JSC "Vahvistetut betonirakenteet ja yksityiskohdat"

Vallankumouksellisten rakenteiden synty 1800-luvulla oli todellinen läpimurto rakennustekniikassa. Tähän mennessä ilman niitä on mahdotonta kuvitella mitään rakennuskohteita. Tässä artikkelissa tarkastelemme konkreettisia rakenteita ja mitä ominaisuuksia niillä on.

Yleistä tietoa

Mikä on vahvistettu betoni

Betonilla tiedetään olevan suuri puristuslujuus, mutta sen vetolujuus ei ole suuri - 10-15 kertaa pienempi kuin puristuslujuus. Siksi raudattamattomia betonirakenteita käytetään hyvin harvoin. Tämän epäkohdan poistamiseksi teräslankaa tai tankoja lisätään rakenteeseen, joka toimii hyvin jännitteenä (lue myös artikkeli "Asfaltti-betoniseokset: päälajit, valmistus- ja käyttöominaisuudet").

Näin ollen raudoitettu betoni on betonista ja metallirakenteesta muodostuva materiaali. Kokonaisuudessaan saadaan yksi rakenne, jolla on suuri lujuus johtuen betonin ja metallin ominaisuuksien yhdistämisestä.

Ensimmäistä kertaa betonituotteet alkoivat patentoitua 1800-luvun lopulla. Yli 150 vuotta on kulunut siitä lähtien, ja tänä aikana tietenkin vahvistettua betonia on vakavasti parannettu. On kuitenkin turvallista sanoa, että sen "evolutionaarinen" prosessi ei ole vielä valmis.

Tuotteen vahvistusjärjestelmä

Vahvistustyypit

Nykyään betonirakenteita vahvistetaan paitsi betonin vetolujuuden lisäämiseksi myös keskiakselin ja aksiaalisen puristuksen, vääntömomentin jne. Lisäksi. Työraudoitus mahdollistaa elementtien poikkileikkauksen koon pienentämisen sekä rakenteiden painon pienentämisen.

Tavanomaisen lujituksen ohella nykyisin esipainetut betoniteräsrakenteet ovat laajalle levinnyttä. Niiden ominaispiirre on se, että betonin valmistuksessa puristetaan ja itse laitteisto on esijännitetty.

Pre-stressi voi merkittävästi lisätä halkeaman kestävyyttä sekä vähentää rakenteellisten elementtien muodonmuutosta. Esijännityksellä suoritetaan tavallisesti suurikokoisia teräsbetonisia rakenteita sekä muita elementtejä, joiden odotetaan kuljettavan suurta vetolujuutta.

Vahvistettu betoniperusta

Lujitettujen betonirakenteiden ominaisuudet

arvokkuus

Vahvisteisten betonirakenteiden etuja voidaan tunnistaa:

 • Kestävyys - betonikerroksen alla olevan raudoituksen luotettavan säilytyksen ansiosta teräsbetonilla on poikkeuksellinen kestävyys. Lisäksi materiaali kestää sään.
 • Vahvuus - ajan kuluessa, lujitetun betonin lujuus ei vähene vaan jopa kasvaa.
 • Mahdollisuus tehdä omia käsiinsä esimerkiksi säätiön rakentamisen aikana. Tätä varten sinun tarvitsee vain tehdä muottirakenne ja tehdä metalliset raudoituskehykset, minkä jälkeen muotti on täynnä konkreettista ratkaisua.
 • Tulenkestävyys - vahvistettu betoni on täysin tulenkestävä. Lisäksi palonkestävyyden lisäämiseksi koostumukseen lisätään erityisiä aggregaatteja, kuten basaltti, palo, masuunikuono jne. Lisäksi palonkestävyyttä voidaan lisätä lisäämällä suojakerros 3-4 cm korkeuteen.
 • Maanjäristyskestävyys - toisin kuin muut rakennusmateriaalit, lujitettu betoni, kestävyyden takia, vastustaa hyvin seismistä toimintaa.
 • Hyvä suorituskyky - teräsbetoni voi toteuttaa arkkitehtonisia tai rakenteellisia muotoja.
 • Materiaalin vahvuus ja kestävyys huomioon ottaen sen hinta on melko edullinen.

puutteet

Teräsbetonirakenteiden haitat ovat seuraavat:

 • Suuri paino;
 • Korkea lämmön- ja äänen johtavuus;
 • Krakkauksen taipumus.

Vihje! Teräsbetonin eristämiseksi ne käyttävät lämpöä eristäviä materiaaleja, kuten polystyreenivaahtoa ja mineraalivillaa. Lämpöeristeen asennusohjeet ovat melko yksinkertaisia.

Valmisbetonirakenteet

Vahvistettu betonirakenteiden tyyppi

Kaikki nykyiset raudoitetut betonirakenteet voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:

Suunnittelun laajuuden mukaan voidaan:

 • julkisiin rakennuksiin ja asuinrakennuksiin;
 • teollisiin rakennuksiin;
 • yleishyödyllisiin rakennuksiin.

Vihje! Kirja Vahvistettu betonirakenteita yhden tarinan teollisuusrakennuksissa - Zaikin A.I. Sen avulla voit tutustua yksityiskohtaisesti perustusten, sarakkeiden, lattialevyjen ja muiden rakenteiden rakentamisessa käytettävien betoniterästen laskentamallien ominaisuuksiin ja suorituskykyyn.

Kuten edellä mainittiin, betonituotteet jaetaan myös:

 • esijännitetyt;
 • Rasittamaton.

Yleisimmät lujitetut betonirakenteet

Tutustu nyt yleisimpiin rakenteellisiin rakenteisiin yleisesti käyttämiin betoniterästeihin.

Näitä ovat:

 • säätiöt;
 • paneeli;
 • Palkit ja lattialaatat;

Jokaisella näistä elementeistä on oma tarkoituksensa ja muotoilunsa.

Nauha monoliittinen säätiö

perusta

Vahvistettu betoni perustetaan rakennusten, pylväiden ja pilarien seinien alle sekä raskaiden koneiden ja koneiden seinämien alle.

On olemassa kahdenlaisia ​​säätiöitä:

Lisäksi ne eroavat toisistaan ​​rakennustyypeittäin:

 • Hihna - laakerin seinien alla;
 • Vaihe ja pyramidi - erillisen tuen alla.

pylväät

Useimmin käytetään teollisuusrakennuksissa, joissa lattiat ovat raskaita laitteiden rasitteita. Tässä tapauksessa suorita kehys, joka koostuu sarakkeista, palkkeista ja muista elementeistä.

Lisäksi esivalmistetut kehyspaneelien esivalmistetut rakennukset, joissa pylväät ovat yksi tärkeimmistä tukielementeistä, ovat laajalle levinneitä. He ottavat itselleen kuorman ja säätiön kautta kulkevat heidät maahan.

Vahvistettu betonipaneeli

paneelit

Runkopaneelirakenteita asennettaessa käytetään paneeleita seinien valmistukseen. Niiden pinta-ala voi olla jopa 25 neliömetriä.

On myös huomattava, että kehystämättömiä paneelirakennuksia on olemassa. Tällöin koko kuormitus havaitsee seinät ja väliseinät, ts. paneelit itse.

Levyt ja palkit

Nämä mallit liittyvät taivutuselementteihin. Levyjä kutsutaan tasatuotteiksi, joiden pituus ja leveys ovat huomattavasti suuremmat kuin paksuus. Palkit ovat lineaarisia elementtejä, joiden pituus on huomattavasti suurempi kuin poikittaiset mitat.

Levyjä ja palkkeja käytetään useimmiten tasaisten lattioiden ja pinnoitteiden laitteisiin. Kuten edellä mainittiin, niitä yleensä korostetaan. Lisäksi on olemassa joitain muitakin rakenteellisia ominaisuuksia teräsbetonisia taivutettuja elementtejä, jotka liittyvät niiden soveltamisalaan.

johtopäätös

Betoni- ja teräsbetonirakenteita käytetään eri rakennusalueilla, joten ne ovat erilaisia. Esimerkkinä mainitsimme vain tavallisimmat rakenteet. Todellisuudessa niistä on paljon suurempi määrä.

Tämän artikkelin videosta saat lisätietoja tästä aiheesta.

JSC "JBKiD"

Zubov Nikolay Alekseevich

toimitusjohtaja

1. syyskuuta 1952 Kirovsko-Viipurin metroaseman ensimmäisen kaupungin rakentamiseen perustettiin yhdistää viimeistelymateriaalit "Lenmetrostroy". Vuonna 1959 yhdysvaltalaisen Neuvostoliiton liikenneministeriön 16. syyskuuta n: o 260 mukaisen rakentamismääräyksen perusteella Combine nimettiin uudistetuiksi betonirakenteiksi ja osatekijöiksi "Lenmetrostroy". Tuolloin se oli ainoa kaupungin tehtaalla, jossa eri halkaisijoille, kaikenlaisille laudoille, palkkeille, aseman rakenteille ja valmiiksi sekoitetulle betonille valmistetut teräsbetoniset elementit valmistettiin rakenteilla oleville metrolla. Laitos toimitti materiaaleja kaikkiin suurten nopeuksien läpivientiin ja menestyi menestyksekkäästi yhä kasvavalla työalueella.

Vuonna 1971 Lenmetrostroyan pyynnöstä kasvi alkoi progressiivisten raudoitettujen betonirakenteiden valmistus: korkean lujuusbetoniputket, kaksinkertaiset kaarevuudensuojukset, lohkot yksivaiheisiin asemiin ja saraketyyppisiin asemiin. Samana ajanjaksona Arpoin järven pelastamiseksi uuden tyyppiset teräsbetonilankojen valmistukseen tarkoitetut vahvikekaalit sertifioitiin armeijan rakentajien pyynnöstä tehtaan vahvistuskeskukseen. Yhdessä Leningradin rautatieliikenteen instituutin tutkijoiden kanssa laitoksen laboratoriotutkijat kehittivät ja ottivat käyttöön uuden huipputeknisen hydraulisen betonin tuotantoon sekä betoniseoksiin erilaisiin tarkoituksiin ja sovellusmahdollisuuksiin - tavallisesta voimakkaaseen, vedenpitävään, kovaan lämpötilaan kovettuvaksi.

Nykyään CJSC ZHBKiD on yksi johtavista raudoitustuotevalmistajien tuotannosta Pietarin markkinoilla, joka tarjoaa rakenteilla olevan metron tilat ja muut Metrostroy-tilat korkealaatuisilla betonituotteilla.

ZHBKiD: n pääasiallinen toiminta on betonin tuotanto. Lisäksi tehtaan laboratoriossa suoritetaan seuraavat testit:

 • konkreettisten näytekuoppien mekaaniset testit;
 • mekaaniset testit rakennushiekasta, murskakivestä, sementistä;
 • lujittavan verkon ja kehysten hitsattujen liitosten mekaaninen testaus;
 • betonin testaaminen rakennuksissa rikkomattomalla menetelmällä;
 • betonitiedon testaus vedenkestävyydelle;
 • jäätymisenestokokeet;
 • betonin lujuuden määrittäminen.

Myös asiakkaan pyynnöstä voidaan valita minkä tahansa betonimerkin koostumus. Kaikilla sisään tulevilla materiaaleilla tehdään tiukka säteilyvalvonta ja laadunvalvonta. Tuotteen laatuun kiinnitetään huomiota kaikissa tuotantovaiheissa.

Rakenteet ja niiden elementit: metalli, betoni ja puu

Rakenne on monimutkainen tekninen esine, joka koostuu yksittäisistä elementeistä, jotka muodostavat rakenteen.

Metallirakenteet

Metallirakenteet ovat yhdistelmä erilaisia ​​yksinkertaisia ​​metallirakenteita, jotka on koottu yhdeksi kokonaisuudeksi ja jotka toimivat tukikehyksen roolissa, tai yhdistelmän, rakenteen tai erityisen kokoonpanon perustana.

Metallialan peruslaatuindikaattoreista on suuri merkitys sen yksittäisille elementeille, jotka yleensä edustavat metalliprofiilia (palkki, I-palkki, metallikulma, levy, kanava, ristikko jne.). Koko rakenteen kestävyys ja luotettavuus riippuvat tämän vuokrauksen laadusta.

Metallirakenteiden valmistuksen kannalta tärkeä kohta on yksittäisten elementtien liittäminen, joka toteutetaan seuraavilla tavoilla:

Minkä tahansa tarkoituksen kannalta metallirakenteet on tarkoitettu, ensinnäkin se on suunnitteluratkaisu, jolle on tarpeen tehdä tarkkoja laskelmia. Tekniikan näkökulmasta teräsrakenteet on erotettu helposti valmistuksesta ja nopeasta kokoonpanosta. Metallirakenteet ovat tärkeä tekijä teollisuudessa ja rakentamisessa sekä arkielämässä. Pohjimmiltaan niiden komponentit valmistetaan tehtaalla, ja pääkokoonpano suoritetaan jo rakennustyömaalla.

Metallirakenteiden tyypit

On olemassa useita erilaisia ​​metallirakenteita. Tarkastellaan tärkeimpiä:

 • Runkorakenteet. Tällaisia ​​rakenteita ovat profiilielementit - palkit, ristikot, I-palkit, kulmat, kanavatangot jne.
 • Suojarakenteet - lasimaalaukset, portit, ikkunanpäällysteet jne. Tällaisten tuotteiden valmistukseen käytetään kulmaa, metallia, sauvaa.
 • Kaikki metalliset rakenteet. Näihin kuuluu erilaisia ​​astioita. Valmistettu metallilevystä.
 • Korkea metallirakenteet - voimajohtojen, mastojen, tornien tuki. Niiden tuotanto on pääosin metallikulmaa.
 • Varusteet. Tämä malli on valmistettu lanka, sauvat, verkko.

Teräsrakenteiden edut

Tällaisten rakenteellisten tuotteiden edut sisältävät seuraavat indikaattorit:

 • Korkea lujuusominaisuudet. Tämä ominaisuus johtuu teräksen ominaisuuksista - jännityksen kestävyys, mekaanisten vaurioiden kestävyys, sitkeys jne. On huomattava, että metallirakenteiden avulla rakennetut rakennukset kestävät melko voimakkaita maanjäristyksiä.
 • Kausittainen itsenäisyys. Metallirakenteiden asennus voidaan tehdä melkein millä tahansa säällä ilman lämpötilassa, mikä tietenkin nopeuttaa rakentamista.
 • Helppo asennus. Metallirakenteiden kokoonpanoprosessi ei ole kovin monimutkainen eikä edellytä erikoislaitteiden käyttöä.

Metallirakenteiden pääasiallinen haitta on niiden alttius korroosiolle, mutta korroosiota aiheuttavien materiaalien käsittelyn jälkeen tämä vivahde vähenee nollaan.

Vahvistetut betonirakenteet

On vaikea kuvitella elämäämme ilman betonirakenteita ilman tätä kestävää ja teknistä materiaalia, ei yhtä vakavaa rakentamista voi olla, mutta sillä on myös tärkeä rooli pienten yksityisten rakennusten rakentamisessa.

Hieman historiaa

Jotkut historioitsijat uskovat, että Joseph Monnier keksi metalli-tangoista ja sitovasta seoksesta valmistetun komposiittimateriaalin vuonna 1867, mutta tosiasiat osoittavat, että kauan ennen kuin Monnier patentoi teräsbetoniputket, materiaalia käytettiin eri maissa. Venäjällä kalkkipohjainen betoni vahvistettiin terästangoilla Tsarskoe Sellon palatsin rakentamisen aikana, ja tämä tapahtui ennen Napoleonin hyökkäystä vuonna 1802.

Eri betonirakenteissa

Betonirakenteet on jaettu kolmeen tyyppiin:

Monoliittiset rakenteet ovat raskasrakenteita, joita on vaikea koota erillisiltä osilta, esimerkiksi korkeiden rakennusten tai hydraulisten rakenteiden elementtejä, mutta monoliittisia tekniikoita käytetään yhä enemmän monikerroksisten rakennusten rakentamisessa.

Yleensä asuntojen tai teollisuusyritysten rakentamisessa käytetään molempia tekniikoita, toisin sanoen raudoitettua betonirakennetta on esivalmistettu ja monoliittinen. Monoliitti- ja standardoidut esivalmistetut osat on yhdistetty upotettujen elementtien hitsaamalla ja betonoinnilla.

Siinä on puhtaasti esivalmistettuja esineitä, ne kootaan suunnittelijana ja tämän "suunnittimen" yksityiskohdat valmistetaan tehtaalla. Esikäsitellyn tekniikan käyttö merkittävästi nopeuttaa työtä, valmiit elementit yhdistetään hitsaamalla tai sementtilaastilla.

Esivalmistetut esineet

Esivalmistettujen betonirakenteiden rakentamiseen on olemassa useita eri tyyppejä: palkit, ristikot, laatat ja pylväät - tämä ei ole kaikki, mutta suosituimmat tuotteet.

palkit

Palkki on osa, jonka pituus on paljon suurempi kuin poikittaiset mitat, sitä käytetään perustusten ja valtatien rakentamisessa, joita käytetään ikkunoiden ja oviaukkojen kattorakenteina, raskaan lattian ja telineiden perustana. Palkki valmistetaan asiaankuuluvien standardien mukaisesti määränpäästä riippuen.

maatilat

Näitä tuotteita on useita, ristikko voi olla: segmentti, kaareva diagonaalilla ja ilman viistoja tai monikulmioita. Mutta kaikki tyypit on suunniteltu kattorakenteiden rakentamiseen, tilan päätehtäväksi - kattojärjestelmän kuormituksen jakamiseksi laakereille tai pylväille.

levyt

Nimi - teräsbetonilaatta kuuluu lukuisiin tuoteryhmiin, joita käytetään erilaisissa rakennesuunnissa, mutta ne kaikki edustavat suorakaiteen muotoista tasomaista tai p-muotoista rakennetta. Levyistä erottuu käyttötarkoituksesta riippuen kooltaan, muodoltaan, lujuudeltaan, sisäisten tyhjiöiden, lämmöneristeen, kosteuden kestävyyden ja pakkasenkestävien ominaisuuksien perusteella. Rautalevyjen käyttö on tärkeä asia yhteyksien ja kattotiilien rakentamisessa teiden, lentokenttien, telineiden ja siltojen rakentamisessa.

pylväät

Vahvistettu betonipylväs - pystysuora laakerielementti, joka on suunniteltu kuorman siirtämiseksi säätöön. Sarakkeita käytetään runkorakenteiden rakentamisessa ja nostureiden rakentamisessa teollisuustiloissa. Ylä-, keski- ja alemman kerroksen pylväät ovat myös jatkuvia saumattomia tuotteita. Valmistamalla betoniteräksen pylväät käytetään raskaita betonimerkkejä ja vahvistettua lujittavaa kehystä.

Nykyaikaisessa elämässä on vaikea yliarvioida betoniteräsrakenteiden merkitystä, koko teollisuus- ja asuinrakennustekniikka on kirjaimellisesti luvallinen betoni. Ja uusimmat tapahtumat osoittavat, että tämän aineiston mahdollisuutta ei ole vielä käytetty loppuun.

Puiset rakenteet

Puurakenteet ovat kokonaan puusta valmistettuja rakenteita, joissakin tapauksissa on sallittua käyttää metallisia elementtejä voimaa liimaukseen.

Tällä hetkellä puuta rakennemateriaalina käytetään pääasiassa yksityisissä asuntorakentamisessa, yksikerroksisten julkisten ja teollisten rakennusten rakentamisessa. Lisäksi niitä käytetään pienien jalankulkijoiden ja tien sillojen, ansiorakenteiden rakentamiseen sekä tilojen sisustamiseen.

Tyyppiset puurakenteet

Puurakenteiden päätyypit ovat seuraavat yksinkertaiset ja monimutkaiset tuotteet:

 • Lattia. Laita lähelle tai aukkoon useita laudat kiinnitetty kynsillä tai itsekierteittävät ruuvit.
 • Kiinteät palkit koostuvat reunoista kiinnitetyistä lokeista tai levyistä.
 • Komposiittipalkit ovat yhdistäviä levyjä tai puutavaraa.
 • Kiinteät tai komposiittiset telineet on tehty lokeista tai levyistä.
 • I-palkit ovat monimutkaisia ​​palkkarakenteita. I-palkkien valmistuksessa käytetyt levyt ja palkit.
 • Ristikot ovat monimutkainen puurakenne, jossa on kolmion muotoinen trapezoidinen suorakulmainen muoto. Ristikot koostuvat alemmasta ja ylemmästä soinnosta, rintareista ja tukirakenteista.

Edellä mainittujen puurakenteiden lisäksi on olemassa melko suuri määrä muita tyyppejä (kaari, kaari, masto, portaat jne.).

Puurakenteiden edut

Puun edut rakenteellisena rakennusmateriaalina ovat seuraavat indikaattorit:

 • Esteettinen valitus.
 • Suhteellinen vastustuskyky kemiallisesti aggressiiviselle materiaalille.
 • Puu on ympäristöystävällinen uusiutuva rakennusmateriaali.
 • Helppo työstää.
 • Jollei sääntelyvaatimuksista muuta johdu, on mahdollista ylittää suuret kattotilan alueet.
 • Hyvä lämmön- ja äänieristysominaisuudet.
 • Sopivan käsittelyn jälkeen sillä on palonestoaineita.
 • Rakenteiden liittäminen voidaan tehdä erityisten liimojen avulla.

Puun haitat rakennusmateriaalina

Etujen lisäksi puurakenteilla on merkittäviä haittoja:

 • Puu on hajoava, mutta erityisen impregnoinnin jälkeen tämä haitta eliminoidaan.
 • Puu on syttyvää materiaalia. Palonkestävyyden parantamiseksi tarvitaan erityistä hoitoa.
 • Suhteellisen alhaiset lujuusominaisuudet (suhteessa metalli- ja betoniteräsrakenteisiin).
 • Puurakenteiden käyttöikä on alhaisempi kuin metalli- ja betoniteralogiakäyttö.
 • Puuraaka-aineita on käytetty ihmiskunnan pitkään, ja nyt tällaisten tuotteiden kysyntä ei vähene ja todennäköisesti jatketaan tulevaisuudessa.

JSC "ZHBK ja D"

Tiedot ovat voimassa järjestäytymiskortista alkaen 09.4.2018
ottaen huomioon kaikki käytetyt
tietolähteistä. ">

Taloudellinen analyysi

Viimeisen kertomusvuoden osalta: 596 miljoonaa

Voitto ennen veroja
mukaan annettu
tilinpäätöstiedot ">

Viimeisen kertomusvuoden osalta: 41 miljoonaa

Viimeisen kertomusvuoden osalta: 254 miljoonaa

Lue täydelliset tiedot CJSC "ZHBK ja D" tilinpäätöksistä vuosille 2012-2016.

välineet

Rosstatin tiedot

AO rekisterin haltija

Tietoa rekisteröinnistä FTS: ssä

Ulkopuoliset rahastot

Pk-yritysten tiedot Viimeisin Päivitys Päivämäärä
22.11.2017. ">

JSC: n "ZhBK: n ja D: n"

 • Fyysikko (2)

Osallistuminen julkisiin hankintoihin

Määrä: 27.560.632.33

Välimiesmenettelyt

10.08.2018 on tietoja organisaation osallistumisesta 2 välimiesmenettelyyn: 1 vastaajana ja 1 toisena henkilönä. Organisaation vaatimusten kokonaismäärä on 108,402.29.

tarkastuksia

Vuodesta 2015 lähtien löydettiin tietoja 5 CJSC ZhBK: n ja D: n (2 suunniteltua ja 3 ennakoimatonta) tutkimusta varten, joiden tulokset osoittivat 61 rikkomusta.

Executive-tuotanto

Tietoja CJSC "ZHBK: n ja D: n" täytäntöönpanomenettelyistä ei löytynyt.

viestintä

Toiminnan lajit OKVED

Pääasiallinen toiminta

Lisätoiminnot

Yritys kartalla

JSC "ZHBK ja D" - lyhyet tiedot

CJSC "ZhBK ja D" on toiminut 25. maaliskuuta 1998 lähtien, ja OGRN: n 10.12.2002 oli Pietarin liittovaltion veroviraston (Interdistrict Inspectorate) rekisterinpitäjä. Organisaation johtaja: pääjohtaja Zubov Nikolay Alekseevich. ZHBK: n ja D: n oikeudellinen osoite on 198095, Pietari, Ivana Chernyh Street, 16. Päätoimialana on "Rakentamiseen käytettävien betonituotteiden valmistus", 21 lisätoimea rekisteröidään. Järjestöt, jotka ovat suljettuja yhteisyritysyhtiötä "REINFORCED CONCRETE STRUCTURES AND DETAILS", on osoitettu TIN 7805106250, BIN 1027802750689, OKPO 48925724.

CJSC "ZHBK ja D" puhelinnumero, sähköpostiosoite, viralliset kotisivut ja muut yhteystiedot puuttuvat rekisteristä, ja organisaation edustaja voi lisätä sen.

Teräsbetoniset rakenteet ja tuotteet

Suuri Neuvostoliiton Encyclopedia. - M.: Neuvostoliiton tietosanakirja. 1969-1978.

Katso, mitä "betonirakenteet ja -tuotteet" on muissa sanakirjoissa:

Raudoitetut betonirakenteet ja -tuotteet - Betonirakenteet ja -tuotteet ovat betonitiivisteistä valmistettuja rakennuksia ja rakenteita sekä näiden elementtien yhdistelmiä. Korkeat tekniset ja taloudelliset indikaattorit, kyky ja suhteellisen helppo antaa heille haluamansa muoto... Encyclopedia of terms, definitions and explanations of building materials

VALMISTETUT BETONIN RAKENNUKSET JA TUOTTEET - Rakennusten ja rakenteiden elementit hyvin tehtyinä. b., ja näiden elementtien yhdistelmät. G. k. N s. Luokiteltu useammalla. esillä: toteutusmenetelmä (monoliittinen, toteutettu paikan päällä, esivalmistettu, koostuu yksittäisistä elementeistä, pääasiallinen......... Iso tietosanakirja polytechnical dictionary

Betonirakenteet ja -tuotteet - - elementit rakennuksista ja rakenteista, jotka on tehty betonista ilman vahvistusta tai pienellä määrällä (rakentavaa) vahvistusta. Betonin alhaisen vetolujuuden ansiosta betonirakenteita ja -tuotteita käytetään tapauksissa, joissa ne...... Encyclopedia of terms, definitions and explanations of building materials

Vahvistetut betonirakenteet - Vahvistaminen betoniteräksille Betonirakenteinen betonirakenteinen betonirakenteinen betonirakenne. Patentoitu Joseph Monier vuonna 1867 materiaalina kasvien valmistamiseksi. Termi...... Wikipedia

teräsbetoniset rakenteet - elementit rakennuksista ja rakenteista, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista. Ne ovat rakenteiden päätyyppi asuin- ja teollisuusrakennusten rakentamisessa, vesi- ja jätevedenpuhdistamoissa, silloissa, telineissä, padoissa jne. Laaja jakelu...... Laitteiden tietosanakirja

Betonirakenteet ja tuotteet - betonirakenteiden ja -rakenteiden elementit. Betonin alhaisen vetolujuuden takia niitä käytetään silloin, kun ne lähinnä tuntevat puristusvoimat. Tarvittaessa huomaa venyttelytoimenpiteet... Suuri Neuvostoliiton Encyclopedia

Monoliittiset betonirakenteet - katso Vahvistettu betonirakenteet ja tuotteet... Iso Neuvostoliiton tietosanakirja

Esijännitetyt teräsbetoniset rakenteet - Esijännitetyt teräsbetoniset rakenteet ovat rakenteita, jotka synnyttävät keinotekoisesti merkittäviä puristusjännityksiä betonissa mekaanisesti tai termisesti venyttämällä suuritehoisia raudoituksia rakentamisen aikana... Encyclopedia of terms, definitions and explanations of building materials

Vahvistettu betonirakenteet - yksi nykyaikaisten rakennusten rakenteista. Ne on jaettu monoliittiseen (valmistettu rakennustyömaalla), tehdasvalmisteiset (tehdasvalmisteiset) ja koottuna monoliittiset. Vahvistettu betonirakenteet - yksi tärkeimmistä tyypeistä...... Encyclopedia of rakennusaineiden termejä, määritelmiä ja selityksiä

Esivalmistetut betoniteräsrakenteet - Valmisbetoniteräsrakenteet - tehdasvalmisteiset rakennustyöt, jotka asennetaan suoraan rakennustyömaalle. [Arkkitehtonisen rakentamisen sanakirjasto] Esivalmistetut raudoitetut betonirakenteet -...... Ensirekisteröinti rakennusaineiden termeistä, määritelmistä ja selityksistä

Tärkeimmät lujitetut betonirakenteet

Nykyaikaisten tilojen rakentaminen ei ole ilman betoniteräsrakenteita. Tällaisilla rakenteilla on monia etuja. Rautakehys on suojattu kaikilta puolilta betonilla, jolla on pitkä käyttöikä eikä pelkää sateita, lunta, lämpöä tai pakkasaa. Rauta plus betoni on erinomainen tandem! Vahvistetut betonituotteet yhdistyvät jännityksessä, puristuksessa ja taivutuksessa sekä kiertämisen, leikkaamisen aikana. Metallikehys auttaa saavuttamaan rakenteen vakauden, lujuuden ja kovuuden, mikä vähentää laitteen kokoa ja painoa. Käyttämällä erilaisia ​​teknologioita, ne tuottavat monoliittisia, esivalmistettuja, esivalmistettuja monoliittisia betonipäällysteitä ja teräsbetonisia rakenteita, joissa on jännitteettömiä ja esijännitettyjä vahvikkeita.

Suunnittelun ominaisuudet

Vahvistettu betonirakenne on asunut asuinrakennusten, teollisuusrakennusten ja teknisten rakenteiden rakentamisessa. Useimmin käytetty betonielementti, mutta monoliitti ja precast-monoliitti. Jotta saataisiin pienimmän massan tuote, niin paljon kuin tekniikka sallii, vähentää työ- ja materiaalikustannuksia, korkealaatuista betonilaastia ja korkean lujuuden vahvistamista käytetään betonirakenteisiin.

Rakennustöissä käytetään pääasiassa betonituotteita, joissa lämpötila ei ylitä viisikymmentä astetta ja ei laske peräti 70 asteeseen. Teräsbetonirakenteet ovat useimmiten teräs tai kivi seuraavissa kohteissa:

 • lentokenttien;
 • ydinreaktorit;
 • suppiloon;
 • korkeat savupiiput;
 • erilaisia ​​massiivisia rakenteita;
 • varastorakennukset;
 • maantie;
 • säätiöt;
 • meren rakenteet;
 • tehtaan rakennukset.
Usein betonituotteet ovat perusta teollisuuslaitosten ja asuinrakennusten rakentamiselle.

Vahvitetuissa betonirakenteissa on seuraavat edut:

 • vahvuus, joka vain kasvaa ajan myötä;
 • kestävyys;
 • palonkestävyys;
 • suhteellisen edullinen hinta;
 • mahdollisuus tehdä itseään;
 • seisminen vastus;
 • betoniteollisuuden mahdollisuus tehdä erilaisia ​​arkkitehtonisia muotoja.

Haittoihin kuuluvat:

 • halkeilua;
 • suuri paino;
 • tarvitaan lisäeriste;
 • lämmönjohtavuus.
Takaisin sisällysluetteloon

Suurin tyyppiset mallit

Valmistusmuodot erotellaan seuraavasti:

 • Maajoukkueet. Suuri suosio johtuu koneellisimmasta rakenteesta.
 • Monoliitti. Monoliittirakenteiden rakentamiseen käytetään esimerkiksi hydraulisia rakenteita, raskaita perustuksia.
 • Esivalmistettu monoliitti. Esivalmistetut monoliittiset elementit yhdistetään sekä betonilla että hitsauksella.

Käyttöalueella:

 • asuinrakennukset;
 • teollisiin rakennuksiin;
 • julkisiin rakennuksiin ja rakenteisiin.

Vahvitetusta betonista valmistetut tuotteet voivat olla: ei-stressaamattomia ja esijännitettyjä. Suosituimpia betonituotteita, joita käytetään rakentamiseen:

paneelit

Yleinen tyyppi betoniteräsrakenteita ovat paneelit, joita käytetään rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen asuin- ja teollisuuskäyttöön. Paneelissa on litteä suorakulmainen muoto, jossa voi olla aukkoja oville ja ikkunoille sekä ulokkeita ikkunalasille.

Paneelien kuljetusta varten ne asennetaan pystysuoraan asentoon kaltevalla kaltevuudella. Kun kuljetetaan useampia paneeleja kerralla, niiden koskettimet on suljettava pois, joten niiden väliin asetetaan tyynyjä.

maatilat

Betonirakenteita käytetään teollisuusrakennusten ja kulttuurikohteiden lattioille. Onko ulkonäkö tasainen suorakulmainen rakenne ja baareja. Tuotteita kuljetettaessa ne saavat pystysuoran asennon.

Teräsbetonirunkoilla on suuri lujuus, jäykkyys, palonkestävyys ja pakkasenkestävyys. Raskas, kevyt tai rakenteellinen betoni, pääasiassa agloporitobetoni ja keramiittibetoni. Jos käytät konkreettista maatilaa, sinun tulee huolellisesti asentaa asennus. Käytä rakennuksen tukikestävyyttä tarkasti. Tarkista elementtien laatu, mittasuhteet ja valmistaudu tukikohtaan.

Palkit ja pultit

Palkkeja ja palkkeja on käytetty perustusten ja pinnoitteiden rakentamisessa, ne toimivat laakerin osina nosturimekanismien asennusta varten. Palkit ovat tasainen, kaksinkertainen tai suorakulmainen. Palkkien kuljetusprosessissa pultit asennetaan ajoneuvoon pystysuoraan. Palkkien ja pulttikäyttövuorien tukeminen, jotka on asennettu tuotteiden pohjatasolle. Riippuen rakenteen pituudesta määräytyy vuorausten välinen etäisyys. Palkkien ja ristikoiden sivuilla ne asennetaan koko pituudeltaan. Palkkien kuljetus sallitaan vain pystysuorassa asennossa, horisontaalinen kuljetus on kielletty, koska tuotteiden tuhoutumisriski on olemassa. Kun kuljetetaan useita elementtejä samanaikaisesti, niiden väliin asetetaan yli kymmenen senttimetrin paksuiset jakajat.

Betonirakenteita käytetään paalujen muodossa teollisuus- ja asuinrakennusten perustuksiin. Pilejä käytetään epästabiilien maalien rakenteiden rakentamiseen. Pallot kuljetettaessa niille annetaan vaakasuora asento, joka tukee erityisiä vuorauksia. Sillä on sallittua asettaa paaluja ajoneuvoon kaukoliikenteessä.

Vahvistetut betonipallot ovat erittäin kestäviä kemikaaleille ja korroosioille, niissä on veden kestävyys ja kylmyys. Pilejä voidaan helposti asentaa erikoislaitteilla ja pystyvät tarjoamaan pystytetyn rakenteen kestävyyden, lujuuden ja luotettavuuden.

telineet

Vahvistetut betonitelevyt tai telinejohdot ovat lamppujen ja voimajohtojen tukielementti. Kuljetuksen aikana on sallittua kuljettaa jalustat yhteen ryhmässä, mikä takaa vaakasuoran asennon. Kun kuljetat, sinun on valmisteltava telineiden tuki erityisvuorauksen muodossa.

Vahvistettu betonipilarien päätavoite on kyky luotettavasti pitää sähköjohdot vaaditulla etäisyydellä maasta tai vesipinnasta. Tukien luotettavuus ja lujuus saadaan aikaan käyttämällä lujittavaa häkkiä ja erityistä konkreettista ratkaisua tuotteiden suunnittelussa. Erikseen kukin sähkölinjojen teline eroaa tarkoituksessa ja suunnittelussa. Kiinnitä pää, keski-, kulma- ja ankkurituki teräsbetonista. Tee myös yksi ketju ja moniketju.

pylväät

Vahvistettu betonipylväs on asuin-, kulttuuri-, teollisuus- ja asuinrakennusten tukirakennus. Pylväät ovat suorakaiteen muotoisia ja kaksiosaisia, jotka on suunniteltu raskaaseen nosturikuormaan. Elementit kuljetetaan kasa, jossa ensimmäinen rivi sarakkeita on asetettu ajoneuvon lastitilaan ja seuraavat rivit asetetaan edelliselle, joka on peitetty erikoisvuorien kanssa.

Bulkkilohkot

Vahvistetut betonirakenteet ovat löytäneet sovelluksen julkisten ja asuinrakennusten rakentamisessa. Ne ovat melkein valmiita rakennuselementtejä, joissa on ontto ohutseinämäinen suorakaiteen muotoinen prisma ja aukot oville ja ikkunoille.

Joukkolohkoilla voi olla eristys- ja eristyspaneelit. Kuljetusyksikköjä kuljetettaessa ne saavat pystysuoran asennon, samalla kun varmistetaan, että elementtejä tuetaan lastauslaiturin neljällä kulmalla. Vahvitetusta betonista valmistetut volumetriset lohkot ovat herkkiä dynaamisille ylikuormituksille, jotka muodostuvat kuljetuksen aikana. Näillä raudoitetuilla betonituotteilla on erityispiirre siirtymään painopisteen geometrisesta keskipisteestä poikittaisessa ja pituussuunnassa. Lohkojen siirtymisen välttämiseksi kuljetuksen aikana lastitasolle asennetaan erityiset tukilevyt.

Saniteettikontit

Saniteettikontteja käytetään rakennusten rakentamiseen julkisiin ja asuinrakennuksiin. Esittäneet volumetriset elementit, joilla on suuri massa ja mitat. Hissiakseleiden ja saniteettikonttien kuljetuksessa pystysuora asento on sallittua kahden tiivisteen täyttöalueella. Korkeintaan 140 senttimetrin korkeusakselit voidaan kuljettaa kahdessa kerroksessa korkealle ja asentaa puiset vuoraukset yli 10 senttimetrin pituisiin riveihin.

johtopäätös

Vahvistettua betonirakennetta käytetään erilaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen eikä vain. Betonituotteiden (paneelit, volumetriset lohkot, ristikot, saniteettikontit) tyypit, niiden mittojen, massojen ja olojen vuoksi, joita on noudatettava kuljetuksessa, edellyttävät liikkuvan kaluston kapeaa erikoistumista.

Palkkien, pylväiden, tukien ja telineiden, ristikoiden ja paalujen kuljettaminen on samanlaisia ​​kuljetusprosessin vaatimuksia, joten liikkuvan kaluston rakenteet saattavat olla samat.

Luvun 9 rakennusten rakenteet

9.1. Rakennusten luokittelu

Rakennusrakenne on rakennuksen, rakenteen tai sillan laajennettu rakennuselementti, joka on valmistettu rakennusmateriaaleista ja tuotteista.

Rakennusrakenteet luokitellaan käyttötarkoituksen ja rakennusmateriaalin mukaan.

Kohteeseen ovat:

1. Laakeri - sellaiset rakennukset ja rakenteet, jotka kestävät voiman kuormitusta. Ne tarjoavat niiden vakautta ja kestävyyttä sekä mahdollistavat turvallisen käytön rakennuksessa. Näihin kuuluvat: kantavat seinät, pylväät, perustukset, lattiat ja päällysteet jne.

2. Miekkailu - rakenteet, jotka rajoittavat rakennuksen tilavuutta ja jakavat sen erillisiin toimivat huoneet. Ne on jaettu: ulkoisiin (suojattu sään vaikutuksesta) ja sisäpuolelta (varmistaakseen äänen eristyksen ja sisäisen tilan jakamisen). Suljettaviin rakenteisiin kuuluvat väliseinät, itsekantavat seinät, aukkojen täytteet jne.

Materiaalin rakennerakenteet on jaettu seuraavasti:

- betoni ja betoni;

- kivi ja panssaroitu;

- monimutkaisia ​​(yhdistää useita materiaalityyppejä).

Rakennusrakenteiden tärkeimmät vaatimukset:

1. Luotettavuus. Tämä käsite sisältää kolme osaa: vahvuus, jäykkyys ja vakaus.

- lujuus on rakenteen kyky imeä kaikki kuormat tuhoamatta;

- jäykkyys - ominaisuus, joka mahdollistaa rakennuksen rakenteen muodonmuutoksen hyväksyttävissä rajoissa kuormien vaikutuksen alaisena;

- vakaus - rakenteen kyky ylläpitää vakioasentoa avaruudessa kuormien vaikutuksen alla.

2. Helppokäyttöisyys on kyky käyttää rakennuksia ja rakenteita sen tarkoitukseen. Rakenteet on suunniteltava siten, että ne voidaan helposti tarkastaa, korjata, rakentaa uudelleen ja vahvistaa.

3. Tehokkuus. Suunnittelun aikana on välttämätöntä tehdä rakennusmateriaalien tuhlaaminen ja pyrkiä varmistamaan vähimmäistyövoimakustannukset rakenteen asennuksen aikana.

9.2. Teräsbetoniset rakenteet ja tuotteet

Teräsbetoniset rakenteet ja tuotteet, betoniteräksestä valmistetut rakennukset ja rakenteet sekä näiden elementtien yhdistelmät.

Korkeat tekniset ja taloudelliset indikaattorit teräsrakenteiden rakenteesta, kyky suhteellisen helposti antaa heille haluttu muoto ja koko, kunnioittaen samalla vahvistettua voimaa, johti niiden laajaan käyttöön lähes kaikilla rakennusalalla. Nykyaikaiset rautabetonirakenteet (JBK) luokitellaan useiden kriteerien mukaan: toteutusmenetelmän mukaan (monoliittinen, esivalmistettu, tehdasvalmisteinen, monoliitti) valmistuksen (raskas, kevyt, solu, lämpöä kestävä jne.), Rasitustyyppi ( tavallinen ja esijännitetty).

Suoraan rakennustyömailla suoritetuilla monoliittisilla betoniteräksillä käytetään tavallisesti vaikeasti katkaistavia rakennuksia ja rakenteita, elementtien epätasainen ja vähäinen toistettavuus sekä erityisen suuret kuormitukset (monikerroksisten teollisuusrakennusten perustukset, kehykset ja päällekkäisyydet, hydrotechnical, maanparannus, kuljetus jne. rakenteet).

Joissakin tapauksissa ne ovat tarkoituksenmukaisia, kun ne käyttävät teollisia menetelmiä käyttäen varastorakenteita - liukuvat, liikkuvat (tornit, jäähdytystornit, siilot, savupiiput, korkeat rakennukset) ja liikkuvat (jotkut ohutseinäiset päällystyskuoret).

Monoliittirakenteisten betonirakenteiden rakentaminen on teknisesti hyvin kehittynyttä. Merkittäviä etenemisiä tehdään myös esijännitysmenetelmässä monoliittirakenteiden valmistuksessa. Monoliittisessa teräsbetonissa tehtiin lukuisia ainutlaatuisia rakenteita (televisiotornit, suuret teollisuusputket, ydinvoimaloiden reaktorit jne.). Useiden ulkomaiden (USA, Iso-Britannia, Ranska jne.) Modernin rakennuskäytännön mukaan monoliittisia betonirakenteita käytetään laajalti, mikä johtuu pääasiassa siitä, ettei ole olemassa valtion järjestelmää parametrien yhtenäistämiseen ja rakennusten ja rakenteiden kirjoittamiseen näissä maissa. Neuvostoliitossa monoliittiset rakenteet vallitsivat rakentamisessa vasta 1930-luvulle saakka.

Useamman teollisen esivalmistetun rakenteen käyttöönottoa näinä vuosina vaikeutui rakennusmekaniikan puutteellisen tason, massatuotannon erityislaitteiden puutteen vuoksi sekä suurikapasiteettisten asennusnostureiden vuoksi. Monoliittirakenteisten betonirakenteiden osuus raudoitetun betonin kokonaistuotannossa Neuvostoliitossa on noin 35 prosenttia (1970).

Valmisbetonirakenteet ja -tuotteet - rakennustyön eri aloilla käytettävien rakenteiden ja tuotteiden päätyyppi: asuminen ja siviili-, teollisuus-, maatalous- jne.

Esivalmistetuilla rakenteilla on merkittäviä etuja monoliittiseen verrattuna, ne luovat runsaasti mahdollisuuksia rakentamisen teollistamiseen. Suurikokoisten teräsbetonielementtien käyttö mahdollistaa suurimman osan rakennusten ja rakenteiden pystyttämisestä rakennustyömaalta laitokseen, jossa on hyvin järjestetty tuotantoprosessi. Tämä vähentää merkittävästi rakennusaikaa, tuottaa korkealaatuisempia tuotteita alhaisimmilla kustannuksilla ja työvoimakustannuksilla. esivalmistettujen betoniteräsrakenteiden käyttö mahdollistaa uusien tehokkaiden materiaalien (kevyt- ja sellulaarinen betoni, muovit jne.) laajamittaisen käytön vähentää muiden kansantalouden sektoreiden puutavaran ja teräksen kulutusta. Esivalmistettujen rakenteiden ja tuotteiden on oltava mukautuvia ja kuljetettavia, ne ovat erityisen hyödyllisiä vähimmäismäärän kokoisia elementtejä, jotka toistuvat monta kertaa.

Tuotannon ja käytön kasvu betonielementtien valmistuksessa paransi tuotantotekniikkaa. Rakennusten ja rakenteiden perusparametrien yhdistäminen toteutettiin myös eri tarkoituksiin, joiden pohjalta laadittiin ja toteutettiin vakiomallit ja tuotteet niihin.

Julkisten, teollisten ja maatalousrakennusten ja -rakenteiden rakentamisen tarkoituksesta riippuen seuraavia yleisimpiä betonielementtejä ovat:

- rakennusten ja rakenteiden perustuksiin ja maanalaisiin osiin (pohjapaneelit ja -laatat, paneelit ja kellari-seinälohkot);

- rakennusten kehykset (pylväät, poikkipalkit, palkit, nosturikannat, katto- ja subrafter-palkit, ristikot);

- ulko- ja sisäseiniin (seinät ja väliseinät ja lohkot);

- rakennusten väliseinien päällekkäisyydet ja päällysteet (paneelit, laatat ja terasseille); portaita varten (portaiden ja alustojen);

- saniteettilaitteisiin (lämmityspaneelit, tuuletus- ja roskakourut, terveyskyltit).

Esivalmistetut betoniteräsrakenteet valmistetaan pääasiassa mekaanisissa yrityksissä ja osittain varusteilla olevilla kaatopaikoilla. Valmiiden betonituotteiden valmistuksen tekninen prosessi koostuu peräkkäin toteutetuista toimenpiteistä: betoniseoksen valmistamisesta, raudoituksen (raudoituskoteloiden, ristikot, taivutetut sauvat jne.) Tuotannosta, tuotteiden vahvistamisesta, tuotteiden muovaamisesta (betoniseoksen levittäminen ja tiivistämisestä), lämmön ja kosteuden käsittelyyn, mikä antaa tarvittavan betonivahvuuden, viimeistelee tuotteiden etupinnan.

Nykyaikaisessa betonielementtiteknologiassa on kolme päätapaa tuotantoprosessin järjestämiseen: yhteenlaskettu virtausmenetelmä tuotteiden valmistamiseksi liikkuvissa muodoissa; kuljettimen valmistusmenetelmä; julistetulla menetelmällä siirrettävissä (stationary) muodoissa.

Kokonaisvirtausmenetelmässä kaikki tekniset toimenpiteet (muotojen, raudoitusten, muovaus, kovettuminen, irrotus) puhdistus ja voitelu suoritetaan erikoistuneissa tiloissa, joissa on koneita ja laitteistoja, jotka muodostavat jatkuvan teknisen linjan. Tuotteilla varustetut lomakkeet siirretään peräkkäin tuotantolinjaa pitkin postista paikkoihin mielivaltaisella aikavälillä riippuen toimenpiteen kestosta tietyssä positiossa, joka voi vaihdella useita minuutteja (esimerkiksi lomakkeen voitelu) useisiin tunteihin (tuotteiden kovettuminen höyrykammioissa). Tämä menetelmä on edullinen käytettäväksi tehtaissa, joilla on keskimääräinen teho erityisesti tuotettaessa laaja-alaisia ​​rakenteita ja tuotteita.

Kuljetinmenetelmää käytetään suurikapasiteettisissa tehtaissa samankaltaisten tuotemäärien tuottamisessa. Tässä menetelmässä tuotantolinja toimii sykäisevän kuljettimen periaatteella, ts. Muodot, joissa tuotteet siirtyvät postista virka-alueelle tiukasti määritellyn ajan jälkeen, joka tarvitaan pitemmän toiminnan suorittamiseen.

Tämän tekniikan muunnelma on vibro-rollin menetelmä, jota käytetään litteiden ja ristikkäisten levyjen valmistukseen; tässä tapauksessa kaikki tekniset toimenpiteet suoritetaan yhdellä liikkuvaisella teräsnauhalla. Jalustaprosessissa tuotteet pysyvät paikallaan (kiinteässä muodossa) valmistusprosessin aikana ja kunnes betoni kovenee, kun taas tiettyjen toimintojen tekniset laitteet liikkuvat lomakkeelta toiseen. Tätä menetelmää käytetään suurikokoisten tuotteiden (ristikot, palkit, jne.) Valmistukseen. Monimutkaisten kokoonpanojen (portaat, riviset levyt jne.) Muovaukseen käytetään matriiseja - teräsbetonisia tai teräsmuotoja, jotka toistavat tuotteen uritetun pinnan jäljen. Kun kasettiprosessi, joka on eräänlainen juliste, valmistetaan pystysuorissa muodoissa - kasetteja, jotka edustavat terässeinien muodostamaa sarjaa osastoja. Kasettiasennuksessa tuotteet muovatut ja karkaistuvat. Kasettiyksikössä on laitteita lämmittimien höyryn tai sähkövirran lämmittämiseksi, mikä merkittävästi nopeuttaa betonin kovettumista. Kasetti-menetelmää käytetään yleensä ohutseinäisten tuotteiden massatuotantoon.

Valmiiden tuotteiden on täytettävä olemassa olevien standardien tai eritelmien vaatimukset. Tuotteen pintoja toteutetaan yleensä siten, että tehdasvalmius on sellainen, että rakennustyömaalla ei tarvita ylimääräistä viimeistelyä.

Asennuksen aikana rakennusten ja rakenteiden esivalmistetut elementit kytketään toisiinsa kivenpinnoituksella tai hitsaamalla kiinteitä osia, jotka on suunniteltu havaitsemaan tiettyjä tehovaikutuksia. Paljon huomiota kiinnitetään hitsausliitosten metallinkulutuksen vähentämiseen ja niiden yhdistämiseen. Laajamittaiset esivalmistetut rakenteet ja tuotteet, jotka on saatu asunto- ja siviilikäyttöön, ovat suurimpia asuntoja (suuret, suuret, kolmiulotteiset), jotka ovat lupaavimpia. Esivalmistettu teräsbetoni myös järjes- teli tuotannon massatuotantoa teknisiin rakenteisiin (ns. Erikoisraudoitettu betoni): siltapihdit, pylväät, paalut, putkistot, lavat ja letkut vuorien tunneleiden, tiekuljetusten ja lentopaikkojen, ratapölkkyjen, kosketuspilarien verkot ja voimajohdot, aitauselementit, paine- ja paineputket jne.

Merkittävä osa näistä tuotteista on valmistettu esijännitetystä teräsbetonista penkillä tai virtausmassaan. Erittäin tehokkaita menetelmiä käytetään betonin muovaamiseen ja tiivistämiseen: vibropressointi (paineputket), sentrifugointi (putket, kannattimet), tärinän leimaaminen (paalut, lokerot).

Esivalmistetun betonin kehittämiseen on ominaista taipumus tuotteiden jatkojalostuksen lisäämiseen ja tehtaan valmiuden parantamiseen. Esimerkiksi monikerroksisia paneeleja käytetään rakennuspäällysteiden valmistamiseen, jotka on otettu vastaan ​​eristyseristykseen ja vedenpitävään kerrokseen; lohkot 3x18 m ja 3x24 m, jotka yhdistävät laakerin ja sulkeutumisen rakenteet. Kevyiden ja kennorakenteiden yhdistettyjä kattolevyjä on kehitetty ja niitä on käytetty menestyksekkäästi. Korkea rakennuksissa esijännitetyt betonipylväät käytetään usean kerroksen korkeuteen. Asuinrakennusten seinille tehdään yhden tai kahden huoneen paneelit, joissa on erilaisia ​​ulkopintoja, joissa on ikkuna- tai ovi- (parveke) yksiköt. Merkittävät näkymät asuntojen edelleen teollistumiselle on tapa rakentaa rakennuksia bulkkilohkoilta. Tällaiset lohkot yhden tai kahden huoneen tai huoneiston valmistukseen tehtaalla täydellisine sisustuksineen ja laitteineen; talojen kokoaminen näistä elementeistä kestää vain muutaman päivän.

Esivalmistetut monoliittiset teräsbetoniset rakenteet ovat tällainen yhdistelmä esivalmistettujen elementtien (teräsbetonipylväät, palkit, laatat jne.) Monoliittisella betonilla, mikä takaa kaikkien komponenttien luotettavan yhteistoiminnan.

Näitä rakenteita käytetään pääasiassa monikerroksisten rakennusten päällekkäisyyksissä, siltojen ja ylikulkutietojen aikana, tietyntyyppisissä kuorissa jne.

Ne ovat vähemmän teollisia (rakentamisen ja asennuksen suhteen) kuin esivalmistetut. Niiden käyttö on erityisen suositeltava suurille dynaamisille (mukaan lukien seismiset) kuormituksille sekä tarvittaessa suurikokoisten rakenteiden jakamiseksi komponentteihin kuljetus- ja asennusolosuhteiden vuoksi. Esivalmistettujen monoliittirakenteiden suurin etu on alempi (verrattuna esivalmistettuihin rakenteisiin) teräksen kulutus ja korkea spatiaalinen jäykkyys.

Suurin osa teräsbetonista ja betonista koostuu raskasta betonia, jonka keskimääräinen tiheys on 2400 kg / m 3. Kuitenkin rakenteellisesti eristävien ja rakenteellisesti kevyiden betonituotteiden osuus huokoisista aggregaateista sekä kaikentyyppisistä solubetonista kasvaa jatkuvasti. Tällaisia ​​tuotteita käytetään pääasiassa asuin- ja teollisuusrakennusten sulkemiseen (seinät, pinnoitteet).

Luokat C30 / 35 ja C32 / 40 ja luokat C20 / 25 ja C25 / 30 lujatuille raskaalle betonille ovat erittäin lupaavia. Merkittävä taloudellinen vaikutus saavutetaan metallurgisen, öljynjalostuksen ja muiden teollisuudenalojen lämpöyksiköiden lämpöä kestävien betonien (tulenkestävien materiaalien sijasta) käytön vuoksi; Tietyille tuotteille (esim. Paineputket) vetolujuuden käyttö on lupaavaa.

Vahvistetut betonirakenteet ja -tuotteet suoritetaan pääasiassa joustavalla vahvikkeella yksittäisten sauvien, hitsattujen silmien ja litteiden kehysten muodossa. Kuormittamattoman vahvikkeen valmistusta varten on suositeltavaa käyttää vastushitsausta, mikä antaa lujitustöiden korkean teollistumisen. Rakenteita, joissa on tukeva (jäykkä) lujitus, käytetään suhteellisen harvoin ja pääasiassa monoliitti- sessä raudoitetussa betonissa betonisoitumisen aikana ripustetussa muottirakenteessa. Taivutuselementeissä pituussuuntainen työvahvistus vahvistetaan suurimpien taivutusmomenttien mukaisesti; sarakkeissa pitkittäisvahvistus tuntee pääasiassa puristusvoimat ja se sijaitsee lohkon kehällä. Pitkittäisraudoituksen, jakelun, asennuksen ja poikittaisen lujituksen (kiinnittimet, mutkat) asennetaan betonirakenteisiin ja joissakin tapauksissa myös ns. epäsuora vahvistaminen hitsattujen silmien ja kierteiden muodossa.

Kaikki nämä raudoitustyypit ovat toisiinsa yhteydessä ja varmistavat lujittavan häkän muodostamisen, joka ei ole muuttumaton betonimekanismin aikana. Esijännitetyistä lujitetuista teräsbetonista valmistetut rakenteet käyttävät suuritehoisia ydinvahvistimia ja lankoja, samoin kuin säikeitä ja köysiä siitä. Valmisvalmisteisten rakenteiden valmistuksessa käytetään pääasiassa menetelmää, jolla kiristys kiinnitetään telineiden tai muotojen pysähdyksiin; monoliitti- ja esivalmistetut monoliittiset rakenteet - menetelmä vahvistamisen kiristämiseksi itse rakenteen betonille.

Vahvistettujen betonirakenteiden laaja muotoilu ja tekniset ominaisuudet vaikuttivat merkittävästi 1900-luvun maailmanarkkitehtuuriin. Rakenteellisten betonirakenteiden pohjalta on kehitetty uusi mittakaava, rakennusten ja rakenteiden arkkitehtoninen rakenne ja tilojen järjestäminen. Rectilinear-kehysrakenteet antavat rakennuksille tiukan muotoilun geometrisen muodon ja mitatun nivelten rytmin, rakenteen selkeyden. Vaakasuorat levyt lepäävät ohuilla tuilla, vaalea seinä, jolla ei ole laakeritoimintoa, muuttuu usein lasikuomuiksi. Staattisen ponnistuksen yhtenäinen jakautuminen luo rakennuksen elementtien tektonisen vastaavuuden. Kierteiset rakenteet (varsinkin ohutseinämäiset kuoret, joissa on erilaisia, joskus outoja ääriviivoja) ja niiden monimutkaiset tektoniset muodot (joskus lähestyvät veistoksellisia) ja jatkuvasti muuttuvat elementtien rytmit, ovat suurta muovia ja spatiaalista ekspressiivisyyttä. Kaarevat muotoilut mahdollistavat päällekkäiset valtavat hallit ilman välitukia ja luoda epätavallisen muodon volumetriset ja alueelliset koostumukset. Jotkut modernit raudoitetut betonirakenteet (esimerkiksi ristikko) ovat koristeellisia ja koristeellisia ominaisuuksia, jotka muodostavat julkisivujen ja pinnoitteiden ulkonäön. Muoviset merkitykselliset modernit betoniteräkset antavat esteettisen ilmaisun paitsi asuin- ja siviilirakennuksille, myös teknisille ja teollisille rakenteille (sillat, pilvet, pato- ja jäähdytystornit jne.).