Vahvistettu betoniperustat. Vahvistettu betoni perustaa sen

Betonipohjaista perustusta käytetään pääsääntöisesti vain silloin, kun rakenteessa on vetolujuuksia, eli niin sanottujen joustavien perustusten rakentamisen aikana. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

Teräsbetonialustat voidaan jakaa erillään ja nauhalle. Erillisiä teräsbetoniperustuksia käytetään, jos kuormitukset, jotka toimivat säätöön nähden, ovat suhteellisen pieniä ja sarakkeet ovat riittävän kaukana toisistaan. Jos edellä mainitut edellytykset eivät täyty, yksittäisten säätiöiden pohjat voivat lähentyä keskenään. Tällöin paras ratkaisu olisi rakentaa betonirakenteita, varsinkin jos kuormitus voi olla epätasaisesti jakautunut tai pohja on suunniteltu rakennettavaksi heikkoihin ja epäyhtenäisiin maaperään. Rakennuksessa voidaan käyttää myös perustuksia, jotka on tehty kiinteäksi levyksi. Tällaiset levyt sijoitetaan koko rakenteen alle.

Myös betoniperustat voidaan ehdollisesti jakaa esivalmistettuihin ja monoliittisiin. Esivalmistettujen perustusten rakentaminen on paljon yksinkertaisempaa kuin monoliittinen, koska se ei vaadi paljon tehtäviä, jotka liittyvät betonin kuljettamiseen, kehyksen neulomiseen jne. Esivalmistettujen perustusten käyttö mahdollistaa nopean nollapisteohjelman valmistuksen eikä pidä avoimia kuoppia. Säätöasennettaessa on myös tärkeää suojata pohjan pohja kosteudelta saostumisen, jäätymisen jne. Avulla. Edellä mainitut olosuhteet voivat vähentää pohjan kantavuutta, joten esivalmisteiden käyttö auttaa säilyttämään maaperän luonnolliset ominaisuudet.

Monoliittisen teräsbetonipohjan rakentaminen.

Kun olet laskenut kaikki tarvittavat parametrit, jotka ovat välttämättömiä raudoitetun betonipohjan rakentamiseksi, on ensin tehtävä merkintä rakennustyömaalla. Kaivannon kaivamiseen tarkoitettujen paikkojen merkitsemiseksi voit käyttää puupinoja tai vahvistuspalkkeja, jotka ovat juuttuneet maahan tarpeellisissa paikoissa, minkä jälkeen niiden väliin vedetään lankaa. Täten tukirakenteen kehä on merkitty.

Runkoverkon merkintä teräsbetonipohjalle. Kaivannon leveyden tulisi ylittää tukirakenteen rakenteen leveys noin 0,5 metrillä. Muita senttimetrejä tarvitaan, jotta se voidaan asentaa muottiin ja rakentaa kuivatusmateriaalia. Hankkeessa ilmoitettua pohjan syvyyttä on tosiasiallisesti lisättävä 20-25 cm, jotta pystyt täyttämään hiekan tai soran "tyyny".

Voit kaivaa kaivannon monoliittiselle pohjalle sekä manuaalisesti että kaivinkoneella. Kaivinkoneen käyttäminen on helpompaa ja nopeampaa, mutta kaivaminen omalla kädellä on useita etuja:

 • Kaivannon reunat ovat tasaisempia;
 • Uuttuneen maaperän tilavuus pienenee (verrattuna kaivukoneen käyttöön);
 • Tapauksessa, jossa betoniseos kaadetaan kaivokseen ilman muottia, sementti säästyy käsin.

Kolmekymmentä senttimetrin etäisyydellä kaivannon pohjasta on tarpeen rakentaa "kantapää" - pieni laajennus, joka jakaa tasaisemmin kuorman ja kasvattaa laakerialuetta, minkä seurauksena kaivannon leikkaus on trapetsi tai suorakaiteen muotoinen. Kaikkien toteutettujen toimenpiteiden jälkeen kaivannon pohja on täynnä soraa tai hiekkaa, minkä jälkeen se kaadetaan vedellä ja tiheästi särkyneenä.

Monoliittisten teräsbetonilankojen perustaminen.

Tällaisen säätiön rakentamiseksi sinun on aloitettava kehyksellä. Tätä varten valmistamme 8 mm: n vahvuisia "renkaita". Otamme kanavan osuuden, kiinnitämme sen jäykästi ja hiomakoneen avulla teemme uria sen kahdella reunalla. Asettamme kahdeksan millimetrin vahvikkeen näihin uraseihin, laita metalliputki toiselle päähän. Tämän seurauksena saamme eräänlainen vipu, jota käytämme muodostamaan samanlaiset suorakulmiot, jotka ovat meidän "renkaamme".

Käytämme lankaa neulomateriaaleille, yhdistämme valmiit renkaat ja aloitamme kehyksen asentamisen. Tarvitsemme 4 levyä, joiden paksuus on 12 mm. ja pituus, joka on yhtä suuri kuin pohjan sivun pituus. Johdon avulla raudoituspalaset vetää "renkaiden" läpi ja kiinnittyvät sitten nurkkiin. Tuloksena olevan suorakulmion yläreunan keskelle sitomme viidennen sauvan.

Sen jälkeen, kun koko säätiön lujitushäkki on valmis, lasemme sen kaivannon pohjalle asetetuille tiilille ja kiinnitämme sen jälkeen lanka kulmissa. Asennettaessa kannattaa käyttää tasoa niin, että rakenne on asennettu mahdollisimman tasaisesti. Kaikkien edellä mainittujen toimien jälkeen sitomme kehyksen seiniin työntyviin tappeihin.

Lujitetun betonilaatan monoliittinen perusta rakennetaan paljon samalla tavalla; on vain yksi ero - betonin kaataminen tapahtuu koko rakennuksen alueella. Usein tämä pohja toimii kellarikerroksena.

Monoliittisen pilarin perustuksen rakentaminen.

Monoliittista teräsbetonipilaripohjaa käytetään yksityisessä rakentamisessa. Usein tukien välinen etäisyys on 1,5-2,5 m. Mutta joskus enemmän. Tällä järjestelyllä, grillata- misen tukirakenne on jäykkä vahvistettu hyppyjohde. Mutta et voi asentaa taloa ja liitettyjä tiloja, kuten veranta, terassi tai kuisti. Tällaisilla pidennyksillä tulisi olla pölkkiviljelyn perusta, koska päärakennuksen ja laajennusten tukirakenteet on suunniteltu kestämään erilaisia ​​kuormia.

Pallon perustusten tärkein etu on niiden tehokkuus. Esimerkiksi tukirakenne puujalat Hiha maksaa vain 15-18% koko arvioiden talon, kun hinta muunlaisten on usein 20-30% koko arvosta talon.

Monoliittisten rako-perustusten rakentaminen.

Monoliittinen rako-perustus on teräsbetonirunko, jolla on suorakulmainen poikkileikkaus. Tämäntyyppisen perustuksen tärkein ominaisuus on se, että betoniliuos kaadetaan kaivettuun kaivantoon ilman, että perustusta käytetään muottiin. Epäsäännölliset laakerirakenteet valmistetaan tavallisesti viskoosimaisissa savi- maissa. Tällainen säätiö on erityisen houkutteleva yksityisille kehittäjille, koska se on tavanomaisten säätiöiden kustannustehokkuus, joka on rakennettu muottirakenteiden avulla.

Monoliittisen säätölaitteen laite merkitsee hyvää adheesiota itse rakenteen ja maan välillä, koska betonielementin tiheä asennus ja epäsäännölliset ovien seinämät. Tämän ominaisuuden vuoksi maa voi ottaa merkittävän kuormituksen, joka on koko rakennus. Siksi taloudellisen rako-pohjan rakentamiseksi on tarpeen ottaa huomioon maaperän kestävyyskerroin sekä kaivannon pohjalla että seinien seinämillä.

Esivalmistetun monoliittisen teräsbetonipohjan rakentaminen.

Esivalmistetun monoliittisen betoniteräksen rakentamiseen on tarpeen käyttää rakennusnosturia. Säätiön rakentaminen alkaa tulevan rakennuksen kulmasta. Kerros liuos on asennettava ennen asennusta kunkin yksikön, ja sen jälkeen on asennettu nosturin avulla lohko itse ja tarkasti oikeaan asentoon käytetään tarkistaa pystysuoran ja taso rakennus. Tarkistuksen jälkeen voit asentaa seuraavan lohkon. Suurin sallittu etäisyys (aukko) vaakasuoraan asennettujen lohkojen välillä on 15 mm, tämä rako kaadetaan betonilla lohkojen asentamisen jälkeen.

Yksityisiä matalarakennuksia järjestettäessä käytetään erittäin harvoin esivalmistettuja monoliittisia teräsbetonipohjia. Syynä tähän on se, että tämä materiaali on helppo sietää vakavan kantokyky ja sitä käytetään vain 15-20%, ja hinta tämäntyyppisten säätiön paljon korkeammat nauha valu. Usein tällainen säätiö kaadetaan teräspylväät.

Vahvistettu betonisäätiö

Rakennuksen aikana on tärkeää, että rakennukset ovat kestäviä ja laadukkaita. Tämä on otettava huomioon jo ensimmäisissä vaiheissa, esimerkiksi oikeiden materiaalien valinnassa rakennettavan kohteen, ilmasto-olojen ja muiden ympäristötekijöiden mukaan. Säätiön rakentaminen on yksi tärkeimmistä rakennusprosesseista. Nykyään asiantuntijat luottavat kestävimpiin rakennusmateriaaleihin halutun tuloksen saavuttamiseksi. Niistä erityinen paikka kuuluu betonirakenteisiin.

Lujitetun betonimateriaalin ydin ja tarkoitus

Vahvitetun betonin käytön pääasiallinen suunta on monikerroksisten ja massiivisten rakennusten perustan rakentaminen. Ominaisuuksiltaan voidaan todeta, että se kestää raskaita kuormia. Tämä ominaisuus perustuu raudoitettujen betonirakenteiden vahvistamiseen vahvistamalla ja muilla rautamateriaaleilla. Tuloksena oleva kehys ei kuitenkaan ole tärkein. Avain pysyy konkreettisena, mikä suojaa rakennetta ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta ja takaa rakennuksen lujuuden.

Vaikein työtehtävä betonirakenteiden kanssa on sen luominen. Sen vahvistaminen riippuu suoraan terästangoista. Betonin vahvistamista on vaikea toteuttaa yksin, joten useammin tämä työ perustuu säätiöön. Mutta jos päätät rakentaa vahvistetun betonipohjan käsin, sinun on otettava huomioon suositukset, joista keskustelemme yksityiskohtaisesti jäljempänä.

Yleiset ominaisuudet ja ominaisuudet

Kuten minkä tahansa materiaalin kanssa, vahvistetulla betonilla on omat edut ja haitat. Käytännössä seuraavat edut vahvistetaan:

 • suhteellisen helppokäyttöinen - prosessin hallinta, jopa kokematon työntekijäryhmä voi selviytyä perustuksen asettamisesta;
 • säätiö tarjoaa maksimaalisen tuen kentällä, jopa heikoimmassa muodossa;
 • antaa vähimmäiskuorman seinille ja sen seurauksena seinämille ei aiheudu maaperän siirtymistä;
 • tarjoaa erinomaisesti hyvän lämmön ja vedenpitävyyden;
 • ei vaadi syvä upottamista, joka perustuu maaperän vähimmäispaineeseen.

Puutteista voidaan tunnistaa yksi: ylihinnoiteltu. Massiivisten rakenteiden rakentaminen vaatii runsaasti kulutustarvikkeita, joten rakentamisen kokonaiskustannukset ovat korkeat. Tätä epäkohtaa voidaan kuitenkin kompensoida materiaalin lujuudella ja laadulla, joka ylittää tavallisen betonin ominaisuudet.

Lujitetun betonijärjestelyn luokittelu

Materiaalin kantavuus erottaa sen muusta perustuksesta. Sen vahvuus kestää monen vuoden ajan monikerroksisen rakennuksen paineen, joka seisoo maan päälle kallistusrakenteella. Tällaisen perustuksen asettamiseksi raudoitetut betoni- materiaalit, kuten tiheys, betoni, tiilet tai kivi, kiinnitetään yhdessä raudoituksen tai verkon kanssa.

Vahvitetun betonin perustusta käytetään rakenteiden rakentamiseen mihin tahansa tarkoitukseen. Seuraavat tyyppiset perustukset ovat luonteen luonteesta riippuvia:

 • erilliset sarakkeet;
 • vyö;
 • kiinteä.

Ensimmäinen tyyppi on perustus, joka on varustettu rakennustelineiden lujitetuilla betonipylväillä tai paaluilla. Ribbon säätiö on suosituin. Rakenteensa ydin on teräsbetonirungon reunojen välinen kieleke. Kiinteä säätiö on vuorattu koko rakennuksessa.

Erillinen säätötyyppi voidaan asentaa ilman suuria kuormituksia sarakkeiden harvoin sijoitettavaksi. Asennusalustan perusteet ovat mahdollisia yhdessä pohjan kanssa sarakkeiden alla, jos pohja- pohjien välinen suuri etäisyys on. Yleensä tämä tapahtuu rakennusvaiheessa huonolaatuisella maaperällä.

Nauhapintaa käytetään lisäksi silloin, kun maaperän kansi on heterogeeninen, mahdollinen ulkoinen kuormitus tai epätasainen päällyste. Nauhan perustus ei koske suurta kuormaa. Tällöin käytetään kiinteää alustaa. Se lopulta yhdenmukaistaa rakennuksen keskiosan sedimentin. Heterogeeninen maa - ei ole esteenä tämäntyyppiselle säätiölle. Riippuen menetelmä kiinteän kiinteän, nauhat perustukset sekä sarakkeiden, vuorostaan, on jaettu precast ja monoliittinen.

Precast-säätiö

Tämän pohjan laite on litteiden levyjen asennusprosessi, jonka työ vaatii paljon vähemmän aikaa kuin betonin kaatamisen aikana. Yhden komponentin paino voi olla jopa 300 kg. Tuotteen paino on 1500 kg. Tältä osin on tarpeen käyttää nostolaitteita, jotka aiheuttavat vaikeuksia.

Esivalmistetun pohjan kokoaminen

Tämän tyyppisen perustuksen rakentaminen tapahtuu asettamalla lohkareita ja laattoja kaivannon pohjassa syntyvälle viemäröintitasolle. Lohkojen päihin asetetaan nastat, jotka asennusvaiheen jälkeen liitetään hitsaamalla tai johdottamalla muiden lohkojen vahvistuselementteihin.

Tuloksena oleva etäisyys levyjen välillä täytetään betoniliuoksella M200 tai M300. Tämä toimenpide toistetaan, kun ylemmän ja alemman lohkareunan väliset raot poistetaan soveltamalla betonia ennen ylemmän kerroksen asettamista.

Päästömäärä on ylemmän lohkon asennuksen pystysuuntaisten liitosten päällekkäisyys, jonka pitäisi perustua kahteen lohkoon. Joten voit määrittää seuraavat kokoamisvaiheet:

 • Rakennuspaikasta poistetaan maaperä, joka poistuu maasta. Tulevan säätiön ääriviiva asetetaan näkyvälle pinnalle virstanpylväillä ja köysien avulla.
 • Mainitun muodon mukaan kaivetaan kaivoa, jonka syvyys on kaksinkertainen lohkojen paksuuteen verrattuna.
 • Kaivon pohja on täytetty 15 cm: n hiekkakerroksella ja samalla kerrostumalla.
 • Seuraava kerros kaadetaan betoniin (5-10 cm), kuten pohjan asentamista varten.
 • Asennuskappaleet on varustettu vahvistustapilla ja asetettu betoniin. Nastat on kytketty. Betoni poistaa aukot vierekkäisten lohkojen välillä.
 • Toinen rivi asetetaan sen jälkeen, kun asennuskerros kaadetaan ensimmäiseen.
 • Valmiin rakenteen pinta täytetään lujittavalla kerroksella.
Takaisin sisällysluetteloon

Monoliittinen säätiö

Tämä materiaali voidaan esittää säätiö- tai perustuspalkkien muodossa. Sen kustannukset ovat paljon pienemmät kuin esivalmistetut rakenteet. Lisäksi manuaalinen asennus on mahdollista ilman erityislaitteiden käyttöä.

Laastin pääkomponentit ovat murskattu kivi, hiekka ja sementti. Sen vahvuus on paljon korkeampi kuin esivalmistetun pohjan vahvuus, koska jälkimmäisen vahvuus riippuu segmenttien välisen ompelun laadusta. Ja monoliittirakenteiden yksi valoisampi etu on perusmuodon monipuolisuus. Monoliittinen teräsbetonipohja voi olla sekä neliömäinen että monikulmainen muoto.

Monoliittinen jalusta

Monoliittisten materiaalien polttoprosessi kestää kauemmin, toisin kuin aikaisemmat materiaalit. Lisäksi betonin kaataminen tulisi tapahtua yhdellä passilla. Tämä aiheuttaa vaikeuksia, jotka liittyvät betonin tilaamiseen etukäteen.

Irrotettava paneelilevy tai kiinteän lohkon muotti on levitetty. Lujiteverkon tangon halkaisijaltaan 10-16 mm. Yritä rakentaa verkko itse ei ole sen arvoista, koska se voi johtaa säätiön vähäiseen lujuuteen ja sen seurauksena - sen tuhoamiseen. Näiden vinkkien perusteella voit tehdä vaiheittaisen suunnitelman tukiaseman täyttämiseksi:

 • Sivuston puhdistaminen ja kuopan alla olevan paikan määrittäminen.
 • Tietyissä kokoluokissa kaivaa haluamasi syvyyden kaivo.
 • Pohjalla kuivatus on asetettu tyyny vedeneristys materiaaleja.
 • Alustan muotoilu on säädetty muottiin tai kiinteisiin lohkoihin.
 • Horisontaaliset teräsbetoniosat liitetään kokoonpuristetun muottipesän aukkoon tai erottamattomien muottien lohkoihin. Pystysuora - asennetaan lohkojen syvennyksiin tai vaakasuoran raudoituksen ylemmän ja alemman kerroksen väliin.
 • Kansija vahvistetaan telineillä. Kouru on mukana muottirakenteessa.
 • Materiaalikerroksissa 20-25 cm kaadettua betonia.
 • Kovettumisen jälkeen taitettava muotti poistetaan ja pohjan pystypinnat peitetään hydro- ja lämpöeristysmateriaaleilla.
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Rakenteen kestävyys riippuu säätiön vahvuudesta. Materiaalien valinta, asennus ja suojaus on otettava vastuullisesti ensimmäisiltä rakennuspäiväkirjoilta.

Vahvitetun betonin lajikkeet auttavat valitsemaan rakennusmateriaalia, kiinteää nauhaa tai pylväiden alla tietyntyyppistä rakennetta varten.

Rakentamme talouksien butobetonny (teräsbetoni) perusta


Kiinteä betoni- tai butobet betoniperusta on käytännöllisin ratkaisu kodin tai talon tilan rakentamiseen, varsinkin jos tarvitaan aikaa ja rahaa.

Se on mahdotonta ja kestää maaperän jäädyttämistä paremmin kuin toiset.

Mikä se on?


Tämä on joukko pylväitä, jotka sijaitsevat järjestelmällisesti kantavien seinien risteyksissä, tulevan rakennuksen kulmissa ja paikoissa, joissa raskaiden kuormien pudotus on.

Betonipohjainen betoni on betonista ja raudasta, mutta betonista - betonista, jossa on raudoitusta ja raakakiveä. Pilarien halkaisija lasketaan lisäämällä seinien paksuutta 10 - 12 cm: n päähän. Pohja asetetaan vähintään puolen metrin syvyyteen. Epästabiilissa maaperässä tämä pohja vahvistuu grillage - erityiset palkit, jotka yhdistävät kaikki pilarit yhdeksi rakenteeksi.

Käyttöalueet


Tämäntyyppinen säätiö on suosittu voimakkaiden voimien ansiosta. Tämä ei kuitenkaan ole täysin maailmanlaajuinen ratkaisu.

Teräsbetonin pylväspohjan käyttö on parempi:

 • talojen rakentaminen kevyistä materiaaleista (mukaan lukien kehys);
 • rakennukset, joissa ei ole kellareja;
 • tiiliseinien vahvistaminen, jotka vaativat 1,6-2 m: n syvyyden asettamista;
 • suojaa maaperän pakkaselta.

Ja myös silloin, kun nauhan säätiö uhkaa vetäytymistä.

Huomio: sitä ei suositella käytettäväksi raskaiden seinien rakentamiseen, jos rakennus sijaitsee heikosti kantavassa maassa.

Vahvistettu betoniperustatyypit (pylväs)

keräily


Tällaisia ​​tuotteita käytetään kevyiden materiaalien rakennusten rakentamiseen, joissa ei ole kellarikerroksia. Ne ovat valmiita lohkoja, joista pilari on asetettu osille. Kiinnitä sementin tai betonilaastin käsittelyyn. Vähentää huomattavasti aikaa ja säästää materiaaleja. Mutta kun tämä malli on epävakaa maassa kallistuvilla mailla, on parempi rakentaa kuivaan tai kivikkoiseen maaperään. Lue lisää esivalmisteen rakentamisesta.

Viite: betoniteräkset on valmistettu raskasta sementtityyppiä, esimerkiksi M-100, M-150 tai M-200 mukaan lukien raudan vahvistaminen. Pienissä rakennuksissa käytetään merkkiä M-100.

yhtenäinen


Tällainen säätiö (monoliittinen teräsbetonipylväs) pidetään luokassaan kestävin ja kestävä. Se on kiinteä betonipylväs, joka on vahvistettu vahvikkeella. Kaivamisen syvyys on enintään 1,5 m.
Toisin kuin maajoukkue, tällaisen säätiön on tehtävä itsenäisesti.

Aluksi sinun on tiedettävä seuraavat tiedot:

 1. Maaperän jäädytys syvyys (keskimäärin).
 2. Maaperän koostumus ja sen ominaisuudet.
 3. Pohjaveden taso.
 4. Alueen ilmasto.
 5. Rakennuksen paino.

Tällöin lasketaan laskostuspylväiden syvyys, niiden osuuksien koko ja sarakkeiden kokonaismäärä.

Monoliittisten teräsbetonijärjestelmien rakentaminen sisältää seuraavat työt:

 1. Valmistelutyö: säätiön ala puhdistetaan roskista, merkitsee pilareiden asennuspisteet ja poista maaperän kerros näistä paikoista.
 2. Merkintä: sinun on huolehdittava huolellisesti tästä prosessista ja siirrettävä tarkasti kaikki kohdat paperilaskelmista paikkoihin, joissa kaivot sijaitsevat. Ensimmäinen viitoitettu kulma-tuki.
 3. Porausreikien kaivaminen: 1 m: n syvyyteen asti reikiä kaivetaan pystysuoraan eikä vaadi vahvistamista, syvemmissä kuoppa vahvistetaan levyt, tai se kaivaa rinteeseen. Syvyysvaraus on 20-30 cm ja leveys 40 cm.
 4. Tyynyjen valmistus: hiekkaa kaadetaan saatujen kuoppien pohjalle, noin 10-20 cm, se on hyvin tiivistetty ja noin 5 cm soraa kaadetaan päälle, joka sitten kostutetaan vedellä ja tiivistetään mahdollisimman paljon. Tyynynpäällisen vedenpitävyys, kuten polyeteeni tai kattohuopa.
 5. Kotelo: kostutetusta levystä valmistettu (kosteus saa olla enintään 25%), joka on suunniteltu toiselle puolelle - tämä osa on kosketuksessa betoniliuokseen. Muottien korkeus ei ole yli 15-20 cm, levyjen leveys on välillä 12-15 cm, paksuus - 2.5-4 cm.
 6. Vahvike: Rakennustuotantoon käytetään halkaisijaltaan 1 - 1,2 cm: n halkaisijaltaan halkaisijaltaan vaakasuoraa vahviketta, jota tarvitaan halkaisijaltaan 0,6 cm: n korkeudelle pystysuoralle, kehyksen vaakasuoriin elementteihin. Kehys on sidottu ylhäältä alas ja laskettu kaivoon. Vaakasuuntaiset elementit sijaitsevat 20-25 cm: n etäisyydellä toisistaan, pystysuoran pituus otetaan laskemalla pylvään pinnan yläpuolella olevat ulkonemat noin 10-20 cm korkeuteen.
 7. Laastin kaataminen: monoliittiselle pohjalle käytetään sementtilaatua M 400 tai M 500. Sen 1 osaan käytetään 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa raunioista. Ajoittain 20-30 cm: n välein betonia tiivistetään erityisillä täryttimillä.
 8. Grillivarastoinnin asennus: se asennetaan tarpeen vaatiessa lisää vahvuutta ja vakautta pohjaan.
 9. Suojaustyö: Kaikkien pohjustusosien vedeneristys tehdään, minkä jälkeen sinusien täyttö tehdään hiekan ja soran seoksella - 3-4 cm: n välein seos varovasti tamped down.


Vahvistettu betonirakenne on lähes täydellinen. Loppujen lopuksi on vielä järjestettävä tilan välinen tila maan ja alemman katon välissä, jolloin siinä on tuuletusaukkoja.

Aita on varustettu liittimellä ja vuorattu tiilillä tai kivillä.

Edut ja haitat

Tämäntyyppisen säätiön edut ovat seuraavat:

 • kustannussäästöt - tällaiset betonin pylväät maksavat paljon vähemmän, esimerkiksi paalut;
 • yksinkertaisuus - on helppo tehdä sarakkeita ja esivalmistetut lohkot säästävät huomattavasti aikaa eikä vaadi tarpeettomia toimintoja;
 • alhainen rakentamisaika - keskimäärin 2-3 päivää käytetään tähän toimintaan, jos rakennus on pienikokoinen, silloin käytetään vähemmän aikaa;
 • rakennuksen korkeuden valinta - halutessasi talon lattia voidaan nostaa tasolle, joka sopii sinulle;
 • teräsbetonipylväät eivät häiritse viestintää.

Mutta tällä säätiöllä on sen haitat:

 • riski epätasaisesta kutistumisesta - tämä tapahtuu maaperän läsnäollessa eri tiheyksillä;
 • rakennusten vähäinen paino - tämä malli ei kestä raskasmateriaaleista valmistettuja rakennuksia;
 • ei ole mitään mahdollisuutta tehdä kellarista;
 • jos pohjavettä on korkea, on tarpeen asentaa pylväät pohjaan;
 • ei sovellu kevyille maille.

Kuinka paljon se maksaa?


Yhden pilarin hinta riippuu leikkauksen koosta ja sijainnin syvyydestä.
Esimerkiksi yhden yksikön likimääräiset kustannukset:

 • esivalmistettu lohko, jonka poikkileikkaus on 20 x 40 cm ja joka sijaitsee matalalla syvyydellä - 250 ruplaa;
 • sama lohko, mutta jäädytyksen syvyydelle - 670 ruplaa;
 • monoliittinen lohko matalalle syvyydelle, poikkileikkaus 25-25 cm - 200 ruplaa;
 • sama, mutta sijaitsee syvyys jäädyttämistä - 400 ruplaa.

Yleensä teräsbetonipylväspohja soveltuu hyvin kevyiden materiaalien pieniin rakennuksiin. Se on vakaa monissa maaperässä ja huonosti alttiina maaperän jäädyttämiselle. Se on edullinen ja helppo rakentaa.

Opas betoniteräksen valinnalle ja suunnittelulle

Vahvistettu betoniperusta on yksi vankimmista perustuksista, joita käytetään suuren monikerroksisen rakennuksen rakentamiseen. Opas monoliittisen perustan lujittamiseen täällä: http://fundamentgid.ru/vidy-fundamenta/monolitnyj/instrukciya-po-armirovaniyu-i-montazhu-monolitnogo-fundamenta.html.

Sillä on korkea kantavuus, ja tämän vuoksi ammattilaiset haluavat käyttää sitä "korkeisiin rakennuksiin". Lisäksi tällaisen pohjan vahvuus mahdollistaa tiilen, kiven ja betonin rakenteen. Lue laitteen syväpohjainen nauhan säätöohje ja ohjeet laskennan suorittamiseen.

Erityisominaisuudet

Lujitetun betonipohjan ominaisuuksien selvittämiseksi on syytä vertailla betonielementin esivalmisteen ja monoliittirakenteen perusominaisuuksia:

 1. Esivalmistetun perustuksen asennus on nopeampaa kuin ensimmäisen rakenteen. Käytä kuitenkin tätä tarkoitusta varten erikoisvarusteita, joiden kuormituskapasiteetti on 0,3-1,5 tonnia.
 2. Precast-säätiön kustannukset ovat korkeammat? monoliittien kustannuksista.
 3. Soveltava laajamittaisten rakennuskohteiden rakentamiseen.
 4. Tuotteet, joilla luodaan betonirauta, ovat korkeatasoisia, koska ne on luotu GOSTin mukaisesti.

Huolimatta siitä, että itse vahvistettu betonirakenne on kestävä ja särkymätön, riippuu paljon rakentajien työstä.

Tähän mennessä rakennuttajat asettavat seuraavan tyyppisiä betoniteräksiä:

Laite esivalmisteen betonirakenne kaaviossa

 • Monoliittisten teräsbetonilaattojen perustus on perusta, joka luodaan vahvistus- ja sementtituotteiden perusteella. Varsinainen rakennuspaikka toimitetaan kiinteänä laatana;
 • esivalmistettu vahviste on betoniteräksistä ja -lasista tehty rakenne, joka on sijoitettu etukäteen kaivettuihin ja sinetöityihin rakennusten seoksiin;
 • esivalmistetut teräsbetoniset nauhateokset asetetaan rakennuksen kaikkien laakeri- seinien sekä rakennuksen sisäisten kattojen alle. Tällainen säätiö vaatii paljon työtä ja taloudellisia kustannuksia. Tämäntyyppinen jalusta on kestävä ja jolla on korkea tekninen suorituskyky;
 • perustukset esivalmistetusta teräsbetonista stakannogo -tyyppiä - tämäntyyppinen säätö on koottu valmiiksi valetuista "lasista", jotka perustuvat teräsrakenteeseen, joka on tehty vahvikkeesta. Kun lasit on asennettu paikalleen, niiden ontelo on täytetty betonilla;
 • Vahvistettu betonipilaripohja on vaihtoehto rakenteen suhteellisen nopealle pystyttämiselle. Tällaisen pohjan asettaminen on samanlainen kuin lasi;
 • pylväiden alapuolella oleva esivalmistettu betoniteräs tehdään kuorman varovasti jakamalla, koska sarakkeiden asennuspaikoilla se on paljon merkittävämpi. Monien insinöörien mukaan on tarpeen vahvistaa perustuksia sarakkeiden muodostumispaikoilla.

Rakenteista ja asennusmenetelmistä huolimatta betoniteräksen pohjalla on yksi ominaisuus - se on sopivin vaihtoehto Venäjän federaation lauhkeille leveysasteille.

Laite ja asennus

Laiteryhmän mukaan teräsbetonijohdot jaetaan kahteen ryhmään:

Valokuvioitu monoliittinen betonirauta

 1. Esivalmistettua tyyppiä oleva yksiosainen pohja on valmistettu suoraan rakennustyömaalla;
 2. Monoliittisen lujitetun betonipohjan muodostavat perustus, joka koostuu useista elementeistä, joita pidetään yhdessä laastin kanssa.

Sekä tämä että muu alustyyppi edellyttävät lujitetun rakenteen luomista, joka sitten täytetään betonilla.
Ainoa ero näiden asentojen välillä on se, että toinen vaihtoehto toimitetaan rakennustyömaalle jo valmiina. Miten rakentaa pohjan laatoille, lue tältä sivulta.

vahvistaminen

Jotta rakennus kestäisi mahdollisimman kauas, on kiinnitettävä huomiota rakennustyömaan geologiseen arviointiin. Vain tämän analyysin jälkeen voit selvittää, kuinka syvä pohjavesi on, ja myös määrittää maaperän huokoisuus.
Siinä tapauksessa, että sen julkisivun ja muiden seinien rakennuksen jälkeen on halkeamia, on tarpeen ajatella, että säätiö on pystytetty yleisesti hyväksyttyjen standardien vastaisesti. Siksi on suositeltavaa vahvistaa perusta, sillä jos näin ei tehdä, on tarpeen rakentaa uusi, taloudellisesti huomattavasti epäedullisempi.
Vahvistaa pohjaa useilla tavoilla:

 • Vahvistettu häkki - tämä on työläs prosessi, mutta sataprosenttisesti itsevaltainen. Kuormitus jakautuu lisäämällä jalanjälkeä;
 • Vahvistimen tehostusmenetelmä on menetelmä, joka mahdollistaa betonisekoituksen "pisteen" ruiskutuksen, jotta säätiö olisi kestävämpi.

Vahvistettaessa betonirungon kautta leikkeiden lukumäärä riippuu halkeamien määrästä ja niiden sijainnista rakenteen ulkoreunassa.

Lujitetun betonipohjan kustannukset

Voit ostaa betoniteräksen jokaisella alueella. Tällaisen tuotteen kustannukset alkavat kaksitoista tuhannen ruplaa kohti neliömetriä kohden. Sen hinta riippuu teräs- ja betoniliuoksen laadusta. Kaiken muun pitäisi ottaa huomioon rakennusyrityksen sisäinen politiikka.

Mistä ostaa tai tilata teräsbetonijalusta?

Erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennusmateriaalin myyjäyritykseen. Sinun pitäisi oppia ystäväsi organisaatiosta, jolle annetaan tilaus. Myös ennen materiaalin ostamista on tehtävä kaikki laskelmat ja määritettävä tarvittava volyymi.

Mistä ostaa tai tilaa Moskovassa:

 1. Yritys LLC ERZHB Moskova, matka Saratov 1-y, 5, 3 1 Yhteys puhelin: + 7-929-517-59-61;
 2. Company LLC MZhBK Moskova, matkareitti rannikolla, 5 Yhteystiedot puhelinnumero: +7 (499) 703-36-20;
 3. OOO BurSpets Moscow, st. Fan, 20 metriä Slavyansky Boulevard, Matveevskaya-alusta, hallussa 1 Yhteyspuhelin: +7 (495) 764-11-01.

Mistä ostaa tai tilata Pietarissa:

 1. LLC Trading House Zenit Pietari, ul. Chapaeva, 25, yhteyshenkilö: 8 (960) 244-74-13;
 2. Yritys Alpha-Concrete, Pietarin katu. Paper, 9 office 706 Yhteyspuhelin: 8 (812) 447-95-03;
 3. Plant Young rumpali (ADAMANT SPb LLC) Pietari, Glukhoozerskoe Highway, 12, lit A Yhteystiedot puhelinnumero: +7 (812) 333-44-66.

video

Katso videoleike monoliittisen raudoitetun betonin asennuksesta:

Vahvistettu betonipohja

Säätiö teräsbetonialustalle

Rakennuksen perusta on perusta. Rakennuksen elinikä riippuu suoraan sen kestävyydestä. Vahvan ja luotettavan kodin rakentamisen suunnittelu alkaa säätiön rakentamisella.

On olemassa useita tyyppisiä alustoja, jotka eroavat suunnittelun ominaisuuksista, kantavuudesta ja asennusvaiheista. Tavallisin on betoniteräs.

Vahvistettu betoniperustatyypit

Rakentamisessa betoniteräsrakenteet ovat halutuimpia. Yksi yleisimpiä ovat yksityisomaisuuden suojelemiseksi käytetyt eurodenssit, joita heijastavat houkutteleva ulkonäkö, massiivisuus ja kestävyys.

Pitkä käyttöikä ja teräsbetonin lujuus ovat ihanteellisia perustusten rakentamiselle. Tuotannon perustana on monimutkainen betonin vahvistamisprosessi, jonka tuloksena ovat suuritehoiset betonilaatat, jotka on täytetty vahvikekanalla. Viimeksi mainittua käytetään vahvistamaan rakennetta ja suojaamaan sitä tuhoamiselta.

Monoliittinen ja betonielementti

Vahvitetun betoniperustuksen rakentamismenetelmän mukaan jaetaan kahteen tyyppiin:

 1. Monoliitti. Ne kaadetaan rakennustyömaalle ja ne ovat kiinteitä pohjia;
 2. Maajoukkueet. Koostuu useista osista, jotka on kiinnitetty toisiinsa sementtilaastilla. Samankaltaisia ​​rakenteita on pystytetty erilaisten betonilaattojen avulla, jotka valmistetaan tehdasolosuhteissa.
sisältöön ↑

Esivalmistettujen ja monoliittirakenteiden vertailu

Esivalmistetut ja monoliittiset rakenteet

 • Valmisrakenteita rakennetaan nopeammin, mutta samaan aikaan on mahdotonta koota niitä itse: on tarpeen turvautua työntekijöiden ja erikoislaitteiden prikaatiin. Yksi yksikkö painaa keskimäärin 0,3 - 1,5 tonnia;
 • Kun otetaan huomioon kaikki työn ominaisuudet, esivalmistetun rakenteen rakentamisen kustannukset ovat 40-50% korkeammat kuin kiinteät;
 • Esivalmistetyyppisen nauhan vahvistettua betonipohjaa käytetään pääasiassa massiivisten rakennusten rakentamisessa, kun kehittäjän päätehtävänä on suorittaa kaikki työ yhdessä kaudessa. Tämäntyyppistä perustusta käytetään nopeaan rakentamiseen;
 • Esivalmistettujen rakenteiden etuna on se, että perustan teräsbetonilaatat ovat korkealaatuisia, koska ne valmistetaan GOST-standardien mukaisesti;
 • Monoliittiset perustukset ovat teknisesti edullisia esivalmistetuille, koska niillä on kiinteä pinta. Rakenteen lujuus vähenee johtuen saumojen läsnäolosta, ja lisäksi väliaikaiset muutokset vaikuttavat ensisijaisesti niihin.
 • Vaikka monoliittiset perustukset ovat kestäviä ja kestäviä, niiden rakentaminen edellyttää harmonista ja tarkkaa työtä. Muussa tapauksessa pohjan laatu voi heikentyä.
sisältöön ↑

Säätiön laskenta

Peruslaskelma on seuraava:

 1. Rakenteen kokonaispaino lasketaan - lattiat, seinät, katto, hyötykuorma (henkilöiden enimmäismäärä, kalusteet, kotitalous- ja lämmityslaitteet). Lisäksi otetaan huomioon lumi ja kausittaiset kuormitukset alueilla, joilla on sopiva ilmasto;
 2. Rakennuksen paine paikan päällä lasketaan;
 3. Säätiön geometriset mitat lasketaan;
 4. Mitat säädetään siten, että ne sovitetaan niihin vaatimuksiin, joiden mukaan paine maaperään on laskettu vastustuskyvyltään.

Säätiön pohjan todennäköinen kuorma lasketaan koko rakennuksen painosta, joka puolestaan ​​on tiivistetty seuraavista kuormituksista:

 1. Rakenteelliset elementit;
 2. hyödyllistä;
 3. Lunta.

Kaikkien komponenttien paino lasketaan seuraavasti:

 1. Projektissa esiintyvien elementtien lineaariset mitat mitataan;
 2. Laske niiden tilavuus;
 3. Rakennuksessa käytettävien rakennusmateriaalien osuus määritetään. Nämä parametrit löytyvät Internetistä, rakennuskoodeista ja valmistajien vertailutietoista.
 4. Kunkin rakennuselementin paino määritetään;
 5. Koko rakenteen kokonaispaino lasketaan, jonka perusteella säätiö lasketaan.

Rakenteen kuormituksen lisäksi lasketaan mahdollinen hyötykuorma. Se koostuu tilapäisestä ja pysyvästä kuormituksesta kodinkoneista, ihmisistä, huonekaluista, teknisestä viestinnästä ja valtateistä.

Hyötykuorma lasketaan marginaalilla seuraavan kaavan mukaan:

 • "Rakennuksen kokonaispinta-ala" x 180 kg / m 2.

Viimeinen osa - lumikuorma - määritetään kaavalla:

 • "Kattotila" x "Lumisuojuksen paino maan eri alueiden mukaan" x "Korjauskerroin kattokulman kaltevuudesta riippuen."

Rakennuksen perustan laskemisessa käytetään valmiita tietoja. Ne sisältyvät taulukoihin ja sääntelyasiakirjoihin, jotka on saatu tekniikan ja tieteellisen tutkimuksen tuloksena.

Tärkein vaatimus teräsbetonipohjalle on maaperän kuormitus, jonka pitäisi olla pienempi kuin itse maaperän kestävyys. Kaikki laskelmat vähenevät epätasa-arvon ratkaisuun, joka perustuu tähän vaatimukseen.

Runkoverkon merkintä teräsbetonipohjalle

Ennen kuin säätiön rakentaminen merkitsee sivuston. Kaivo on alunperin merkitty lujitetuilla tangoilla, jotka työnnetään maahan 10-15 cm: n syvyyteen. Merkintä tehdään teknisten asiakirjojen mukaan, mutta on toivottavaa noudattaa useita sääntöjä:

 • Vahvat langat ja tapit merkitsivät rakennuksen pohjan kehää. Etäisyys niiden välillä mitataan nauhamittauksella. Tärkeintä on, että lanka ei saa venyttää, muuten virheet voivat näkyä laskelmissa;
 • Valmis merkintä mitataan uudelleen - rinnakkaiskuvien tulee olla saman pituisia. Lävistäjien on oltava samat, muuten kellarin kulmat eivät ole suoria;
 • Kaivannon on oltava 40-60 cm leveämpi kuin pohjan muotoiluleveys. Kummallakin puolella tarvitaan lisäksi 20-30 cm, mikä edellyttää muottien asentamista ja tyhjennysvuodon luomista. Lujitetun betonipohjan syvyys kasvaa myös 20 cm: n päällä, jotta se syntyisi.

Merkintä vahvistetulle betonipohjalle

Kaivannon merkitsemisen jälkeen voit alkaa kaivaa sitä.

Työkalut monoliittisen zhb-pohjan rakentamiseen

Ennen perustuksen asettamista on suositeltavaa hankkia kaikki työkalut ja materiaalit etukäteen. Rakennustyöt tarvitsevat:

 • Rebar-leikkurit;
 • pihdit;
 • vasara;
 • ruletti;
 • Bulgaria;
 • Kone taivuttamalla lujitustangot.

Rakennustyökalut

Hyödyllisiä käsityökaluja:

 • punkit;
 • Saw rautasahalla;
 • ax;
 • vasara;
 • jakoavaimen;
 • romu;
 • Teräs-harjalla;
 • Fly harja;
 • lanka leikkureita;
 • Taltta.

Monoliittisen betoniteräksen rakentamiseen tarvitaan seuraavat rakennusmateriaalit:

 • Kynnet ja lankut;
 • betoni;
 • Suojukset muottiin;
 • Teräslanka.

Laitteen koko, rakennusalue ja rakennustöiden määrä riippuen materiaalin määrä voi vaihdella.

Monoliittinen betonirakenne tekee sen itse

Monoliittisen teräsbetonijohdon rakentaminen sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Valmistus. Rakennuksen pohjan alla oleva tontti tasoitetaan ja puhdistetaan. Hedelmällisen maaperän kerros poistetaan ennen kaivamisen kaivamista. Se leikataan pääsääntöisesti n. 10 cm: n päähän neliömerkin ollessa asennettuna maanrakennuksen alusta;
 2. Asettelu kaivukoneisiin pohjaan. Kellon vinoutumisen välttämiseksi asetetaan maamerkki ja merkit. Heille käytetään kalaverkkoa, tappeja ja nauhaa. Merkintä on seuraava:
  • Koukut asennetaan pohjan ja sen sisäpuolen ympärille;
  • Rivi ulottuu panosten väliin.
 3. Kaivanto on vedetty ulos. Jäteastian järjestelyyn lisätään noin 20 cm kaivannon syvyydelle. Pohja luodaan suojaamaan säätä kosteudelta ja se koostuu useista kerroksista:
  • Kerros murskattua kiveä 10 cm paksu;
  • Hiekkakerros 5 cm paksu.
 4. Asentaa muottipesän. Useimmissa tapauksissa se on pystytetty puupaneeleista.
  • Kaivetun kaivannon molemmilla puolilla ajetaan 40-50 cm: n etäisyydellä, jolla muottipaneelit lepäävät;
  • Kaivossa on laitureita, jotka muodostavat pohjan zb-muottiin.
 5. Asenna osat. Aseta se vasta sen jälkeen, kun se on vedeneristys, jota voidaan käyttää kateaineiden arkkeihin. Niiden päälle kaadetaan 15 cm paksuinen betonikerros, joka toimii tukirakenteena. Betonipohjan jähmettymisen jälkeen kaivosta täytetään sidotut lujitustangot. Kehys on luotu neljästä vahvistuspalkista, jotka sijaitsevat pitkin ja poikittain niiden välissä.

Liitokset sopivat monin tavoin:

 • Hitsausmenetelmä Tämäntyyppisellä kehyksellä on suuri lujuus, koska sillä ei ole liikkuvia yhteyksiä;
 • Kierrejohdin. Tällainen kehys on luotu hitsauskoneen puuttuessa. Vähentää kestävyyttä ja laatua.
 • Betoniseoksen kaataminen. Ennen tätä vaihetta, muotti on kostutettu vedellä ja peitetty ohut kerros laasti. Tämä tehdään niin, että ratkaisu ei tartu levyihin.
  Täyttö tapahtuu kaivojen koko pituudelta, kaadon syvyys on 20-25 cm. Ilmakuplat vedetään tuoreesta liuoksesta syvällä värähtelijällä, mikä lisää perustan voimaa.
 • Monoliittisen emäksen kiinteytys. Kestää vähintään 30 päivää kiinteän betoniteräksen muodostamiseksi. Tänä aikana betonielementti saa tarvittavan voimakkuuden. Tämän prosessin nopeuttamiseksi asiantuntijat lisäävät usein erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät betonin kovettumisnopeutta. Niitä käytetään lähinnä ennen kylmäkauden alkua työn nopeuttamiseksi.
 • sisältöön ↑

  Monoliittisen perustan edut ja haitat

  Seuraavat edut ovat luonteenomaisia ​​monoliittiselle betoniteräkselle:

  • Palonkestävyys;
  • Itsekytkentämahdollisuus;
  • Ei tarvita lisälaitteita;
  • Kestää hapettumista ja korroosiota;
  • Pitkä käyttöikä;
  • Nopea erektio;
  • Stressin kestävyys;
  • Lujuusominaisuuksien lisääntyminen ajan myötä;
  • Alhainen työnkulutus.
  sisältöön ↑

  Kestävyys mekaaniseen rasitukseen

  Monoliittinen rakenne eroaa saumojen vähimmäismäärän kanssa, mikä antaa sille lisää vastustuskykyä rasituksiin ja lujuuteen.

  Hapetusvastus

  Betonirakenne, joka peittää lujittavan rakenteen, pidentää monoliittisen perustan elämää. Lujitetun betonin kestävyys riippuu myös liuoksen kemiallisesta vaikutuksesta, joka perustuu alkalin hydrolyyttiseen erottamiseen kiinteytymisen aikana.

  Korroosionkestävyys

  Vahvitetun betonin korroosion pääasiallinen syy on betonikerroksen tuhoutuminen, joka vaikuttaa vahvuusominaisuuksiin. Erityisten lisäaineiden ja sementin käyttö mahdollistaa korroosion estämisen, parantaa liuoksen tarttumista vahvikkeeseen ja lisää veden kestävyyttä.

  Lisää säätiheyttä ajan myötä

  Vahvistetun betonin erityinen koostumus ei ainoastaan ​​ylläpitä vahvuutta vaan myös lisää sitä.

  Kaikista eduista huolimatta raudoitetulla monoliittisella säätiöllä on haittansa:

  • Työkykyinen muottirakentamisen prosessi;
  • Liian suuri paino;
  • Äänieristyksen tarve;
  • Halkeamien ja vikojen todennäköisyys;
  • Vaikea purkaminen;
  • Tarve rakentaa vahva perusta monoliittiselle rakentamiselle;
  • Jos rakennustyö tehdään kylmäkaudella, betoni vaatii lämmitystä;
  • Rakennuksen lisäeristyksen tarve;
  • Vaatii lisävahvistusta teräsbetonille kovettumisen aikana.
  sisältöön ↑

  Alhainen ilmanläpäisevyys

  Teräsbetonipohjalla on alhainen ilmanläpäisevyys, joka ei salli seinien "hengittämistä". Tästä johtuen rakentamisen alkuvaiheissa on luotava voimakas ilmanvaihtojärjestelmä.

  Suuri paino muotoiluun

  Monoliittisilla rakenteilla on suuri paino, joka ei ole paras tapa vaikuttaa rakentamisen kustannuksiin. Tällaiset rakennukset edellyttävät voimakkaiden säätiöiden ja geologisten tutkimusten rakentamista.

  Nauhapohjan rakentaminen

  Nauhatulostuksen teknologia ei ole mikään monimutkainen eikä vaadi erityisten työkalujen käyttöä.

  Laying strip foundation

  1. Kaivanto kaivuu, jonka syvyys on 30-45 cm alapäästötason alapuolella. Leveys on yhtä suuri kuin pohjan leveys;
  2. Muodostettu hiekkakivilöity kivi tyynyn alle säätiön;
  3. Vahvistusverkko on muodostettu nauhalevyn alle;
  4. Asentaa muottipesän. Käytetään sitä varten puupaneeleja, joiden sisäpuolella on muovikelmu tai kattohuopa;
  5. Betoni kaadetaan. Käytettäessä liuskajohdotusta käytetään betonibrändiä M 200 tai enemmän. Kun seos on kaadettu, sen pinta tasoitetaan ja juotetaan seuraavana päivänä krakkauksen välttämiseksi.

  Ulkopintainen vedeneristysnauha tekee, jos talossa on kellari tai kellari.