Betoniputki putkille

1. Laite vahvistettu häkki

Vahvistettu betonikiinnittimen laite suoritetaan tapauksissa, joissa perustuksen tietyillä alueilla taustalla olevien kerrosten vahvuus on pienempi kuin päällekkäisten kerrosten vahvuus. Työt tehdään 2,5 m: n tartuntapituudella. Vahvistettu betonikiinnike voidaan järjestää yhdeltä puolelta tai kahdelta puolelta. Kun rakennat kaksipuolista teräsbetonikourua (kuva 4, a) kellarikerroksessa, porrastetusti, 1,5 mm: n kulmalla, poraamalla läpi poikittaiset reiät. Sitten vahvistetut silmukat asennetaan molemmille puolille. Vahvistetut silmukat yhdistyvät poratut reiät (lujitustangot, joiden halkaisija on 12,20 mm). Asenna sitten muotti ja suorita konkreettinen betoniseos (sedimenttikartio yli 15 cm). Betonisointi voidaan suorittaa kerros-kerta-annostelun menetelmällä. Leikkeen minimipaksuus - 150 mm.

Kun rakennetaan yksipuolinen teräsbetonikouru (kuvio 4, b), poikittaiset raudoitustangot ankkuroidaan aiemmin porattuihin pesiin kellarirungossa ja sitten niihin kiinnitetään vahvistusverkot.

2. Injektiopillojen laite

Samalla voimme lisätä säätiön ja pohjan kantavuutta järjestämällä injektiopillot. Niiden käyttö antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä vahvistamalla säätiötä kehittämättä kaivantoja ja häiritsemällä maaperän rakennetta alustalle.

Menetelmän ydin on ruskean ruiskutuksen (juurenmuotoisten) paalujen rakennuksen alla, mikä siirtää merkittävän osan kuormasta tiheämpille maakerroksille (kuva 5). Pilejä tehdään pystysuoraan tai kallistettuina pyörivien porauslaitteiden avulla, jotka mahdollistavat porausreikien halkaisijaltaan 80 - 250 mm paitsi perusmassalla myös kellarissa. Ruskean injektiopillojen laite suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

poraus "johtaja" hyvin; täyttämällä se muovisella sementti-hiekkalaastilla; putkenjohtimen asentaminen ennen laastin alkamista; tekninen tauko vaaditun lujuuden hankkimiseksi; poraamalla työtaso muotitasolle mudan tai kotelon suojan alla; täytetään kuoppa sementti-hiekkalaastilla porausytimen tai putki-injektorin läpi alhaalta ylöspäin, kunnes mudan täydellinen siirtyminen; vahvistuskoteloiden poikkileikkaus; puristustyynyt.

Vahvikourujen asentamisen yhteydessä liuoksen tason alentaminen kuopassa ei saisi ylittää 0,5 m. Pilarin puristamiseen asennetaan putken yläosaan asennetulla tampolla varustettu painamittari (tamponi) ja injektorin läpi ruiskutetaan sementti-hiekkalaasti. Kun liuoksen merkittävä kulutus on pohjan maaperän suodatuksen vuoksi, tehdään tekninen tauko 1 päivän ajan ja muovaus toistetaan.

3. Juhlat ja esivalmistetut tölkit

Kellarin pohjan laajentaminen toteutetaan räkäteollisella muurauksella tai monoliittisella betonilla ja vahvistetulla betonilla, palkin tyypin juhlat sekä monoliitti- ja esivalmistettujen teräsbetonityynyjen avulla.

Ruuhkan muurauslaitteiden juhla toteutetaan äärimmäisen harvoin työn suuren työn tehon vuoksi. Useimmin käytettyjä yksittäisiä ja kahdenvälisiä juhlia monoliittisesta betonista ja betonista. Juhlapyhän suunnittelu riippuu menetelmästä, jolla ne liittyvät olemassa olevaan perustukseen ja järjestelmiin kuorman siirtämiseksi rakenteelta lujittavalle perustukselle.

Yleisimpiä juhlia, joissa kuorman siirto rakennuksesta tehdään tukipalkkeilla (kuva 6). Tällöin reikien läpi rei'itetään seinään vaiheella 1,5. 2 m, jossa teräskanavan (I-palkki) tai teräsbetonipalkit asetetaan kohtisuoraan seinään. Pankkien kuormitus välitetään jakelupalkkeista kanavasta tai I-16: sta. 18, jotka sijaitsevat seinän viereen. Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

purkaa sokea alue (tarvittaessa) ja kerroksen lattia;

järjestää viemärikaivoja, aidat;

tartunnan sisällä (pituus 1,5-2 m) avataan kaivanto yhdestä tai kummastakin laidasta;

puhdista kellarin sivupinnat;

järjestää pohja murskattua kiviä 50. 100 mm: n paksuiseksi puristamalla se maahan;

reikiä porataan pohjan runkoon (ruutupiirroksen kuvio 0,25, 0,35 m korkeudella 1,2, 1,5 m pohjan pituudella) ja niihin työntyvät 16 mm halkaisijaltaan olevat ankkuritangot;

aseta muotti ja betonilaiset jakelupalkkien pohjan merkkiin;

kun betoni on asettanut vaaditun lujuuden (vähintään 70% suunnittelun vahvuudesta), järjestä "ikkunat" seinään ja asenna ne tukipalkit;

Asenna jakopalkit ja heitä ne tukipalkkeihin.

juhla on betonoitu jakopalkkien korkeuteen ja aukot on kiinnitetty tukipalkkien "ikkunoihin". Se on myös mahdollista koteloitua tukipalkkeihin. Betoniluokka - vähintään B12,5.

Tunnetaan myös esivalmistettujen teräsbetonivalujen valmistusmenetelmä (kuvio 7).

4. Pohjan laajeneminen esivalmistetuilla ja monoliittisilla raudoitetuilla betonilevyillä

Kellarin pohjan leviämisen kautta monoliittisten tai esivalmistettujen betonilaattojen (kuva 8) asettamista alhaalta 1,5: n tarttumispituudella. 2 m poista maaperä.

Vahvistettu betonilaatta asennetaan valmiiseen tasoitettuun pohjaan. Levyjen pinnan ja pohjan alapinnan välinen rako värjätään kovalla sementti-hiekkalaastilla 100 asteella.

Monoliittirakenteisen pehmustetun pehmustetun pehmustetun pehmustuksen valmistusprosessi on vähemmän työvoimavaltainen. Tätä tarkoitusta varten vahvistetut verkot asetetaan valmistettuun pohjaan, asennetaan muotti ja asetetaan betoniseos. Betonimassan tiivistyminen suoritetaan värähtelemällä. Betonisekoituksen luotettavan kosketuksen varmistamiseksi pohjaan betonisoituminen tuotetaan 100. 150 mm sen alapuolen merkin yläpuolella. Betoni luokka B12,5 ja enemmän.

5. Pohjan syvyyden lisääminen

Lisää perustuksen syvyyttä

Säätiön syveneminen toteutetaan käyttämällä raunioina (tiilimuuraus), monoliittista betonia ja teräsbetonia.

Menetelmä syvennystä perustuksiin käyttäen raunioitunut muuraus on erittäin työvoimavaltainen ja sitä käytetään pienillä kuormituksilla. Tässä tapauksessa pohjat puretaan ensin ja seinien heikentyneiden osien läsnä ollessa asentaa randabalit. Sitten erillisissä korkkeissa, joiden pituus on 1,5. 2 m etukäteen suunnitellusta sekvenssistä repeytyvät kuopat suunnittelusyvyydelle väliaikaisesti kiinnittämällä seinät, purkamalla alapinnan heikentynyt osa (tarvittaessa) ja poistamalla maaperä, jolloin väliaikaiset kiinnittimet saadaan perustuksen alle. Uuden säätiön asettaminen suoritetaan saumojen liittämisellä, irrottamalla kiinnike alhaalta ylöspäin. Uuden muurauksen yläreunan ja vanhan perustuksen alareunan välinen rako on kalkilla puolikiinteä sementti-hiekkalaasti, joka on 1: 3.

Tehokkaampi tapa on syventää perustuksia monoliittisella betonilla (kuva 9). Kuten edellisessä tapauksessa, ne ensin purkavat säätiön ja sitten repeytyvät aukot 0,7: lla. 1 m pohjakerroksen alapuolella, reikien seinät kiinnitetään suojuksilla. Etuseinässä asenna kiinteä puun tai pyöreän puun runko. Kehyksen ylempi ristipalkki tulisi olla 30. 50 mm alapinnan alapuolella. Taimet työntyvät maahan rungon pohjan ja ylemmän poikkipalkin väliin; ne järjestävät kiilan, jonka suojaamiseksi kaivo on ripustettu suunnittelun syvyyteen. Sitten betoniseos asetetaan kaivoon ja tiivistetään jättäen 300. 400 mm: n raon pohjan pohjan ja betonin pinnan väliin. Sen jälkeen, kun vaaditun lujuuden omaava betonikierre muodostaa perustan uuden osan pohjan puristamisen käyttämällä olemassa olevan rakennuksen massaa. Tämän jälkeen rako betonoituu asettaen betoniseoksen 100 mm vanhan pohjan alapuolelle tiukan kosketuksen varmistamiseksi.

Jotta aikaa vievää työtä puretaan, säätiö sallii teknologian tehdä työtä sen syventämiseen ja samanaikaiseen laajentamiseen (kuva 10). Tarttumalla ne repivät kaivannon pohjan syvyyteen. Sitten järjestää kaivaa olemassa olevan säätöpohjan alla pitkin koko pituutta napaan puoleen leveydeltään. Horisontaaliset poikittaiset lujitustangot, joiden halkaisija on 14,8 mm, ajetaan tunnelin sivuseinään. Alareunan rivi asennetaan 200 mm: n korkeudella 100 mm: n etäisyydellä kaivannon pohjasta, ja yläraja asennetaan samalla pinnalla 50: llä. 70 mm nykyisen pohjan pohjan alapuolella. Profiilitangot, joiden halkaisija on 200 mm, on hitsattu poikittaisakseleihin. Kaivoon asennetaan suojakansi pohjan pohjan tasolla ja 200 mm: n etäisyydeltä sen sivupinnasta. Sitten betoniseos asetetaan ja puristetaan, pystysuora vahvistusverkko asennetaan (kennon koko 200x200 mm, pystysuuntaisten sauvojen halkaisija on 14. 18 mm, vaakasuora - 6 mm). Vahvistinverkko on upotettu 200 mm: iin 250 mm: iin vastavalmistetussa betonimassakerroksessa, toinen muotti on asennettuna, betoniseos asetetaan ja tiivistetään. Kun tarvittava lujuus on tehty betonilla, muotti on purettu, vedenpitävä ja täytteen täyttö suoritetaan. Vastaavasti työ tehdään vastakkaisella puolella (poislukien vaakasuuntaisten poikittaisten sauvien asennus).

Betoniputki viemäriputkelle

Teräsbetoniputkien leveys ja niiden pääpiirteet

Viemärien jakelijat olivat alunperin avoimia käytäviä ja rakenteita useista kivi- tai tiilimuodoista, mutta nyt jätevesijärjestelmät on valmistettu raudoitetuista putkista. Ne on valmistettu korkean lujuuden omaavasta betoniteräksestä.

Teräsbetoniputket

soveltamisalansa

Vahvistettu betonipaine ja paineettomat putket - malleja, joissa on useita toimintoja. Niitä käytetään kaikentyyppisissä rakenteissa: siviili-, tie-, kunnallis-, hydrauliikka- ja teollisuuskäyttöön.

Betoni- ja teräsbetoniputket valmistetaan GOST 22000-86 -standardin mukaan, joka määrittelee näiden tuotteiden valmistuksessa käytettävät ominaisuudet, mitat, tyypit ja parametrit eri tavoin. Tämä standardi ei koske viemäröinti- ja viemäriputkia, jotka on asetettu rautateiden ja teiden penkereihin.

Teräsbetoniputket jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • Maajoukkueet. Tällaista ulkonäköä käytetään kaikenlaisten putkistojen asennuksessa.
 • Monoliitti. Perestavnayan tai liukuvien muottijalojen avulla voit vähitellen vähentää seinämän paksuuden tasoa ilman haarojen muodostumista.
 • Löyhän. Niitä käytetään lähes kaikilla alueilla, joissa itse virtaavien nesteiden kuljetus on välttämätöntä eli ilman painetta. Niitä käytetään: uloste- ja myrskyviemärit; pohjavesien, kotitalouksien tai teollisuusjäteveden poisto.
 • Painepää. Tämäntyyppisten viemärirakentamisen, myrsky- ja viemäröintijärjestelmien sekä nesteiden kuljetuksen aikana.

Esivalmistetut putket ovat käteviä käytettäväksi mihin tahansa muotoon.

Mikrotunneliputket

Erikoisbetoniputkien tehdas tuottaa tuotteita, joita käytetään edelleen mikrotunneleissa. Päätoimiala on betonituotteiden valmistus rakennustöissä.

Erikoisbetoniputkien tehdas valmistaa mikrotunnelin putkia

Mikrotunneliputkien halkaisija voi olla 600 mm - 2000 mm.

Mikrotunnistustekniikan edut:

 • mahdollistaa putkien rakentamisen avaamatta pintoja ja aukonostoja, mikä takaa turvalliset asennusolosuhteet, neutraloi ympäristölle aiheutuvan vaaran, ei muuta kaupunkiympäristöä;
 • poistaa tarvittavasta lisätyöstä laitetta ohittavat, siirtyvät sillat ja tilapäiset rakenteet, ja lisäksi voit välttää kaupunkiliikenteen liikkuvuuden häiriintymisen;
 • Ei ole tarpeen käyttää kalliita erikoistyömenetelmiä uppoamisen vesipohjaisissa maissa ja varmistaa putkilinjan sijoittaminen projisoidulle tielle.

Aineiston haitat ja edut

Aloitetaan negatiivisilla ominaisuuksilla.

Suuri paino. Suunnittelulla on suuri massa, mikä rajoittaa päällekkäisyyksien määrää.

Betoniputket on helppo kuljettaa ja asentaa.

Korkea ääni ja lämmönjohtavuus. Tällaiset ominaisuudet heikentävät negatiivisesti kasvun ja liuotuksen ulkonäön materiaaliresistanssia.

Huom. Rakenteen suojelemiseksi tuhoamiselta on tarpeen vähentää ulkoisten tekijöiden vaikutusta putkiin, esimerkiksi nestemäisten aineiden sisääntuloon.

Halkeilua. Kutistuminen ja voimakkaat vaikutukset johtavat mikrokruunujen esiintymiseen. Sinun on myös varmistettava, että kuljetettujen nesteiden kemiallinen koostumus ei vaikuta betoniin aggressiivisesti.

On tärkeää. Jos siirretty neste tai maaperät, joissa rakenne on sijoitettu, haittaavat kielteisesti betoniin, materiaalin on täytettävä putkilinjaprojektissa vahvistetut lisävaatimukset.

Positiiviset ominaisuudet ovat suurempia kuin haitat.

Taloutta. Materiaali ei vaadi korkeita käyttökustannuksia verrattuna metalliin ja puuhun. Tällaisten rakenteiden tuotanto kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin kivi tai metalli.

Kestävyys ja kestävyys. Materiaalin palonkestävyys ja suuri mekaaninen lujuus takaavat pitkän käyttöiän. Betoni ajan myötä ei murene, vaan vain vahvistuu.

Helppo asennus ja kuljetus. Vahvistettu betonivarsi on lähes kokonaan mekaaninen. Voit rakentaa järkevän rakenteen. Säästää pääomasijoituksia ja vähentää asennustöiden kustannuksia. Epäsymmetrinen betoniputken vähimmäiskaltevuus määräytyy teknisten ja taloudellisten laskelmien mukaan eikä se saa olla alle 0,005.

Korroosionkestävyys. Materiaali ei ole alttiina seismisille ja muille dynaamisille vaikutuksille, sillä on hyvä vastustuskyky ilmakehän vaikutuksille.

Paineistus ja venytys. Materiaali on riittävän vahva, joten sen aikana ei ole puristusta eikä venytystä.

Vahvistettu holkki

Vahvistettu betonikehä (vahvistettu paita) - hyödyllinen rakennusrakenne, joka vastaa seinien, pilarien, pylväiden, putkien ja savupiipujen vahvistamisesta. Tämän suunnitelman päätavoite on luoda kiinteä kuori vahvistetun rakenteen ympärille. Vahvistetun paidan paksuuden ei tulisi olla alle 40-50 mm. Erittäin harvoin se laskee 30 mm: iin, kun on tarpeen säilyttää lujitetun pilarin tai väliseinän poikkileikkauksen paksuus.

Betonipinta luotettavasti vahvistaa putkistoja

Betoniputket toimivat useiden vuosikymmenien ajan, jos ne on tehty korkealaatuisiksi ja asennettu oikein. Joten voit vähentää kustannuksia ja korvata niiden kustannukset kokonaan. Jos haluat ostaa laadukkaan raudoitetun putken, sinun on tutkittava huolellisesti mukana olevat sertifikaatit ja sertifikaatit.

Kuten tämä artikkeli? Jaa se:

Teräsbetoniputket: luokittelu ja soveltamisala

Tällaiset tuotteet on valmistettu betonista erityisellä vahvistuskammioon. Niiden tuotannossa käytetään teknologiaa vibrohydropressointia, mikä antaa heille lisää lujuutta ja kestävyyttä. Nämä ominaisuudet mahdollistavat paitsi uusien, mutta myös käytettyjen teräsbetoniputkien käytön.

Valokuvat klassisista ja yleisimmistä betoniputkista

Ominaisuuksien käyttötarkoitus

Tämäntyyppisille tuotteille on ominaista hyvä jäätymisvastus ja veden kestävyys, minkä ansiosta niiden käyttö on mahdollista myös erittäin vaikeissa ilmasto-olosuhteissa. On myös huomattava, että tällaisten putkien liitokset ovat erittäin luotettavia ja korkealaatuisia.

Myös raudoitetun betonin putkia voidaan käyttää uudelleen ja kestää vielä useita vuosia.

Tämä mahdollistaa pariliitoksen lisäämisen risteyksessä maksimissaan. Tyypillisesti näitä rakenteita käytetään nesteen kuljettamiseen, jonka lämpötila ei ylitä 40 astetta.

Se on tärkeää! Kuljetetun nesteen materiaalin vaikutuksen aste ei saisi olla liian aggressiivinen.

luokitus

Sijoita paine ja paineettomat putket. Jokaisella tyypillä on omat ominaisuutensa ja voimakkuutensa.

Vahvistettu betonipaineputki voidaan jakaa neljään ryhmään suurimman sallitun sisäisen paineen mukaan:

Paine-versio, joka kestää paineen jopa 20 ilmakehään

Tällaisia ​​tuotteita käytetään pääasiassa paineputkien asennukseen. On huomattava, että rakenteellisen luotettavuuden ansiosta vahvistetun betonikourun kesto voi olla keskimäärin 50-100 vuotta.

löyhän

Paineettomat puolestaan ​​jaetaan kolmeen luokkaan riippuen niiden lujuudesta, joka mitataan putken yläreunaan:

Useimmiten vapaa-virta löytää sovelluksen keräilijöiden kotitalouksien vesijohtojärjestelmien rakentamisessa. Niitä käytetään myös teollisuus-, hydrauliikka- ja maantieliikenteessä.

Niiden päätehtävänä on kuljettaa jätevettä, teollisuutta ja sadevettä. Kaikki tämä heijastaa GOST-laatua betoniputkista.

Vapaa virtausmuodon sijoittaminen valmiiksi valmistettuun kaivantoon

Ero kooltaan

Sovelluksesta riippuen koot vaihtelevat. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on putken halkaisija. Halkaisija vaihtelee 150-2000 mm (mm).

Näytä tällaisten putkien käyttö taulukossa:

Vahvistettu betoniputki 400.

Suuri useimpien kotitalouksien tarpeisiin.

Teknologinen kortti esivalmistetun betonin viemärikaivoissa

I JAKSO
TEKNISEN KORTIN SOVELLUKSEN SOVELTAMINEN

II JAKSO.
Tekniikka O-taloudellisille indikaattoreille

III JAKSO.
RAKENTAMISPROSESSIN ORGANISAATIO JA TEKNOLOGIA

IV JAKSO.
TYÖNTEKIJÖIDEN JÄRJESTÄMINEN JA TYÖMENETELMÄT

TYÖMENETELMÄT JA VASTAANOTTO

Betoninvalmistuslaite ja -alustat kytkeytyvät linkin numeroon 1 seuraavasta koostumuksesta:

konkreettinen työntekijä 4 r. - 1 henkilö (1) yksikkö;

konkreettinen työntekijä 2 p. - 1 henkilö (2).

Betonityöntekijä toimittaa betonityöntekijälle (2) asennuspaikkaan puulaatikkoon asennettavan betoniseoksen. Betonityöntekijä säätökuopassa (1) sijoittaa betonin kaivon pohjaan ja tiivistää sen manuaalisen suojuksen avulla.

Betoninvalmistuslaitteen jälkeen levitetään raudoitusverkkoa ja astia on betonoitu. Kuopan pohjan ja rinteiden puhdistaminen, kaivon pohjan valmistelu, putkien sulkeminen lokeroon ja kaivon elementtien asentaminen tuottaa linkinumeron 2 seuraavasta koostumuksesta:

koneenosuri 5 p. - 1 henkilö (1)

pipelayer 4 r. - 1 henkilö (2) linkkiä

pipelayer 4 r. - 1 henkilö (3)

pipelayer 3 p. - 2 henkilöä (4; 5)

pipelayer 2 p. - 1 henkilö (6).

Ennen töiden aloittamista kaivon laitteessa putkikelaaja (4) suorittaa kaivannon rinteiden ja pohjan puhdistamisen, tarkistaa pohjamallin suunnittelun ja kaivannon rinteiden jyrkkyyden.

Pipelayers (6 ja 5) ovat kiireisiä töitä kuopan pohjan impregnoimalla bitumilla. Bitumiin löysä ja kyllästetty maaperä tasoitetaan ja rypytetään käsi-tampereiden avulla.

Putkijohtimet (2 ja 3) ovat kiireisiä valmistautumaan kaivon vahvistettujen betonirenkaiden asentamiseen, upottamalla putkistot lokeroon, kokoamalla kaivojen renkaat ja asentamalla savilukko putkilinjaan lokeron kanssa.

Kaivojen asentamisen aikana putkilinjat (5) ovat yläosassa ja niissä on hihnavaaka-aineita (2 ja 3) - kun kaivon elementtien kiinnitys kaivostaan, putkikelaaja (4) valmistelee kaivojen pohjaa asennettujen elementtien ja putkikerroksen liitosten kiinnittämiseksi ja injektoimiseksi (6) - ylimääräisissä töissä (kuoren vahvojen betonirenkaiden puhdistaminen pilaantumisesta, materiaalin alihousu, työkalu jne.).

Putkenlaskulaite (5), joka on kiinnittänyt nelikahvaisen hihnan kaivon alempaan renkaaseen, lähettää signaalin nosturin kuljettajalle kuorman nosta- miseksi. Testin kiihtyessä korkeudeltaan 0,1-0,2 m maanpinnan yläpuolella putkikelaaja (5) tarkistaa hionnan luotettavuuden ja sallii renkaan toimittamisen asennuspaikkaan. Putkenlaskut (2 ja 3), jotka ottavat vastaan ​​kuoren vahvistetun betonirenkaan, asenna se lokeroon. Kun olet tarkistanut renkaan asentamisen oikeellisuuden, se on järjestetty ja signaali lähetetään kytkentään puhdistamaan linjat ja valmistautumaan seuraavan renkaan asentamiseen.

Renkaiden alta (esiasennettuna) ulkoneva sementtilaasti poistetaan ja sauma hierotaan huolellisesti kaivon ulkopuolelle ja sisälle. Renkaiden oikea asennus tarkistetaan tasolta ja luodilta. Kaivon asennuksen lopulliset toimet ovat luukun (pidikkeet ja kannet) asentaminen, kun kaula-asennoilla varustetut pidikkeet on kiinnitetty sementtilaastilla M-50 ja savi lukon laitteella.

Betonirakenteisten kaivorenkaiden eristys bitumilla suoritetaan linkillä nro 3, joka koostuu kolmesta (1) ja toisesta (2) purkauksesta kahdesta eristä.

Eristin (2) lämmittää bitumia liikkuvassa kattilassa ja eristin (1) valmistaa teräsbetonirenkaita eristämiseen (puhdistus likauksesta, pohjamaalin levittäminen jne.).

Alukkeiden kuivumisen jälkeen eristeet (1 ja 2) käyttävät kuumaa bitumia renkaiden sisäpintaan harjojen avulla ja poikkeavat 5 cm: n etäisyydellä reunoista.

Kaivon renkaiden asentamisen jälkeen ja liitosten tiivistämisen jälkeen eristeet (1 ja 2) tuottavat liitosten pohjamaalin ja levittävät niitä bitumiin.

Kaivon hydraulinen testaus suoritetaan linkinumerolla 2 täyttämällä se vedellä ja tarkistamalla sen vuoto. Alustavat testit suoritetaan ennen kaivon täyttämistä maaperällä ja pyritään havaitsemaan näkyviä vuotoja ja lopullinen testi on määrittää vuoto, joka ei saa ylittää 60 l / vrk tälle kaivolle.

Kaivon täyttäminen maaperän kanssa tehdään kerroksittain käyttäen puskutraktoria. Jokainen kerros tiivistetään putkenlaskulla (4) pneumaattisella varoituslaitteella.

Laitteen kaivon työn loppuun saattaminen on betonisokean alueen kaula-aukko. Betoninen sokea alue järjestää linkin nro 1 konkreettiset työntekijät seuraavassa järjestyksessä: betonityöntekijä (2) kaataa kaivoa kaulan ympärille sen myöhemmällä tampingilla ja konkreettinen työntekijä (1) asettaa betonin valmiiseen pohjaan ja tasoittaa sen.

Laitteen aikataulu laitteella, jonka halkaisijaltaan 1,0 m: n esivalmistetut betonikuopat ja 3,0 m syvyys viemäriverkossa

Huom. Nosturikuorma-auton kuljettajan työvoimakustannukset eivät sisälly aikatauluun.

Maaperän näytteenoton jälkeen kostutetulla kaltevalla uralla työskentely on sallittua edellyttäen, että varotoimia ryhdytään ryömintää vastaan, nimittäin:

a) valmistajan tai päällikön on suoritettava perusteellinen tarkastus ennen jokaista maaperän tilan muutosta ja sen keinotekoista romahtamista paikoissa, joissa reunat ja rinteillä on visiirit ja halkeamat;

b) töiden tilapäinen lopettaminen louhinnassa ennen maaperän valumista, jos se on vaarassa romahtaa;

c) kaltevuuden jyrkkyys paikallisesti, kun kaivaukset ovat kiireellisiä;

d) ajoneuvojen ja mekanismien liikkumiskielto romahtamisen prisman sisällä.

Asennettaessa kaivoa tulee nimetä henkilö I T P: stä, joka on vastuussa lastin siirtämisestä ja asennuksesta nosturien turvallisesta suorittamisesta.

Kaikki nostomekanismit ja lisävarusteet (nosturi, hihnat) ennen käyttöönottoa sekä työn aikana on tarkistettava määräajoin Gosgortekhnadzorin sääntöjen mukaisesti.

Asennettaessa kaivon elementtejä reunan on työskenneltävä tukijalalla. Hihnojen nostokyky vastaa nostetun kuorman painoa. Kaivon elementtien nosto ja liikkuminen tuottaa vasta sen jälkeen, kun ne tarkkailevat niiden hammastuksen oikeellisuutta ja luotettavuutta. Nostettaessa, liikutettaessa ja laskettaessa kaivon elementtejä nosturilla ihmisten on kielletty pysymään sen toiminta-alueella, eikä kaivon elementtejä saa siirtää putkenlaskualustan yläpuolelle. Kaivoksen arkkiutuneen elementin tulee pudota korkeintaan 30 cm: n korkeudella sen asennuspaikasta, ja vain tästä asennosta putkikelaajat ohjaavat sen suunnitteluasentoon.

Työntekijän työskentely on sallittua vähintään 18-vuotiaille työntekijöille, joille on suoritettu lääkärintarkastus ja jotka on koulutettu Gosgortekhnadzorin hyväksymän erityisprojektin avulla ja jotka on sertifioitu pätevöintipalkkiolla sertifikaattien antamisen perusteella.

Sasstropovkan asennuselementit ovat sallittuja vasta niiden kestävän ja turvallisen kiinnityksen jälkeen. On kiellettyä kippaa kuormaa ja jättää se painoon ilman valvontaa sekä asentaa yli 6 pisteen tuulelle.

Porausnosturin toiminta voimajohtojen läheisyydessä on sallittua vain, jos etäisyys mekanismista äärimmäisen pisteen, kuormitusköysien (kaapeleiden) tai kuorman (pidennetyn työkappaleen) ja lähimmän voimajohdolinjan välillä on vähintään taulukossa 1 määritelty.

Mahdolliset vaakasuorat etäisyydet käynnissä olevista koneista voimajohtoihin

Jos edellä mainittuja taukoja havaitaan, se voidaan tehdä, jos sähköviranomaiselta on kirjallinen lupa työskennellä suojavyöhykkeellä ja jos nosturilla on työlupa WMS: n pääinsinöörin allekirjoittaman työn osalta. Nämä työt olisi suoritettava suoraan suunnittelun ja teknisen työntekijän suoralla valvonnalla, jonka tilaaja on määrännyt ja jolla on Gosgortekhnadzorin hyväksyntä.

Laitteiden kuormitus ylittää laitteen, jolle tämä laite on sallittu, ei ole sallittua.

Rahtilaiva on tehtävä ennalta suunniteltujen suunnitelmien mukaan.

Maan, lumen tai jäädytettyjen kuormien nostaminen maahan ei ole sallittua. Raideja ei saa vetää (vetää) vetovoimalla vinojen kireyksien avulla tai kääntämällä puomi.

Nostettujen kuormien jättäminen painosta on ehdottomasti kiellettyä. Sen on sallittava poistaa koukut lasketuista rakenteista vasta sen jälkeen, kun ne on asennettu suunnitteluasentoon. Rakenteiden liikkuvuus asennuksen jälkeen ja tartuntalaitteiden poistaminen on kielletty.

Ratkaisu asennetuille rakenteille on asetettava ennen kuin rakenne toimitetaan sen asennuspaikalle.

Bitumien kuumentaminen kaivoissa, kaivannoissa ja muissa ahtaissa paikoissa on kielletty. Koska kuuma bitumi voi aiheuttaa palovammoja, jos se pääsee ihmiskehoon, vaikka se peitetään tavallisella puuvillakankaalla, työntekijöille olisi annettava seuraavat työvaatteet ja jalkineet:

a) kankaiden takit ja housut (housujen tulee olla leveät ja kuluneet asiasta);

b) nahkaiset kengät tai saappaat;

c) kankaiden lapaset:

d) silmälasit, joissa on yksinkertaisia ​​silmälaseja, jotka suojaavat silmiä kuumalla mastilla tapahtuvalta tahattomalta roiskeelta.

Haalarit tulisi aina olla hyvässä kunnossa. Työ ilman täydellistä vaatetta ja jalkineita ei sallita.

V JAKSO
MATERIAALIT JA TEKNISET VARAT

1. Perusmateriaalit ja tuotteet.

VI jakso.
Kannattaa hyvin viemärit, joiden läpimitta on 1 m ja syvyys 3,0 m.

1. Kaivon rungossa kaikki elementit on muodostettu M-50-liuokselle.

2. Kaivon sisäpinta maalataan koko korkeudella kuumalla bitumilla kaksi kertaa perustamalla bensiinin bitumiin liuos.

3. Hitsatun verkkorungon läpimitta on 8 mm, verkon paino on 7,9 kg.

4. Putken muoto on esitetty putkille: tulo D = 200 mm, jättäen D = 250 mm ja kiinnitettynä D = 150 mm.

5. Lokero on valmistettu betonista M-100, joka on kipsattu sementtilaastilla ja raudalla.

TUOTANTOJÄRJESTELMÄ WELLS-LAITTEESSA.

1 - kuorma-auton nosturi LAZ-690;

2 - Elementit esivalmistetuista betonikaivoista;

3 - Betonilaatikko;

4 - Ratkaisulaatikko;

7 - kattila lämmitykseen bitumin;

8 - astia alustalla;

10 - Tikkaat laskeutumiseen kaivoon;

11 - Betonilaatikko.

Huom. Katso seuraava sivu sivulta AA.

JÄRJESTELMÄN JA FORMWORK

JÄRJESTELMÄN ASENNUS JA JÄRJESTELMÄ ASENNUSLAITTEISSA

Big Encyclopedia of Oil and Gas

Vahvistettu holkki

Teräsbetonielementit lasketaan erikoistuneelta laitokselta, jolla tarkkaillaan putken perustan kantavuutta kuorman lisäämiseksi. Leikkeen paksuus on otettu 80-150 mm. Joka vahvistetaan pystysuoralla ja vaakasuoralla vahvistuksella. [2]

Kierukkareilla varustetuilla betoniteräksillä on suuri kantavuus keskipuristuksessa. [3]

Vahvistettu betoniteräsverkko, jossa solut 15X15 cm pohjassa ja 10X10 cm yläosassa. Telojen toinen pää on upotettu kellarin betoniin, toinen hitsataan ankkureihin. [5]

Vahvistettu betonikuori vahvistaa louhoksen ja tiilen perustan. Ennen raudan asentamista peruskivi, joka on valmistettu suurista kivistä (rauniot, tiilirivit), puhdistetaan perusteellisesti pölystä, heikosta laastista ja liasta käyttäen paineilman suihketta. [6]

Vahvistettu betonikuori vahvistaa louhoksen ja tiilen perustan. Ennen raudan asentamista peruskivi, joka on valmistettu suurista kivistä (romu, tiili, tavallinen), puhdistetaan perusteellisesti pölystä, heikosta laastista ja liasta käyttäen paineilman suihketta. [7]

Vahvistettu häkki on kiinnitetty kiinnitysrenkaaseen kiinnitettyihin kiinnitetyihin telineisiin, jotka on erityisesti asennettu liikennevaloalustan tasolle. [9]

Vahvistetun betonikuoren paksuus vaihtelee suojauskerroksen vahvuuden ja paksuuden mukaan 30: stä 100: een, ja joissakin tapauksissa (pylväiden vahvistamisella) jopa 300 mm: n korkeuteen. [11]

Erilaisia ​​vahvistettuja kiinnikkeitä ovat kiinnikkeet, joissa on esijännitetty vaakasuora laakerivahvistus. [12]

Vahvistettu häkki, joka voidaan suorittaa joukkue tai monoliittinen. Asennettaessa vahvistetun betonipäässä on käytetty vahvistettua betonirengasta. Sitten pään päähän, ennalta kohdistettu sementtilaasti, aseta teline. Paalun, telineen ja renkaan välinen rako täytetään sementtilaastilla tai betonilla. Kun kyseessä on monoliittinen häkki, lujittavan häkki asennetaan ensin, erityinen muotti on asetettu sisään, ja häkki tasoitetaan tavanomaisilla yhdyskäytävämenetelmillä. [13]

Vahvistettu häkki, joka voidaan suorittaa joukkue tai monoliittinen. Asennettaessa vahvistetun betonipäässä on käytetty vahvistettua betonirengasta. Sitten pään päähän, ennalta kohdistettu sementtilaasti, aseta teline. Paalun, telineen ja renkaan välinen rako täytetään sementtilaastilla tai betonilla. Kun kyseessä on monoliittinen häkki, se asennetaan ensin, vahvistushäkki, sitten erityinen muotti on sijoitettu, ja häkki on betoni tavanomaisia ​​menetelmiä yhdensuuntainen nivelet. [14]

Vahvistus ja betonityö. Kuinka tehdä omia käsiäsi. Avustus.

Korroosio ja venttiilien suojaus. Menetelmät, menetelmät ja tekniikat.

Mikä on rautabetonihattu, miksi sitä tarvitaan ja miten vahvistettu betonipyörä valmistetaan.

Vahvistettu betonikuori tai niin kutsuttu romanttinen vahvistettu paita, tämä on mielenkiintoinen rakennuksen rakenne, joka on suunniteltu vahvistamaan pilarit, pylväät, seinät, seinät, väliseinät, savupiiput ja putket. Vahvistettu häkki voi sanoa, että sen ympärillä on kuoren (paidan) kestävämpi rakenne kuin vahvistettu rakenne. Itse asiassa on olemassa muita leikkeitä, kuten metallia tai lujitettua laastia. Mutta joissakin tilanteissa vahvistettu holkki tai vahvistettu paita on sopivin tai optimaalinen. Kuinka vahvistettu holkki on tehty? Ensinnäkin, paikkatietokone on asennettu vahvistetun rakenteen ympärille (sarake, pylväs tai seinä). Se on tehty joko vahvistamisesta, tai valmiita verkkoja vahvistusta varten ostetaan rakennuksen supermarketista. Tärkeä kysymys vahvistetun korin paksuuteen. Luotettavan betonipanon paksuuden uskotaan olevan vähintään 40-50 mm. Harvoissa tapauksissa, jos on tarpeen säilyttää vahvistetun väliseinän tai pylvään poikkileikkausmitat, on mahdollista vähentää vahvistetun häkän paksuutta 30 mm: iin. Voit jatkaa raudan paidan paksuuden pienentämistä, mutta sitten herää kysymys siitä, miksi hän tarvitsee. Sitten tee metalliliitin ja kipse sitä koristetarkoituksiin. Vahvistettu betonikuori sopii hyvin sen suuriin paksuihin (40 - 130 mm), ja näin ollen raudan paidan vahva vahvuus. Lujitteisen tai lujittavan langan välisen silmäkoon on oltava vähintään 150 x 150 mm. On selvää, että tämä on melko ehdollinen suositus ja voit hitsata paksummaksi. Vahvikkeen paksuus valitaan uudelleen pylvään tai osion vahvistamisen erityistehtävän perusteella. Joissakin ei kovin tärkeissä tapauksissa, kun suurta lujuutta ei tarvita, ei ole mahdollista yhdistää vahvistusverkkoja.

Kun metallivahvike asennetaan vahvistettavan kohteen ympärille, muotti on asetettu ja betonivuoto alkaa. On parempi, jos betonin kaataminen tehdään kerroksittain, pieninä kerroksina. Jokainen kerros pakataan väriten värähtelijällä ja seuraava kerros kaadetaan vasta sen jälkeen, kun edellinen tarttuu. Käytössä on tekniikka, jolla voidaan työskennellä teräsbetonikehän kanssa, johon kuuluu 1 cm: n kerrosten kaataminen, mutta mielestäni sitä ei tarvita. Voit vapaasti tehdä 100 - 150 mm ja saada erinomaisen vahvistetun paidan. Mikä betoni on tarpeen? Vähintään 150 - 200, ja enemmän on parempi. Harkitse raunioiden kokoa. On tarpeen käyttää vain pieniä, paremmin graniittisia eikä marmorilajeja eikä kuonaa, joiden koko on 10-15 mm. On olemassa kerros-kerrokseltaan betonirakennustekniikka, joka olettaa betonin asettamisen jälkeen kasetin koon lisääntymisen (ja näin ollen vahvistetun betonihakeen paksuuden lisääntymisen) ja toistuvan valun. Mutta nämä ovat huipputekniikan kysymyksiä, ja sinä et selvästikään tarvitse syvästi ymmärtää tällaisia ​​räikeitä asioita. Sinun on tiedettävä, että seinän, pilarin, väliseinän tai savupiipun pinta puhdistetaan perusteellisesti. Kipsi ja roskat poistetaan ja pinta itse kostutetaan vedellä (kostutettu). Kaikki tämä on tehty varmistaaksesi betoniseoksen korkean adheesio lujitetun esineen kiinnittymisen pinnalle.

Kuinka holkki toimii? Hyvin yksinkertainen. Kun betoni kiinteytyy, sen kutistuminen tapahtuu ja vahvistettu holkki puristaa vahvistettua esinettä. Lujitetun laiturin tai pilarin sisällä syntyy tilavuusjännitettä. Lisäksi häkissä olevan raudoitetun betonin materiaalien ominaisuuksiin liittyy vahvistusta. Ensimmäisen tyyppisille vahvistetuille leikkeille tämä riittää. Jos tehtävänä on lisätä lujuutta, esimerkiksi saraketta pystysuuntaiseen kuormitukseen, tehdään toisen tyyppinen vahvistettu betonikiila. Kuinka se eroaa ensimmäisen tyyppisestä vahvistetusta betonista? Se tosiasia, että toisen tyyppinen teräsbetonivarsi siirretään omaan osaan kuormituksesta (esim. Betonilattian paino). Tällöin vahvistetun hahlon yläosan ja limittyvän päällekkäisyyden pohjan väliin jäljelle jäävä aukko täytetään kovalla liuoksella tai metalliset kiilat, levyjä ja vastaavia viedään siihen. Tämä voidaan tehdä vasta sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut vähintään 70% vahvuuden. Kolmannen tyyppiset teräsbetonileikkeet yhdistävät ensimmäisen ja toisen tyypin kiinnittimien ominaisuudet.

Teräsbetoniputket, joissa on metallinen holkki

Testausta varten toimitettiin Voronezh MSU-koemapaikalle putki, joka oli valmistettu kolmivaiheisella teknisellä mallilla, jossa oli metallihylsyn esijännitetyt spiraalivahvikkeet ja betonisydämet. Putken sisähalkaisija on 1 m.

Testauslaitteisto (kuva 51) koostuu voimanlähteen testipenkistä ja hydraulisesta nostokapasiteetista, jonka nostokyky on 500 tonnia.

Jalustalla on kolme kehystä, jotka on liitetty ristisidosten ylä- ja alareunaan ja keskellä - vaakasuorat tukivarret. Ristitangot ja runkopalkit on liitetty suuritehoisiin pultteihin. Tehon vaikutusten siirtämiseksi testattuun rakenteeseen jalustalla on erityiset laatikon muotoiset jakopalkit.

Toimitettu putki leikataan yksittäisiin elementteihin. Testeissä käytettiin kolme pituudeltaan 290 ± 3 cm pituista sidosta.

Kuormausmenetelmää hyväksyi kaksi voimaa, jotka jakautuivat pitkin lenkkien pituutta. Tätä varten linkit ovat johdonmukaisia

asennettu kahdelle puupalkille, joissa on viistetyt pinnat. Jakelupalkin alla levytyslevy varmisti luotettavamman kosketuksen putken pinnan kanssa.

Ensimmäisen ja toisen siteen lastaus suoritettiin vaiheissa 10 kN (3,7 kN / m) ja kolmanteen - 20 kN (7,4 kN / m). Jokaisen kuormitusvaiheen jälkeen lankojen pystysuorat ja vaakasuuntaiset halkaisijat mitattiin kahdessa päätyosassa sisäpinnan kiinteissä kohdissa. Tätä varten käytettiin barbell-tyyppistä deformometriä, jonka mittaustarkkuus oli 0,1 mm.

Ensimmäinen linkki testattiin alustavan arvion käyttäytymisen luonteen mukaan kuormitukseen asti hävittämiseen. Kun kuormitus oli 70 kN (25,9 kN / m), lokeron ja lukon läpi muodostettiin pituussuuntaisia ​​halkeamia, joiden aukko oli jopa 0,2-0,3 mm ja suojakerroksen osittainen irrotus tapahtui.

Lisääntynyt kuormitusta

Kartiopurkaus, jonka pituus oli noin 1 m, oli lokeron lopussa 80 kN kuormituksella (29,6 kN / m), pituussuuntainen halkeama ilmestyi lukitusosaan ja alempi halkeile leviäisi koko pituudelta 0,5 mm: n aukkoon. Lukon läpi kulkevan halkeaman kehitys vastasi 100 kN kuormitusta (37,0 kN / m); Samaan aikaan halkeama aukeaa 0,2-0,3 mm: iin.

Kun kuormitus nostettiin 110 kN: een (40,7 kN / m), linkki purettiin. Vertikaalisen halkaisijan kokonaismuutos oli 29,7 mm, muodonmuutoksen elastinen osa oli 18,7 mm (63%) ja jäännösosa oli 11,0 mm (37%).

Vastaavat tiedot saatiin vaakasuoralle halkaisijalle: kokonaisdeformaatio 24,7 mm, elastinen 10,3 mm (42%), jäännös 14,4 mm (58%). Liitoksen yhteisten muodonmuutosten luonteen kuormitusprosessin aikana kuvataan kuviossa 1 esitetyillä käyrillä. 52. Näiden riippuvuuksien analyysin avulla voimme erottaa kolme vaihetta putkiston toiminnasta kuormituksen aikana:

I on joustava; II - joustava muovi ja III - muovi.

Jokaiselle vaiheelle on tunnusomaista tiettyjen lopullisten kuormitusten arvot. Vaiheessa I on otettava huomioon maksimikuorma, joka vastaa pituussuuntaisen halkeaman muodostumista jossakin leikkauksesta pystysuorassa halkaisijassa. Tällöin tämä kuorma on suunnilleen 25 kN / m. Vaihe II päättyy toisen plastisen saranan muodostamiseen, joka vastaa noin 40 kN / m: n kuormitusta. Vaiheessa III on "voimistumisen" muodonmuutoksia voimakkaasti pystysuuntaisella halkaisijalla ilman, että betonisydämiä tuhotaan vaakatasossa halkaisijaltaan. Jälkimmäinen jäljitettiin uudelleen, kun 150 kN: n (55,5 kN / m) kuormitus otetaan uudelleen käyttöön. Pystysuuntaisen halkaisijan koko muodonmuutos oli 56 mm ja vaakasuora 44 mm.

Kolmannen linkin testien tulosten analyysi yleisten muodonmuutosten kehityksessä (ks. Kuvio 52) viittaa siihen, että laadullisesti liitetyn linkin työn luonne on samanlainen kuin toisen linkin testauksen aikana. Ero on vain kvantitatiivisissa indikaattoreissa, mikä osoittaa testattavan linkin jonkin verran suuremman kantavuuden.

Suurin testikuorma saavutti 150 kN (55,5 kN / m).

Koko pystysuuntainen muodonmuutos oli 53 mm ja vaaka - 39 mm. Kuormituksen jälkeen joustava muodonmuutos pitkin pystysuuntaista halkaisijaa oli 24 mm (45%), jäljellä olevan halkaisijan ollessa 29 mm (55%).

Kuva 52. Muutos pystysuorassa (kiinteät käyrät) ja vaakatasossa

(kaarevuudesta 2) ja kolmannesta (käyrä 1) linkistä

Näin ollen elastisen muodonmuutoksen vaakasuuntainen halkaisija oli 17 mm (44%), jäännös - 22 mm (56%).

Näin ollen teräksisen sylinterin, spiraalimaisen raudoituksen ja betonisydämen teräsbetoniputkien rakenne on pieni kantavuus verrattuna esimerkiksi vibrohydropressoituneisiin putkiin.

Kuormituksen alla tutkittu putki toimii taipuisana kolmessa vaiheessa: elastinen, elastoplastinen ja muovi, joka on otettava huomioon tällaisen mallin laskennassa.

Testattujen linkkien työn luonne osoittaa, että sinusien ja maaperän prisman luotettava tiivistyminen on tarpeen rakentamisen aikana.

Teräsbetoniputkien leveys ja niiden pääpiirteet

Viemärien jakelijat olivat alunperin avoimia käytäviä ja rakenteita useista kivi- tai tiilimuodoista, mutta nyt jätevesijärjestelmät on valmistettu raudoitetuista putkista. Ne on valmistettu korkean lujuuden omaavasta betoniteräksestä.

Teräsbetoniputket

soveltamisalansa

Vahvistettu betonipaine ja paineettomat putket - malleja, joissa on useita toimintoja. Niitä käytetään kaikentyyppisissä rakenteissa: siviili-, tie-, kunnallis-, hydrauliikka- ja teollisuuskäyttöön.

Betoni- ja teräsbetoniputket valmistetaan GOST 22000-86 -standardin mukaan, joka määrittelee näiden tuotteiden valmistuksessa käytettävät ominaisuudet, mitat, tyypit ja parametrit eri tavoin. Tämä standardi ei koske viemäröinti- ja viemäriputkia, jotka on asetettu rautateiden ja teiden penkereihin.

luokka

Teräsbetoniputket jaetaan seuraaviin luokkiin:

 • Maajoukkueet. Tällaista ulkonäköä käytetään kaikenlaisten putkistojen asennuksessa.
 • Monoliitti. Perestavnayan tai liukuvien muottijalojen avulla voit vähitellen vähentää seinämän paksuuden tasoa ilman haarojen muodostumista.
 • Löyhän. Niitä käytetään lähes kaikilla alueilla, joissa itse virtaavien nesteiden kuljetus on välttämätöntä eli ilman painetta. Niitä käytetään: uloste- ja myrskyviemärit; pohjavesien, kotitalouksien tai teollisuusjäteveden poisto.
 • Painepää. Tämäntyyppisten viemärirakentamisen, myrsky- ja viemäröintijärjestelmien sekä nesteiden kuljetuksen aikana.

Mikrotunneliputket

Erikoisbetoniputkien tehdas tuottaa tuotteita, joita käytetään edelleen mikrotunneleissa. Päätoimiala on betonituotteiden valmistus rakennustöissä.

Mikrotunneliputkien halkaisija voi olla 600 mm - 2000 mm.

Mikrotunnistustekniikan edut:

 • mahdollistaa putkien rakentamisen avaamatta pintoja ja aukonostoja, mikä takaa turvalliset asennusolosuhteet, neutraloi ympäristölle aiheutuvan vaaran, ei muuta kaupunkiympäristöä;
 • poistaa tarvittavasta lisätyöstä laitetta ohittavat, siirtyvät sillat ja tilapäiset rakenteet, ja lisäksi voit välttää kaupunkiliikenteen liikkuvuuden häiriintymisen;
 • Ei ole tarpeen käyttää kalliita erikoistyömenetelmiä uppoamisen vesipohjaisissa maissa ja varmistaa putkilinjan sijoittaminen projisoidulle tielle.

Aineiston haitat ja edut

Aloitetaan negatiivisilla ominaisuuksilla.

Suuri paino. Suunnittelulla on suuri massa, mikä rajoittaa päällekkäisyyksien määrää.

Korkea ääni ja lämmönjohtavuus. Tällaiset ominaisuudet heikentävät negatiivisesti kasvun ja liuotuksen ulkonäön materiaaliresistanssia.

Huom. Rakenteen suojelemiseksi tuhoamiselta on tarpeen vähentää ulkoisten tekijöiden vaikutusta putkiin, esimerkiksi nestemäisten aineiden sisääntuloon.

Halkeilua. Kutistuminen ja voimakkaat vaikutukset johtavat mikrokruunujen esiintymiseen. Sinun on myös varmistettava, että kuljetettujen nesteiden kemiallinen koostumus ei vaikuta betoniin aggressiivisesti.

On tärkeää. Jos siirretty neste tai maaperät, joissa rakenne on sijoitettu, haittaavat kielteisesti betoniin, materiaalin on täytettävä putkilinjaprojektissa vahvistetut lisävaatimukset.

Positiiviset ominaisuudet ovat suurempia kuin haitat.

Taloutta. Materiaali ei vaadi korkeita käyttökustannuksia verrattuna metalliin ja puuhun. Tällaisten rakenteiden tuotanto kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin kivi tai metalli.

Kestävyys ja kestävyys. Materiaalin palonkestävyys ja suuri mekaaninen lujuus takaavat pitkän käyttöiän. Betoni ajan myötä ei murene, vaan vain vahvistuu.

Helppo asennus ja kuljetus. Vahvistettu betonivarsi on lähes kokonaan mekaaninen. Voit rakentaa järkevän rakenteen. Säästää pääomasijoituksia ja vähentää asennustöiden kustannuksia. Epäsymmetrinen betoniputken vähimmäiskaltevuus määräytyy teknisten ja taloudellisten laskelmien mukaan eikä se saa olla alle 0,005.

Korroosionkestävyys. Materiaali ei ole alttiina seismisille ja muille dynaamisille vaikutuksille, sillä on hyvä vastustuskyky ilmakehän vaikutuksille.

Paineistus ja venytys. Materiaali on riittävän vahva, joten sen aikana ei ole puristusta eikä venytystä.

Vahvistettu holkki

Vahvistettu betonikehä (vahvistettu paita) - hyödyllinen rakennusrakenne, joka vastaa seinien, pilarien, pylväiden, putkien ja savupiipujen vahvistamisesta. Tämän suunnitelman päätavoite on luoda kiinteä kuori vahvistetun rakenteen ympärille. Vahvistetun paidan paksuuden ei tulisi olla alle 40-50 mm. Erittäin harvoin se laskee 30 mm: iin, kun on tarpeen säilyttää lujitetun pilarin tai väliseinän poikkileikkauksen paksuus.

Betoniputket toimivat useiden vuosikymmenien ajan, jos ne on tehty korkealaatuisiksi ja asennettu oikein. Joten voit vähentää kustannuksia ja korvata niiden kustannukset kokonaan. Jos haluat ostaa laadukkaan raudoitetun putken, sinun on tutkittava huolellisesti mukana olevat sertifikaatit ja sertifikaatit.

OU 14

Mitat:

Valmistusstandardi: Sarja B 3.503.1-2.02

Vahvistettu häkki vahvistettu monoliittinen teräsbetonijärjestelmä OS 14 - tämä tuote esitetään suorakaiteen muotoisena lohkona, jossa putken sisäreikä on reikä. Tällaista rakennetta voidaan kutsua "vahvistetuksi betonikuoreksi", koska sen päätavoite on luoda kiinteä kuori putken ympärille. Kiinnitysraudoitusta suositellaan käytettäväksi, jos muut menetelmät eivät pysty tarjoamaan vaadittua kuormitettavuutta niiden tuotteiden kohdalla, joihin ne on luotu. Suunnittelija B3.503.1-2.02 -sarja OU 14 -liittimet, jotka on suunniteltu paineettomia teräsbetonisia vibrohydropressoituja putkia varten, joita käytetään puolestaan ​​moottoriteillä. Tällaisille putkille suihkuputket ovat tarpeen keinona kasvattaa kantokykyä kestääkseen maaperän kuormitusta ja sen paineita liikuteltavan pinnan kuormituksen vaikutuksesta syvyyksissä tai edellytyksenä putken suojelemiseksi maan kollapseilta.

Tuotemerkinnän tulkinta

Vahvistettu runkolevy on yksilöllinen ehdollinen merkintä. Tuotemerkki koostuu aakkosnumeerisista ryhmistä, jotka kantavat tiedon kuormituksen tuotteen pääominaisuuksista ja parametreistä. Joten, jos tarkastelemme OS 14: n dekoodausta tarkemmin, näet seuraavat:

1. OU - vahvistushäkki;

2. 14-kokoinen.

Markkinointisuunnittelua on ehdottomasti ylläpidettävä hankkeissa.

Materiaalit ja tuotanto

Leikkuuterä OU 14: n valmistuksessa valmistajien on ohjattava piirustusten ja eritelmien mukaan B3.503.1-2.02 -sarja, jossa määritellään valmiiden tuotteiden tekniset vaatimustenmukaisuusvaatimukset. Tuotteet valmistetaan paikan päällä. Käytetty pääaine on raskas betoni B20, joka sisältää sementtiä, täyteainetta ja vettä. Betoniin voidaan lisätä erilaisia ​​mineraali- ja kemiallisia lisäaineita suorituskyvyn parantamiseksi. Hankkeen kirjoittaja määrittää erikseen betoniseoksen merkin pakkasenkestävyyden ja veden kestävyyden mukaan rakennuskohteen toimintatilasta ja ilmastollisista ominaisuuksista riippuen.

Jotta OS 14 vahvistuvan häkki saataisiin paremmin lujittamaan tiheän betonin käytön lisäksi, se vahvistetaan teräs A-I ja A-III -verkkoineen. Erityisen käsittelyn ansiosta tällaiset liittimet kestävät suuria mekaanisia kuormituksia ja ovat täysin korroosiota kestäviä. On myös syytä huomata, että tämä materiaali on kestävä ja kestävä. Silmien, rungojen valmistuksessa käytettävän teräslaitteen on taattava hitsattavuus.

Yleensä holkkiin asennetun putken laite suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

1. pohjan valmistelu ja profilointi suunnittelukyvyyn;

2. laitebetonin valmistus;

3. korin vahvistamisen ja betonisoitumisen asennus putken kellon merkkiin;

4. Putkien asentaminen sen jälkeen, kun betonin lujuus on vähintään 50 prosenttia suunnittelusta.

5. putkien päittäisliitosten tiivistys ja korin betonoinnin loppu;

6. vedeneristyspäällysteen levittäminen;

7. putken kerrostettu täyttö tiivistetyllä maaperällä; (hankkeen mukaan)

8. putkien sisäpintojen tiivistys sisäpuolelta.

Valmis kokonaisrakenteen tulisi olla vahva ja halkeama kestävä. Valmiit häkissä on kiellettyjä erilaisia ​​halkeamia, lukuun ottamatta teknisiä halkeamia ja betonipäästöjä.

Kuljetus ja varastointi

Vahvistettu betonikiinnittimet ei-painetuille vibrohydropressoiduille putkille ei tarvitse kuljettaa ja varastoida, koska ne on koottu suoraan paikan päällä. Kuitenkin kuljetettaessa tarvittavia vahvikkeita OS 14: n luomiseksi on välttämätöntä käyttää kaikkia turvatoimia, jotka sulkevat sen mahdolliset vahingot.

Odinets Betoniputkitehdas

Toimisto: Moskova, st. Kuskovskaya, d.12 (m. Perovo)
Tuotanto: Rublevsky passage, 18, (495) 118-40-52

TC-tyyppiset putket ovat raskasbetonisia, vapaasti kulkevia kelloja, joissa on pyöreä reikä, joka on valmistettu raskaasta betonista ja tarkoitettu maanalaisten putkien siirtämiseen painovoimaisten kotitalousnesteiden ja ilmakehään joutuneiden jätevesien avulla sekä pohjavesien ja tuotantovälineiden, jotka eivät ole aggressiivisia betoniteräksille ja tiivistysrenkaille. Putkissa on putken hihan päätypalkkipinta. Butt-liitokset on tiivistetty kumirenkailla (hihansuut)

Valmistamme putket, jotka vastaavat seuraavia ryhmiä kantavuudeltaan:

 • 2. ryhmä (2) - putken päälieriömäisen osan yläosaan laskettavan maadoituksen laskennallinen korkeus on enintään 4 metriä
 • Kolmas ryhmä (3) - jonka laskettu korkeus maaperällä putken päälieriömäisen osan yläosaan on enintään 6 metriä
 • 4. ryhmä (4) - putken päälieriömäisen osan yläosaan kohdistuvan täytön laskennallinen korkeus on enintään 8 metriä

Putkistomme on varustettu kumirenkailla (hihansuut)

Kumieristysrenkaat (hihansuut, kumituotteet) eivät sisälly tuotteiden luetteloon, jolle on asetettu pakollinen vahvistus Venäjän federaation ja tulliliiton teknisten määräysten noudattamisesta.

© 2017-2018, OOO Teräsbetoniputkien kasvi "Odinets"

Käytettäessä materiaalia viittaus lähteeseen tarvitaan

Toimisto: Moskova, st. Kuskovskaya, d.12 (m. Perovo)