Vahvistettu betonilohko

Pääkaupunkiseudun rakentaminen alkaa säätiöltä. Rakennusteollisuudessa monet niiden tyypit ovat kysyntää. Yksi yleisimpiä ovat esivalmistetut rakenteet, jotka muodostavat betoniteräksiä. Tämä tuote on läpäissyt ajan testin, osoittaa kestävyyden ja lujuuden, joka perustuu rakennusten ja rakenteiden eri tarkoituksiin.

Mitä tarkoitetaan?

Säätöbetonilohko on korkean lujuuden omaava tehdasvalmiste, joka on perustekijä. Nämä lohkot, jotka on kiinnitetty yhteen, on suunniteltu luomaan kiinteät kiinteät tukirakenteet teknisten aluskerrosten, kaistaleiden ja pylväsperustaisten perustusten, kellareiden, alakattojen, metrojen, esivalmistettujen perustusten jne. Muodostamiseen. varmistaa säätiön eheyden ja rakenteen kehyksen hiljaisuuden. Vahvistetut betonielementtien mitat ja muutokset luovat kiinteän perustan rakennuksille.

edut

Betonirakenteet perustuvat GOST-standardien mukaisesti ja niillä on laatusertifikaatit. Ne kestävät vettä, lämpötilaa, luotettavia ja palonkestäviä, eivät eroa monoliitteistä. Lohkot, joita käytetään betoniluokissa B7.5: stä B15: een, F50: n ja sen yläpuolella olevan jäätymisvahvuuden vuoksi, niiden käyttöikä - vuosikymmeniä (noin 150 vuotta perusseinämälohkojen osalta).

Rakenteiden ulostuleva kosteus ei ole enempää kuin 12%, mikä estää vahvistetun betonilohkon lujuuden epäedullisessa maaperässä. Rakennuspohjojen asennus toteutetaan konstruktorikokoonpanona, mikä vähentää työajan ja määrän, myös kallistumiseen, heikkoon maaperään. Betonirakenteiden muutokset mahdollistavat betoniterästen käytön eri ilmastovyöhykkeillä.

puutteet

Maaperän epätasainen kausiluonteinen sedimentoituminen voi aiheuttaa kuormituksen uudelleenjakoa tiettyihin säätiön osiin, mikä johtaa rakenteiden muodonmuutoksiin. Myös kalliimpi on FBS: n vedeneristys ja eristys verrattuna valettuun kellariin. Lohkojen välissä olevat sementtiliitosratkaisun kylmät sillat voivat tuhota sen ja aloittaa rakenteen muodonmuutoksen. Merkittävä määrä fbs ja arvokkuutta - rakennukset hankkivat vaaditun vakauden ja haittapuolena on tarve käyttää nostolaitteita laitoksessa. Jälkimmäinen on osittain sallittu pienten kivien avulla.

Säätöbetonilohko on eri muotoisia ja kokoja, se on muodostettu useille betonityypeille. Suorakulmaisia ​​tuotteita käytetään laajalti, mukaan lukien ne, joilla on urat päissä, trapetsoidien, prismojen muodossa. Suorakulmaisten kivien mitat vaihtelevat suuresti, muodostaen koon. Ne voivat olla myös corpulent ja ontto, nivelletty - sarake-lasi, pohjalevyt - Block-tyyny. Niiden alhaisen lujuuden takia rakennetuissa tuotteissa käytetään kevyen (puinen, kehys) rakennuksia.

Riippuen pituudesta

Vahvistettu betonilohko voidaan valmistaa pituudeltaan 20-240 cm. Myös tuotteiden korkeus ja leveys standardoidaan. Arvojen sallitut poikkeamat molemmissa suunnissa pitkin pituutta 1,3 cm, korkeus ja leveys 0,8 cm.

lyhyt

Rakennusten perustusten kokoaminen omiin käsiinsä tarjoaa pienikokoinen ja painava kivi. Lyhyt yksiköt valmistetaan leveydellä 200 mm, pituus 200 mm ja korkeus 400 mm, paino - 31,7 kg. Lyhytnäppäimillä on pituus 88 cm, niiden korkeus on 580 mm ja leveys on 300 - 600 mm leveys 10 cm: n välein.

keskimääräinen

Vahvistettu betonikivi voi olla mitoitettu pitkin pituutta - 1180 mm. Korkeus kahdessa asennossa - 580 ja 280 mm, paksuus 600, 500 ja 400 mm.

pitkä

Suurin tuotanto fbs pituus on 2380 mm, korkeus on 580 mm ja leveys on 300-600 mm ja askel kasvaa paksuus 10 cm.

Betonityypin mukaan

Tuotteet perustuvat raskaiden, kevyiden koostumusten betonirakenteiden koostumukseen ja laajennettuun savimaahan, joista kullakin on erityinen soveltamisala.

Raskas betoni

Käytetään seuraavia laatuja: М250, М300, М400, joiden materiaalitiheys on 2400 kg / m3. Tuotantolaitoksen paino on 0,3 tonnia ja enemmän. Sen lämmönjohtavuuden indikaattorit ovat liian korkeat, mutta pakkasvastuksen arvot ovat yli 50 sykliä. Täyteaineen korvaaminen murskatusta kalkkikivestä graniitiksi mahdollistaa laitteen käyttämisen happamissa maissa.

Keuhkosta

Betoniyhdistelmiä käytetään B100, B150 -laaduissa, joita käytetään kalkin sideaineena betonin tiheyden ollessa enintään 1800 kg / m3. Tuotantolaitoksen paino on 0,3 - 1,63 tonnia. Soveltamisala rajoittuu kuiviin maaperään.

Kevyt aggregaatti

Betoniliuoksen pääasiallinen täyteaine on laajennettu savi, jolla on korkeat lämmöneristysominaisuudet. Kuitenkin materiaali imeytyy nopeasti veteen, joten se vaatii varovaista vedenpitävyyttä maaperässä tai syvälle istutetulla luonnollisella vedellä. Kiven sisältämän aineen tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m3. Valmistusyksikön massa on 260 kg - 1,5 tonnia. Se soveltuu kevyiden rakenteiden asentamiseen (kylpy, autotalli jne.).

Rakennetaan betoniterästen pohjaa

Valittu betoniteräs FBS sopiva tyyppi ja koko. Tontin pinta on merkitty tapilla, rakennuksen akselit on piirretty. Säätötyyppi (kaivanto) irtoaa siten, että pohjaelementtejä voidaan käyttää vähintään 3 metrin korkeudella. Kuopan syvyys on 0,15 metriä alle maaperän jäädyttämisen (joka määräytyy myös rakennuksen painon mukaan). Kaivon pohja on tyhjennetty, tasoitettu, tasoitettu ja tiivistetty.

Sitten tyhjennysmateriaalit täytetään - kerroksia murskattua kiveä 10 cm korkea ja hiekka 5 cm, vastaavasti. Merkki siirretään pohjaan. Jätevesi vuotaa vettä ja tiivistää. Diagonaalien mitat määräytyvät rakennuksen oikeissa kulmissa. Sitten perustuksen elementtien vedenpitävyyden muoto asetetaan asettamalla kattolamateriaali tai betonilaatta korkeintaan 5 cm: n korkeuteen (sidottujen lujitustangojen saa sitoa siihen).

Vedenpitävyyteen asennetaan kulmakappaleet ja seinät, jotka leikkaavat pohjan. Tarkista kiinnitysjohdon kiristys, muiden komponenttien asennus jatkuu. Tarkistaa instrumenttisesti kunkin lohkon vaakasuoran asennuksen. Tarvittaessa muodostuu lisää kiveä. Elementtien väliset urat ja liitokset täytetään liuoksella, jättäen aukot teknisiin tuloihin ja ilmanvaihtoon.

Kiven toinen ja seuraava rivi asetetaan laastille ja sidotaan edellisiin riveihin siirtämällä lohkot rungon osaan. Kun käytetään tyynylevyjen pohjassa, toisen rivin fbs keskukset sijoitetaan näiden levyjen pystysuuntaisten saumojen tai niiden välisten aukkojen keskelle. Levyjen väliset raot suljetaan muottipesuilla ja betonisoituvat. Uusi rivi asetetaan sen jälkeen, kun edellinen on asennettu. Seuraavaksi kehyksen ympärillä oleva kruunu asennetaan muottiin ja täytetään panssaroidulla hihnalla (betonikiinnitys).

Liuos sisältää volumetrisen vahvistusrakenteen, joka peitetään 20-30 mm: n liuoksella. Kun rakennelma on irrotettu, pohjan ulkokehä on päällystetty vesitiivistyksellä (bitumi), joka on päällystetty valssaamalla materiaaleja, jotka on eristetty laajennetulla polystyreenillä. Tällöin louhinnan täyttö suoritetaan ja pohjan sivupinta ripotellaan hiekalla, se kostuu ja särkyy.

Käytetyt lohkot säätiön järjestämiseksi

Esivalmisteiden perustamista varten voidaan käyttää uusia ja aiemmin käytettyjä rakenteellisia elementtejä. Niiden etuna on se, että käytettyjä kivia on testattu toiminnalla ja ne ovat saavuttaneet suurimman lujuuden. Tällaisilla tapauksilla on huomattavasti alhaisemmat kustannukset. On tärkeää varmistaa tuotteiden ulkopinta, että lohkot ovat ehjät, vailla vikoja, ehjiä kiinnittimiä. Tällaisten tuotteiden asettaminen ei lisää työn määrää.

johtopäätös

Oikea valinta betoniteräksille säätiöille nopeuttaa työtä, luo luotettavan ja kestävän tukirakenteen. Kokonaislohkojen käyttö lisää kustannuksia houkuttelemalla nostolaitteita, mutta niitä voidaan vähentää käyttämällä käytettyjä tuotteita.

Betonielementit FBS: n mitat, paino ja merkintä.

Betonilohkot kellari seinille. Lajeja.

Basement wall blocks on jaettu kolmeen tyyppiin:

FBV - kiinteä, jossa on leikkaus hyppääjille ja ohittaminen viestinnästä kellareihin ja teknisiin maanalaisiin;

FBP - ontto (avaa tyhjät aukot).

Seuraavassa kuvataan yksityiskohtaisemmin kiinteän betonin lohkojen FBS. Jos olet kiinnostunut FBS: stä, joka on valmistettu betonista huokoisilla aggregaatteilla (laajennettu savi betoni) tai tiheästä silikaattibetonista sekä lohkoista FBV tai FWP, lue lisää GOST 13579-78 * "Betonilohkot kellari seinille Tekniset olosuhteet".

Jatkuvien kellari seinämien lohkot (FBS)

Rakennuksessa käytettiin laajimmin betonilohkoja FBS raskasta betonia (indeksi T merkinnän lopussa). Suurin osa niistä valmistaa esiohjatut nauhalevyt, rakennusten kellari-seinät, maanpitävät seinät. Asennussilmukoiden lisäksi FBS-lohkojen liittimet puuttuvat.

FBS-lohkojen edut:

1. Suuri lujuus.
2. Nopeat kiinnitysseinät.
3. Kestävyys (vaihtoehtona on mahdollista käyttää toisen käden lohkoja).
4. Laaja.
5. Suuri paino (kun se on tehty pidätinseinästä).

FBS-lohkot:

1. Korkeat kustannukset.
2. Suuri paino - purkamiseen ja asennukseen tarvitaan nosturi.
3. Korkea lämmönjohtavuus 0,9 - 1,75 W / (m • rakeet).

merkki

FBS-lohkojen mitat ja paino

Lohkoissa on GOST 13579-78: ssä määritetyt vakiokoot. Leveys riippuen vaaditusta seinämän paksuudesta on 300, 400, 500, 600 mm. Korkeus on 600 mm: n monikerta (580 mm lohko ja 20 mm paksuus liuoksessa) ja 300 mm: n monikerta (280 mm lohko ja 20 mm liuos). Pituus on 2380 mm, 1180 mm ja 880 mm, pystysuora sauma tehdään myös 20 mm paksuisesta liuoksesta.

Pohjustuslohkot: teräsbetoni, kevyt aggregaatti

Esivalmistetut lohkopohjat perustuivat muutamiin vuosikymmeninä. Tähän päivään saakka muutamat rakennukset ovat betonielementteihin koottuja nauhan perustuksia. Mutta kaikki rakentajat eivät pidä niitä luotettavina: loppujen lopuksi he eivät ole monoliittisia, ja siksi he kestävät pahempaa maaliikettä.

Monoliittiset perustukset ovat erittäin luotettavia. Mutta niiden luominen on hyvin pitkä ja vaikea prosessi, se tarvitsee asentaa muotit, tehdä lujitusvyö useilla satoilla neulomispisteillä, vaivaa suurta määrää laastia ja kaada se. Odotettuaan muutaman viikon ikääntymisratkaisun ja vasta sen jälkeen jatkaa rakentamista. Kaikki kestää vähintään kuukausi, ja useammin, jos kaikki tehdään käsin ilman ulkopuolisten työntekijöiden osallistumista.

Tekniikka alustan kokoonpanosta lohkoista ja laajuudesta

Nopeuttaa prosessia ja käyttää valmiita perustuslohkoja. Ne tuottavat paljon tehtaita, ne ovat erilaisia, geometriaa ja ulottuvuuksia. Joillakin voit työskennellä vain rakennuslaitteiden avulla, ja toiset - pienimmätkin - voit työskennellä manuaalisesti.

Säätiön rakentaminen vie vähän aikaa säätiölohkojen kanssa

Asennettaessa ne asetetaan kaivettuun kaivoon valmistetulle alustalle. Rivit ja peräkkäin olevat elementit yhdistetään käyttämällä sementtilaastia, toisinaan lujitushihnoilla luotettavuuden lisäämiseksi. Voit jopa koota pienen pohjan kylpyyn, pieneen taloon tai autotalliin yhden päivän aikana. Sen jälkeen on vielä tehtävä vedenpitävyys ja eristystyöt.

Mutta koska rakenne ei ole monoliitti, se voidaan asentaa vain luotettaviin, pölytöntä maaperää. Jos turvotukseen on jopa minimaalinen taipuisuus, on parempi olla asentamatta esivalmistettua lohkoperustaa: kun se altistuu merkittäville voimille, se "kävelee" ja rakennus voi kaatua. Kuitenkin kuivilla ja kallisilla mailla tämä on yksi helpoimmista ja nopeasti pystytetyistä perustuksista. Nyt tiedät missä laittaa esivalmistetut lohkoperustelut.

Mitkä ovat perustablokit

Ensinnäkin puhutaan niistä materiaaleista, joista lohkot tehdään säätiön alla. Tämä on:

 • teräsbetoni;
 • kevytsoraa;
 • silikaattibetoni, jonka lujuus on suurempi.

Vahvitetun betonilohkareiden valmistuksessa liuosta käytetään useimmin luokkiin M-150, M-100, M-200. Riippuen siitä, ominaisuudet muuttuvat, hinnankorotukset. Jos rakennuksen on tarkoitus olla massiivinen, suuri ja raskas, vaaditaan korkealaatuisia ja korkealaatuisia lohkareita matalan rakennustyön lohkojen ja kylpytyspohjojen osalta, on riittävästi M-100-ratkaisuja.

Vahvistetut betonipohjat luokitellaan raskaiksi

Vahvistettu betonilohko on ja sitä kutsutaan raskaaksi: niiden massa on suuri liuoksen suuren tiheyden vuoksi. Niiden paino koosta riippuen voi olla 300 kg - 2 tonnia. Jotta voidaan erottaa lohkon tyyppi, kun merkintä on sijoitettu kirjaimen "T" loppuun.

Laajennetun saven valmistuksessa täyteaineena käytettiin laajennettua savea. Tämä koostumus on kevyempi, lohkot painavat 260 kg - 1,5 tonnia. Kun merkitset nämä tuotteet lopussa, lisää kirjain "L" - valo. Niiden lämmöneristysominaisuudet ovat paremmat, hinta on alhaisempi.

Mutta myös epämiellyttäviä ominaisuuksia ja ominaisuuksia ovat: korkea hygroskooppisuus sekä alhaisempi lujuus. Hygroskooppisuuden neutralointi edellyttää huolellista vedenpitävyyttä ja vedenpoiston toimenpiteitä pohjasta. Mitään ei kuitenkaan voida tehdä kestävyydestä: sardeldi-betonilohkoja voidaan käyttää vain kevyiden rakennusten perustuksiin, kuten puutaloihin tai yksittäisiin autotalliin.

Saviydin on ominaista epätasainen pinta

Silikaattilohkojen valmistuksessa käytetään pääasiassa kalkkia. Ratkaisu osoittautuu keskipitkän painovoiman vuoksi, koska näitä lohkoja kutsutaan valoiksi ja merkitty lopussa kirjaimella "C". Paino, joka on valmistettu tuotestandardien mukaisesti (vähimmäistiheys 1800 kg / m 3), voi olla 300 kg (pienin) ja 1,63 tonni (suurin).

GOST: n mukaan silikaattibetonilohkoja ei käytetä kosteissa olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, että ne eivät sovellu säätiöön.

ominaisuudet

Materiaalitiheyden, massan ja hinnan lisäksi on monia ominaisuuksia, jotka vaativat huomiota. On monia muita parametreja, jotka on valittava.

Tyypit ja koot

Säätölohkoissa on erilaisia ​​muotoja ja profiileja, lisäksi erilaisia ​​kokonaismittoja. Eri muotoisten tuotteiden erilaiset käyttötarkoitukset ja merkinnät ovat:

 • Sylinterimäisiä pylväitä käytetään pino- ja pylvästyyppisten perustusten rakentamisessa. Niitä kutsutaan kirjaimella "F".
 • Trapetsiset fragmentit toimivat hyväksi nauhalle tai pylväspohjalle (tyynylle). Nämä tuotteet on merkitty "FL". Kaikki parametrit ja mitat kuvataan GOST 13580-85.

Trapetsituotteet toimivat hyväksi perustaksi

Sen jälkeen, kun kirjaimet ilmoittavat tuotetyypin, jota seuraa joukko numeroita. Ne näyttävät desimaaleina ilmoitetut lohkojen mitat. Ensimmäinen numero on pituus, toinen on leveys ja viimeinen korkeus. Esimerkiksi FBS-24-6-6 on suorakaiteen muotoinen lohko, 240 cm pitkä, 60 cm korkea ja 60 cm leveä. Nimitys FL-6-12-3 tulkitaan seuraavasti: puolisuunnikkaan muotoinen lohko (tyyny), 60 cm pitkä, 120 cm leveä ja korkeus 30 cm.

On lohkopalkkeja. Ne ovat myös joskus tarpeen rakentamisessa.

Kaikkien näiden yksiköiden käyttö edellyttää nostureiden käyttöä tai vähintään vinssiä. Mutta hyvin pieniä lohkoja, joiden koko on 20 * 20 * 40 cm, kaadetaan vakiomuotoihin samoissa tehtaissa. Kaatamisen yhteydessä vibropress-koneet toimivat, mikä lisää liuoksen tiheyttä. Käytetään Portland-sementin, hiekan ja karkean aggregaatin seosta. Yhdistelmä voi olla sora, ja sitten lohko on betonia tai laajennettua savea ja sitten se on vastaavasti laajennettu savi.

Pienet betonilohkot ovat täyteläisiä ja onttoja. Täysikasvuisia käytetään epätasaisten rakennusten perustuksiin kiinteillä maaperillä, ontto - seinämille. On mahdollista työskennellä ilman tarvikkeita: massa on enintään 40 kg. Mutta kun rakennat tällaista säätiötä, sinun on luotava lisää vahvikkeita. Joissakin tapauksissa metalliverkko sijoitetaan jokaiseen vaakasuoraan saumaan. Ja voiman lisäämiseksi voit myös tehdä korkeamman lujitushihnan. Kaikki riippuu paikan päällä olevista olosuhteista ja rakennuksen rakenteesta.

Pakkasvaste

Tämä ominaisuus on tärkeä useimmille maamme osa-alueille. Jokainen materiaali kestää tietyn määrän jäädytys- ja rikkoutumisjaksoja. Tämän indikaattorin lisäämiseksi liuokseen lisätään erilaisia ​​lisäaineita. On selvää, että mitä enemmän syklistä betonielementtiä kulkee ilman tuhoa, sitä kauemmin säätiö toimii.

FBS-lohkon kokotaulukko

Vastustuskyky keskisuurille

Jos paikan päällä on happamia tai emäksisiä maaperä, on tarpeen valita betonityyppi vastaavasti. Jos puhumme esikaupungeista, suurin osa maaperästä on hapan, koska tällöin on tarpeen käyttää lohkareita roskarina täyteaineena: se antaa tuotteille vastustuskyvyn happoa vastaan.

Maaperän happamuus määritetään testeillä, jotka voidaan ostaa maataloustuotteita myyvässä myymälässä. Ne maksavat penniäkään, sovellusmuoto on maalattu pakettina sekä mittakaava, jolla murskojen tila määritetään.

Kustannukset ja laatu

Voit sanoa, kuinka paljon toinen tai useampi säätiö maksaa vain sen jälkeen, kun olet kutsunut useita kasveja alueellasi. Hinnat vaihtelevat huomattavasti. Lisäksi huomattava ero voi olla jopa saman alueen valmistajien keskuudessa. Piste voi olla betonin merkki. Täällä sinun täytyy kysyä ja vertailla. Älä ole laiskoja päästä kunkin tuotannon ja tarkastaa, arvioida lohkoja siellä siellä seuraavat parametrit:

Käsintehtyjen pohjalevyjen laatu on tarkistettava.

 • Geometria. Kaikkien lohkojen tulee olla samat, reunojen on oltava tasalaatuisia ja kirkkaita. On myös toivottavaa, että pinnoilla on myös vähäiset puutteet tai niitä ei ole lainkaan.
 • Ilmoitettua tiheyttä voidaan verrata kotona (puhutaan pienistä lohkoista 20 * 20 * 40 cm). Heidän on punnittava, vertailtava mitat ja paino. Laske tiheys. Sementtibetonista ei saa olla alle 1800 kg / m 3 betonin osalta - vähintään 2000 kg / m 3. Vain näitä voidaan käyttää säätiöihin.
 • Tee sitten törmäystesti: pudota lohkoja samasta korkeudesta kovan pinnan päälle. Missään tapauksessa ne eivät pääse eroon, pelimerkkien tulee olla vähäisiä.

Näiden yksinkertaisten manipulaatioiden avulla voit määrittää betonilohkojen laadun. Älä unohda, mikä niistä kuuluu mihin yritykseen (merkki tai numero).

Lohkojen perustaminen

On olemassa useita erilaisia ​​perustuksia, joiden rakentaminen voi käyttää betonilohkoja. Se on nauha, kasa ja pylväs. Teknologia ei ole kovin erilainen, mutta jotkin piirteet ovat edelleen olemassa.

Lohkojen kaistaleet

Kaistaleen asentamisesta lohkoihin on useita vaihtoehtoja:

 • FBS-lohkot sijoitetaan hiekka- ja sora-alustaan, sitten ne asennetaan muurattujen sääntöjen mukaan - sidontaan (siten, että ylimmän elementin peittää alla olevan "sauman") "ruumiin" avulla. Tätä vaihtoehtoa voidaan käyttää kiinteässä kiinteässä maassa.
 • "Tyynyt" on asennettu vuoteeseen - FL-lohkot, ja FBS on jo asetettu päälle. Täällä maaperä voi olla löysä: "tyyny" jakaa painon.

Laite esivalmistettu lohkopohja, jossa on tyyny

Onko tällaisia ​​perustuksia mahdollista tehdä lohkoista 20 * 20 * 40 cm. Jos tämä on pieni painoprosentti ja maaperä sopii, vastaus on "kyllä". Erityisen hyvä tunne tässä tapauksessa hirsirakennusta lokista tai baarista. Puun joustavuudesta johtuen mahdolliset liikkeet kompensoidaan. Lisäksi tämä materiaali on kevyt ja pienikokoisten lohkojen vahvuus riittää ylläpitämään tätä painoa.

Jos maaperällä on jopa vähäinen vihjeet epätasaisuudesta, tai talo on vaikea, vain asiantuntijat sivuston tutkimisen ja laskelmien jälkeen voivat tehdä säätiön pienistä paloista.

Lohkojen käyttäminen paalu- ja pylväsperiaatteille

Pallosäätiöissä käytetään eri osien betoniterästuotteita: pyöreä, neliö, monikulmio. He syventävät kiinteitä maaperän kerroksia, jotka voivat kantaa talon painoa. Pallojen yläosa on yhdistetty nauhapohjalla, johon seinät tuetaan. Tämäntyyppinen säätiö on hyvä vaikeissa löysästi tai voimakkaasti tuhkassa maaperässä.

Betonilohkojen paalipohja

Pilarin perustuksilla on samanlainen geometria. Vain niiden syvyys on paljon vähemmän. On syvällä (jäädyttämisen yläpuolella) lajeja ja alle jäätymisaste. Pienempää syvyyttä kompensoidaan suurempi perusala: pylväät ovat pääsääntöisesti laajempia. Tässä, kuten esiohjelmoidun nauhan perustuksen rakentamisessa, seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • Aseta vuode "tyyny" - FL, ja päälle laittaa lohkot sopivan kokoinen. Tämä vaihtoehto sopii hyvin alttiiksi maaperälle: laajennettu pohja vakauttaa rakennuksen kunnon.
 • Aseta välittömästi lohkot "F" alustalle. Tämä vaihtoehto on vähemmän vakaa, sopii pieniin massoihin.

Pylväsperusta kylvyssä, betonilohkosta rakennettu

tulokset

Betonielementtien asianmukainen käyttö säätiön rakentamiseen nopeuttaa prosessia. Edullisempi tai kalliimpi se osoittautuu ongelmalliseksi. Joissakin tapauksissa se on halvempaa, toisinaan nosturin pitkäaikaisen vuokrauksen vuoksi, se on kalliimpaa. Mikä on kiistaton, on se, että sitä rakennetaan paljon nopeammin, eikä tämä ole joskus yhtä tärkeä kuin kustannus.

Betonirakenteet perustukseen

Rakennusalalla käytetään erikoistuneiden rakennusyritysten tuottamia betoniteräksiä. Niitä käytetään laajalti erilaisten tarkoitusten rakentamisessa, rakennusten pystyttämisessä, kellariseinien rakentamisessa sekä luotettavien perustusten perustamisesta tärkeille esineille.

Teräsbetonielementtien mitat ja rakenneominaisuudet säännellään nykyisessä sääntelyasiakirjassa. Kaikenlaiset lohkotyyppiset teräsbetonielementit valmistetaan rakenteellisesta betonista, jolle on ominaista hieno murskattu kiveä, jonka raekoko on enintään 10 mm. Tämä edistää betonirakenteen rakenteen homogeenisuutta, tarjoaa betonilohkojen suorituskykyisiä ominaisuuksia.

Tarkastellaan yksityiskohtaisesti laitetta, betoniterästen tarkoitusta, merkintöjä, niiden suunnittelun ominaisuuksia, mitat.

Säätöbetonilohko on korkean lujuuden omaava tehdasvalmiste, joka on perustekijä

laite

Lohko on muodoltaan suorakulmainen suuntaissärmiö, joka on tehty betonista. Rakenteellisesti varmistetaan, että tuotteen suorituskykyominaisuudet vahvistetaan teräsvahvikkeella.

Päätypisteissä on pystysuorassa olevat ontelot, jotka mahdollistavat liittämisen muurauksen muodostamisen aikana. Ylempi taso takaa kaksi kiinnityskorvaketta, joita ei asiakkaan toiveiden vuoksi voi asentaa. Tämä rakennusmateriaali valmistetaan RC-rakenteita valmistavissa yrityksissä.

tapaaminen

Vahvistetut betonilohkot on suunniteltu rakennusten perustuksiin, jotka pystyvät vaimentamaan huomattavia ponnistuksia. Rakennuksen pohja altistuu vakaville kuormituksille, ja sen on kestettävä, säilyttäen samalla rakennuskohteen vahvuus.

Teräsbetonilohkon rakentamisen pääalue on:

 • käytä objektien perusrakenteiden nollavaiheessa;
 • muodostumista esivalmistetut perustukset nauha tyyppi;
 • kellari seinien rakentaminen;
 • tiloja rakennetaan teknisiin tarkoituksiin.

Pääkaupunkiseudun rakentaminen alkaa säätiöltä

Tarvittavien tuotteiden valinnassa pääpaino on seuraavilla teknisillä ominaisuuksilla, jotka määräävät toiminnan laajuuden:

 • lujuusparametrit;
 • array homogeenisuus, sen tiheys;
 • kestävyys kausiluonteisten lämpötilavaihteluiden, pitkät jäädytysjaksot.

Riippumatta käyttöalueesta, lohkotuotteet valmistetaan raskasta betonia, joka määrittää koko rakenteen elinikää.

laji

Riippuen käyttötarkoituksesta ja rakenteellisista ominaisuuksista, rakentamisessa käytetyt RC-lohkotyyppiset tuotteet jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Kiinteät tuotteet, jotka on merkitty FBS: llä ja jotka on tarkoitettu rakennusten perustusten käyttöön, hyppyjen rakentaminen kellareiden tiloihin. Asiantuntijat kutsuvat näitä betonielementtejä. Niille on ominaista lisääntynyt vastustuskyky nykyisille kuormituksille, niillä on vähäiset lämpöeristysominaisuudet. Asennus suoritetaan suoraan maaperään tai aiemmin valmistettuun hiekkakivestä.
 • Monoliittiset lohkotyyppiset rakenteet, jotka FBV: t nimeävät, ja joilla on erityinen leikkaus betonikattojen asennukseen, teknisen viestinnän kulku. Betonituotteiden asennus tehdään kellarissa ja maanalaisissa teknisissä tarkoituksissa.

Oikein valitut mitat ja muutokset teräsbetonituotteista luovat kiinteän perustan rakennuksille.

Betonituotteiden merkitseminen

Nykyisten standardien mukaisten betoniterästuotteiden valmistajat RC: n valmistamat tuotteet, joiden avulla rakennusalan tuottajaorganisaatiot voivat saada täydelliset tiedot tuotteiden ja niiden tyypin mittasuhteista merkinnällä. Harkitse merkinnässä käytetty lyhenne.

Esimerkiksi PBS 24-4-6 T: n merkitseminen merkitsee nimityksessä annetut indeksit:

 • iso kirjainryhmä luonnehtii lohkon tyyppi - FBS ja antaa tietoa sen suunnittelun ominaisuuksista (jatkuva);
 • digitaalinen indeksi, joka koostuu numeroarvosta, antaa tietoa desimaalimetreinä ilmoitetusta FB-elementin mitasta, pyöristettynä lähimpään kokonaislukuun. Tuotteen pituus on 2380 mm, leveys - 400 mm, korkeus - 580 mm;
 • merkinnän lopussa oleva pääkirje antaa tietoja betonityypeistä, josta tuote on tehty. T - tarkoittaa raskasta betonia, jonka ominaispaino on 2,4 t / m³.

Tieto merkinnästä on aina mahdollista määrittää kokonaismitat, saada tietoja lohkon aineistosta ja laskea tarvittavasta määrästä teräsbetonituotteita asetettujen rakennustehtävien suorittamiseksi.

RC-lohkojen vahvuus antaa sinun käyttää niitä suurien rakenteiden rakentamiseen

Valintaperusteet

Päättäessään raudoitetun betonipäällysteiden käytöstä, jotka ottavat kuorman rakennusteknisestä rakenteesta ja asennetaan erikoisvalmisteisiin tai luonnollisiin perustuksiin (maaperään), ohjaavat seuraavat tekijät:

 • Rakennuskohteen tarkoitus.
 • Yksikön havaitseman voiman suuruus.
 • Geologiset ominaisuudet tietyllä alueella, jossa rakentaminen toteutetaan.

Kun arvioit kaikkia tekijöitä huolellisesti ja ohjaavat säädösten dokumentoinnin vaatimuksia, voit tehdä oikean valinnan rakenteen rakenteen vahvuuden takaamiseksi.

Tuoteparametrit

Rakentajien tehtävistä riippuen käytetään eri kokoisia RC-lohkoja.

Kiinteiden tuotteiden mitat säännellään standardilla. Ne muodostavat:

 • pituus 0,88; 1,18 ja 2,38 m;
 • leveys 0,3; 0,4; 0,5 ja 0,6 m;
 • korkeus 0,28 ja 0,58 m.

Vahvistettu betonilohko voidaan valmistaa pituudeltaan 20-240 cm

Vahvisteisiin betonilohkoihin, joissa on erityiset urat, mitat vastaavat seuraavia arvoja:

 • pituus 0,88 m;
 • leveys 0,3; 0,4; 0,5 ja 0,6 m;
 • korkeus 0,58 m;

Standardin mukaisilla onkaloilla varustetuissa tuotteissa, joiden vakiopituus ja korkeus ovat vastaavasti 2,38 ja 0,58 m, on ominaista kolme vakiokokoa leveydeltä, jotka ovat 0,4, 0,5 ja 0,6 metriä.

Raskasbetonista valmistettujen tuotteiden massa vaihtelee 300 kg: sta 2 tonniin. Kuljetukseen liittyvät lastaus- ja purkutoimet sekä betoniterästen asennus suoraan työmaalla toteutetaan ottaen huomioon erityiset nostolaitteet.

Asennus tulee aloittaa rakennuksen kulmissa.

Laadunhallinta

Huonolaatuisen betonilaastin käyttö, vahvistuksen virheet voivat aiheuttaa vakavia seurauksia. Tästä syystä valmistustyön tuotanto-olosuhteissa tiukka käyttövalvonta toteutetaan kaikentyyppisten tuotteiden valmistuksessa.

Estää etuja

Levitystoiminnassa käytettävien betoniterästuotteiden rakennustöihin on tunnusomaista seuraavat positiiviset kohdat:

 • lujitettujen betonilohkojen lujuusominaisuuksiin liittyvien rakennusteknisten rakenteiden hyväksikäytön varmistaminen;
 • mahdollisuus rakentaa rakennuksia millä tahansa alueella ilmasto-olosuhteista ja maaperän ominaisuuksista riippumatta;
 • elementtien laajennettu käyttöalue, joka mahdollistaa niiden käytön seinärakenteina, kellari seinät, päätuet, väliseinät.

Kokoonpanotoiminta

Vahvistettu betonilohko asennuksen aikana asennetaan eri pinnalle:

 • Ribbonpohjat.
 • Betoniset tyynyt.
 • Hiekka ja sora.

Esivalmistetun rakenteen lujuus varmistetaan käyttämällä hiekkasementtikoostumusta tai betonia. Loppuurat tarjoavat luotettavan betoniliitoksen - eräänlainen lukko.

Elementtien asennus toteutetaan rakennusnosturilla, jossa on 4 cm: n rako, joka on betonoitu. Kaikkien muurien asennuksen jälkeen erityisiä koostumuksia käytetään pohjustussuojauksen vedenpitävyyteen. Parin päivän kuluttua säätötoimenpiteiden päättymisestä voidaan jatkaa rakennuksen jatkokäsittelyä.

johtopäätös

Vahvistettu betonilohkoelementtien käyttö rakennustoiminnan toteutuksessa voi merkittävästi vähentää laitosten rakentamisen aikaa rakennusten luotettavuuden varmistamiseksi. Vahvistettu betonilohkojen käyttö on taattu vähentämään nolla-syklin kestoa luotettavan perustan luomiseksi, joka vuosikymmenien ajan ei aiheuta ongelmia.

FBS-lohkot: yleisen rakennusmateriaalin mitat ja ominaisuudet

Nykyään FBS-lohkot ovat erittäin suosittuja perustusten ja matala-rakenteiden rakentamisessa: tuotteen koko ja sen hinta ovat laajalla alueella. Näin voit päättää sopivasta rakennusmateriaalista tietyissä olosuhteissa. Materiaalin tyypin ja sen mittojen valintaa koskevien sääntöjen noudattaminen voi luoda luotettavan ja luotettavan mallin lyhyessä ajassa.

Kiinteät pohjalevyt ovat betonielementtejä, jotka on valmistettu betonista vahvistamalla sitä metallivarret

Peruslohkojen FBS ominaisuudet ja ominaisuudet

Betoni-lohko perustukselle FBS on kiinteä monoliittinen tuote raudoitetusta betonista, jonka muoto on suuntaissärmiö. Muiden tyyppisten lohkojen lisäksi materiaalilla on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää säätiön rakentamisessa.

FBS-lohkoilla on kiinteä suorakaiteen muotoinen osa ja saranat, jotka helpottavat kuljetuksen ja asennuksen prosessi

PBS on luotettava, vakaa ja kestävä rakennusmateriaali, jolle on ominaista lisääntynyt vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Tuotteen vahvuusominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, koska elementit ovat perusta rakennuksen perustalle.

Materiaali valmistetaan yksinomaan tehtaalla, koska kunkin tuotteen laatua on valvottava tiukasti GOST-laboratoriotyökalujen avulla. Pohjapaneelit voidaan tehdä tällaisista materiaaleista:

 • silikaattibetoni tai savi, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³;
 • kevyt, lujatekoinen betoniluokka B100;
 • raskas, lujatekoinen betoni M50-M200.

Betoni valitaan pystytetyn rakenteen toimintaolosuhteiden perusteella. Se ottaa huomioon lämpötilahäviöt, mekaaniset kuormitukset ja kosteustasot. M200-brändin betoni on kestävä. Harvoissa käyttöolosuhteissa voit käyttää täyteainemerkkiä M150 ja vakio - M100.

Lohkojen valmistuksen pääaineena käytetään betonin lujuusluokkaa B7.5: stä B15: een

Betonipäällysteen lisäksi käytetään A1- tai A111-luokan teräksestä valmistettua vahviketta, joka parantaa lujuusominaisuuksia ja vähentää paineen ja puristuksen vaikutuksia sekä pehmittimiä, jotka lisäävät materiaalin räjähdys- kestävyyttä.

Lujitetun betonipohjan lohkojen edut ja haitat

Tämän betonista valmistetun rakennusmateriaalin suuren lujuuden ja suorituskykyominaisuuksien ansiosta, joka on vahvistettu sisäpuolelta vahvistamalla häkkiä, voidaan käyttää pylväspohjan rakentamiseen yhdistelmänä nauhalementtien kanssa matalien rakennusten, kellarien ja kellareiden rakentamisessa.

Betonimateriaalilohkoille on ominaista seuraavat edut:

 • hyvä kantavuus;
 • korkea asennusnopeus;

FBS-lohkot on suunniteltu rakentamaan vahvoja ja luotettavia perustuksia eri rakennuksille, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat.

 • materiaalin luotettavuutta, sillä varmistetaan se, että tuotteet valmistetaan tehtaalla nykyaikaisilla laitteilla erikoistuneen teknologian avulla ja lisäksi niille suoritetaan tiukkaa laboratoriokontrollia;
 • elementtien telakointiin liittyvä suuri tiheys, joka saavutetaan hyvin harkitun tuotesuunnittelun ja betonilohkojen täsmällisten mittojen ansiosta;
 • elementit on varustettu erityisillä asennusuraan helpottamaan asennusta;
 • materiaalin monipuolisuus mahdollistaa monimutkaisten rakennusten perustamisen;
 • asennustyöt voidaan suorittaa milloin tahansa vuoden ajalta, koska materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja korkeaa kosteutta;
 • materiaalin suuri jännitysresistanssi sallii sen käytön haitallisissa olosuhteissa, kuten jäissä tai happamissa maissa;
 • lohkojen asennuksen jälkeen voit aloittaa välittömästi muut rakennustyöt.

Materiaalin haitat ovat:

 • korkeat kustannukset tuotteista;

Lohkojen suuren painon vuoksi asennus vaatii erikoislaitteiden osallistumista.

 • alhainen lämmönkestävyys;
 • tuotteiden suuri paino, jonka seurauksena elementtien asentamiseen liittyvä asennustyö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
 • liitospisteet eivät ole tiukkoja.

Perusrakentamisen peruskokoonpanojen valinta

Tällä hetkellä pohjan rakentamisessa yhdistetty menetelmä laskeutumista käyttäen FBS-elementtejä on erittäin suosittu. Tämän tekniikan ansiosta rakennuskustannukset pienenevät, mikä ei vaikuta haitallisesti rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen. Kun valitset säätiön FBS-lohkojen koon, on pidettävä mielessä, että tulevan perustuksen ei pidä ainoastaan ​​tukea rakenteiden painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti koko säätiön päälle.

Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava.

Tuotteiden koko riippuu suunnittelun lujuudesta, elementtien asennuksen teknisestä prosessista, "nollajaksosta" ja tuotteiden kustannuksista. Rakennuslohkojen mitat määräytyvät maaperätyypin ja sen kantavuuden perusteella. On myös otettava huomioon seinien ja lattioiden paksuus, rakenteen paino, alue ja perustan vahvuus. Mitä alhaisempi maaperän stabiilius, kokonaiskoko tulee olla perustilohkoja. Esimerkiksi savipinnoille olisi valittava suurimmat elementit, ja karkeilla hiukkasilla maaperä voidaan tehdä pienikokoisista tuotteista. Tiheimpää muotoilua suositellaan käytettäväksi eri ulottuvuuksina.

FBS-lohkot: tuotteen koko valikoiman mukaan

Jokaisella yksiköllä on oma tarra, joka ilmaisee tuotteen pituuden, leveyden ja korkeuden desimaaleina. Näiden parametrien on oltava GOST 13579-78: n vaatimusten mukaisia. Jos kirjaimella "T" on numeerisen arvon vieressä, tämä osoittaa, että lohkon valmistuksessa käytettiin raskasta betonia, kirjain "P" osoittaa keramiittibetonia ja "C" tarkoittaa tiheää silikaattibetonia.

Säätiölohkot FBS: llä on omat merkinnät, joka on erityinen kirjainten ja numeroiden joukko

GOST: n mukaan FBS-lohko on esitetty 15 standardikokonaisuudessa, jossa tärkeä yleinen ominaisuus on tuotteiden leveys, joka on 300-600 mm. FBS-alueen pituus on jaettu kolmeen kokoon, joiden arvot ovat 880, 1180 ja 2380 mm. Tuotteiden korkeus on 580 mm. Vain lohko, jonka pituus on 1180 mm, on korkeus 280 mm. Pienin elementti on 880x300x580, ja suurin tukilohko FBS 24.6.6 - 2380x600x580 mm.

Standardituotteiden merkitseminen on esitetty taulukossa:

FBS-lohkojen koko valikoimasta

Miten valita FBS-lohkojen koko rakentamiseen

Perusrakenteita käytettäessä voidaan käyttää eri kokoisia pohjaosastoja, ja tuotteen kappalemäärä riippuu sen mitoista. Jos haluat tarkasti määrittää lohkojen koon ja niiden numeron, sinun on tarkistettava tukiasema. Erityisen piirustuksen mukaan kaikki tuotteet on ehdollisesti esillä rakennuksen kellariseinän pituuden ja korkeuden mukaan. Tässä on otettava huomioon lohkojen välinen ligaatio, joka on vähintään 25 cm.

Tuotteen leveys valitaan rakennuksen seinien paksuuden perusteella. Tällöin sallitaan maanpäällisten rakenteiden vähäiset ylitykset. Jos seinät on rakennettu tiilestä, ulokkeen koko ei saa olla yli 40 mm kummallakin puolella. Tässä on mahdollista käyttää FBS: ää 600 mm: n leveydellä 640 mm: n seinämille ja 500: lle rakenteelle 510 mm.

Säätölohkon pituus on määritettävä lakaisulla, jossa erikokoisia elementtejä on järjestetty siten, että ne ovat litteitä ilman merkittäviä ulkonemia.

PBS: n perusta on huomattavasti nopeampi, ja työvoimakustannukset vähenevät huomattavasti.

Perusrakenteiden ja seinien rakentamiseen käytetään tuotteita, joiden korkeus on 580 mm. Lisäosina käytetään lohkoja, joiden arvo on 280 mm, kun verkon ilmanvaihtoa, syöttöä tai lähtöä varten on tarpeen tehdä aukko.

FBS-lohkojen paino on tärkeä arvo, koska tiedät, että voit päättää tarvittavista erikoisvarusteista, joita tarvitaan tuotteiden pinotta- miseen, sekä kuljetuksiin, jotka osallistuvat lohkojen toimittamiseen rakennustyömaalle.

Lohkojen lajikkeet GOST: n mukaan: FBS, FBP, FBV, FL ja BF

Teknisten maanalaisten, kellari-seinien, pylväs- ja nauhalementtien asentamista, huonolaatuisten seinien, lämmittämättömien rakennusten ja muiden rakenteiden, jotka toimivat järjestelmällisissä lämpötiloissa +50 - -70 astetta, voidaan käyttää betonilohkoja, jotka perustuvat GOST 13579-78 On olemassa kolme tyyppiä: FBS, FBV ja FBP. Tuotteet valmistetaan silikaatista, raskasta betonia tai laajennettua savea. Niiden tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m³.

FBP - lohkot, joissa on yksi tai kaksipuolinen aukko munintaviestintään

Dekoodauksen mukaan FBS on pohjaseinäelementti, jolla on suurin mahdollinen varmuusmarginaali. Monoliittisten pienten elementtien valmistuksessa ei ole käytetty lujitemuotoa. Metallia käytetään vain saranoiden valmistukseen asennusta varten. Mitoituslohkojen tuotannossa välttämättä käytetään pituussuuntaisen vahvikkeen tangot, mikä lisää FBS: n painoa.

FBV: n yksiköt, toisin kuin edellisellä tyypillä, on pituussuuntainen osa tuotteen ontelosta. Se on tarkoitettu teknisen viestinnän asentamiseen. Tällaisten tuotteiden valmistusprosessi on samanlainen kuin edellisen version valmistamismenetelmä. Betonia käytetään tässä ei alhaisempi kuin luokka M100. Kuitenkin FBV-lohkojen rakentamisessa käytetään erittäin harvoin, joten ne tehdään pääasiassa tilauksesta. Tuotteet valmistetaan 880 mm: n pituisina, 580 mm: n korkeuksina ja 400, 500 ja 600 mm leveinä.

Säätölevyillä ei ole vahvistusta, lukuun ottamatta upotettuja asennuslenkkejä

FBP-lohkot ovat onttoja kevyitä betonituotteita, joissa on auki neliöreikät elementin pohjassa. Käytettäessä käytettyä betonia M150. Tuotteet valmistetaan pituudeltaan 2380 mm. Muut perustilalohkon lineaariset mitat ja tuotteiden hinnat ovat laajalla alueella. FBP-lohkoja käytetään luomaan perustuksia teollisuuslaitteille tai kellarin sisäseinien laitteille.

Pylväs- tai nauhapohjan pohjana käytetään trapetsoidimuotoisia tuotteita, jotka on merkitty FL: llä. Säätötyynyjen parametrit ja mitat säätelevät GOST 13580-85. Tuotteiden leveys vaihtelee välillä 600-3200 mm. Elementtien korkeus voi olla 300 tai 500 mm. Jälkimmäinen arvo vastaa tuotteita, joiden leveys on vähintään 2000 mm. Lohkon pituus on 780-2980 mm. Suurimmat elementit ovat koko 2980x2000x500 ja 1180x500x3200 mm, ja pienimmät valmistetaan 1180x600x300 mm: n kokoisina.

Maa- ja teollisuusyritysten rakennusten sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamiseen käytetään raskaaseen betoniin tehtyjä teräsbetonisia nauhalohkoja BF, joita hallitsee GOST 28737-90. Kaikki elementit on jaettu kuuteen lajikkeeseen, jotka poikkeavat toisistaan ​​poikkileikkaukseltaan.

Trapezoidisten lohkojen nauhapohjan asennus, jotka on merkitty FL: ksi

Luotettavien kotimaisten valmistajien peruslohkojen: tuotteiden hinnat

Betonielementit FBS ovat osa tuotteita, joita valmistetaan missä tahansa betonilaitoksessa. Hyvin usein tuotteita valmistetaan huomioimatta prosessin kaikkia hienouksia ja vaiheita. Koska raaka-aineena voidaan käyttää raznomarochny betonia. Siksi kun valitset laadukkaan ja luotettavan materiaalin, sinun on valittava yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet parhaimmalta puolelta maailmanlaajuisilla rakennusmarkkinoilla.

Yksi Venäjän suurimmista yrityksistä rakennusmateriaalin tuottamiseksi betonista on teollisuusrakennusten tehdas. Tuotteille on ominaista kestävyys ja laadukas valmistus, joka toteutetaan GOSTin vaatimusten mukaisesti. Säätiölohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl.

Venäläinen yritys "Vira" on erikoistunut betonituotteiden valmistukseen. Tuotevalikoimassa on yli 400 paikkaa, joista mm. Tuotteiden hinnan hinta riippuu sen mitoista ja keskimäärin 1 650 ruplaa.

Kotimaisten valmistajien säätiön betonilohkot ovat luotettavin ja käytännöllisin ratkaisu progressiiviselle teollisuudelle.

Toinen suosittu kotimainen valmistaja on yritys "Master". Se tekee kaikenlaisia ​​betonilohkoja, joiden hinta riippuu tuotteen tyypistä ja alkaa 1150 ruplaa / kpl.

Aleksandrian keramitsilaitos tuottaa erilaisia ​​betonituotteita. Pienet betonilohkot, joita voidaan käyttää kantavien seinien, aidojen ja pilarien rakentamisessa tai joita käytetään tukikappaleina kellari- ja puuportaisiin, pohjakerrokset ovat erittäin vaatimattomia. Tuotteet valmistetaan erikoismuodoissa, joiden vuoksi niillä on tarkat mitat. Peruslohkojen 200x200x400 mm hinta alkaa 55 ruplasta / kpl.

Toinen luotettava valmistaja on Zlatoust-tehdas, joka tuottaa laajan valikoiman FBS-, FBP-, FVP-, portaita, paneeleja, kattopaloja ja betoniseinäbetonia. Tuotteet eroavat hyväksyttävissä kustannuksissa. FBS-säätiön hinta alkaa 950 ruplasta / kpl.

FBS: n perustilohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl

FBS-lohkojen asennuksen ominaisuudet

Lohkojen asentamisen säätiö ei edellytä erityistä osaamista ja erityisosaamista. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa tiukasti kolmessa vaiheessa suoritettavia toimia.

Ensimmäinen vaihe on laskea säätiön rakentamiseen tarvittavien elementtien lukumäärä. Voit tehdä tämän määrittämällä rakennemäärän, jolloin tulokseksi saatava arvo jaetaan yhden blokin tilavuudella. Toinen vaihe on perustaa pohja. Lohkot on sijoitettava hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 50-100 mm, esivalmistettu ja täytetty. Pohjan pituuden ja leveyden tulee olla 25-30 cm pidempi kuin suunnitellun rakennuksen mitat. Seuraavaksi tontti jaetaan akseleilla käyttäen rakennuspaskua ja tasoa.

Viimeinen vaihe on suoraan FBS-lohkojen asettaminen nostomekanismilla. Esiasennetut lohkot-säätimet säätiön kulmissa, risteyksissä ja kannoissa. Taso tarkistaa majakkojen ylemmien tasojen samansuuntaisuuden, jonka välissä johto on vedettävä. Sen päälle paljastetaan ensimmäisen rivin jäljellä olevat elementit. Hankkeen mukaan on välttämätöntä jättää aukkoja teknisen viestinnän läpikäymiseen lohkojen välillä.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa huolehtia lohkojen ostamisesta, joissa on pitkät indikaattorit.

Koko säätiön geometria riippuu ensimmäisen lohkon rivin oikeasta asennuksesta. Asennuksen tarkkuutta hallitsee taso. Rakennuksen elementit saavat paremman romun. Seuraava rivi on rakennettu tiilipinnan periaatteelle. Rivien väliin on järjestetty sementtilaastikerros, joka on tiivistetty bajonettivaihteella. Säätiön korkeus on yleensä 5 riviä tuotetta.

Pienen rakenteen rakentamisen aikana on mahdollista käyttää toisen käden pohjalevyjä, joiden koko on 400x600x200 mm. Ja tuotteen kappalemäärä on vain 300 ruplaa.

Säätiön järjestely sisältää joukon toimenpiteitä, FSB-yksiköiden asennuksen nopeus ja laatu riippuvat oikeasta toteutuksesta.

FBS-lohkojen käyttö perustusten ja muiden esineiden rakentamisessa voi merkittävästi nopeuttaa prosessia. Tuotteen koon oikea valinta ja asennusvaiheen noudattaminen ovat avain kiinteän, luotettavan ja kestävän suunnittelun luomiseen.

Betonilohkokoot

Betonilohkoihin kuuluvat: perustuslohkot (GOST 13579-78) ja nauhalenkit (GOST 13580-85).

Tyypillisten betonilohkojen koot:

FBS-lohkojen koon rajat, GOST 13579-78:

 • pituus: 880 (mm) - 2380 (mm);
 • leveys: 300 (mm) - 600 (mm);
 • korkeus: 280 (mm) - 580 (mm).

Mitat FBV-lohkojen, GOST 13579-78:

 • FBV9.4.6-T: pituus 880 (mm), leveys 400 (mm), korkeus 580 (mm);
 • FBV9.5.6-T: pituus 880 (mm), leveys 500 (mm), korkeus 580 (mm);
 • FBV9.6.6-T: pituus 880 (mm), leveys 600 (mm), korkeus 580 (mm).

FBP-lohkojen koot, GOST 13579-78:

 • FBP24.4.6-T: pituus 2380 (mm), leveys 400 (mm), korkeus 580 (mm);
 • FBP24.5.6-T: pituus 2380 (mm), leveys 500 (mm), korkeus 580 (mm);
 • FBP24.6.6-T: pituus 2380 (mm), leveys 600 (mm), korkeus 580 (mm).

PL-lohkojen koon rajat, GOST 13580-85:

 • pituus: 580 (mm) - 3180 (mm);
 • leveys: 780 (mm) - 2980 (mm);
 • korkeus: 300 (mm) - 500 (mm).

merkintä:

FBS - perustablokit.

Tärkeää: betonilohkojen virhe ei saa ylittää 20 (mm) pituutta.

FBS-lohkot: yleisen rakennusmateriaalin mitat ja ominaisuudet

Nykyään FBS-lohkot ovat erittäin suosittuja perustusten ja matala-rakenteiden rakentamisessa: tuotteen koko ja sen hinta ovat laajalla alueella. Näin voit päättää sopivasta rakennusmateriaalista tietyissä olosuhteissa. Materiaalin tyypin ja sen mittojen valintaa koskevien sääntöjen noudattaminen voi luoda luotettavan ja luotettavan mallin lyhyessä ajassa.

Kiinteät pohjalevyt ovat betonielementtejä, jotka on valmistettu betonista vahvistamalla sitä metallivarret

Peruslohkojen FBS ominaisuudet ja ominaisuudet

Betoni-lohko perustukselle FBS on kiinteä monoliittinen tuote raudoitetusta betonista, jonka muoto on suuntaissärmiö. Muiden tyyppisten lohkojen lisäksi materiaalilla on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää säätiön rakentamisessa.

FBS-lohkoilla on kiinteä suorakaiteen muotoinen osa ja saranat, jotka helpottavat kuljetuksen ja asennuksen prosessi

PBS on luotettava, vakaa ja kestävä rakennusmateriaali, jolle on ominaista lisääntynyt vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Tuotteen vahvuusominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, koska elementit ovat perusta rakennuksen perustalle.

Materiaali valmistetaan yksinomaan tehtaalla, koska kunkin tuotteen laatua on valvottava tiukasti GOST-laboratoriotyökalujen avulla. Pohjapaneelit voidaan tehdä tällaisista materiaaleista:

 • silikaattibetoni tai savi, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³;
 • kevyt, lujatekoinen betoniluokka B100;
 • raskas, lujatekoinen betoni M50-M200.

Betoni valitaan pystytetyn rakenteen toimintaolosuhteiden perusteella. Se ottaa huomioon lämpötilahäviöt, mekaaniset kuormitukset ja kosteustasot. M200-brändin betoni on kestävä. Harvoissa käyttöolosuhteissa voit käyttää täyteainemerkkiä M150 ja vakio - M100.

Lohkojen valmistuksen pääaineena käytetään betonin lujuusluokkaa B7.5: stä B15: een

Betonipäällysteen lisäksi käytetään A1- tai A111-luokan teräksestä valmistettua vahviketta, joka parantaa lujuusominaisuuksia ja vähentää paineen ja puristuksen vaikutuksia sekä pehmittimiä, jotka lisäävät materiaalin räjähdys- kestävyyttä.

Lujitetun betonipohjan lohkojen edut ja haitat

Tämän betonista valmistetun rakennusmateriaalin suuren lujuuden ja suorituskykyominaisuuksien ansiosta, joka on vahvistettu sisäpuolelta vahvistamalla häkkiä, voidaan käyttää pylväspohjan rakentamiseen yhdistelmänä nauhalementtien kanssa matalien rakennusten, kellarien ja kellareiden rakentamisessa.

Betonimateriaalilohkoille on ominaista seuraavat edut:

 • hyvä kantavuus;
 • korkea asennusnopeus;

FBS-lohkot on suunniteltu rakentamaan vahvoja ja luotettavia perustuksia eri rakennuksille, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat.

 • materiaalin luotettavuutta, sillä varmistetaan se, että tuotteet valmistetaan tehtaalla nykyaikaisilla laitteilla erikoistuneen teknologian avulla ja lisäksi niille suoritetaan tiukkaa laboratoriokontrollia;
 • elementtien telakointiin liittyvä suuri tiheys, joka saavutetaan hyvin harkitun tuotesuunnittelun ja betonilohkojen täsmällisten mittojen ansiosta;
 • elementit on varustettu erityisillä asennusuraan helpottamaan asennusta;
 • materiaalin monipuolisuus mahdollistaa monimutkaisten rakennusten perustamisen;
 • asennustyöt voidaan suorittaa milloin tahansa vuoden ajalta, koska materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja korkeaa kosteutta;
 • materiaalin suuri jännitysresistanssi sallii sen käytön haitallisissa olosuhteissa, kuten jäissä tai happamissa maissa;
 • lohkojen asennuksen jälkeen voit aloittaa välittömästi muut rakennustyöt.

Materiaalin haitat ovat:

 • korkeat kustannukset tuotteista;

Lohkojen suuren painon vuoksi asennus vaatii erikoislaitteiden osallistumista.

 • alhainen lämmönkestävyys;
 • tuotteiden suuri paino, jonka seurauksena elementtien asentamiseen liittyvä asennustyö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
 • liitospisteet eivät ole tiukkoja.

Perusrakentamisen peruskokoonpanojen valinta

Tällä hetkellä pohjan rakentamisessa yhdistetty menetelmä laskeutumista käyttäen FBS-elementtejä on erittäin suosittu. Tämän tekniikan ansiosta rakennuskustannukset pienenevät, mikä ei vaikuta haitallisesti rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen. Kun valitset säätiön FBS-lohkojen koon, on pidettävä mielessä, että tulevan perustuksen ei pidä ainoastaan ​​tukea rakenteiden painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti koko säätiön päälle.

Se on tärkeää! Tuotteiden mittojen välinen ristiriita voi heikentää säätiön tilaa, mikä johtaa lopulta rakennuksen tuhoamiseen.

Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava.

Tuotteiden koko riippuu suunnittelun lujuudesta, elementtien asennuksen teknisestä prosessista, "nollajaksosta" ja tuotteiden kustannuksista. Rakennuslohkojen mitat määräytyvät maaperätyypin ja sen kantavuuden perusteella. On myös otettava huomioon seinien ja lattioiden paksuus, rakenteen paino, alue ja perustan vahvuus. Mitä alhaisempi maaperän stabiilius, kokonaiskoko tulee olla perustilohkoja. Esimerkiksi savipinnoille olisi valittava suurimmat elementit, ja karkeilla hiukkasilla maaperä voidaan tehdä pienikokoisista tuotteista. Tiheimpää muotoilua suositellaan käytettäväksi eri ulottuvuuksina.

Hyvä neuvoja! Seinien pystyttämiseen käytettävien lohkojen kokoa valittaessa on noudatettava sääntöä, jonka mukaan viisi elementtiä seinäpituutta kohden pidetään optimaalisena.

FBS-lohkot: tuotteen koko valikoiman mukaan

Jokaisella yksiköllä on oma tarra, joka ilmaisee tuotteen pituuden, leveyden ja korkeuden desimaaleina. Näiden parametrien on oltava GOST 13579-78: n vaatimusten mukaisia. Jos kirjaimella "T" on numeerisen arvon vieressä, tämä osoittaa, että lohkon valmistuksessa käytettiin raskasta betonia, kirjain "P" osoittaa keramiittibetonia ja "C" tarkoittaa tiheää silikaattibetonia.

Säätiölohkot FBS: llä on omat merkinnät, joka on erityinen kirjainten ja numeroiden joukko

GOST: n mukaan FBS-lohko on esitetty 15 standardikokonaisuudessa, jossa tärkeä yleinen ominaisuus on tuotteiden leveys, joka on 300-600 mm. FBS-alueen pituus on jaettu kolmeen kokoon, joiden arvot ovat 880, 1180 ja 2380 mm. Tuotteiden korkeus on 580 mm. Vain lohko, jonka pituus on 1180 mm, on korkeus 280 mm. Pienin elementti on 880x300x580, ja suurin tukilohko FBS 24.6.6 - 2380x600x580 mm.

Standardituotteiden merkitseminen on esitetty taulukossa:

Hyvä neuvoja! Vakioyksikkö on kiinteä tuote, jolla ei ole aukkoja. Materiaalin ostamisen yhteydessä on valmistajan kanssa tarkastettava laatusertifikaatti, joka takaa, että lohkot täyttävät nykyisen standardin vaatimukset.

FBS-lohkojen koko valikoimasta

Miten valita FBS-lohkojen koko rakentamiseen

Perusrakenteita käytettäessä voidaan käyttää eri kokoisia pohjaosastoja, ja tuotteen kappalemäärä riippuu sen mitoista. Jos haluat tarkasti määrittää lohkojen koon ja niiden numeron, sinun on tarkistettava tukiasema. Erityisen piirustuksen mukaan kaikki tuotteet on ehdollisesti esillä rakennuksen kellariseinän pituuden ja korkeuden mukaan. Tässä on otettava huomioon lohkojen välinen ligaatio, joka on vähintään 25 cm.

Tuotteen leveys valitaan rakennuksen seinien paksuuden perusteella. Tällöin sallitaan maanpäällisten rakenteiden vähäiset ylitykset. Jos seinät on rakennettu tiilestä, ulokkeen koko ei saa olla yli 40 mm kummallakin puolella. Tässä on mahdollista käyttää FBS: ää 600 mm: n leveydellä 640 mm: n seinämille ja 500: lle rakenteelle 510 mm.

Säätölohkon pituus on määritettävä lakaisulla, jossa erikokoisia elementtejä on järjestetty siten, että ne ovat litteitä ilman merkittäviä ulkonemia.

Hyvä neuvoja! Jos vakiokokoonpanon elementtejä ei ole mahdollista asettaa oikein, ne voidaan jakaa pituuteen.

PBS: n perusta on huomattavasti nopeampi, ja työvoimakustannukset vähenevät huomattavasti.

Perusrakenteiden ja seinien rakentamiseen käytetään tuotteita, joiden korkeus on 580 mm. Lisäosina käytetään lohkoja, joiden arvo on 280 mm, kun verkon ilmanvaihtoa, syöttöä tai lähtöä varten on tarpeen tehdä aukko.

FBS-lohkojen paino on tärkeä arvo, koska tiedät, että voit päättää tarvittavista erikoisvarusteista, joita tarvitaan tuotteiden pinotta- miseen, sekä kuljetuksiin, jotka osallistuvat lohkojen toimittamiseen rakennustyömaalle.

Hyvä neuvoja! Nykyään valmistajat tuottavat pieniä pohjalevyjä 200x200x400 mm, jotka voidaan asentaa ilman erityislaitteiden käyttöä.

Lohkojen lajikkeet GOST: n mukaan: FBS, FBP, FBV, FL ja BF

Teknisten maanalaisten, kellari-seinien, pylväs- ja nauhalementtien asentamista, huonolaatuisten seinien, lämmittämättömien rakennusten ja muiden rakenteiden, jotka toimivat järjestelmällisissä lämpötiloissa +50 - -70 astetta, voidaan käyttää betonilohkoja, jotka perustuvat GOST 13579-78 On olemassa kolme tyyppiä: FBS, FBV ja FBP. Tuotteet valmistetaan silikaatista, raskasta betonia tai laajennettua savea. Niiden tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m³.

FBP - lohkot, joissa on yksi tai kaksipuolinen aukko munintaviestintään

Dekoodauksen mukaan FBS on pohjaseinäelementti, jolla on suurin mahdollinen varmuusmarginaali. Monoliittisten pienten elementtien valmistuksessa ei ole käytetty lujitemuotoa. Metallia käytetään vain saranoiden valmistukseen asennusta varten. Mitoituslohkojen tuotannossa välttämättä käytetään pituussuuntaisen vahvikkeen tangot, mikä lisää FBS: n painoa.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Sandwich-paneelityypit ja niiden ominaisuudet. Talot sandwich-paneeleista. Algoritmin asennus.

FBV: n yksiköt, toisin kuin edellisellä tyypillä, on pituussuuntainen osa tuotteen ontelosta. Se on tarkoitettu teknisen viestinnän asentamiseen. Tällaisten tuotteiden valmistusprosessi on samanlainen kuin edellisen version valmistamismenetelmä. Betonia käytetään tässä ei alhaisempi kuin luokka M100. Kuitenkin FBV-lohkojen rakentamisessa käytetään erittäin harvoin, joten ne tehdään pääasiassa tilauksesta. Tuotteet valmistetaan 880 mm: n pituisina, 580 mm: n korkeuksina ja 400, 500 ja 600 mm leveinä.

Säätölevyillä ei ole vahvistusta, lukuun ottamatta upotettuja asennuslenkkejä

FBP-lohkot ovat onttoja kevyitä betonituotteita, joissa on auki neliöreikät elementin pohjassa. Käytettäessä käytettyä betonia M150. Tuotteet valmistetaan pituudeltaan 2380 mm. Muut perustilalohkon lineaariset mitat ja tuotteiden hinnat ovat laajalla alueella. FBP-lohkoja käytetään luomaan perustuksia teollisuuslaitteille tai kellarin sisäseinien laitteille.

Pylväs- tai nauhapohjan pohjana käytetään trapetsoidimuotoisia tuotteita, jotka on merkitty FL: llä. Säätötyynyjen parametrit ja mitat säätelevät GOST 13580-85. Tuotteiden leveys vaihtelee välillä 600-3200 mm. Elementtien korkeus voi olla 300 tai 500 mm. Jälkimmäinen arvo vastaa tuotteita, joiden leveys on vähintään 2000 mm. Lohkon pituus on 780-2980 mm. Suurimmat elementit ovat koko 2980x2000x500 ja 1180x500x3200 mm, ja pienimmät valmistetaan 1180x600x300 mm: n kokoisina.

Maa- ja teollisuusyritysten rakennusten sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamiseen käytetään raskaaseen betoniin tehtyjä teräsbetonisia nauhalohkoja BF, joita hallitsee GOST 28737-90. Kaikki elementit on jaettu kuuteen lajikkeeseen, jotka poikkeavat toisistaan ​​poikkileikkaukseltaan.

Trapezoidisten lohkojen nauhapohjan asennus, jotka on merkitty FL: ksi

Luotettavien kotimaisten valmistajien peruslohkojen: tuotteiden hinnat

Betonielementit FBS ovat osa tuotteita, joita valmistetaan missä tahansa betonilaitoksessa. Hyvin usein tuotteita valmistetaan huomioimatta prosessin kaikkia hienouksia ja vaiheita. Koska raaka-aineena voidaan käyttää raznomarochny betonia. Siksi kun valitset laadukkaan ja luotettavan materiaalin, sinun on valittava yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet parhaimmalta puolelta maailmanlaajuisilla rakennusmarkkinoilla.

Yksi Venäjän suurimmista yrityksistä rakennusmateriaalin tuottamiseksi betonista on teollisuusrakennusten tehdas. Tuotteille on ominaista kestävyys ja laadukas valmistus, joka toteutetaan GOSTin vaatimusten mukaisesti. Säätiölohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl.

Venäläinen yritys "Vira" on erikoistunut betonituotteiden valmistukseen. Tuotevalikoimassa on yli 400 paikkaa, joista mm. Tuotteiden hinnan hinta riippuu sen mitoista ja keskimäärin 1 650 ruplaa.

Kotimaisten valmistajien säätiön betonilohkot ovat luotettavin ja käytännöllisin ratkaisu progressiiviselle teollisuudelle.

Toinen suosittu kotimainen valmistaja on yritys "Master". Se tekee kaikenlaisia ​​betonilohkoja, joiden hinta riippuu tuotteen tyypistä ja alkaa 1150 ruplaa / kpl.

Aleksandrian keramitsilaitos tuottaa erilaisia ​​betonituotteita. Pienet betonilohkot, joita voidaan käyttää kantavien seinien, aidojen ja pilarien rakentamisessa tai joita käytetään tukikappaleina kellari- ja puuportaisiin, pohjakerrokset ovat erittäin vaatimattomia. Tuotteet valmistetaan erikoismuodoissa, joiden vuoksi niillä on tarkat mitat. Peruslohkojen 200x200x400 mm hinta alkaa 55 ruplasta / kpl.

Toinen luotettava valmistaja on Zlatoust-tehdas, joka tuottaa laajan valikoiman FBS-, FBP-, FVP-, portaita, paneeleja, kattopaloja ja betoniseinäbetonia. Tuotteet eroavat hyväksyttävissä kustannuksissa. FBS-säätiön hinta alkaa 950 ruplasta / kpl.

FBS: n perustilohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl

FBS-lohkojen asennuksen ominaisuudet

Lohkojen asentamisen säätiö ei edellytä erityistä osaamista ja erityisosaamista. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa tiukasti kolmessa vaiheessa suoritettavia toimia.

Ensimmäinen vaihe on laskea säätiön rakentamiseen tarvittavien elementtien lukumäärä. Voit tehdä tämän määrittämällä rakennemäärän, jolloin tulokseksi saatava arvo jaetaan yhden blokin tilavuudella. Toinen vaihe on perustaa pohja. Lohkot on sijoitettava hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 50-100 mm, esivalmistettu ja täytetty. Pohjan pituuden ja leveyden tulee olla 25-30 cm pidempi kuin suunnitellun rakennuksen mitat. Seuraavaksi tontti jaetaan akseleilla käyttäen rakennuspaskua ja tasoa.

Viimeinen vaihe on suoraan FBS-lohkojen asettaminen nostomekanismilla. Esiasennetut lohkot-säätimet säätiön kulmissa, risteyksissä ja kannoissa. Taso tarkistaa majakkojen ylemmien tasojen samansuuntaisuuden, jonka välissä johto on vedettävä. Sen päälle paljastetaan ensimmäisen rivin jäljellä olevat elementit. Hankkeen mukaan on välttämätöntä jättää aukkoja teknisen viestinnän läpikäymiseen lohkojen välillä.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa huolehtia lohkojen ostamisesta, joissa on pitkät indikaattorit.

Hyvä neuvoja! Ennen asennusta lohkot on puhdistettava mahdollisesta saastumisesta ja kostutettava vedellä.

Koko säätiön geometria riippuu ensimmäisen lohkon rivin oikeasta asennuksesta. Asennuksen tarkkuutta hallitsee taso. Rakennuksen elementit saavat paremman romun. Seuraava rivi on rakennettu tiilipinnan periaatteelle. Rivien väliin on järjestetty sementtilaastikerros, joka on tiivistetty bajonettivaihteella. Säätiön korkeus on yleensä 5 riviä tuotetta.

Se on tärkeää! Älä asenna laitetta pohjaan, joka on peitetty vedellä tai lumella.

Pienen rakenteen rakentamisen aikana on mahdollista käyttää toisen käden pohjalevyjä, joiden koko on 400x600x200 mm. Ja tuotteen kappalemäärä on vain 300 ruplaa.

Säätiön järjestely sisältää joukon toimenpiteitä, FSB-yksiköiden asennuksen nopeus ja laatu riippuvat oikeasta toteutuksesta.

FBS-lohkojen käyttö perustusten ja muiden esineiden rakentamisessa voi merkittävästi nopeuttaa prosessia. Tuotteen koon oikea valinta ja asennusvaiheen noudattaminen ovat avain kiinteän, luotettavan ja kestävän suunnittelun luomiseen.