kolmanneksen talon tukijärjestelyyn varatuista varoista;

Vähintään maanrakennustyöt - nauhalle tai laatto-monoliittiselle analogille kaivamaan maata on monta kertaa enemmän.

Haittatekniikan haittapuoli on seuraava:

Laskelmien monimutkaisuus suunnittelussa;

Voidaan käyttää vain kevyisiin rakennuksiin;

Lattian eristyksen tarve ja laitteen kellarin mahdottomuus.

Jotta tällainen perusta olisi ollut pitkä, on parempi antaa hankkeensa valmistelu ammattilaisille. On erittäin tärkeää maaperän perusteellinen tutkimus ja pätevät laskelmat. On välttämätöntä ennakoida, kuinka kukin kasa käyttäytyy tulevaisuudessa kuormitettuna. Pienin virhe - grillaus ja sen seinät johtavat välittömästi. Tämän seurauksena jopa metallin tai aallotetun katon katto vaurioituu, puhumattakaan rakennuksen sisällä säröidyistä osista.

Esimerkki ajetuista paaluista

Toinen tärkeä asia on rakennuksen painon rajoittaminen. Raskas keraaminen tiili tai betoni mökeille paalusäätiölle ei todellakaan ole syytä ottaa. Tässä kehys- tai vaahtosekoitusteknologiat ovat hyväksyttävämpiä. Niiden avulla voit rakentaa kevyitä seiniä, jotka pysyvät ruuveilla tai tylsistyneillä tukeilla pitkään ja ongelmitta.

Ja ennen kuin valitset talosi perustustyypin, sinun tulee huolellisesti tutkia, mikä on VULTURE-paneelit, tiilet, puutavara, lokit, kaasu- ja vaahtolohkot, joissa on kaikki ominaisuudet ja plussit miinus. Seinien rakennusmateriaalin paino vaikuttaa suuresti säätiön valintaan.

Bored Pile Foundation tee se itse

Jäljempänä esitettävät vaiheittaiset ohjeet mahdollistavat paalusäätiön itsenäisen rakenteen, jossa on porrastettu versio, jossa on ylhäältä peitettävä grilli. Tämä on yksityisten toimijoiden suosituin vaihtoehto, koska se on helppo toteuttaa. Työssä tarvitaan vain asbestisementtiputkia, betonilaastia ja teräs- tai lasikuituvahvisteita.

Laite suoritetaan viidessä vaiheessa:

Asbestisementtiputkien asentaminen ja venttiilien asentaminen niihin.

Porakoneiden valmistukseen vaaditaan asbestisementtiputkia, joiden halkaisija on 300-400 mm. Ne takaavat, että säätiöllä on hyvä kantavuus sekä pystysuorassa että vaakatasossa. Toisin kuin teräsversio, asbestisementti ei ruostu maahan.

On helpointa tehdä kuopat tukeille manuaalisen porauksen avulla bensiinillä tai sähkömoottorilla. Näiden reikien syvyyden tulisi päätyä 30-40 cm maanpinnan alapuolelle.

Pylväspilarit sijaitsevat rakennuksen ympärys- sä ja laakerinseinien sisäpuolella jopa kahden metrin välein. Kun kuopat porataan, niiden pohjaan kaadetaan 10-15 cm paksua hiekkalaatikkoa, jonka jälkeen alustaan ​​kaadetaan vielä 25-30 cm betonia tukien tukemiseksi. Asbestisementtiputket asennetaan tähän jäätymätönyn liuokseen. Samaan aikaan niiden on työnnettävä vähintään 30 cm maanpinnan yläpuolelle.

Jotta putket pysyisivät pystysuorassa, ne suihkutetaan hiekalla, joka putoaa tämän tamping-prosessin aikana. Seuraava on pilarien vahvistaminen. Tätä tarkoitusta varten käytetään 3-4 terästä tai lasikuitua, joiden poikkileikkaus on 10-12 mm.

Vahvotangot on sijoitettava putken keskelle yhtä kaukana toisistaan. Asennuksen helpottamiseksi ne voidaan liittää myös maahan langattomilla johtopalkkeilla. Korkeudeltaan nämä pystysuorat sauvat tulisi olla 15-20 cm korkeammat kuin putken yläreuna. Vahvistuksen jälkeen tämä ei-irrotettava muotti voidaan kaataa vain betonilla, varmistaen, että liuoksessa ei ole aukkoja.

Jo 3-4 vuorokaudessa voidaan aikaansaada teräsbetonituotanto (betonisekoittimen asentaminen, betonisekoittimen vahvistaminen ja kaataminen), teräskanava tai puutavara. Tämän seurauksena sen ja maan välinen aukko on 25 - 30 cm. Grilli on mahdotonta asettaa suoraan maahan, vaan sitä voidaan yksinkertaisesti puristaa ja purkaa yhdessä rakennuksen kanssa kallistuksen aikana.

Järjestelyn lopussa se on parhaiten seinien rakentamisen jälkeen, tukit ja grillikokoonpano on suljettava sivusuunnassa kotelon kanssa. Tällöin katon tai julkisivun tai koristeikkunan ammatillinen lattia lähestyy. Vain sinun on ensin asetettava kaikki viestinnät. Putkistojen putkistojen ja viemäriputkien etuja käytetään tunkkien välissä ilman muita temppuja ja betonin poraamista.

Perusrakenteiden soveltaminen paaluihin rakentamisessa

Vahvistettu betonipaalujen perusta on täydellinen monenlaisten yksityisten matala-talojen rakentamiseen. Itse tekeminen edellä mainitun vaiheittaisen opetuksen johdolla ei saisi olla vaikeaa. Parempi on tilata asiantuntijoiden laskelmia. Garan- tia tai kylpyammea varten samanlainen perusta voidaan laskea itsenäisesti. Ja mökille säätiön projekti saa suorittaa vain ammattilainen.

Perusta yksityiselle talolle vahvistetuista betonipilareista: asennustyypit ja -vaiheet

Kaiken rakenteen perusta on perusta - se sitoo koko rakennuksen, antaa sille vakauden ja suojaa muodonmuutoksia vastaan. Säätiön valintaan vaikuttavat paitsi tulevaisuuden asumisparametrit, myös paikan maaperä-indikaattorit (maaperä). Hyvin usein maaperän käyttäytyminen antaa yllätyksiä, joita ei voi kutsua miellyttäväksi.

Monet tyypilliset projektit on suunniteltu mihin tahansa olosuhteisiin (paitsi permafrost-alueilla). Tällainen säätiön turvallisuusmarginaali on kallis eikä aina perusteltu; On loogisempaa tilata yksittäiset tekniset ja geologiset tutkimukset. Jos analyysi paljastaa epävakaat kentät, vain pohjalla olevista paaluista voi tulla perusta ongelmattoman rakentamisen ja pitkäaikaisen asumisen ylläpitämiselle.

Pallojen säätiö on erinomainen ratkaisu epävakaalle maaperälle

Tietoa paalusäätiöstä

Talon rakentaminen on kallis hanke, ja monet haluavat leikata kustannuksia luopumalla maatestauksesta. Käytännön omistajat pitävät geologista työtä tulevana investointina, joka suojaa suurilta pettymyksiltä. Uimavedessä, hiekkaisessa, suolla ja turpeavalla maaperällä (korkealla pohjavedellä ja alhaisella tiheydellä) jopa kalliita monoliittisia säätiöitä ei voida pitää luotettavina. Tällaisissa olosuhteissa yksityisen rakennuksen säätiön valinta on ennalta määrätty. Moderneissa esikaupunkirakennelmissa eri kasaustekniikat ovat suosittuja. Niistä erotetaan seuraavat parametrit:

Sukellusmenetelmät

Menetelmä valitaan perustuen geologian tuloksiin ja tulevan kodin suunnitteluominaisuuksiin. Kuorman jakamiseksi asianmukaisesti, pohjaan perustuvat vahvistetut betonipilot on upotettava tiheän, vakaan kerroksen syvyyteen. Tukia syvennetään eri tavoin:

Betonielementtien. Yleinen menetelmä; tunkit laskevat kalliolle hydraulisella tai pneumaattisella vasaralla varustetulla mekanismilla.

Sisennysmenetelmä (käyttäen staattista painetta).

Värähtelevä tunkeutuminen. Kaivetun maaperän sijasta on asetettu onttoja paaluja, kuoria, kaatettua betonia.

Eri tukemisen teknologioita

Pallorakenne kaadetaan jollakin seuraavista tekniikoista:

Tylsää. Putkistoon (esim. Putki) sijoitetaan porattu kaivo, johon on asennettu lujitustangot, betonia kaadetaan.

CFA. Betonisekoitus syötetään kuoppaan paineen alaisena, ja sitten asennetaan vahvikeharja.

Maitosementti. Kaivoon syötetään maa- ja sementtiseosta. Tällaisen paalun sementtipitoisuus, kustannus ja vahvuus ovat 2 kertaa pienempiä kuin sementtitehtaan.

Tukityypit

Materiaalipallojen valinta vaikuttaa:

Suunnittelukuorma siirretään sille käytön aikana.

Arvioitu elämä kotona.

Pienikokoisissa rakenteissa kannat ovat yleisiä:

Vahvistettu betoni. Yleisin ja edullinen vaihtoehto, joka kestää raskaita kuormia ja on suunniteltu 70-100 vuoden palvelulle. Käytetään neliöpaaluja, jotka on vahvistettu vahvikkeella yhdellä päällä. Käytetyn betonin valmistukseen, jonka läpäisykyky on vähintään W ja joiden jäätyvyys on vähintään F 150.

Lujitetun betonipilareiden painava rooli tulevan kodin luotettavuudessa

Terästä. Tällaisten tuotteiden (ruuvin) asennus on nopeaa ja siksi tarpeeksi houkutteleva. Pallojen roolissa on runsaasti valssattuja tuotteita (putket, kanavat, kiskot); Niitä käytetään pieniin rakennuksiin kotitalouskäyttöön, käyttöikä on rajoitettu 40-60 vuoteen.

Puuta. Vähitellen massankäyttö. Puutuotteita voidaan perustella kevyiden rakennusten rakentamiselle, joiden elinaika ei ylitä 30-40 vuotta. Voidaan käyttää puu- ja kehysrakennusten rakentamiseen, jos se on valmistettu kovapuusta (tammi, mänty, lehtikuusi).

Säätöjärjestely ajetuilla paaluilla

Yksityisessä rakentamisessa käytetään laakeripohjia kahdella vaihtoehdolla varustetuista paikoista, joissa on vahvistettuja betonipilareita - laatta ja nauha. Laattojen pohja ilmenee hyvin vaikeissa maissa, jotka ovat alttiita horisontaalisille liikkeille. Nauhapohja - vakio matalarakenteisille. Heillä on erilainen jalanjälki, mutta asianmukaisella laskelmalla he takaavat stabiilin yksityisen rakenteen. Paalujen asennus tapahtuu useilla tavoilla:

Yksittäiset paalut. Tukia sijoitetaan tiettyihin ongelmapisteisiin.

Rivejä. Pilejä ajetaan tulevien seinien ja väliseinien alla.

Kenttään. Tätä menetelmää käytetään pino-laattasäiliön järjestelyyn; Pile-kenttä on vähemmän yleisesti käytetty matalarakentamisessa.

Kierukkakiveä ja grillata

Sivustollamme löydät säätiön suunnittelusta ja korjaamisesta tarjoavien rakennusyritysten yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Grillauksen käyttötapa

Asennetut paalut yhdistetään yleiseen rakenteeseen, jossa yläosa, betoni nauha (grillage). Asennuksen grillaus tehdään usealla eri tavalla:

Korkea (roikkuu). Nauhan alaosan ja maan väliin jää vapaata tilaa. Menetelmää käytetään paviljongin ja kylpyammeiden rakentamisessa.

Hautaamattoman. Nauha upotetaan maahan pieneen syvyyteen.

Upotettava. Säätiö saa lisää vahvuutta.

Rostverk ei ole pakollinen elementti. Pienten valorakenteiden (kesämökkien) rakentamisessa ripustetussa versiossa käytetään usein profiilimetallia (I-palkki tai kanava). Metalli on ulkona, nopean korroosion todennäköisyys vähenee.

Vaunuja koskevat vaatimukset; lasketaan niiden määrä

Käytännössä useimmiten käytetään vahvistettuja betonipaloja, joissa on neliön tai ympyrän muotoinen poikkileikkaus (200-300 mm), jonka pää on toisella puolella. Laatutuotteita valmistetaan betonirakenteessa.

Paalusakselin poikkeama pystysuorasta ei saisi ylittää 1 cm tukitilaan

Jotta voidaan luotettavasti selviytyä teräsbetonipilareiden pohjalla, lasketaan paalut ja niiden syvyyden, joka voi olla 3 - 10 m. Säätiön parametrien määrittämisessä on otettava huomioon:

Maaperän tyyppi Enimmäkseen se määrittää geologisen tutkimuksen, mutta voit käyttää hakemistoa.

Paino kotona. Se määritetään rakentamiseen käytettyjen materiaalien (kuutiometreinä) ja 1 m3: n (taulukkoarvon) massan perusteella. Katteen, lattian, betoniteräksen ja viimeistelyaineiden paino lasketaan erikseen. Huonekalujen paino lisätään summaan (noin 7-10 tonnia).

Laskelmat tehdään aina turvallisuussyistä, joten kokonaismäärää lisätään 30%. Antakaa rakenteen paino 180 tonnia. Vahvistettu betonikuppi, jonka pituus on 4 metriä, keskimääräinen kuormitus on 20 tonnia (loamyiset maaperät); Näin ollen 9 paalut pystyvät jakamaan tasaisesti ja turvallisesti koko rakennuksen kuorman.

Laadulliset paalut ovat perusta, jolla on korkea tekninen suorituskyky

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa kerrotaan paalusäätiöstä.

Käytettyjen betonipilojen käyttämisen edut ja haitat

Käytettyjen betonituotteiden perustusta voidaan käyttää sekä yksityisasuntoihin (puusta, tiilestä ja puusta) että kotitalousrakenteista (huvimajat, kylpyhuonekalusteet, autotallit, varastot, aidat ja kesäkeittiöet). Paalujen valinnan perustana ei ole pelkästään ongelmallinen maaperä, vaan myös helpotusominaisuudet (rinteet, kaivot, kaivokset). Pinoa säätävän perustan etuja ovat:

Tehokkuutta. Usein ovat ainoa sopiva tapa (alueilla, joilla on kaltevuus, suonensisäinen). Ainoa rajoitus on kallioinen maaperä.

Nopeus. Säätiö on pystytetty 1 päiväksi (5-7 päivää vietetään normaalin pohjan järjestelyyn). Rakentaminen voi jatkua rakentamisen päivänä (tavallisen pohjan kaatamisen jälkeen on mahdollista aloittaa seinien rakentaminen 20-25 päivän kuluttua kaatamisesta).

Videon videokonferenssien perustekijöistä ja haitoista:

Kustannustehokas nollajakso. Maanrakennuksen vähimmäismäärä vähentää säätiön kustannuksia 20-25%. Betonin kulutus vähenee 20-30%; teoksia voidaan tehdä ympäri vuoden, mikä ei vaikuta säätiön laatuun.

Kuormituskyky korkea; yhden paalun kuorma saavuttaa 40-50 tonnia. Lujuutta täydentää lisäksi grillaus, joka auttaa jakamaan rakenteen kuormituksen.

Kestävyys. Taattu käyttöikä 100 vuotta.

Pilarikentän kellarista on erittäin vaikea järjestää.

Paalujen ajo-tekniikan haitat ovat:

Rajat yksityisessä talossa. Paalusäätiön läsnäolo ei tarkoita kellarin tai kellarin järjestelyä.

Etäisyys lähimpään rakennukseen. SNiP 3.02.01-87: n vaatimusten mukaan kotitalouksien juoniin voidaan käyttää rajoituksia (enintään 7 tonnia).

Tekniset laitteet. Ilman erikoisvarusteita ei voi tehdä.

Tutkimuksen virhe. Huolimaton geologinen etsintä (tai sen puuttuminen) johtaa joskus säätiön muodonmuutokseen.

Videon kasausperusta:

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee, kuinka lämmittää puutalon paalusäätiötä.

Avainkytkentäiset paalupohjaiset perustukset

Vahvistettu betonipilareiden perusta on yhteinen rakentava ratkaisu, joka soveltuu rakentamiseen epätasaisella maaperällä ja epävakaalla maaperällä. Tilaus avaimet käteen rakentamisessa on hyödyllistä monista syistä:

Aikaa. Teosten toteutus ja määräaika on määritelty sopimuksessa.

Kohtuulliset hinnat. Hintaan sisältyy tukien toimittaminen rakennustyömaalle ja paalukoneen käyttö. Tukien asentamisen ja kohdistamisen jälkeen voit siirtyä välittömästi grillin laitteeseen.

Olosuhteissa. Alueen valmistelu, merkitseminen ja estäminen tekevät kokeneet asiantuntijat, joiden työ on taattu.

Timantti paaluhiukkastolle

Kustannukset

Kuljetus- ja ajokustannukset tasoitetaan säästämällä materiaalia ja aikaa. Talon 200 m2 (Moskovan alue) hinta:

Pile-pohja. Pallojen asennus - 380-400 tuhatta ruplaa, vanteita grillata - 750 tuhatta ruplaa, monimutkainen paketti (yhdessä betoniteräksen kanssa) - 1 100 tuhatta ruplaa.

Monoliittinen levy. 1500-1600 tuhatta ruplaa.

Vyö. 1600-1750 tuhatta ruplaa.

Paalun vahvistuksen hinta riippuu sen koosta:

Jakso 0,2x0,2 m, pituus 3 m - 6-7 tuhatta ruplaa.

Pituus 4 m - 7,5-8,3 tuhatta ruplaa.

Pituus 5 m - 8,5 - 9,5 tuhatta ruplaa.

Pituus 6 m - 9,5-11,5 tuhatta ruplaa.

Tietoja säätiöstä, jossa on grillata yksityisen talon videolle:

Rakennusvaiheet

Sopimuksen päätyttyä ja pora-sora-pohjaisten muuttujien määrittämisen jälkeen alkaa kenttätyö:

Valmistus. Rakennustontti tasataan ja roskista poistetaan, materiaalit toimitetaan.

Merkintä. Tukien suunnittelupaikka toteutetaan luonteeltaan geodeettisten välineiden avulla (teodoliitti, taso).

Näyte. Koeporaa ajetaan (arvioitu maaperä).

Kasaan. Yksityisen talon Zabivnye-paalut asennetaan haluttuun kohtaan, joka näkyy pystysuorassa asennossa ja upotetaan maahan haluttuun syvyyteen.

Asennettujen tukien leikkaaminen yhdelle tasolle

Trimmaus. Käyttämällä tasoa (laite suhteellisten korkeuksien mittaamiseksi), tukien yläosat asetetaan samalle korkeudelle ja katkaistaan.

Grillausjärjestely. Tukien ympärille kootaan muotti, jossa lujitemuova on sidottu ja kiinnitetty; Betoni kaadetaan valmistettuun muottiin.

Ammattilaiset

Muutama vuosikymmen sitten, paalupohjaisen säätiön järjestäminen oli kallis ja hankala menettely. Vaihtoehtoisia vaihtoehtoja käytettiin maalajeihin - ruuveja ja tylsistyneitä paaluja, vähemmän luotettavia ja kestäviä.

Nykyään yksityisrakentamisessa käytetään erilaisia ​​pyörillä ja tela-asemilla varustettuja paalukoneita. He kykenevät tehokkaasti selviytymään maastoautojen ja mökkien perustusten alla olevista paaluista erityisten hydraulilaitteiden avulla. Tällaiset mekanismit eivät vääristele paaluja eikä työskentele kaikentyyppisissä maissa.

Hyvin suunniteltu säätiö voi kestää paljon

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa on tietoja paalusäätiön sitomisesta.

Betonipohjaiset betonipohjat


Betonirakenteita käytetään laajasti rakentamisessa. Nämä ovat lattialaatat, tukirakenteet, palkit, paneelit ja paljon muuta. On kuitenkin syytä harkita erikseen betoniterästen ja juuri paalun osien perustaa: alue, käyttötapa ja tämän säätiön järjestäminen.

Piles: määritelmä, tuotevalikoima

Vahvistetut betonipilvet ovat luotettavia rakennustuotteita, joita käytetään yksityisten ja julkisten rakennusten perustusten järjestämiseen. Teollisuustuotteen yhteydessä vapautetuilla tuotteilla on oltava käytännölliset, lujuusindikaattorit, jotka takaavat luotettavuuden ja kestävät negatiiviset tekijät.

Tuotteiden valikoimaa edustavat seuraavat mallit:

 • monoliittinen, upotettu maaperään ilman porausta;
 • ontto, kaivettuun reikään upotettu;
 • täytetyt, valmistettu kaatamalla betoniseos porattuun reikään.

Betonielementtien tekniset ominaisuudet riippuvat monista tekijöistä:

 1. Putken lujuus riippuu valitusta betonisekoitemerkistä. Käytännössä käytetään merkkiä B7,5 ja enemmän. Matala-asteinen betoni ei takaa puristusvoimaa.
 2. Frost-kestävät ja kosteutta kestävät ominaisuudet lisääntyvät myös käytetyn betonin luokkaa ja laatua riippuen. Esimerkiksi merkki B 7.5: n vahvuus on 50 sulatusta ja jäätymistä.

Se on tärkeää! Kun olet hankkinut betonilaatista valmistetun betonipaketin, kiinnitä huomiota ohjeisiin F - pakkasenkestävyys, W - kosteudenkestävyys.

 1. Painokomponentti määräytyy tynnyrin tilavuuden mukaan. Mitä paksumpi kasaosa on, sitä raskaampi se on (paitsi onttoja rakenteita).

Vahvistettu betonielementtien edut:

 • Pitkä käyttöikä. Konkreettisten paalujen perustekniikan teknisten ominaisuuksien noudattamisen ansiosta suunnittelu kestää kymmeniä vuosia;
 • Lisääntynyt voima. Säätiö kestää paitsi pienen yksityisen rakennuksen myös julkisen rakennuksen paneelityyppiä;
 • Vakautta. Johtuen siitä, että teräsbetonipilarien tynnyri on ajettava riittävän syvälle, rakenteella on suuri pysyvyys kaikentyyppisissä maissa;
 • käyttökelpoisuus vaikeissa kohentumisissa. Vaikka rakennustyömaalla on hissit, viisteet, säätöjä paalujen korkeudella, voit saavuttaa pohjan täydellisen tasaisuuden.

Miinusta pidetään paljon painoa, mutta jopa kuljetuskustannukset nostavat jonkin verran talon hankkeen kustannuksia paaluilla verrattuna toiseen perustaan.

Säätiöpaalut: miten

Betonipallojen perusta on helppo tehdä omalla tavalla, säilyttäen tärkeimmät suunnitteluparametrit:

 • rungon koko;
 • paalujen välinen etäisyys;
 • vahvistusosasto;
 • merkki betoniseosta;
 • taajuus.

Betoniyhdistelmä

Pallosäätiö on esitetty asennettavaksi erityisen aggressiivisiin ympäristöihin, jolloin betoni on erittäin kestävä eri liitoksille, mikä pidentää substraatin käyttöikää. On parasta kuulla betonin merkkiä sellaisten ammattilaisten kanssa, jotka suorittivat maaperän geologisia tutkimuksia, ne voivat vaatia tarvittavat lisäaineet ja pehmittimet parantamaan paalujen lujuusominaisuuksia. Betonin likimääräinen koostumus voi olla seuraava:

 • sementti 700 - 1 osa;
 • puhdas hiekka - 1,5 osaa;
 • Crushed stone medium tai small fraction - 2,5 osaa;
 • vesi - 0,5 osaa.

Vihje! Teollisuustaso sopii hyvin paalujen perustamiseen, jos se on mahdotonta toimittaa tällaista seosta rakennuspaikalle, se on valmis yksinään.

Konkreettisten paalujen koostumuksen määrittämisen jälkeen sinun on valmisteltava sivustoa perustuksen varustamiseksi:

 1. poistaa maaperästä kasvien juuret, maaperän yläkerros;
 2. merkitse pohjan sijainti;
 3. jakaa paalun pituus pinnan yläpuolelle;
 4. merkitse paalin akseli.

Paalujen kaivojen valmistuttua on tarpeen leikata useampia kattolamateriaaleja (pylväiden lukumäärän mukaan), rullaa putkien katon materiaalista poikkileikkaus sekä kuopan halkaisija 20-30 cm pitemmällä kuin kaivon syvyys. Tämän "laukun" yläosa on vahvistettava ja irrotettava sitten langalla - tämä on ylämuoto. Nyt sinun on huolellisesti laskettava katemateriaali reikään, jotta vältytään paalun vahingoittumisen kielteisiltä vaikutuksilta.

muotti

Betoniyhdisteen asettamisaika on noin yksi päivä, mutta lujuusominaisuuksien aikaansaamiseksi on tärkeätä olla menettämättä yhtä tippaa sementtimaitosta, ja ruberoidipussi auttaa täältä. Lisäksi tällainen putki minimoi pakkasenkestävät voimat pohjalla ja paaluilla. Ja kun kuopat ovat täysin valmiita, sinun täytyy tehdä vahvistuskori. Terästangot sopivat tähän tarkoitukseen (3 tangot, joiden poikkileikkaus on 6 mm, riittävät kutakin runkoa varten), tangot kiinnitetään pystysuorilla ristikkorakenteilla 0,5-0,6 m: n askelilla, jotka vedetään pystysuoraan kaivoista siten, että ne ovat grillattavan ylärajan yläpuolella 3-5 cm.

Kun kehys on tehty, betoniseos voidaan syöttää kaivoihin, kaataa se kerroksittain ja tampereita sitä täryttimillä.

grillage

Grillitilan vakioparametrit: korkeus 30 cm, leveys yhtä suuri kuin pohjan leveys ja ilman sitä, yhtä suuri kuin seinäpaneelin leveys (mutta vähintään 40 cm). Muista, että tukiruuviputket ja muut tekniset laitteet eivät ole hyväksyttäviä. Pystysuuntainen poikkeama saa olla korkeintaan 5 cm.

Jos grilliin asennuksen aikana ei ole mahdollista kiinnittää kiinteästi paalun kärkien elementtejä, rakenne on hauras. Ja kun kyseessä on grillattavan palkin korvaaminen laakereilla, joissa on vahvistettuja betonielementtejä tai hyppyjä, ne on suljettava hitsaamalla. Kaikki grillin liitokset ja saumat kokoamisen jälkeen täytetään betoniseoksella.

On mahdollista yhdistää teräsbetonipallon säätö omilla kädillä, mutta se on helpompaa ja turvallisempaa kääntyä ammattilaisille. Vaadittaessa laskujen mahdollisimman tarkkaa tarkkuutta, betonituotannon valintaa, sauvojen ja muiden elementtien hankintaa, pohja voi "lentää penniin" pienimmällä virheellisyydellä.

Soveltamisala ja rajoitukset betonirakenteelle

Pylväsbetoninen pohja on esitetty ongelmajätteiden järjestelyyn. Samaan aikaan on tärkeää ymmärtää, että tämäntyyppinen säätiö täyttää kaikki tekniset tarpeet paljon vahvempana kuin mikään muu ja voi jopa kestää monikerroksisen kartanon. Kuorman siirtämisellä kestäviin maaperän kerroksiin muotoilu samanaikaisesti jakaa painon, joka takaa koko rakenteen lujuuden ja vakauden.

Betonin perustan etuja on lukuisat, esimerkiksi lohkojen talo pylväsperusta on paljon vähemmän teknistä kuin teräsbetonipilareiden pohjalla. Lisäksi lisätehtävänä on kyky suorittaa työtä ilman raskaita koneita, sivuston topografian rikkominen ja laaja maa-alueet.

Rajoitukset sisältävät seuraavat tekijät:

 • on mahdotonta varustaa kasaerotettua betonipohjaa maissa, joilla on vaakasuora epästabiilius;
 • tukikohdassa saattaa olla ongelmia;
 • pilareiden välinen tila on täytettävä.

Muussa tapauksessa tukikohdan järjestelyllä ei ole haittoja, joten kannattaa harkita juuri sellaista säätiötä, kun yksityinen asuinrakennus rakennetaan vaikeaan maahan.