Lehtipilarit - tyypit ja tarkoitus

Toinen elementti, jota käytetään rakentamisessa, on paalut.

Toisin kuin muiden tyyppisten paalujen, niitä ei käytetä perustusten rakentamiseen, niillä on täysin toinen tarkoitus.

Mikä on kielen ja uran tuki?

Tämän tyyppisten paalujen päätavoite on sellaisten suljettavien rakenteiden asentaminen, jotka estävät maaperän massojen liikkumisen ja veden tunkeutumisen.

Tällaisia ​​kiinnitysseiniä, joihin kuuluu levyjä, käytetään seuraavissa tapauksissa:

 • Aidat kaatavat pohjaveden virtauksesta.
 • Seinien vahvistaminen mahdolli- sista maanvyöryistä.
 • Vesitiiviiden väliseinien asennus siltojen rakentamisessa.
 • Keinotekoisten maanparannuslaitosten, myös kanavien, rakentaminen.
 • Vaunujen ja rautateiden rinteiden vakauttaminen.
 • Säiliöiden rantojen vahvistaminen, satamarakenteiden rakentaminen (venepaikkoja, laitureita).

Ja tämä ei ole täydellinen luettelo levytyyppien sovelluksista, jotka voivat olla erilaiset ja eri materiaaleista valmistetut.

Puulevyt

Puiset tapit alkoivat käyttää ennen muita tällaisia ​​paaluja. Itse asiassa tällaiset mallit edustavat puuta, joka on tukkia tai uritettua palkkia. Joskus käytetään ja esivalmistettuja rakenteita paksuista laudoista.

Asennetaan tällaiset rakenteet ajaamalla yksittäisiä elementtejä maahan. On syytä sanoa, että puiset seinät palvelevat vähemmän kuin muilta materiaaleilta valmistetut rakenteet. Ne ovat kuitenkin kertakäyttöisiä, koska yksittäisiä elementtejä ei ole mahdollista purkaa ja asentaa ne uudelle laitokselle. Tästä syystä tämäntyyppisen tapin käyttö tapahtuu harvoin.

Vahvistettu betonilevyt

Teräsbetonilevyjen laitteille on tunnusomaista lukitusliitännät, jotka mahdollistavat rakenteen sulkemisen. Lukko on valmistettu trapetsoidien urien ja urien avulla, kun niitit asennetaan yhteen.

Teollisuustekniikka mahdollistaa näiden elementtien valmistamisen jopa 15 metrin pituudella, pitempien elementtien tuotanto on käytännössä mahdollista, mutta niiden kuljetuksen ja asennuksen yhteydessä ilmenee vaikeuksia. Näissä vaiheissa lukkiutumisen suuri todennäköisyys on suuri.

Tällaisten paalujen merkittävän painon vuoksi niitä käytetään pääasiassa vakavissa rakennuskohteissa, siltojen rakentamisessa ja rannikon vahvistamisessa. Asennus tapahtuu tehokkaalla ajotekniikalla.

Teräslevypylväät

Yleisimmin käytetyistä teräslevypaloista tämä johtuu monista syistä:

 • Merkittävästi vähemmän painoa verrattuna betonituotteisiin.
 • Suuri lujuus ja mekaanisen rasituksen kestävyys.
 • Useiden profiilityyppien läsnäolo, jonka avulla voit valita sopivimman taloudellisen näkökulman vaihtoehdon tehtävistä riippuen.
 • Yksinkertaisempi asennus tekniikka, kyky erottaa yksittäisiä elementtejä maasta ja monikäyttö.

Kaikki nämä rakennuselementtien mallit voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin (profiilin osiossa):

 • Korytny-profiili tai levytasot 14 ja 15. Näille paaluille on tunnusomaista se, että nivelten tiivistysaste on korkea, asennuksen jälkeen niille voidaan altistaa lisäsäiliöitä, joissa on erityisiä koostumuksia, jotka estävät veden tunkeutumisen pidätinseinää pitemmälle. Usein niitä käytetään laitteen läpäisemättömissä rakenteissa.

Tällaisen tapan levytyyppien upottaminen suoritetaan myös iskun tai tärinän avulla, ja ne asennetaan porrastetusti (180 asteen käännöksellä).

 • Kiinnitysseinien asentamiseen käytetään uritettua Z-muotoista profiilia. Se on helpompi asentaa, mutta se ei takaa vedenpidätyskykyä.
 • Profiilin litteä tyyppiä käytetään vielä harvemmin, sen päätavoite on solujen aitojen rakentaminen.

Taloudellisesta näkökulmasta metalli on perusteltu hyvällä liikevaihdolla, joten sen käyttö on suositeltavaa asennettaessa väliaikaisia ​​aitausrakenteita.

Polymeeriset uritetut tuotteet

Viime aikoina PVC- ja komposiittimateriaalilevyt ovat yleistyneet. Se käytti polymeerimateriaaleja, jotka vähentävät merkittävästi tuotteiden kustannuksia säilyttäen samalla niiden toiminnalliset ominaisuudet ja parantaen niitä tietyissä parametreissä.

Polyvinyylikloridipillit eivät ole vain alhaiset kustannukset, ne eivät aiheuta mätää ja korroosiota, eivät vaadi lisäkäyttökustannuksia, niitä ei tarvitse säilyttää. Tämä tekee niiden käytöstä edullisemman verrattuna metallituotteisiin. Luonnollisesti ne ovat luultavasti jonkin verran huonompia mekaanisen lujuuden kannalta, jos suunnitteluun liittyy suurempia vaatimuksia tässä suhteessa, sinun on kiinnitettävä huomiota tällaisten tuotteiden komposiittiversioihin.

Komposiittilevyt ovat nykyaikaisimpia tämäntyyppisiä tuotteita. Tämäntyyppisten materiaalien käyttöä on pitkään käytetty eri rakennusalalla. Useimmiten malleja käytetään samankaltaisina kuin potin tyypin metallipilareita, kun taas erilaisia ​​linnan liitäntöjä on olemassa.

Näitä materiaaleja ei voida asentaa iskuteknologiaan.

Yleisimmin käytetyt tekniikat ovat:

 • Tärinän upottaminen - tässä tapauksessa suurtaajuiset pienet ponnistelut mahdollistavat sen, että voit paljastat ilman tarpeettomia huippukuormia. Tämä takaa elementtien eheyden. Tämä asennusmenetelmä sopii parhaiten pohjaveden pitoon.
 • Tärinän upottaminen maaperän eroosiolla. Tämä tekniikka mahdollistaa asennetun elementin kuormituksen vähentämisen, sitä käytetään tiheämmillä maaperäalueilla.
 • Erityisen vaikeissa olosuhteissa voidaan käyttää pudotuspölyjä. Samanaikaisesti kaivustoiminnan kustannukset kompensoivat tällöin tämäntyyppisten arkkipilareiden alhaisempi hinta.

On syytä huomata yleiset kohdat asennettaessa kaikkia levyjä. Lukitusyhteyksien läsnäolo edellyttää erityisen huolellista kiinnittämistä asennettujen elementtien välisiin etäisyyksiin. Samalla myös asennuksen pystysuoralla on suuri merkitys, mikä tahansa poikkeama suunnasta voi johtaa kiinnittimen tukkeutumiseen tai liitoksen kireyden heikkenemiseen. Siksi on mahdollista suorittaa yksinkertaisimpien puulevylaitteiden asennus, muutoin on parempi käyttää ammattilaisten palveluja.

Sheet piles - miten ne ovat ja kun ne on asennettu

Levyjen paalujen päätavoite on estää kosteuden pääsy maahan louhintaan korkeilla pohjavesivyöhykkeillä. Lisäksi asennetulla seinillä voit tehdä rakennustyöt perusteellisesti ja säätää pystysuorassa asennossa. Levypilareita ei käytetä maanalaisten rakenteiden rakentamiseen, vaan ne ovat vain ylimääräisiä elementtejä louhinnan tai kaivannon vahvistamiseksi, vaikka joissakin tapauksissa ne toimivat säätiön ulkokuorena. Niitä käytetään laajasti hydraulisten kohteiden rakentamisessa.

Kun asennat levyt paikoilleen

 • tarvittaessa suojele pohjaan pohjautuva kaivaus;
 • estämään maanvyörymät rakennustöiden toteuttamisen tai rakennuksen toiminnan aikana;
 • keinotekoisten kanavien rakentamisessa ja siltojen rakentamisessa;
 • rannikkovyöhykkeen ja satamarakenteiden vahvistaminen;
 • lujittaa ja ylläpitää rinteiden rautateiden ja moottoriteiden lähellä pysyviä rinteitä;
 • kun kaivostoiminta.

Pylväslevyn sovellusten luettelo voidaan luetella edelleen. Pileillä on erilainen muoto ja omat ominaisuutensa riippuen valmistus- ja käyttötarkoituksesta. Tällaisten linnoitustekniikoiden ja järjestelmien hallitseminen ilmestyi satoja vuosia sitten, ja ajan mittaan ne vain paranivat.

Levyjen pinnoitusseinät mahdollistavat turvallisen alueen luomisen laitoksessa.

Mitä ovat paalut

Pylväslevyn materiaali voi olla:

Monta vuotta sitten pelkästään puuta käytettiin seinien pitämiseen, mutta nykyään sitä käytetään yhä harvemmin sen takia, että tuotteet ovat vähemmän kestäviä kuin vastapuoleiset, eikä niitä voi purkaa, joten niitä ei ole asennettu uudelleen. Ulkopuoleltaan aita muistuttaa tukkia, mutta usein on uritettua puuta tai seinämiä, jotka on valmistettu paksuista levyistä. Asennus tapahtuu kuljettamalla tuotteita maahan.

Vahvistettu betonipalkkeilla on lukot, joiden avulla voit lisätä yhden elementin toiseen. Tällainen rakenne kykenee hillitsemään pohjavettä, mutta vahvistettuja betonikierteitä käytetään pääsääntöisesti vain kriittisiin kohteisiin. Ensinnäkin paalut ovat raskaita ja edellyttävät tehokkaan teknologian käyttöä ja toisaalta niiden pituus on rajoitettu kuljetuksen monimutkaisuuden ja mahdollisten vaurioiden vuoksi. Lisäksi betonituotteita voidaan käyttää vain kerran.

Komposiittilevyt vähentävät merkittävästi rakennustöiden kustannuksia. Ne on valmistettu polymeerihartsien, erityisesti polyuretaanin, kanssa pitkittäissuuntaisesti vahvistetuilla kuitumateriaaleilla. Tähän mennessä tuotteita pidetään lupaavimpina rannikoiden ja rinteiden vahvistamisessa. Huolimatta tekniikan lyhytaikainen käyttö ja niiden soveltaminen, on olemassa jo satoja tuhansia kilometrejä levy komposiittia tehty komposiittimateriaaleja maailmassa. Niiden etuja:

 • ei korroosiota;
 • pieni paino;
 • tehokkuutta;
 • suurempi lujuus verrattuna samankaltaisiin PVC-tuotteisiin;
 • kantavuus, joka on verrattavissa metallikieleen.

Komposiittipinoja asennetaan värähtelymenetelmällä, usein maakerrosten alustavan eroosion myötä. Impact-asennusteknologia on kategorisesti suljettu pois. Yksittäisten elementtien poikkileikkauksen muoto muistuttaa kourua, ja linnan yhteyksillä on useita vaihtoehtoja. Erityisen vaikeat olosuhteet merkitsevät pudotusten poistamista.

Levyn pinnoitus PVC on kestävä, kevyt, käytännöllinen ja edullinen. Niiden ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin komposiittimateriaalit, mutta ne ovat jonkin verran huonompia kuin ne. Tärkein haitta on huono havainto negatiivisten lämpötilojen yhdistelmästä iskutilanteiden kanssa. PVC-kasa pystyy helposti jakamaan.

metalli

Teräslevyt ovat turvallisempia, vahvempia ja kestävämpiä kuin puiset tukipylväät. Tuotteet ovat löytäneet laajan sovelluksen, koska ne ovat kiistattomia ansioita, nimittäin:

 • profiilin useiden muunnelmien läsnäolo tarjoten kielen suotuisamman käytön vallitsevissa olosuhteissa;
 • korkea vastustuskyky mahdolliselle mekaaniselle rasitukselle ja rasitukselle;
 • toistuva käyttö

Yleisimpiä metallilevykuoren rakenteessa on symmetrinen U-muotoinen poikkileikkaus, joka muistuttaa kourua. Pilarin sivuilla on lukitusliitokset Larsen. Rivin kohteet ovat porrastettuja. Niitä ajetaan maahan dieselmareilla tai puristetaan tärinänvaimentimien tai erikoislaitteiden avulla.

Larsenin lukot ovat täynnä erityisiä tiivistysyhdisteitä, mikä viittaa siihen, että suojatun kohteen ulkopuolella on suuri pohjavedenpidätyskyky. Kääntyvyys mahdollistaa valmistajien tuottamat kulmaosat eri muunnelmissa.

Z-muotoisilla metallilevyillä on kaksi rinnakkaista hyllyä ja niiden välinen kalteva seinä. Elementit on asetettu peiliin suhteessa toisiinsa ja ne on yhdistetty hyllyillä olevien lukkojen avulla. Kuten edellisessä tapauksessa, paalut upotetaan maaperään erikoislaitteiden avulla. Z-muotoinen profiili on helpompi asentaa, mutta valitettavasti ei ole mitään takeita siitä, että se pystyy täysin tallentamaan rakennettavan kohteen vesipäästä.

Eri yhdistelmiä saadaan U- tai Z-muotoisista elementeistä, mukaan lukien laatikkopatsaat, koristeet jne.

Litteä metallikieli on suunniteltu pitämään maanpinnan massaa muodostamalla suljetut sylinterimäiset ja pyöreät solut kalvolla tai ilman sitä. Tällaista sarjaa käytetään useimmiten kiviä lähellä olevissa paikoissa tai joissa paalujen kiinnittäminen ankkuroinnin muodossa ei ole mahdollista. Solujen geometria määräytyy taulukoiden tai tietokoneohjelmien jälkeen rakenteen vastaavan leveyden laskennan jälkeen.

Yhdistetyt metallilevyseokset saadaan yhdistämällä I-poikkileikkauspinnat tai teräsputket ja Z-muotoiset paalut. Tässä tapauksessa jotkut elementit ovat vastuussa pystysuuntaisista kuormituksista, kun taas toiset hyväksyvät ja jakavat maaperän ja veden paineen.

Melko usein levytyöt edellyttävät seinän ylemmän osan kiinnittämistä ylimääräisesti johtuen siitä, että laakeriosan maaperän puristus on heikkoa huomattavien sivuttaiskuormien vuoksi. Jos kaivon leveys sallii, vaakasuuntaiset tukijalat asennetaan rinnakkaisten rivien väliin. Muussa tapauksessa tarvitaan ankkuri seinälaite, joka sijaitsee arkin taakse.

Kaupungin kunnostaminen, puunjalostus
paalun perustusten ja putkistojen asennus

Pallosäätiöiden suunnittelu ja asennus

Vahvistettu betonilevyt

Vahvistettu betonilevyt on upotettu maahan iskuvasteilla, joilla on suuri iskuteho. On tunnettua, että kun tavalliset paalut upotetaan, paalun rungon ympärille muodostuu tiivistettyä maavyöhykettä, joka estää vierekkäisten paalujen upottamisen. Tästä syystä tavanomaisten paalujen välinen vähimmäisetäisyys on M (d on neliöpaalin halkaisija tai lävistäjä). Vahvistettu betonilevyt on upotettava lähelle toisiaan, mikä on erittäin vaikeaa. Siksi raudoitettuja betonilevyjä käytetään harvoin.

Kiekon nostamisen aikana paalun kuljettajalle on tarpeen valvoa rakenteiden mahdollista poikkeamaa. Tapauksissa, joissa esiintyy taipumista, on tarpeen nostaa tupsut nostomekanismilla.

Metallilevykuopat upotetaan erilaisten päädytyyppien avulla, joiden rakenne riippuu paalun käyttömekanismista (8.10).

Käytännössä myös käytettiin kapselinhävittäjiä. Levypää asetetaan pään ansaan suoristamalla nostettu rakenne maanpinnasta ennen kuin se joutuu ansaan poskeihin (). Voit vähentää kitkavoimia aikaisemmin ladattujen paalunpäiden ohjaimissa on voiteltava lukon tasoa.

Metallin kulutuksen vähentämiseksi aluslevyjen rakentamisen aikana suoritetaan tukien ankkurointi tukeille ja ankkurointipinoille (8.12). Ankkureina voit käyttää olemassa olevia rakenteita ja rakennuksia, joiden rakenteet pystyvät horisontaalisten kuormien havaitsemiseen arkkitehosta. Tarvittaessa ankkurointiseinien kiinnittämistä käytetään ankkurina metallikappaleina, joiden pituus on vähintään 2,5 m, teräsbetoni tai puiset paalut.

Aluslevyjen upottamisen jälkeen ajetaan ankkuripinoja, jotka sijaitsevat etäisyydellä, joka on enemmän kuin maaperän romahtamisen suuruus. Niiden joukossa, joihin heille hitsataan tai pultteja, kiinnitetään metallivyö, joka on valmistettu kanavista tai muista vierintäprofiileista, joihin ne kiinnittävät ankkureiden paikoista. Vetovoima on tehtävä ruuveilla, jotta ankkurit saadaan tasalaatuisiksi kielekkeestä ja urosrista ankkureihin. Kohdissa 8.13 ja 8.14 esitetään ovien ojien urien eri järjestelmiä

Lehtipilarit

toteutus, vuokraus, asennus ja vahvistaminen

Arctic Hydro Constructionin päätoimintasuunnitelma on arkkipilareita: levytyökalujen myynti, vuokraus, asennus ja vahvistaminen eri tarkoituksiin.

Määritelmä levy paaluilla

Levypilvet ovat väliaikaisten tai pysyvien aidojen palasia rakennusaineisiin, epävakaisiin rinteisiin, pengerteihin ja muihin vastaaviin kohteisiin.

Urien sivuilla on kielen- ja ura-lukot, joiden avulla voit liittää elementit suljetussa rakenteessa. Tämä muotoilu on aita.

Useammin urat sijaitsevat jatkuvassa rivissä. Vähemmän usein (kun olosuhteet sallivat materiaalin säästämisen vuoksi) - tietyn vaiheen: tässä tapauksessa yhtenäinen rakenne muodostaa tukirakan, jossa päätykappaleet ovat lehtipinoilla.

Toisen tyyppisen seinämän valintaan vaikuttavat kaksi tekijää:

 • tulevan aidan arvioitu voima, sen noudattaminen suunnittelun kuormituksen ja maaperän paineen suhteen;
 • alueen vesipitoisuus ja pohjaveden sijainti. Aita ei ole hermeettinen, mutta sitä käytettäessä on toteutettava lisätoimenpiteitä veden vähentämiseksi. Koska tämä on yleensä kannattamatonta, kiinteämpiä seiniä käytetään useammin.

Levytyynyt

Seinillä on kaksi tehtävää. Tärkein on estää maaperän liikkuminen aidatun alueen ja naapurialueen välillä:

 • kun kaivaminen kaivosta / kaivosta, kaltevuus muuttuu epävakaaksi. Ulkopuolisella paineella vierekkäiset kerrokset voivat romahtaa. Tämä tekee mahdottomaksi työskennellä itse sivustolla ja vahingoittaa lähellä sijaitsevia rakennuksia: kun maa siirretään pois, niiden pohjat ovat tuhoisia dynaamisia kuormia;
 • epävakaat rinteet, rinteet, mäet, lähellä rakennustyötä, voivat romahtaa luonnon ja ihmisen aiheuttamien tekijöiden vaikutuksesta. Tuloksena oleva maanjäristys on vaarallinen rakennuksille kukkulalla ja laaksossa, koko maiseman kannalta;
 • samoja tekijöitä vaikuttavat rannikoihin ja rakenteisiin, ja ne pestään edelleen vedellä.

Seinän toinen tehtävä on vedeneristys:

 • suojella rakennustyömaa pohjavedestä tulvilta;
 • pysäytä rannan eroosiota;
 • estää vaarallisten yritysten (kemiallinen, ydinvoima jne.) keräilijöiltä tulevaa jätevettä pääsemästä ympäröivään alueeseen

Tällöin paalutuskalvot ovat pääasiassa seuraavat:

 • aidat rakennusten ja kaivojen rakentamiseen;
 • rannikkoalueiden vahvistaminen (useissa tapauksissa, joissa hanke - kanavan korjaus);
 • hydraulisten rakenteiden asennus - sillat, padot, kiinnitykset jne.;
 • rautatiepaltojen ja muiden epävakaiden rinteiden vahvistaminen;
 • maanalaisten tilojen rakentaminen eri tarkoituksiin: autotallit, kauppa- ja virkistyskeskusten, risteysten, varastojen jne. maanalaiset kerrokset;
 • maanalaisen ja maan välisen viestinnän suojaaminen;
 • laitteiden keräimet, sis. vaaralliselle teollisuudelle.

Tyypit groovy paalut, hyvät ja huonot puolet

Urakoinnin materiaalissa on:

Vahvistettua betonia käytetään vain pysyvään aitaukseen, koska niiden upotus / uutto on vaivalloista ja kannattamatonta. Vahvistetut levyt voidaan myöhemmin sisällyttää pohjaan.

Puinen pilailu maahan ja lopulta menettävät tarvittavat ominaisuudet purkamisen aikana. Puusta valmistettujen paalujen hinta on alhaisin, mutta uudelleenkäytön mahdottomuuden takia toiminta on kannattamatonta. Aakkipilareita käytetään joskus rannikkolaitosten rakentamisessa: puuta ei heikennetä vedellä ja vain voimistuu ajan myötä. Mutta tällaisten seinien rakentaminen on kallista, joten myös rannikkorakenteiden asennusta varten käytetään ahkerasti paaluja.

Muoviosat ovat kestäviä, edullisia, niitä voidaan käyttää monta kertaa. Niitä käytetään kuitenkin harvemmin kuin metalleilla johtuen pienemmistä lujuusominaisuuksista.

Useimmiten muovi / komposiitti on valittu vahvistamaan rannikkoa ja asettaa pysyvästi: materiaali on välinpitämätöntä veteen, tiukka, esteettinen, ei ruostu eikä häviä ulkonäönsä ajan myötä.

Myydyt urat ovat metallisia, putkimaisia ​​tai metalliprofiileja (Larsenin urat). Suuri vahvuus suhteellisen pienellä massalla, laaja valikoima malleja ja kokoja. Metallilevyjen liikevaihto - jopa kaksikymmentä sykliä (tuotemerkin ja mallin mukaan).

Suuren halkaisijan ja paksujen seinien vuoksi putkimaisilla paaluilla on suurin vahvuus ja vääntömomentti. Niitä käytetään erittäin huonojen maalien rakenteiden rakentamiseen. Ne ovat vähemmän suosittuja kuin Larsenin urat: enemmän painoa, vaikeampaa asennusprosessia ja lujuusominaisuuksia ei vaadita kaikkialla.

Larsenin kaltaisten paalujen ominaisuuksia

Larsenin urat ovat erilaiset. Yleisin tyyppi on kourujen muotoinen: suosittuja venäjänkielisiä paaluja L4 ja L5, niiden tuontikappaleita ja lukuisia muita malleja. Ne eroavat toisistaan ​​mitat, seinämän paksuus, metallipitoisuus, paino, lujuusominaisuudet, lukkojen muotoiluominaisuudet.

Kourun urien lisäksi:

 • Z-muotoinen (yleensä mallin nimessä on kirjain Z);
 • S: n muotoinen;
 • tasainen. Tämä profiili on suositeltava asennettavaksi pyöristettynä suljetuissa rakenteissa.

Piles on valmistettu seostetusta teräksestä, joka on päällystetty korroosionestoaineella. Kielen pituus Larsen voi saavuttaa 34 metriä. Koska on hankalaa kuljettaa ja upottaa liian pitkiä kieliä, käytetään useammin lyhyempiä, joita tarvittaessa laajennetaan hitsatuilla menetelmillä.

Larsen-urien edut, niiden edut verrattuna analogeihin:

 • optimaalinen massan, metallipitoisuuden ja lujuusominaisuuksien yhdistelmä;
 • nopea asennus;
 • uudelleenkäytettävyys;
 • arkkipillojen kestävyys (kiinteästi käytettäväksi - useita vuosikymmeniä);
 • kohtuullinen hinta.

On myös syytä huomata, että Venäjällä on onnistunut vaihtoehto Larsen-ura-arkki hitsatulle (PSHS). Niillä on myös kourun muotoinen profiili, ja ne ovat suuressa määrin muunnelmia.

Upotustavat

On olemassa useita tapoja upottaa paaluja. Kolme sopii Larsen-uraan:

 • Värähtely erikoislaitteiden kautta. Nopea ja tehokas menetelmä, joka soveltuu useimmille maaperälle. Siinä on joitain rajoituksia käytettäväksi kaupungissa, koska tärinät voivat vahingoittaa lähellä sijaitsevia rakennuksia.
 • Paalujen paaluttaminen vasaralla. Tehokas menetelmä, joka sopii mihin tahansa maaperään. Sitä ei käytetä kaupungin sisällä eikä teollisuuskompleksien alueella: tärinät ovat vielä voimakkaampia. Lisäksi suurella kuormalla vasara voi vahingoittaa itse tappaa;
 • paineita absorboivien laitteiden avulla. Herkkä tekniikka, ei käyttörajoituksia. Mutta se on tehokasta vain pehmeillä maaperillä, kun tiheä tuottavuus vähenee.

Tärkeimpien teknologioiden lisäksi käytetään yhdistelmiä: vibro-impetusmenetelmä, tärinän puristus. On myös ylimääräisiä tekniikoita, jotka kiihdyttävät prosessia ja vähentävät tärinää: heikentää, johtaa kaivojen poraus. Vapailla mailla, joskus kaivojen kaadut kaadetaan sementti-hiekkalaastiin, vain silloin paalut lasketaan: tukien kiinnittäminen maahan on parempi.

Laitteen suojaaminen

On olemassa tiettyjä suosituksia metallilevyjen asentamista varten (Larsen-arkin paaluille).

Naapurikuvion muotoiset kielekkeet asetetaan peiliksi toisiinsa: toista käännetään ja yhdistetään ensimmäiseen lukkoon, niin että profiilin harjanteet näyttävät vastakkaisiin suuntiin. Tällä tavoin saavutetaan suurin vääntömomentin vastus. Suunnitelmassa olevan Z-muotoisen profiilin seinä antaa saman linjan, vain harjanteet muodostavat harjan nostamisen.

Usein lukkojen asennuksen aikana kaada tiivistysmateriaali parantamaan otetta. Myös urien väliset valmiit liitokset päällystetään tiivisteellä, mikä takaa seinämän vesitiiviyden.

Sheet paalut voidaan upottaa yksi kerrallaan tai osia useissa elementeissä Tulvilla alueilla käytetään toista menetelmää: osa kootaan rannalle ja siirretään nosturilla asennuspaikkaan.

Asennuksen päättyessä viimeistellään valmiin aidan:

 • Aseta jakovyö: liitä vierekkäiset urat vaakasuuntaisiin palkkeihin. Hihnojen määrä riippuu kuopan syvyydestä;
 • etäisyysjärjestelmä: vaakasuorat palkit, jotka on asennettu tiettyyn asentoon vastakkaisten seinien välissä. Pienellä kokoisella kuopalla on 4 palkkia, kulmissa;
 • diagonaaliset tukiputket, jotka on sijoitettu kuilun pohjaan sijoitettuun tukeen, lisäpaloille tai perustuksille.

Seinän vahvistaminen lasketaan aitauksen laatimisen yhteydessä, menetelmiä käytetään missä tahansa yhdistelmässä.

Tarjouksemme

Työskentelemme koko Venäjällä.

 • uusien ja käytettyjen paalujen myynti;
 • kellojen ja uppoamislaitteiden vuokraus;
 • joukkomme purkaminen ja lunastamisen käytön jälkeen;
 • levyjen asentaminen ja vahvistaminen;
 • alustavat sykliopinnot - geologinen etsintä, maaperätutkimus;
 • seinävalmistelut;
 • alustava työ - johtaja poraus jne.

Teemme erillisiä toimintoja tai asennamme kokonaan avaimet käteen.

 • edulliset hinnat;
 • tuodut laitteet;
 • ammattitaitoiset työntekijät;
 • laaja valikoima tikkaita;
 • korkea laatu;
 • nopeat ehdot.

Laske projektin kielen paino

Hintasivulla voit selvittää tukin kustannukset.

Yleiskatsaus levyjen paaluista

Rakentamisessa on tällaisia ​​paalujen tyyppejä kuin paaluja - niitä ei käytetä säätöjen asennukseen, mutta niillä on hieman erilaiset toiminnot. Niiden päätavoite on suojata maaperän liikkumista ja kosteuden tunkeutumista. Lue ohjeet siitä, kuinka tehdä säätiö korkilla, voi olla täällä.

Tekniset tiedot

Levypallot ovat metallisia tai PVC-paaluja, jotka käyttävät levyn pinoamista tai rivejä. Usein löydät nimen - läpäisemättömät verhot. Ne edustavat kiinteitä seinämiä, jotka sopivat tiiviisti yhteen. Ne asennetaan upottamalla tai puristamalla paaluja maahan tai maaperään. Lue ohjeet, miten kaatoa säätiö vanhan talon alle tällä sivulla.

Valittaessa arkkia on kiinnitettävä huomiota seuraaviin kriteereihin:

 1. Kestävyys. Metalliputkien maksimaalinen käyttöikä ja yli 100 vuotta.
 2. Vahvuus.
 3. Ulkoisten vaikutusten kestävyys, jäänmuodostuksen tai muiden mekaanisten vaikutusten muodossa.
 4. Korroosionkestävyys ja aggressiiviset luonnonilmiöt.
 5. Vaalea valo, jolla on myönteinen vaikutus sekä kuljetukseen että asennukseen. Kun tämä kantavuus on melko korkea.
 6. Niillä on erinomaiset koristeelliset ominaisuudet, voit valita haluamasi värin.

Levypakoilla on useita etuja:

 • maaperän poistoa ja poistamista ei tarvita;
 • Rakennusaika on huomattavasti pienempi johtuen asennusvalmiista urista, joihin niissä on hyvin vähän tilaa;
 • itse tylkyt ja levynpylvässeinät vie vähän tilaa asennuksen jälkeen;
 • pinoilla on suuri kantavuus;
 • asennuksen jälkeen tietoturva paranee;
 • Piles voidaan käyttää uudelleen, ne poistetaan helposti maaperästä.

Kuva näyttää Larsenin metalliset groovy-paalut
Levypilvet on jaettu useisiin eri tyyppeihin, pääasiassa sen tyyppisen materiaalin mukaan, josta ne on valmistettu:

 1. Teräspilareita, toinen nimi on Larsenin paalut. Larsenin paalut edustavat uraa, jossa urien läsnäolo seinien sivuilla. Sitä käytetään laajasti eri aloilla muun muassa öljyterminaalien, siltojen, erilaisten varastointitilojen luomiseen, myös säiliöiden rantojen vahvistamiseen, maanjäristysten ja tulvien ehkäisemiseen. Myös teräslevyn ja pengerryksen avulla. Lisäksi teräspilareita käytetään aktiivisesti asuinrakentamisessa. Kellarin vedenpitävyyden laskemista ja asentamista koskevat ohjeet ovat täällä: http://fundamentgid.ru/remont-i-obsluzhivanie/gidroizolyaciya/instrukciya-po-raschetu-i-ustrojstvu-gidroizolyacii-fundamenta.html.
 2. PVC-arkin paalut. PVC-arkkipapeilta pystytetty seinä voi kestää raskaita kuormia ja on melko vahva seinä. Tämän materiaalin pilejä käytetään aktiivisesti rannikon vahvistamiseksi. Niiden suuri suosio johtuu asennuksen helppoudesta ja helppoudesta sekä erittäin edullisesta hinnasta. PVC-paalut ovat melko tehokkaita ja käytännöllisiä ratkaisuja rantaviivojen vakauttamiseen.
 3. Pile sheet piling composite on uusi tuote rakennusmarkkinoilla. Termi "ultrakomposiitti" ilmestyi äskettäin vuonna 2012, kun venäläiset asiantuntijat kehittivät ja patentoitivat uuden sarjan ultrakomposiittimateriaaleja. Komposiittipinoiden laatuominaisuudet ovat samankaltaiset kuin PVC-arkin paalut, mutta niillä on halvemmat kustannukset. Näiden paalujen kantavuutta voidaan verrata metalliputkiin, mutta kustannukset ovat edullisempia ensimmäisille.

Asennusominaisuudet

Kuvien asettaminen paikoille
Levytaskujen asentaminen on varsin yksinkertaista, mutta niillä on omat ominaisuutensa, jotka on otettava huomioon:

 1. Aluksi projektin laskelmat tehdään maaperän ja geologisten olosuhteiden perusteella. Tällöin laske- taan pohjalevyjen sijainti ja tuki asennustekniikan mukaan. Sinun tulisi myös harkita välysten mahdollisia liikkeiden ja liikkeiden kussakin vaiheessa. Ammattilaisten on osallistuttava näihin laskelmiin, jotta heillä ei ole ylikapasiteettia. Lue käsikirja, miten korjata halkeama säätiössä.
 2. Sitten tehdään valmistelutöitä - tämä on seinän akselien jäljittäminen alueella, tarvittavien laitteiden ja koneiden valmistelu ja toimittaminen, kaivojen ja työtasojen valmistus.
 3. Jos valmisteluvaiheessa emme pystyneet määrittämään menetelmää upotusten tekemiseksi vertaamalla, niin olisi tehtävä kokeiluversio. Sukelluksen laadusta ja kyvystä asentaa seuraavat lukitukset lukkoihin määräytyy mahdollisuus käyttää yhtä tai toista sukellusmenetelmää.
 4. Kun tunnistat upotusurat, voit siirtyä suoraan asennukseen. Pallot on asennettu maahan yksitellen tai pareittain. Ensimmäinen, puusta valmistettu kolmesta tai viidestä metrin pituinen ohjaava runko asetetaan maaperään, niiden välisen etäisyyden on oltava yhtä suuri kuin tangon leveys, jotta se voi helposti kulkea ohjaimien välissä. Yksi tai kaksi arkkeja on sijoitettu kulmankielen lukkoon ja upotettu maaperään syvyyteen 2-4 metriä. Sitten yksi toisensa jälkeen, tukialukset maassa, jossa ohjauskehykset on asetettu, upotetaan maahan. Jos urien poikkeamat tasoitetaan uppoamisen aikana, ylemmät supistukset asetetaan maahan ja upotetaan maahan yhdessä arkin paalujen kanssa.

Pallot ovat kustannuksia

Lehtipilareiden kustannuksista riippuu materiaali, josta ne valmistetaan, sekä valmistaja. Komposiittilevyjen keskimääräiset kustannukset ovat 6 000 ruplaa neliömetriä kohden. m., metalliset urat - 10 000 ruplasta neliömetriltä. m., PVC-tyynyt - 5000 ruplasta neliömetriä kohden. m.

Mistä ostaa paaluja?

Mistä ostaa Moskovan:

 • LLC "Trading House InMobRezerv", ul. Sadovaya-Kudrinskaya, 11, puh: 8 (495) 222-20-66;
 • Yritys "Paalujen asennus", Serebryakov passage, 14, s. 15, puh. (899) 403-19-55;
 • LLC SBH COTPAHC, Ordzhonikidze Str., 11, p.: 8 (495) 956-4067.
 • Mistä ostaa Pietarissa:

  1. Rosshpunt-yhtiö, Petrogradskaya nab., D. 36, BC Linkor, toimisto 305, puh. (812) 901-90-90;
  2. Yritys "Shpuntovaya", ul.Afonskaya, talo 2, puh. (812) 495-63-48;
  3. Rakennusyhtiö "Ovation", s. Repishcheva d. 14 litraa AD (sisäänkäynti Marshal Novikovin kadulta), puh. (812) 677-10-70.

  video

  Katso pylväslevyn videon asennus:

  Levypakoja asennetaan myös säätiön kehän ympärille, kun rinteitä ei ole mahdollista tehdä. Niiden asennus on melko yksinkertainen, kuten voidaan nähdä, mutta ei ole toivottavaa tehdä asennusta itse, jotta vältetään kaksinkertaiset kustannukset tulevaisuudessa.

  Seinät, joilla ei ole perustetta paalujen päälle

  Moderni teknologia mahdollistaa luotettavan seinän sijoittamisen ilman säätölaitetta ja suojaa maata nopeasti vedestä. Muinaisista ajoista lähtien puutöitä on käytetty pankkien vahvistamiseen. Ne kehittyivät kalvopäällysteisiin seiniin, jotka kestävät kuormituksen, joka vastaa teräsbetoniseinää.

  Laitteen ominaisuudet

  Lehtipilvet ovat vahvoja arkkia, joissa on reunat-lukot, urat tiiviisti toisiinsa. Niiden yhdistelmä on kiinteä seinä, joka ei edes läpäise vettä. Tärkeä asia on se, ettei ole riippuvuutta pohjaveden korkeudesta, maaperän jäädytyksestä, ei ole perustaa kaivamista.

  Tuotteen ja laitteen materiaalin avulla voit taata:

  • kestävyys;
  • vahvuus;
  • korroosionkestävyys;
  • helppo asentaa ja purkaa;
  • kuljetuksen helppous;
  • suorittamaan koristeellinen toiminto;
  • kyky kestää riittävän voimakasta painetta.

  Levypilareiden käyttö tarjoaa seuraavat edut:

  • Työnopeus kasvoi huomattavasti kaivukoneen puuttumisen vuoksi.
  • Säästää tilaa, koska materiaalin paksuus ja perustan puute.
  • Uudelleenkäyttö uuttamisen jälkeen.
  • Kyky käyttää täysin ehdoin.
  • Suuri takuuikä.

  Pehmopölyjen tekninen järjestys pisteviivalla erityislaitteiden avulla

  Lajikkeet ja tarkoitus

  Eri käyttötarkoitukset ovat erilaisia ​​tuotteita. Rakennusmarkkinat tarjoavat laajan valikoiman kysyntään.

  Valmistusmateriaalista riippuen paalut ovat erilaisia:

  • teräsbetoni ja teräs;
  • terästä;
  • muovi;
  • Komposiitti.

  Vahvistettu betonilevyt

  Tällaiset paalut ovat tehokkain, kestävä ja raskas. Annetaan suorakaiteen muodossa urien kanssa. Niitä käytetään siltojen rakennustyömailla, vahvistaen rannikkoa ja luodaan lahti.

  Teräslevyt

  Suosituimmat. Ne ovat kevyempiä, helpompi asentaa. Ne ovat heikompia voimaa, mutta ne kestävät maaperän ja veden paineen (tuen kanssa). Suodatusrakenteita varten käytetään paaluprofiileja, niiden liitokset tiivistetään lisäksi erityisillä keinoilla. Z-muotoinen profiili on helpompi asentaa, mutta ei tiukka - sopii maaperän pitämiseen. Levyprofiilia käytetään luomaan aidat (aidat), mikä vahvistaa säätiötä.

  Muovilevypaalut

  Jopa kevyempi ja helpompi asentaa. Niiden etuna on pinnan sileys (mikä vähentää kitkavoimaa maahan upotettuna) ja korroosiota ei ole. Niitä käytetään laajalti rantaviivan lujittamiseen, teiden rinteisiin, sinetöityjen kaivojen, keinotekoisten kanavien luomiseen.

  yhdistelmä

  Moderni, kevyt muovi, mutta kestävä teräs. Kustannukset ovat kallein, minkä vuoksi niitä ei useinkaan käytetä.

  Pylväät laitekohtaisesti

  On olemassa kolme tyyppiä:

  • vapaasti seisova - ilman lisäelementtejä, joita pidetään vain upotuksen syvyydessä;
  • tukijalka - lisävarusteita vahvistamiseksi, vie lisää tilaa;
  • Ankkuri - joka on vahvistettu kiinnittimillä yläreunaa pitkin, ei vie tilaa.

  Asennusvaiheet

  Levyjen laskemisen ja asennuksen tulisi koskea rakennusyrityksiä.

  Niissä otetaan huomioon maaperä, seinän tarkoitus ja laskea elementtien tarvittavat mitat. Sitten erikoislaitteiden avulla paalut asetetaan maahan. Tällaiset yritykset antavat taatakseen työnsä, joten viitaten niihin ei ole epäilystä rakenteen luotettavuudesta ja kestävyydestä.

  Valmistelut sisältävät:

  1. seurata seinän akseleita;
  2. tarvittavien laitteiden valmistelu ja toimittaminen;
  3. kuopan ja työtason valmistelu.

  Tyynynuran tapit

  Sukellus on neljä päätapaa:

  1. Iskunvaimennus - vasaran iskujen avulla;
  2. Sisennys - kasa kääritään ja vähitellen veden alla maahan paineella;
  3. Tärinän upotus - kasa siirtyy maahan pienellä värähtelyllä ja puristamalla, sitä käytetään hyvin koville kallioille;
  4. Ruuvit - putkimaisille paaluille.

  PVC-kasausvideota pienellä vibraattorilla

  Laite on mahdotonta ilman ammattilaisten ja erikoislaitteiden osallistumista.

  Upotusmenetelmä voidaan määrittää empiirisesti. Testiajon avulla varmistetaan lukkojen eheys ja paalujen samansuuntaisuus. Elementit asennetaan maahan yksin tai pareittain. Viiden metrin rungot ovat oppaita heille, rakentaminen tasoittaa heitä.

  Pilarin pohjan vahvistaminen on mahdollista kivisen maahan. Tätä varten teräslevyt on asennettu.

  Levypainojen päätavoite on suojata maaperää tai vettä vastaan. Niiden käyttö on mahdollista vain erikoistuneiden rakennusyritysten avulla, jotka tuottavat kaikki tarvittavat laskelmat, valitaan materiaali ja asennetaan. Tällaisia ​​aidoja erottaa luotettavuus ja pitkä käyttöikä.

  Vahvistettu betonipilareita

  Rakentaminen epävakaalla maaperällä edellyttää huolellista lähestymistapaa ja teknisiä ratkaisuja. Nauha-pohja, jossa on matala tai syvä uppouma, ei kestää kuormia, mikä johtaa halkeamien ilmenemiseen kantavien seiniin ja niiden tuhoamiseen. Vahvistetut betonipilvet auttavat ratkaisemaan ongelman. Ennen käyttöä on tärkeää tutustua valtion standardiin niiden tuotantoon sekä paalujen tyyppeihin.

  GOST 19804-2012 Betonipäällysteet. Tekniset olosuhteet

  Valtion standardit toimivat yrityksillä, joiden tuotantomäärä on 300 yksikköä päivässä. Pienemmillä tiloilla kehitetyt tekniset olosuhteet. Tämä johtuu materiaalikustannuksista, sähköstä ja laitteiden ylläpidosta. Siksi standardin mukaan teräsbetonipora on betonin ja metallikehyksen tuote. Käytetään raskaita tai hienoja betonia. Tuki on upotettu maahan syvyyteen, joka vastaa sen korkeutta, ja toimii rakennuselementin tai tilan kiinnityselementtinä.

  Vahvistetut betonipilvet eroavat toisistaan:

  • pituus;
  • rakentamiseen;
  • asennusmenetelmä;
  • ontelon läsnäolo.

  Ennen kuljettamista varastointiin merkitään pylväät, joiden dekoodaus osoittaa paalun parametrit. Logistiikkaoperaatioita säännellään standardilla 13015. RC-paalut tehdään vuoden 2012 aikana hyväksytyissä asiakirjoissa 19804 pidettävien piirustusten mukaisesti. Tehtaan tuotteiden on täytettävä seuraavat vaatimukset:

  Asiakirjojen mukaan paalujen betonin puristuslujuus ei ole pienempi kuin B15. Tämä pätee tilanteisiin, joissa paaluja käytetään hiekka- ja suolavedessä. Kun kantorakenteet upotetaan kallioon tai kallioon, lujuus kasvaa B25: een. Paalun alla oleva betoni on täynnä soraa, roskaa tai kiveä ilman murskaamista. Runkoina käytettäviä teräsvarsia voidaan kireyttää ilman stressiä. Ominaisuus vaikuttaa kehyksen lujuuteen ja paalun muotoon. Tukien testinäytteet testataan lueteltujen ominaisuuksien noudattamiseksi, testit ovat määräajoin ja ajanjakso on määritelty standardilla 13015.

  Vahvistettujen betonipilojen tyypit ja niiden merkinnät

  Paalun asennusmenetelmä määrittää hankkeet, joissa sitä voidaan käyttää.

  yhtenäinen

  Monoliittisten paalujen käyttö on yleistä yksityisessä rakentamisessa. Tuki on moduuli, joka kaadetaan siihen valmistettuun reikään. Kirjanmerkki tehdään syvyyteen, joka kulkee maaperän jäädyttämisvyöhykkeen läpi tai saavuttaa kiinteät maaperän kerrokset. Reiän seinät on kääritty vedeneristyksellä, mikä pienentää paaluun tulevaa kosteutta. Tämä tehdään tuen ja säätiön elinajan pidentämiseksi. Betonin kosteuden kapillaareissa kohoaa rakennetta tuhoavat materiaalit.

  Monoliittisen paalun pohjassa on jatko, jota kutsutaan kantapäänä. Elementti jakaa kuorman tukipintaan paalille. Reiän pohja on kaatunut niin, että rakennuksen painon alapinta ei menetä geometriaa. Täyttö on tehty raunioista ja hiekasta. Tukin metallikehys, joka on kytketty johdolla, laskeutuu reikään. Jäähdytys hitsausta varten sallitaan liitoksille, jotka eivät ole löystyneet hitsauksessa. Osa tankoista ulottuu reiän yläpuolelle säätiön korkeuteen. Tämä tehdään grilloitusta varten. Kehys nostetaan jalustan pohjasta niin, että metalli ei pääse kosketuksiin maan kanssa.

  Betoni täynnä sementtibrändiä M400, joka kaadettiin reikään. Täyttöaste - reiän tai muottien reuna, joka on kiinnitetty päälle. Syvä-tärinää käytetään ilmakuplia poista- miseen ja täyttämiseen. Käytettäessä betonia kutistuu ja täytetään. Monoliittisten paalujen kovettumisen jälkeen asennetaan muottirakenne. Siinä metallipuita paalujen tangoista asetetaan. Ja kaatamalla betoni nauhaa.

  ontto

  Hollow-kasa on raudoitettu betonituote, jonka osa ei ole täynnä. Tällä ratkaisulla tuen paino pienenee puoleen, mikä yksinkertaistaa moduulin kuljetusta ja asennusta. Tuotteen neliömäinen poikkileikkaus, sivun koko on 25 cm. Kuorman tukemiseksi seinämän paksuus on 7 cm. Tämä betonirakenne kattaa metallikehyksen ja suojaa sitä kosteudelta. Pyöreän poikkileikkauksen elementit valmistetaan 60 cm: n ulkohalkaisijalla. Vakauden ylläpitämiseksi seinämän paksuus kasvaa 8 cm: iin.

  Särmätukit ovat pituudeltaan enintään 6 metriä. Niitä käytetään itsenäisesti tai lajittelutavana. Osat on pultattu tai hitsattu. Jälkimmäinen menetelmä sopii ei-rasitettuun raudoitukseen. Hitsauksen jälkeen kiinnittimet asennetaan telineisiin ja uraauurtava metallin suojaus ja jalustan vahvuus. Pylvään pohja on avoin tai suljettu. Suljetun osan muoto määräytyy maan virtauksen mukaan. Kun pehmeät kerrokset ovat tyhmä päki. Kiinteät kerrokset edellyttävät terävää kärkiä paremmalle upottamiselle. Pieni reikä voidaan jättää laitteen alle pestäväksi ja pehmentäen maata.

  Sillankantoja käytetään sileäpilareita. Niiden rakenne on ruuvi, mikä vähentää upotuslaitteiden kustannuksia. Samaa tukea käytetään rakennettaessa perustuksia rakennusten vieressä olemassa oleville.

  painettu

  Painetut tai tylsät tuet ovat rakenteeltaan samankaltaisia ​​monoliittisiksi, mutta niitä käytetään teollisuudessa. Maaperään sijoittaminen tehdään kuopan porauksen jälkeen tukeen halkaisijalle. Reiän seinämien ja vedenpitävyyden vahvistamiseksi savi ratkaisu ruiskutetaan maan alle. Ylimääräinen liuos poistetaan kuopasta ja kehys lisätään. Toinen asennustukien menetelmä on liuoksen virtaus porauksen jälkeen. Edelleen paineessa puu putoaa paksuuteen.

  Tuen halkaisija valitaan rakenteen alla. Sen maksimiarvo on 1,7 m. Tämä vaaditaan monikerroksisille osto- ja asuinkompleksille. Alaosa laajenee 3,5 metriin. Normaali pituus porattua tukea varten on 10 metriä. Pienemmissä kokoluokissa käyttö on kannattamatonta. Sokerimaat ja kerrokset, joissa kiinteät sulkeumat edellyttävät alustavaa tunkeutumista ennen paalujen asettamista, niin kyllästyneet tuotteet sopivat näihin tarkoituksiin paremmin kuin toiset. Näiden tuotteiden asentaminen vaatii vähemmän tilaa kuin ajettu.

  Soveltaminen savea maaperään, jos vesilähteet ovat alimpien kannattimien syvyyden alapuolella, seiniä ei käsitellä nestemäisellä koostumuksella vedenpitäviksi. Vedellä kyllästetyillä alueilla pintakäsittely savi ei anna tulosta, koska se pestään pois alivirrasta. Tässä tapauksessa käytetään metallikoteloa. Porauksen jälkeen holkki asetetaan, johon täyttö suoritetaan. Tällaista koteloa käytetään kallioilla, joissa dynaamisten kuormitusten kompensointi vähenee. Metalliputken puuttuessa paalun halkeamat voivat mennä, mikä pienentää tuen vahvuutta.

  Tuntemattomia paaluita tarvitaan alueilla, joilla on maanalaiset apuvälineet, koska niitä ei tuhota tunkeutumisen aikana. Kun laite toimii, melusaaste on pienempi kuin käytetyillä vasaroilla, joten työ tehdään asuntola-alueilla. Paloelämä on 100 vuotta. Poraamattomien tukien haitta on käsikäyttöinen työ, joka hidastaa työtä. Saman tyyppisistä pinoista voi olla erilainen kantavuus, joten laskelmat suoritetaan marginaalilla. Tämä poistaa epätasaisen staattisen kuorman rakenteen tuhoutumisen. Typerä paalut vaikeuttavat kellarin järjestelyä.

  Paalut-pilarit

  Nämä kannat ovat samanlaisia ​​kuin pyöreät paalut, mutta niillä ei ole onteloa. Ne edustavat monoliittista, vahvistettua betonisylinteriä, jonka poikkileikkaus on 80 cm. Pino asennetaan poraamalla kuoppa, jonka halkaisija on 1 metri. Nostimen kanta maahan kiinnitetään kaatamalla betoniliuos paalun seinämien ja kaivon väliin.

  Pilejä käytetään sillan ja rakennusten tukena permafrost-maissa. Tukit ovat sopivia tiheille hiekka- tai kivihelmille. Maan talteenottoa heittäessä voimat eivät työnnä paaluja pinnalle, koska voima jakautuu tasaisesti niiden pintoihin.

  Lehtipilarit

  Pilarituki, johon perustus on rakennettu. Levypilot ovat suojamoduulit, joita käytetään rakentamisessa paikoissa, joissa on pohjavettä pinnan lähellä tai lähellä olevaan säiliöön. Tukia ajetaan pitkin pitkin vartaloa estäen kosteuden pääsyn. Levytyynyjen materiaali:

  Puua käytetään harvemmin lyhytaikaisen käyttöiän takia ja kykenemättömänä irrottaa asennetut tuet, mikä estää uudelleenkäytön. Paalujen aita on samanlainen kuin palisade, hammered butt. Reunojen varret on varustettu lukoilla, jotka on yhdistetty monoliittiseen seinään. Ne ovat mukana teollisuuslaitoksissa, jos se on taloudellisesti perusteltua. Tukien toimittaminen ja asentaminen vaatii teknologiaa, budjetin käyttämistä. Vahvistetut betonipilarit, kuten puiset, käytetään kerran.

  Polyuretaanihartsit ja polymeeri-lisäaineet muodostavat yhdistetyn kielen ja uran tuet. Aineet vastustavat nestemäisten ja biologisten bakteerien syövyttäviä vaikutuksia maaperässä, joten käyttöikä on yli sata vuotta. Komposiittitukien paino on viisi kertaa pienempi kuin raudoitetun betonin paino. Laakerikapasiteetti on verrattavissa metalliosastoihin. Samanlaisia ​​ominaisuuksia ovat PVC-nastat, jotka kestävät alhaisissa lämpötiloissa ja tärinöissä. Komposiittitukien kaivaus tehdään tärinän upottamalla. Maaperäkerrosten alustava eroosio lisää työnopeutta. Iskunvaimennustekniikkaa ei käytetä, koska se deformoi paalun seinää.

  Metal tongue and groove tuet käytetään toistuvasti, jos seinä säilyttää eheyden. Levyjen paino on vähemmän kuin raudoitettu betoni ja lujuus on suurempi kuin puu. Profiilinäkymä valitaan objektin alle maaperän paineen vastustamiseksi. Metallitukit kestävät iskuja ja tärinää. Lämpötila -80 astetta ei tuhoa kasaa, mutta he pelkäävät korroosiota. Metallitukien lukot asennuksen aikana käsitellään tiivisteellä, joka estää nesteen tippumisen tunkeutumisen.

  Komposiittipinoja

  Kasa pituus on rajoitettu tuke- mien asennuksen takia. Jos on tarpeen ylittää 6 metrin vakioindikaattorit, käytetään komposiittitukia. Ne ovat betoniteräksiä, joissa on lukko. Yhteys suoritetaan:

  • hitsaus sauma;
  • pultit;
  • saranoitu lukko;
  • pin.

  Tukia vahvistaa pitkittäinen ja poikittainen runko. Ensimmäistä varten käytetään venttiilejä, joiden läpimitta on enintään 2 cm luokasta A3, A2. Toiselle - ruudukko, jonka halkaisija on 5 mm luokkaa B1. Runko on täytetty M200: n raskaalla betonivalmisteella. Paalun runko on esiladattu hydrauliliittimellä, jos tuki on tarkoitettu rakennuksille, joilla on dynaaminen kuorma. Komposiittipaalut voivat olla monoliittisia tai onttoja. Asennuksena: ruuvi ja zabivny.

  Pylväsvahvistettu teräsbetonipilareita

  Drift-teräsbetonipilot eivät vaadi asennuspaikan valmistelua, kuten tylsistyksissä. He istuvat hydraulisella tai mekaanisella vasaralla.

  Square Piles

  Neliötuki on merkitty kirjaimella "C". Paalun rungossa ei ole koloja, joten sen pituus on 20 metriä. Tätä tarvitaan pehmeillä maaperäalueilla, joissa kova kerros on syvä. Drop-in -tukit on tehty leimaamalla, mikä mahdollistaa pituuden nostamisen 28 metriin. Neliönmuotoisen puolen koko on 20 - 40 cm. Betonipatan kaadetaan esijännitettyyn tai tavalliseen runkoon.

  Neliöosassa olevat paalut, joilla on pyöreä ontelo

  Neliön monoliittisten paalujen rakentamista helpotetaan tangon ontelolla. Merkitty tällainen "SP" -tukiyhdistelmä. Jos valmistuksessa käytetään esijännitysvahvisteista valmistettua kehystä, merkintä "H" lisätään merkintään. Yksi moduulin enimmäispituus on 12 metriä. Tukee jopa viisi metriä, kun asennus on nostettu sivuilla tarttujilla, joten ne on tehty ilman silmukoita. Seitsemän metriä pitkien telineiden valmistuksessa ei ole kiinnitetty hihnastoja. Jälkimmäiset sijaitsevat lähellä silmukoita. Vakautustuki tarjoaa raskasta betonimerkkiä M300. Luonnonkiven kokonaismuoto ei ole yli 2 cm.

  Ontotukien vahvistuskuvio on esitetty yllä olevassa kuvassa. Poikittaiset elementit - lanka, jonka poikkileikkaus on 5 mm. Hän on sidottu pystysuuntaisiin tankoihin neulomalla. Kiinnitys tehdään neljännelle risteykselle yhtenäisen kierteen yhteydessä. Ensimmäisen ja viimeisen 40 cm: n kierrosten nousu on 5 cm. Tukin keskiosassa on suuremmat etäisyydet kierrosten välillä: tukeille jopa 12 metriä - 20 cm; tukeille jopa 6 metriä - 30 cm.

  Asennuksen jännite toteutetaan mekaanisesti tai sähkötermisesti. Ensimmäisessä tapauksessa venytyslaitteita käytetään ilman lämmitystä. Ennen sähkötermiseen jännitteeseen tarvitaan jänniterajoituksen ohjaustesti lämmityksen jälkeen. Kun betoni on kaadettu rasitettuun tukikehykseen, vahvistusta leikataan huuhtelemalla. Betonin siirtovoima leikkauksen aikana on vähintään 200 kgf / cm2.

  Betonin kovettumisen jälkeen tukitarkastetaan virheet. Tätä varten kasa asetetaan kahdelle pylväälle. Kymmenen minuutin kuluttua tarkastellaan ylimmäistä riviä. Halkeamien ilmaantuminen paaluilla, joissa ei ole rasitusta, on sallittua. Ilmoituksen koko on enintään 0,2 mm. Etureunan rungossa olevien tukien ei pitäisi olla vaurioita.

  Pylväät ympyränmuotoisista poikkileikkauksista ja kuoripinoista

  Pyöreitä paaluita valmistetaan sydämen ontelolla. Määrätty tuki "SK". Valtion standardin mukaan toimivat kasvit tuottavat tukia, joiden halkaisija on 40-80 cm. Pyöreät paalut ovat riippumattomia tukielementtejä ja niitä käytetään samoilla alueilla kuin neliöhartsit. Kuoret - teräsbetonituotteet, joiden poikkipinta on enintään 1,6 metriä. Sisällä on myös ontelo betonin täyttämiseksi. Pölkkyjen tarkoitus on pitää betonin massa metallikehyksellä, joka on nimeltään "CO". Vahvistetuissa tiloissa merkintään lisätään "Y".

  Kuten ontotangot, pyöreät ja kuoren kotelot ovat avointa tai suljettua alempaa päätä. Lohkomoduuleissa lukituselementit on kiinnitetty päihin. Betonin täyttämiseen käytetyn luonnonkiven murskattujen kivien murto-osa on 1-2 cm. Tukien tilavaikutelmat kaadetaan betonikerrokseen, joka peittää molemmat sivut 2 cm: n päällä kosteuden sisääntulon poistamiseksi. Lujittamiseen käytetään luokan A3 tai AT3 kuumavalssattuja teräsvahvikkeita. Spiraaliosa on valmistettu langasta B1 tai BP1. Vihjeitä ja lukitustukiyksiköitä kootaan 1 mm: n paksuisesta teräslevystä.

  Pyöreiden tukien ja kuoren valmistuksessa on sallittua kierrättää helix pituussuuntaisilla tangoilla. Kierrätys suoritetaan työstökoneissa. Ensimmäisessä 50 cm: n spiraalissa kiinnitetään joka kolmas risteys. 50 cm: n kuluttua - kustakin risteyksestä.

  Pilarikolonnit

  Paalupylväs on neliöosan monoliittinen tuki. Se eroaa tavallisista neliöpaaleista konsoleissa. Nämä ovat pieniä ulokkeita elementin kahdesta tai neljästä sivusta, joihin kattorakenteet tai perustuspalkit tuetaan. Tukin sivun koko on 20 tai 30 cm, jota käytetään maatalousrakennuksissa yhdessä kerroksessa.

  Paalupylväiden runkorakenne kestää seismisen toiminnan jopa 7 pistettä. Tukit upotetaan maahan syvyyteen 2-5 metriä. Ei käytetä kasaantumisolosuhteissa, sedimenttikiveissä ja alueilla, joilla on kastrointi-ilmiöitä. Näissä tapauksissa paalu ei anna tarvittavaa kantavuutta maassa.

  Heikossa maaperässä emolevyt ovat tuettuja konsolille. Tässä tapauksessa he voivat sukeltaa 80 cm jakamaan kuormaa maahan ja tukee. Konsoli asetetaan kasvien tai irtokerroksen alle niin, että kannattimet eivät liiku. Seuraavassa on esitetty tehtaalla vahvistettujen betonielementtien valmistus.

  Sukelluspallojen laitteet

  Laitteet paalujen johtamiseen maahan on jaettu asennettuihin ja perusvarusteisiin. Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään lisäyksinä nostureihin tai vastaaviin laitteisiin. Toinen vaihtoehto ovat itsenäiset yksiköt.

  Paalutuskoneet

  Paalutuskone - teknologia, joka on varustettu jäljitetuilla tai pyörillä. Siirtyy rakennustyömailla traktorin kanssa tai ilman sitä. Pohjaan asennettuun nostolaitteeseen, joka koostuu nuolesta ja mastosta. Kone asettaa paalut pystyasentoon nostamalla sitä. Impact-moduuli voi olla:

  Sitä käytetään murtamaan vasara ennen kuin lyödään paalua. Dieselmoottorissa kiihdytys saadaan polttoaineen räjähdyksen jälkeen muodostetuista pakokaasuista. Pneumaattinen kaasupoljin pakottaa ilmaa vastaanottimiin ja toimittaa sen vasaraan. Hydraulimoottori toimii pumpuilla, jotka pumpattavat öljyä.

  Rakennusyritykset käyttävät tällaisia ​​koneita paalujen asennukseen:

  SP-49 on koottu traktoriin T170 traktoriin, jota erottaa pehmeillä mailla ohjattavissa. Toimii enintään 12 metriä pitkä ja 5 tonnia. Junttan PM-20 käsittelee jopa kuusikymmentä jalkaa vaihdosta kohti. Nostopaino - 3 tonnia, halkaisija jopa 14 metriä. UCA on rakennettu akseliväliin, joten se ei vaadi perävaunuja toimitettavaksi sivustoon. Asentaa enintään 3 tonnin ja 12 metrin paaluihin. BM-811 on universaali laite, joka kiinnittää paalut käyttäen poraus- ja ajotapaa.

  Iskuvasarat

  Vaikutus vasara asennettuna tai paikallaan asennettavaan laitteeseen. Toiminnan periaate on sama kuin paalukoneessa. Maksu jaetaan kolmeen ryhmään:

  Ensimmäisessä ryhmässä iskunpaino on 1250 kg. Käytetään asentamaan teräsbetonipoikkeja jopa kolme tonnia. Metallilevyn paalut ovat tuettuja. Toinen ryhmä - paino enintään 2500 kg, kolmas - yli 2500 kg. Vasara on sijoitettu putkimaisiin tai tankoihin. Ensimmäinen on metalliputki, jonka sisäpuolella on törmäys. Jälkimmäinen ei jätä trajektoriaan, koska se ohjataan putkella. Rodpidike koostuu kahdesta metallitangosta, jotka sijaitsevat vasaran sivuilla. Ne toimivat ohjaimina, pitävät ne saranoissa, minkä vuoksi seulontaraja siirtyy. Roditukit on jäähdytettävä, ja putkituet pystyvät työskentelemään päivän aikana.

  Tail mastot

  Kaavin mastot edustavat metallitelineitä, joihin saranoitu laite on asennettu. Masto on myös kiinnitys ja kiinnitetty kaivinkoneisiin tai nostureihin. Telineeseen sijoitetuilla kiskoilla rungon, johon vasara on asennettu, siirretään. Taka-mastot voivat olla itseliikkuvat. Varustettu runomekanismilla, joka liikuttaa kehystä. Maston tarkoituksena on tuottaa navat rakennustyömaalle asennustyömaalle. Pidin korkeuden ansiosta kasa tasoittuu ja asetetaan pisteeseen. Nosto-mekanismi vasara toimitetaan tuen päähän. Jotta paalun voima ei häiriinny ajon aikana, se keskittyy paalun kuljettajaan.

  Upotettavaa tekniikkaa

  Koneet ja paalut toimitetaan työmaalle ja varastoidaan alueelle. Työnkulun optimoimiseksi tukit sijoitetaan maahan paalunohjaimen ulottuvilla. Vaikka tuki on vaakasuorassa, tarrat on maalattu kirkkaalla maalilla. Ne asetetaan mittarin läpi siten, että käyttäjä ohjaa tuen upottamista maahan ajon aikana. Nosturi, jossa on koukut, laskeutuu nostosilmukasta ja kiinnitetään tukisilmukoihin.

  Pino asetetaan pystysuoraan kiinnityspisteen yläpuolelle ja keskitetään. Yläpää sijaitsee vasaran alla. Runko laskeutuu paalille ja kiinnittää tukeen estäen sen siirtymisen ajamisen aikana. Tuki on sijoitettu maston ohjainten väliin. Pahan terävä kärki asetetaan asennuspisteen yläpuolelle. Pisteen poikkeama pisteestä on enintään 1 cm. Ennen ajoa tarkastetaan tuen pystysuoruus ja akselin sattuus vasaralla.

  Ensimmäisten puhallusten tehtävänä on ohjata ja kiinnittää tuki maahan. Niitä sovelletaan kerran. Vasara kohoaa paalun pään yläpuolelle 40 cm: n etäisyydellä. Laitteen koskettamisen voimakkuus kasvaa maametallin läpäistyessä. 1,5 metrin jälkeen amplitudi näytetään maksimissaan. Ajoittain paalun sijainti pystyasennossa. Jos havaitaan 1%: n poikkeama, käytetään sitten savi- tai tukirakenteita. Heidän on palautettava tuen akseli pisteeseen. Suurilla tai toistuvilla poikkeamilla kasa poistetaan ja ajetaan uudelleen.

  Tuki upotetaan pohjaan tai laskettuun epäonnistumiseen. Viimeinen indikaattori lasketaan ennen työn aloittamista tai käytännössä. Epäonnistuminen - syvyysmerkki, jossa tukeen upottaminen edelleen on vaikeaa tai siitä tulee mahdotonta. Indikaattori riippuu paalun tyypistä ja maaperästä. Esiporauksen geologiset tutkimukset osoittavat maaperän koostumuksen ja kerrosten sijainnin.

  Tuen todellinen epäonnistuminen tarkistetaan kahden kuukauden kuluttua. Aikaa tarvitaan paalin "lepoon". Jos uudelleenlaskun jälkeen pino ei siirry projektissa määriteltyihin rajoihin, työ katsotaan valmiseksi. Väärä vika - vaikeus siirtää tukea maahan sen tiivistymisen vuoksi. Kun hankaus maaperän seinämiin on puristettu, roikkuu kasa. Tässä tapauksessa säätiön tuki voi olla riittämätöntä.

  Pilejä lyödään kolmella tavalla:

  Tavallista kutsutaan myös kentältä. Tukien sijainti vastaa nimirivisiä. Kunkin rivejä ja niiden lukumäärä riippuu projektista. Tukien ensimmäistä asettelua sovelletaan hiekkasilla, joita ei tiivistetä dynaamisissa kuormituksissa.

  Tukien toista asettelua sovelletaan savi- ja lianvärisiin maaperäihin. Paloajo tapahtuu suoraan tai päinvastaisessa järjestyksessä. Suora suihkutila siirtyy reunasta keskelle. Taaksepäin - keskeltä reunuksiin. Ensimmäinen soveltuu tavalliselle tiheydelle, toinen on tiheä savimaat.

  Kun tukien poikkileikkaus tukkeutuu maahan, muodostetaan paalukenttä, joka on samanlainen kuin ensimmäinen vaihtoehto. Ero on upotusmekanismissa. Ajettaessa ensimmäiset kaksi riviä yksi ohitetaan. Näin tapahtuu kentän loppuun asti. Kun alue on peitetty tukilla, bursa-kone palaa ja täyttää aukot. Tätä menetelmää käytetään paaluilla suuritiheyksisiin maaperään. Seuraavassa videossa näkyvien napojen ohjauskoneiden asennusprosessi.

  Yhteenveto

  Piles pysyvät suosittuna tuotteena, kun rakennetaan pohjia epävakaalle maaperälle. Tämä johtuu projektista valituista vaihtoehdoista. Säätiön rakentamisen kustannukset vaihtelevat laitteiden mukaan. Yksityisessä rakentamisessa käytetään kolmen metrin syvyydessä porattuja tukia.