Nestemäisen kumin pohjaeristys

Vedenpitävä suojaus on välttämätöntä kaikelle pohjalle: pohjavesi ja ilmakehän vesi aiheuttavat kaikkien materiaalien tuhoutumisen. Jos talon pohja on betonia, on toinen tekijä: kapillaari-vesi. eli kosteus ulkopuolelta tunkeutuu betonin huokosiin, nousee kapillaarien läpi asuntojen seiniin ja tuhoaa myös ne.

Eri läpäiseviä yhdisteitä käytetään kapillaaristen vesien ohjaamiseen.

Veden sisäänpääsyn estämiseksi käytetään useita menetelmiä. Nopein ja yksinkertaisin on vedenpitävä pohja nestekumilla.

Mikä on nestemäinen vedeneristys säätiölle?

Tämä on bitumipolymeerimulsion nimi, jota levitetään pinnalle, jota käsitellään ilmattomalla ruiskutuksella. Kuivu nopeasti. Emulsio kuuluu "kylmä" materiaalien luokkaan, so. käsittely ei vaadi lämmittämistä. "Kumi" pinnoite nimettiin sen plastisuuden vuoksi. Nimi ei ole täysin oikea, koska kumi (luonnollinen tai keinotekoinen) ei ole mukana.

Soveltamisen ja kuivauksen jälkeen säätiön nestemäinen vedeneristys muodostaa täysin hermeettisen saumattoman päällysteen. Ruiskutustekniikan avulla voit täyttää kaikki urat, aukot, halkeamat ja vaikeasti tavoitettavat alueet. Lopullinen suojapinnoite - vedenpitävä, höyrynkestävä, estää vaikutuksen erilaisten aggressiivisten ulkoisten tekijöiden perustalle. Sen lisäksi, että koostumuksen vedeneristysominaisuudet ovat korroosionkestäviä: metallisten elementtien turvallisuus ei voi olla huolestuttavaa. Nestemäisten kumilankojen vedenpitävyys:

 • korkea tarttuvuus, tarttuvuus lähes mistä tahansa rakennusmateriaalista;
 • käyttöaika jopa 20 vuotta hyödyllisten ominaisuuksien täydelliseen säilyttämiseen, ml. varastoinnin aikana;
 • joustavuus, lujuus;
 • käyttölämpötila-alue -70- + 90 astetta;
 • kun päällyste kovettuu, plastisuus pysyy;
 • tulenkestävyyden;
 • ilman ja veden kemiallisten aineiden kestävyys;
 • hyvä ylläpito;
 • ultraviolettisäteilyn kestävyys;
 • yhtenäinen kerroksen paksuus;
 • ei päällystää pohjasta korkeissa ja matalissa lämpötiloissa;
 • ympäristön puhtaus ja turvallisuus;
 • asennuksen yhteydessä ei tarvita perusteellista pinnan valmistamista: betonilaattojen täydellistä kuivausta ei tarvita, kone ei tarvitse poistaa;
 • taloudellinen kulutus.

Suhteellisen haitan "kumi" olisi katsottava haavoittuvaksi kapillaarivesille. Suuren kertymisen kosteuden kanssa betonipinnoitteen paksuus voi puhkea sisäpuolelta. Siksi emulsiota käytetään yhdessä tunkeutumis- tai ruiskutusvesieristyksen kanssa: nämä yhdisteet täyttävät betonin huokoset suurempaan syvyyteen, kiteytyvät sinne ja muodostavat monoliittisen pinnan. Mikä sitten sen ulkopuolella sinun täytyy sulkea kerros nestekumia.

Vedenpitävyyteen liittyvät ominaisuudet perusta

Edullinen sovellutusmenetelmä on automatisoitu. Tällöin päällikkö tarvitsee tavanomaisia ​​suojavarusteita - hengityssuojainta, naamiota jne.

Spray-kumi suoritetaan kerroksessa. Kun sitä käytetään käsin, on oltava useita kerroksia. Vähimmäispäällysteen paksuus on 2 millimetriä, emulsion vähimmäiskulutus on 3 kilogrammaa neliömetriä kohden. Paksuus vaihtelee maanpinnan ja betonilaatan tai nauhan pohjan välisen etäisyyden mukaan.

 • syvyys 0 - 10 metriä - 2-4 mm;
 • 20 metriä - 4-6.

Ennen vedenpitävyyttä pinnan on oltava pohjustettu. Työn ominaisuudet riippuvat materiaalin tuotemerkistä.

 • "Elasstomix" jäätyy nopeasti (enintään kaksi tuntia). Avattu pakkaus tulee käyttää välittömästi, eikä sitä voi säilyttää. Materiaali levitetään kerroksessa, edullisesti ilmakuivalla;
 • "Elastopazia" käytetään kahdessa kerroksessa. Pitempi jäätyminen, avoin pakkaus voidaan varastoida jonkin aikaa. Sitä käytetään ruiskupistoolilla ja käsityökalulla, harjalla tai rullalla.

Nestemäinen vedenpitävä pohja

Pohjamaalin vedeneristys nestekumilla on uusi tapa suojata rakennustekniikoita toimimasta veden kanssa, kun se upotetaan maahan. Menetelmän lukuisten etujen ansiosta sitä käytetään yhä enemmän eristämään säätiö kosteudelta ja vastaavasti ennenaikaiselta tuhoutumiselta. Kuitenkin, jotta vedeneristysmenetelmä voi täyttää tavoitteensa, on tarpeen tietää sen tuotannon ominaisuudet ja materiaalin käsittelyn yksityiskohdat.

Nestemäisen vedenpitävyyden lajit

Nestemäiset vedeneristykset perustuvat kolmeen tyyppiin. Tämä luokitus johtuu tietyn lajin erityisvaatimuksista. Seuraavat tyypit erotetaan toisistaan:

 1. Helppo vaihtoehto. Sen käyttö on merkityksellistä pelastavien hydrogeologisten olosuhteiden kannalta. Tässä tapauksessa pohja on sijoitettava epäyhtenäisiin maaperään (hiekka), jotka sijaitsevat pohjaveden yläpuolella. Tämäntyyppinen vedenpitävyys on välttämätön perustan suojaamiseksi kapillaarista kosteudelta, joka ilmenee veden liikkuessa maaperän matalien huokosten läpi.
 2. Keskitasoinen vaihtoehto. Sen tehtävänä on suojata perustuksia, jotka on rakennettu yhteenkuuluviksi maaperäksi, esimerkiksi saveksi. Sen kyky on kyky säilyttää saapuvan kosteuden. Tästä johtuen rakennuksessa ei ole paineita.
 3. Kova vaihtoehto. Tässä tapauksessa vedenpitävyys on välttämätöntä, kun pohjavettä levitetään jatkuvasti pohjaan. Vedenpitävyyden ydin tässä suoritusmuodossa on käyttää useita kerroksia lujittavaa lasikuituverkkoa. Lisäksi jokaisen kerroksen on oltava kohtisuorassa edelliseen verrattuna. Raskaassa vedeneristyksessä laatumateriaalin valinnassa määritellään suurelta osin rakennuksen kestävyys.
Vedenpitävä materiaali "nestekumi"

Mikä on nestekumia?

Nestekumi on yksi nykyaikaisista vedeneristysmateriaalien edustajista. Se on äskettäin käytetty suojaamaan säätiö tuholta. Käytä säiliötä nestemäisen materiaalin säilyttämiseen 200 litran tynnyreissä tai erikoisastioissa. Nestekumi on samanlainen kuin mikä tahansa rulla- tai kalvopäällyste, mutta sen 2 mm kerros voi kestää lämpötiloja välillä -45 ja + 98 astetta.

Lisätietoja materiaalista ja sen käytöstä löytyy videosta:

Sen tärkein tehtävä on nestekumidin polymerointi sen ominaisuuksien parantamiseksi. Näiden aineiden monimutkaisuuden ansiosta on mahdollista luoda perustuksen ja muiden rakennusten rakenteiden monoliittinen kerros.

Tärkeimmät edut

Nestekumilla on paljon etuja verrattuna muihin samankaltaisiin tarkoituksiin käytettäviin materiaaleihin. Tämä saa sen suosion huolimatta lyhyestä käyttöajasta. Vedenpitävästä materiaalista "nestekumista" on seuraavat edut:

 • elastisuus- ja rikkoutumishäiriöt eivät häviä koko käyttökauden aikana;
 • korkea vastustuskyky erilaisille mekaanisille (painetta, tärinää) ja lämpötilan vaikutuksille (materiaali kestää äärimmäiset rajat -45 ja + 98 astetta);
 • on erinomainen kyky tarttua erilaisiin materiaaleihin, jotta kaikki lämmitys- tai pinnoitemateriaali voidaan levittää nestekumin päälle;
 • taloudellinen;
 • helppokäyttöinen, koska avointa liekkiä ei tarvitse käyttää;
 • luo pohjan luotettavan suojan saumojen puutteen vuoksi;
 • ei hajua;
 • alhainen palovaara: korkeissa lämpötiloissa nestekumi alkaa sulaa, mutta ei pala;
 • korkea kosteuden läpäisevyys;
 • suuri vastustuskyky mikro-organismien ja happojen vaikutukselle;
 • ei-myrkyllisyys, mikä eliminoi erilaisten suojausmenetelmien käytön tarpeen.

Nestemäinen kumi, huolimatta ohuesta kerroksesta, voi korvata useita kerroksia kateaineita. Monoliittinen vedeneristysmateriaali mahdollistaa sen käytön silloin, kun valssatun materiaalin rainaa on vaikea käyttää.

Onko mitään haittaa?

Suuri luettelo myönteisistä näkökohdista nestekumin käyttö vedeneristysmateriaalina ei sulje pois haittojen esiintymistä. Tärkein niistä ovat korkeat kustannukset. Kun ostat esimerkiksi kateaineita, voit käyttää pienempää määrää.

Toinen haittapuoli on tarve ohjattua kokemusta työskentelystä emulsion suihkuttamiseen käytettävän asennuksen kanssa. Kuitenkin pieni haittatekijä on selvästi päällekkäinen nestekumien etujen kanssa: suuri tiukkuus, lujuus, joustavuus ja muut.

Sovelluksen ominaisuudet

On olemassa useita menetelmiä sinettien sulkemiseksi nestekumilla. Yksi niistä valitaan päälliköiden ja heidän kykyjensä kokemuksesta.

Nestekumia käytetään jollakin seuraavista vaihtoehdoista:

 1. Käytä erityistä sumutetta bensiinillä tai sähköllä. Se edustaa laitetta, johon on kiinnitetty kaksi säiliötä. Yhdessä niistä on nestekumia, toisessa - kovete. Ruiskun ansiosta nestekumia voidaan käyttää sekä vaakasuoralle että pystysuorille alueille. Näin voit luoda perustan lujuuden ja luotettavan suojan.
 2. Varjostuksen ja tasaisen jakelun kautta.
 3. Kierrätysmateriaalien avulla: harja, spatula, harja.

Huolimatta suuresta valikoimasta levitysmenetelmiä, ensimmäinen on optimaalinen, eli käyttämällä erikoisruiskuja. Jälkimmäiset voivat olla sekä kotimaisia ​​että tuontia. Piirtämistä varten tarvitaan tarpeeksi 2 henkilöä. Yhdessä arkipäivänä voit peittää jopa 2000 m².

Koska nestemäistä kumia voidaan käyttää märällä (mutta ei märällä) pinnalla, sitä voidaan käyttää märällä säällä.

Kuivumisaika on keskimäärin 4-24 tuntia. Viimeinen aika määräytyy ulkoisten olosuhteiden mukaan: kuivassa aurinkoisessa säässä materiaali kuivuu nopeammin.

Mitä pitäisi olla vedeneristyskerros?

Vesitiivistyksen paksuus määritetään soveltamistavalla. Automaattisella ruiskutuksella yksi kerros riittää perustusten suojaamiseen. Manuaalisella menetelmällä tarvitaan useita kerroksia. Paksuuden on oltava vähintään 2 mm.

Spray-paksuutta tulee säätää riippuen pohjan pohjan ja maan välisestä etäisyydestä. Vedenpitävä kerros voi olla jopa 4 mm, kun rakennuksen syvyys on 10 metriä. Jos syvyys on 10-20 metriä, paksuus kasvaa 6 mm: iin. Rakennuksen pohjan ja maan välisen etäisyyden kasvun myötä materiaalin kulutus kasvaa. Minimi kerrospaksuus on 3 kg / 1 m 2.

Vedeneristysmenetelmä

Vedenpitävyysrakenteen teknisten ominaisuuksien mukaan kuuluu kaikki rakennuksen pohjan osat. Tämä luo rakennuksen luotettavamman suojan kosteudelta ja pidentää sen säilymisen aikaa. Vedeneristysmenetelmä vaikuttaa:

 • rakennuksen ja seinien pohja;
 • kerroksen elementit, eli ei ainoastaan ​​lattia vaan myös seinät;
 • pohjakerroksessa.

Rakennuksen korkealaatuinen vedenpitävyys alkaa kunnolla toteutetuilla rakennustöillä. Ne koostuvat esiasennuksesta talon viemäröintijärjestelmän seinämien läheisyyteen. Kun maa on ripoteltu, on tarpeen asentaa sokea alue kotona, eli laaja nauha rakennuksen ympärillä.

Pohjakerroksen vedenpitävyyteen materiaali levitetään pohjaan kolmessa vaiheessa: kaksi on vaakasuoran vedeneristys, yksi on pystysuora käsittely. Vaakasuorat kerrokset ovat tarpeen talon korkeampien osien suojaamiseksi tulevasta pohjavedestä. Ensimmäinen horisontaalinen vedeneristys tehdään rakennuksen pohjalla kellarin kerroksen tasolle. Toinen kerros levitetään kellarissa sokea alueen yläpuolelle 2,5 cm.

Nestekumien käyttö vaakasuorille kerroksille varmistaa saumattoman käytön, jolloin suoja kosteudelta on luotettavampi. Tässä tapauksessa materiaalin on kestettävä valtavia kuormia, jolloin talon voi suojata pohjaveden paineelta.

Rakennuksen perustan vedenpitävyys on tärkeä rakennusvaihe. Sen avulla voit suojata rakennusta ulkoisilta luonnollisilta vaikutuksilta ja siten lisätä käyttöaikaa. Suuri määrä vesitiiviitä materiaaleja vaikeuttaa valintaa.

Nestekumin käyttö on tunnettua lukuisista todistetuista eduista, jotka merkittävästi kattavat sen arvon. Aikaisempi tuntemus materiaalin ominaisuuksista ja sen tuotannon ja käytön erityispiirteet mahdollistaa sovellusosaamisen hallinnan edes rakennustyön aloittelijalle.

Nestepinnoitettu vedeneristys - maatilan perustan luotettava suoja

Laadukas, hyvin tehty vedenpitävyys säätiön - perusta kestävyyden tukirakenteiden talon.

Säätiöt ovat jatkuvasti yhteydessä maaperään ja vaarallisempaan - pohjavesiin ja ilmakehään. Hydrostaattisen paineen hyödyntäminen ja tunkeutuminen betonin rakenteeseen, näillä vesillä on tuhoisa vaikutus siihen. Yksi yksinkertaisimmista ja luotettavimmista tavoista suojata talon perusta on pohja vedeneristys.

Nestemäinen pinnoite vedenpitäväksi talon perustalle

Erityisiä mikroliuoksia (liete) ja mastasia on pitkään onnistuneesti käytetty saumattomien pinnoitteiden tuottamiseen. Ne voivat olla koostumukseltaan vaihtelevia, niillä on oma käyttösovellus, mutta niiden kaikkien on täytettävä tietyt vaatimukset: kestävät kemiallisesti aggressiiviset ympäristöolosuhteet, matalat lämpötilat ja mekaaniset rasitukset sekä riittävän joustavuus, jotta ne eivät hajoa kotimaisen kutistumisen vaikutuksesta.

Mastics perusta vedenpitävyys

Nestemäiset mastiksit perustuksen vedenpitävyyden pinnoittamiseksi luokitellaan koostumuksen mukaan, joka määrittää hydrogeologiset olosuhteet, joissa niitä käytetään ja käytetään.

 1. Mineraalivalmiste on sementtimassa, johon on lisätty granulaattia ja polymeerejä. Myydään kuivan seoksen muodossa, joka käytön aikana sekoitetaan veteen. Korkeissa lämpötiloissa ja matalassa kosteudessa päällyste kuivuu nopeammin. Alhaisissa lämpötiloissa ja matala kosteus - hitaampi. Kun hankit tietyntyyppisen mastatyypin, sinun on lueteltava huolellisesti käyttöohjeet, koska tekniikka ja käyttöolosuhteet voivat poiketa toisistaan. Valmis hydrostaattinen pinnoite kuivauksen jälkeen kestää veden painetta jopa 7 bar. Epoksi-lisäaineita sisältävien mineraalimassojen tiheys ja kimmoisuus ovat suuremmat. Niitä käytetään tapauksissa, joissa tarvitaan tiheää mutta ohutta pinnoitetta.
 2. Bitumiset mastit ovat tavallisimpia pinnoitteita, joita käytetään vedenpitävyyteen. Nimestä on selvää, että perusta on perinteinen bitumi. Pohja-aineen nestemäinen vedeneristys bitumimastilla tehdään paksulla kerroksella (vähintään 4 mm) vahvistusverkolla.
 3. Polymeerihartseihin perustuvia mastoja ei ole laajalti käytetty yksityisten talojen rakentamisen alalla korkeiden kustannusten vuoksi. Nämä materiaalit yhdistävät polyuretaanin ja silikonin edut. Polymeerimastit eivät vaadi peruspohjamaata, kestävät kemiallisia ympäristöjä, ja ne eroavat paremmasta elastisuudesta ja tarttuvuudesta.

Nestemäiset vedeneristys - tyypit

Ammattimaiset rakennuttajat jakavat joskus kellarin vedeneristys kevyiksi, keskisuuriksi ja raskaiksi. Tämä on otettava huomioon, koska monet valmistajat käyttävät tätä terminologiaa tuotteidensa eritelmissä.

 1. Kevyen vesitiivistystyötä käytetään säästevissä hydrogeologisissa olosuhteissa, kun perustukset asetetaan epäyhtenäisille maaperäille (hiekkarannat, hiekkasaumat) korkeimman mahdollisen pohjaveden pinnan yläpuolelle. Tällaisen vedeneristysvaatimuksen tarkoituksena on suojata pohjat kapillaarisesta kosteudesta, joka muodostuu veden liikkumisesta maaperän matalissa huokosissa.
 2. Keskitasoinen vedeneristys on suunniteltu suojaamaan yhtenäisiä maaperää (savea ja tiivistä). Se pystyy pitämään sateen ja sulaveden ilman hydrostaattista painetta betonirakenteeseen.
 3. Raskas vedeneristys suojaa pohjaa pohjaveden vakionopeudesta. Pääsääntöisesti se vahvistetaan kahdella tai useammalla kerroksella lasikuituvahvisteista verkkoa, jossa jokainen myöhempi kerros asetetaan kohtisuoraan edelliseen.

On tarpeen käsitellä pohja vedeneristys kaikella vastuulla. Koko rakennuksen voima ja kestävyys riippuvat siitä, miten talon perustus on suojattu pohjaveden tuhoisilta vaikutuksilta.

Lue huolellisesti kaikki tähän asiaan liittyvät tiedot ja huolellisesti, hitaasti, tee vedenpitävä työ kaikkien sääntöjen mukaan.

Nestemäinen vedeneristys. Nestemäisen vedenpitävyyden ominaisuudet, tyypit, sovellus ja hinta

Noin 4000 vuotta ihmiset käyttävät nestemäistä vedenpitävyyttä. Ensimmäinen arkeologien mukaan rakennusten suojelemiseksi kosteuden tuhoiselta vaikutukselta tuli sumerilaisia. Heidän sivilisaationsa perustui Tigris- ja Euphrates-joen laaksoon, Egyptin paikkaan.

Alueet tulivat usein tulvia, mikä pakotti väestön purkamaan vanhoja rakennuksia, jotka olivat kaatuneet. Aikaa, vaivaa ja rahaa käytettiin uusien purkamiseen ja rakentamiseen. Tämä aiheutti menoja etsimään talojen, kattojen ja julkisivujen luotettavia suojauksia.

He alkoivat pelastaa itsensä luonnollisilla hartseilla ja tervalla. Niihin perustuva vedeneristys on edelleen tärkeä. Mutta myös uudentyyppisiä seoksia. Tarkastelu kohdistuu kunkin tehtävänsä täydelliseen luetteloon, plussat ja miinukset.

Nestemäisen vedenpitävyyden kuvaus ja ominaisuudet

Vesitiivistyksen ensimmäiset ominaisuudet heijastuvat sen nimessä. Materiaalit ovat nestemäisiä. Useimmat seokset ovat viskooseja, kuten geelejä tai melassia. Tällaiset yhdisteet tunkeutuvat käsitellyn pinnan ylempiin kerroksiin. Syvä tunkeutuminen ottaa vedenpitävyys, johdonmukaisuus lähellä vettä.

Seosten nestemäinen tila sallii niiden täyttävän huokoset rakennusmateriaaleissa. Aluksi nämä liikkuvat ovat täynnä ilmakehän kaasuja. Vesi syrjäyttää ne. Kun jäädytetty, kosteus muuttaa rakennetta, josta tulee jäätä.

Sen tilavuus on suurempi kuin alkuperäisen veden tilavuus. Koska se on betonin, liuskekiven, puun huokosia, se rikkoo niitä. Ei ole ihme, että rakennusmateriaalien säilyvyys ilmaistaan ​​jäädytys- ja sulatusjaksojen aikana.

Jokainen niistä jähmettynyt kosteus hajoaa rakenteellisia sidoksia, ja sulanut johtaa raaka-aineen mätänemiseen, sen turvotukseen ja sikiöön sienten ja mikrobien materiaaleissa. Kun se on ottanut paikan ilmalle ja on tiheämpi kuin se, seinien ja muiden pintojen nestemäinen vedeneristys ei anna vettä materiaalien huokosiin.

Samanaikaisesti eristysliuoksen on oltava kemiallisesti inertti eikä reagoi alustan kanssa. Vedenpitävyys itse, kuten ymmärrämme, ei pitäisi olla. Nesteet jäätyvät kalvon kaltaisiin aineisiin tai tulevat tiheän kiven tavoin.

Nestemäisen vedenpitävyyden tyypit

Nykyaikaisessa rakenteessa on noin 10 erilaista nestemäistä vedenpitävyyttä. Aloitamme tarkastella niitä vuosituhansien testatulla versiolla. Niinpä luettelo avautuu:

 • Bitumiin perustuva nestemäinen vedeneristys. Jälkimmäinen on öljyn tai luonnonhartsien seos. Ne sisältävät 70-80% hiilivetyjä, 2-9% rikkiä, 1-5% happea ja enintään 2% typpeä. Mittasuhteet voivat muuttua, mikä vaikuttaa bitumin laatuun. Siksi on tärkeää varmistaa, että hartsiseos on GOST "6617-76" mukainen vuoden 2002 jälkeen.

Koska orgaaninen, bitumi on epävakaa lämpötilan ääriin. Miinus muoviseoksesta tulee karkea ja hauras ja lämpö voi sulaa. Siksi, koska nestemäinen vedenpitävä pohja hartsit kilpailukykyinen, koska piilotettu maan alla tai muuraus seinät.

Tällaisissa olosuhteissa auringon suorat säteet eivät uhkaa bitumia. Kylmä voi "saada", mutta vedenpitävyys kiinnittämällä kaikki puolet ei anna sen särkyä. Esimerkiksi katolla, hartsit paahtavat auringossa. Pehmennetty katto voi olla epämuodostunut, erityisesti vaurioituneiden jalkojen alla.

 • Lasiin perustuva nestemäinen vedeneristys. Vesiliuoksissa se muistuttaa liimaa. Toisin kuin bitumi, se on 100% mineraali, ei sisällä orgaanisia aineita. Natriumoksidia sekoitetaan piidioksidiksi ja yksinkertaisesti piidioksidiksi nestemäisessä lasissa. Joskus se korvataan yhdisteillä, joissa on happea, kaliumia tai litiumia.

Jäykistämisen aikana nestelasi tulee tavallisiksi, ja se jakautuu käsitellyn pinnan huokosten päälle. Mineraalinen vedeneristys aiheuttaa epämiellyttävää lämpötilaa. Silikaatti sulaa vähintään 750 astetta.

Siksi nestemäinen lasi vedenpitävälle materiaalille on monipuolinen materiaali. Sen vetovoima ei pelkästään pelasta vettä vaan myös pintojen kovettumista. Pehmeä bitumi täyttää ne vain, ja karkaistu lasi tekee siitä vahvempaa ja kovempaa kuin alun perin.

 • Nestekumi vedenpitävyyteen. Sen koostumus on polymeeri-bitumi. Hartsit sisältyvät lateksiemulsioon. Kumikalvo muodostuu siitä. Jotta se olisi homogeeninen ja kestävä, lisää kalsiumkloridi ja muut lisäaineet seokseen.

Kumin kestävyys lämpötilaeroihin on korkeampi kuin bitumin. Parannettu vedeneristys siirtää helposti miinus 60 asteeseen saakka. Plus voit mennä jopa 170 Celsius asteikolla.

Samalla nestekumilla on parempi tartunta kuin perinteisellä hartsiseoksella. Bitumille on tunnusomaista pintamenetelmä. Latex-seokset menevät syvemmälle perusasioihin, vaikka ne eivät rikkoisi lasitietoja. Nestekide on kuitenkin täysin venytetty.

Näin voit käsitellä liikkuvia pintoja, jotka muuttuvat kooltaan lämpölaajenemisen aikana. Nestekumi on herkkä liuottimille. Tämä poistaa vedeneristysluokan käytön kemiallisissa laitoksissa, huoltoasemilla.

 • Polymeerin nestemäinen vedeneristys. Se on nestemäisen lasin, sementin ja kumin synteesi. Toisin sanoen komposiittimateriaali yhdistää sen, mitä luonteeltaan löytyy vain erikseen. Tuloksena on vedenpitävä, vastustuskyky ääriolosuhteisiin, tunkeutuminen pohjaan 10-15 senttimetriä. Samalla kyllästys osittain säilyttää elastisuuden. Esimerkiksi nestemäinen lasia ei ole taipuisa, se säröi. Entä jos maanjäristys?

Polymeerin vedeneristyksen lisäetuna on kyky käsitellä märkiä pintoja. Muut seokset levitetään vain kuivattuina. Nestekumi asetetaan hieman märille pinnoille. Ja mitä tehdä, jos kellari tulvii, ja hän oli märkä läpi? Kuivaaminen ei voi odottaa. Tässä polymeerin vedeneristys auttaa.

Erillinen vedeneristys voi olla vapautumisen muodossa. Nestemäiset maalit, mastit, kipsi, kitti. He puolestaan ​​jakautuvat pinnallisiksi ja läpäiseviin. Viimeksi mainittua käytetään termiä Panetron.

Valittaessa nestemäistä vedenpitävyyttä betonille ja muille pohja-alueille on tärkeää muistaa myös seosten jakaminen:

-Hengittävä. Tällaiset koostumukset liittyvät pääasiassa Panetron-tuotteisiin. Kovettumisen aikana seokset säilyttävät rakenteensa liikerataa, joka riittää ilmakehän kaasujen hiukkasten suodattamiseen. Vesimolekyylit eivät enää pysty vuotamaan. Joten vedenpitävyys mahdollistaa talon ekologian säästämisen, mikä on erityisen tärkeää puurakennuksissa.

-Höyrysulku. Luokan seokset pääsääntöisesti levitetään materiaalin pinnalle muodostaen tyhjän seinän.

Vedeneristysseokset jaetaan käyttömene- telmän mukaisesti. Jotkut tarvitsevat suihkuttamaan, toiset levittäytyvät harjoilla ja lastalla. Tästä osittain riippuu seoksen laajuudesta.

Nestemäisen vedenpitävyyden käyttö

Sprayoituja isolaatteja käytetään sopivasti taitetun geometrian pintoihin vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa. Nestekumia, esimerkiksi, muodostavat auton pyörien pyörät. Koneet itse ovat myös bitumi-lateksikoostumuksia.

Tässä vedeneristys toistaa pikemminkin koristeellisen roolin. Muutamassa tunnissa auto muuttuu väriltään, mattapintaiseksi tai kiiltäväksi. Kun auton kalvo on tylsä, se on kuin kosmeettinen naamio.

Ulkoilurakenteisiin käytetään vedenpitävyyden, matalien ja korkeiden lämpötilojen kestävyyttä. Tämä tarkoittaa, että nestekumi-, lasi- ja polymeeriseokset voidaan sijoittaa julkisivuihin ja kattoihin. Nestemäinen kattotiiviste bitumilla ei enää ole vaihtoehto.

Bitumeja asetetaan kattoihin vain tiiviin arkkimateriaalin muodossa, jossa on vahvistusydin ja suojaava hionta. Pelkästään hartsien nestemäinen pinnoite on sopiva talon sisällä, kellarissa, pohjan rajoilla.

Nestemäistä vedenpitävyyttä voidaan soveltaa paikallisesti, esimerkiksi putkien sulkemisen yhteydessä. Käytä niin usein nestemäistä lasia. Se täydentää täydellisesti materiaaleja. Tällöin kivennäisvesiseinämän - silikaattiliiman toinen nimi. Ne kiinnitetään osille, jotka toimivat vesiympäristössä tai normaaleissa olosuhteissa.

Nestemäiset lasit, polymeerit ja kumiset isolaatit ovat ulkonäöltään houkuttelevia. Tämä mahdollistaa materiaalien käyttämisen suunnittelijapäällysteissä, keraamisten laattojen välisissä liitoksissa ja kaatopinnoissa. Kylpyhuoneen nestemäinen vedeneristys voi olla materiaalina uimalakan kaatamiseksi.

Tämä on pääsääntöisesti haudattu ja vuorattu kivi, laatta, puu, mosaiikki. Voit myös tehdä pienen lampi pihalla. Keinotekoisten säiliöiden muodostamiseen käytetään yleensä nestemäistä lasia betoniseoksella.

Kun käytät värikkäitä isolaatteja kadulla, on tärkeää pohtia ultraviolettisäteilyn kestävyyttä. Nestekumia, esimerkiksi, se johtaa "häipymään".

Bitumi vedenkestävä ulospäin aina lähellä pääkomponenttia - tervaa. Siksi materiaalien harmaa-musta ulkonäkö. Jos sulatte tervan seoksen, se myös hajottaa tervan. Siksi ne yrittävät piilottaa nestemäistä vedenpitävyyttä bitumista silmien ja nenästä poispäin.

Houkuttelee vain koostumusluokan edullisuutta. Hintalappujen mukaan ne ovat kannattavampia kuin muut. Sikäli kuin ymmärrämme viimeisen luvun. Selvittäkää tällä välin nesteeneristyssovellusten luettelo:

-Vahvistuspinnat. Tyhjennykset materiaaleissa, jotka kiinteytyvät kosketuksiin ilmaratkaisujen kanssa, antavat ne kiinteämmiksi, monoliittisiksi

-Kattaa puutarhatyylit, terassit.

-Valu nestemäisistä lasilevyistä ja kuvioista, ikään kuin epoksihartsista.

-Alusten, venepohjien tulvat.

On vielä käsiteltävä lupaamaa kysymystä nestemäisen vedenpitävyyden hinnasta. Häntä myydään sekä maanrakennus- ja sisätiloissa että internetissä.

Nestemäisen vedenpitävyyden hinta

Nestemäisen vedenpitävyyden hinta koskee seoksen tilavuutta, koostumusta ja tyyppiä, valmistajan nimeä. Niinpä Saksan Quelyd-mastinen "Stop-vesi" maksoi 6 kiloa yli 3500 ruplaa. Samaan aikaan Venäjän "bolarien" päällystys voidaan ostaa 900 ruplaa 18 kilogrammalta. Molempien seosten koostumus on polymeeristä.

Jos otat kotimainen mastiksit bitumin 20 kiloa kohti "TechnoNIKOL": sta, se maksaa alle 2300 ruplaa. Seoksen pakkaus on muovinen kauha. Sprayoituja formulaatioita, joskus, vapautetaan ilmapallovaihteissa.

Tällainen pakkaus lisää vedenpitävyyden kustannuksia. Kuitenkin, jos se otetaan pienen alueen kertaluonteiseen käsittelyyn, on kannattavaa ostaa ruiskupistooli ja ämpäri lasi- tai polymeeriseoksella erikseen.

Nestemäisen pohjan vedeneristustekniikka

Rakentamisprosessin päätavoitteena on tavanomaisesti toimivien rakenteiden ja rakenteiden luominen, jotka erottuvat niiden kestävyydestä, voimasta ja hyvästä resistenssistä aggressiiviselle ympäristölle. On tunnettua, että perinteinen vedeneristys on luotettava ja pitkä käyttöikä. Tätä vedeneristysmenetelmää voidaan kutsua okleechnymiksi - rakennusaineet on liimattava tai sulatettava pintaan.

Pohjan on oltava hyvin valmistettu - puhdistettava, kuivattava, tarvittaessa tasoitettava ja pohjustettava. Varmista, että rakennusmateriaalien teknologisen soveltamisen tarkka toteutus. Mutta työnkulun nopeuttamiseksi, tehokkuuden ja kestävyyden lisäämiseksi ei ole tarpeen käyttää perinteisiä vedeneristysmenetelmiä, riittää tietää, mikä on säätiön nestemäinen vedeneristys ja hyödyntää tätä tietoa.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Nestemäinen kumi on korroosionkestävä pinnoite, joka suorittaa vedenpitävien rakennusten rakenteiden, rakennusten perustuksen. Sitä käytetään ilmatonta ruiskuttamalla. Tämä materiaali valmistetaan bitumipolymeeriemulsion perusteella. Sillä on ominaista kylmä sovellus ja pikapakastelu.

Nestekumihakutustekniikka

Tämä tyyppinen bitumimateriaali luo täydellisen päällysteen, ilman saumoja, materiaali täyttää täydellisesti kaikki halkeamat, saumat ja käsitellyt pinnat huokosilta, mikä tarjoaa ihanteellisen suojan vettä, höyryä ja muita aggressiivisia nesteitä vastaan.

Yksityiskohtaisemmin basementin vedeneristys bitumimateriaalin kanssa voit lukea artikkelissamme. Se kuvaa kerrosten levitysmenetelmiä ja -ominaisuuksia, kuvaa mastivirtauksen laskentamenetelmää sekä tämän tekniikan kaikkia vaiheita - valmistelevasta työstä vahvistamiseen.

Nestemäinen kumi - tämä ei ole täsmälleen sama nimi, vaan se tuli käyttöön sen vaikeuden ilmaisemisen vaikeuden ilmaisemisessa, että "saumaton ruiskutettu vedeneristys". Vaikka kuminauha on joillakin ominaisuuksilla samanlainen kuin kumi, se ei ole hänen, ja kumi on hyvin harvoin mukana.

Materiaalin pääominaisuudet ja edut

Nestekumille on ominaista seuraavat fysikaaliset ominaisuudet, jotka vuorostaan ​​ovat tämän masten pääedut verrattuna muihin vedeneristysmateriaaleihin.

 • Erinomainen tartunta kaikentyyppisellä materiaalilla - korkea tarttuvuus;
 • Kestävyys jopa 20 vuotta - alkuperäisten ominaisuuksien säilyttäminen koko käyttöiän ajan;
 • Joustavuus, luotettavuus, kestävyys;
 • Materiaali kestää korkeita ja matalia lämpötiloja (-70 ° C - +90 ° C).
 • Ajan myötä päällysteestä tulee voimakkaampi ja vaikeampi menettämättä elastisuutta;

Nestekumien ominaisuudet

 • Palonkestävyys;
 • Kemiallisten tuotteiden vastustuskyky;
 • Siitä on ominaista helppokäyttöisyys ja korjaus;
 • UV-säteilyn kestävyys;
 • Korjauksen edullisuus;
 • Saumojen täydellinen puuttuminen - absoluuttinen lujuus;
 • Kuorinta puuttuu emäksestä haitallisten luonnonilmiöiden vaikutuksen alaisena;
 • Turvallisuus ja ympäristöystävällisyys.

Vedenpuhdistuslaite, jossa käytetään nestekumia

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi voit lisätä, että pinnan valmistaminen ei tarvitse jollakin tavalla tehdä. Pohja vedeneristäminen nestekumilla voidaan suorittaa myös märällä pohjalla. Hengityssuojaimen käyttöä - hengityssuojaimia ja naamioita - tarvitaan vain automaattiseen sumutukseen. Tässä tapauksessa vedeneristysmateriaalin jakautuminen tapahtuu automaattisesti, joten masten levitys toteutetaan sujuvasti, taloudellisesti ja tasaisesti.

Ruiskutetun vedenpitävyyden paksuus

Automaattinen nestekumutustapa levitetään pinnalle yhdellä kerroksella, jos manuaalista asennusmenetelmää käytetään - useita kerroksia, vähintään kaksi millimetriä. Riippuen etäisyydestä pohjan pohjasta maanpintaan, laskeuman paksuus muuttuu.

Jos pohjan syvyys on 0 - 10 metriä - vesitiivistyksen paksuuden tulisi olla vähintään 2 ja enintään 4 millimetriä. Jos syvyys on 10-20 metriä, paksuuden tulisi olla 4-6 millimetriä. Vedenpitävän materiaalin kulutus vähintään 3 kiloa neliömetriä kohden.

Kuuluisia brändinvalmistajia

Saumaton vedenpitävyys Vodipren ja Acrilet ovat suurta kysyntää rakentajien ja rakennusyritysten keskuudessa.

Vodipren nestekumituotevalikoima koostuu seuraavista:

 • yksikomponenttinen nestekumi, jolle on tunnusomaista automaattinen tai manuaalinen käyttötapa, joka soveltuu sekä ammattilaisille että yksityisille työntekijöille;
 • kaksiosaisesta nestekumista, ammattilaisille, sitä käytetään yhdessä erikoislaitteiden kanssa;
 • väri-mastilla - käytetään kateiden, parkkipaikkojen, kenttien ja muiden pintojen pinnoittamiseen ja viimeistelyyn.

Acrilet - väripinnoituspinnat. Se on laaja käyttötarkoitus: parvekkeet, kattopinnat, terassit, käytetään päällysteenä tiiliseinien, kipsin päällystettyjen pintojen, asuinrakennusten ja teollisuusrakennusten sisäpintojen viimeistelyyn ja suojaamiseen.

Vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla

Tämä vedeneristysmenetelmä on suhteellisen pieni investointi ja helppokäyttöinen teknologia. Käytetään seinien, lattioiden, altaiden, kellareiden ja ullakkotilojen vedenpitävyyteen. Erottamisominaisuudet - suoja kemikaaleilta, kosteudelta, muotilta ja hometta, korkeasta refraktaalisuudesta.

Nestemäinen lasia vedenpitävälle pohjalle

Nestemäistä lasia voidaan eristää useilla eri tavoilla:

 1. Obmazochnaya;
 2. levinneisyys;
 3. Kun kaatetaan monoliittinen säätiö.

Kun käytät jotain nestemäistä lasia käyttävän tekniikan, sinun on tiedettävä seuraavat ominaisuudet:

 • Materiaali on vesiliukoista ja sen käyttö ilman lisäeristysvalmistusta valssattujen materiaalien kanssa ei ole rationaalinen.
 • Käyttämällä natriumsilikaattia sementin ja betoniliuoksen liuoksessa vähennät sen voimaa. Tässä suhteessa seoksen koostumus ei saa sisältää enempää kuin 3% lasia.
 • Liuoksen kiinteytys tapahtuu hyvin lyhyessä ajassa, mikä vaatii pienen määrän seoksen valmistamista, jota voidaan käyttää vähimmäisaikana.

Obmazochnaya vedenpitävä nestelasi

Päällystysmenetelmää käytetään tapauksissa, joissa bitumiliuoksia ei voida käyttää. Kerros nestemäistä lasia ei suojaa, mutta kun se on vuorovaikutuksessa betonin kanssa, betonipinnan huokoset täytetään vedessä liukenemattomilla yhdisteillä, mikä luo vedenpitävän suojan.

Vedenpuhdistus pohjalla nestemäisellä lasilla on seuraava:

 1. Pinnan esikäsittely lasikerroksen levittämiseksi. Puhdistusjätteen pohja, kaikenlainen lika ja pöly, rasva.
 2. Vedenpitävyysmateriaalin levittäminen leveällä harjalla 1 kerroksen kuivaamisen jälkeen voit siirtyä seuraavan levittämiseen.
 3. Kuivaamisen jälkeen koko pinta liimautuu vedenpitävyyteen.

Nestemäisen pohja-aineen vedeneristysmenetelmää käytetään erittäin hyvin kummankin nauhan perustan vedenpitävyyteen ja monoliittisten laattojen vedenpitävyyteen. Suosittelemme tarkastelemaan rullan vedeneristystekniikkaa, joka fuusioituna levittämällä muodostaa saumattoman vedenpitävän kerroksen.

Nestemäisen lasin läpäisemättömän vedenpitävyys

Se on korvaamaton, kun kiihdytettyjen pohjojen yhteyksien ja vuotoiden nopeutettu suoja on vettä, höyryä tai muuta nestettä. Liuoksen valmistus tehdään sementti-, vesi- ja nestemäisellä lasilla, se toteutetaan pieninä määrinä, koska sen asettaminen ja kovettuminen tapahtuu erittäin lyhyessä ajassa.

 1. Pinnat, joihin liuos tulee levittää, on puhdistettava pölystä ja likaisuudesta, tarvittaessa toteutettava niin kutsuttu liitosten liitäntä tai halkeamien haketus.
 2. Vedeneristysliuoksen valmistamiseksi sekoitetaan nestemäinen lasi vedellä yhdestä kymmeneen yhdestä viiteentoista ja kaadetaan seos kuivaan laastiin ja sekoitetaan kerran.
 3. Käyttämällä lastalla on syntynyt ratkaisu puhdistetuille halkeille ja nivelille. Liimauksen lisäämiseksi pinnat voivat kastua.

Vedeneristys monoliittisen perustuksen kaatamisen yhteydessä

Nestemäistä lasia käytetään yhdessä betonin seoksen kanssa monoliittisen perustan aikaansaamiseksi, mikä antaa lisävastusta rakennuksen veden suhteen, mutta samalla vähentää sen lujuutta ja luotettavuutta. Tätä on harkittava, kun kaatoa säätiö. Siksi kannattaa käyttää vahvempia pintojen vahvistamista ja sakeuttaa hiekkakiviä.

 • Kaikki valmistelut on suoritettava etukäteen seoksen nopean kovettumisen vuoksi.
 • Nestemäisen lasin prosenttiosuus liuoksessa ei saa ylittää 5% kokonaismassasta.
 • Sekoitettu lasi vedellä kaadetaan sementti-hiekkaseokseen, sekoitetaan ja täytetään täyteaine.
 • Liuoksen valmistamisen jälkeen se on kaadettava muottiin, tasoitettava ja odotettava sen kovettumista.
 • Viimeinen kosketus - eristysarkit polystyreeniä.

Vedenpitävyys

Läpäisemättömän pohjan vedeneristys suojaa betonirakenteita. Koska neste, joka tunkeutuu betoniin, kovettuu altistuessaan alhaisille lämpötiloille ja vahingoittaa sen eheyttä, tarvitsee vedenpitäväksi tämän rakennusmateriaalin.

Läpäisevyys vedenpitävä toiminta

Betoni on päällystetty vedeneristysseoksella. Kun se putoaa rakennusmateriaalin aukkoihin ja huokosiin, aktiivisten elementtien ja sementin välillä tapahtuu kemiallinen vuorovaikutus, jonka aikana vedenkestävät kristallimaiset kiinteät kappaleet näyttävät työntävän nesteä betonista ja sulkevat kokonaan kaikki mahdolliset syvennykset ja mikrokrapit.

soveltamisalansa

Tätä menetelmää käytetään suojaamaan pohjaa negatiivisilta vesistövaikutuksilta, vedenpitäväksi kellareille sekä uima-altaille, nesteiden täyttämiseen ja säilyttämiseen tarkoitettuihin säiliöihin, jäteveden käsittelyyn suunniteltuihin tiloihin sekä tarpeeseen eristää vettä märistä huoneista asuinrakennuksissa.

Artikkelissa käsitellyt menetelmät pitävät paikkansa myös ulkoisen vedenpitävyyden, mutta myös sisäisen vedenpitävyyden kannalta. Seuraa linkkiä http://vse-postroim-sami.ru/materials/hydro-noise-insulation/220_gidroizolyaciya-podvala-iznutri/ Löydät käytännön suosituksia altaan vedenpitävyydestä sisältä. Erilaiset mastikat ja syvän tunkeutumisen koostumukset antavat suurimman vaikutuksen.

Vedeneristystekniikka

Säätiön nestemäistä vedenpitävyyttä ei voida suorittaa ilman valmistelua. Ennen vedenpitävän kerroksen aloittamista on tehtävä joitain valmistelutöitä:

 • Puhdista koko pinta-ala kaikenlaisista roskista, hiekasta, pölystä, liasta ja rasvasta.
 • Puhdista pinta ja avaa betonin kapillaariset huokoset käsittelemällä hiekkapuhallin ja pyyhi se sitten liuoksella, jossa on vetykloridi-HCl-liuosta (liuos valmistetaan suhteessa 1 - 10).
 • Jos pinnalle on muotia, yläkerros on puhdistettava ja käsiteltävä sitten antiseptisellä aineella.
 • On tarpeen upottaa urat, joiden syvyys on 25 mm materiaalien yhdistämiskohtien kohdalla. Betonirakenteita tulee lisätä leveydeltään korkeintaan 2 cm ja syvyyteen, joka on enemmän kuin 2,5 cm käyttämällä lastalla.
 • Anna sisäisen viestinnän läpäisemättömyys (tiivistys).
 • Kostuta betonipinta ennen eristyksen levittämistä.

Valmistajan ohjeiden mukaan on valmisteltava vedeneristysratkaisu. Seosta voidaan levittää lastalla, leveällä harjalla tai ruiskupistoolilla. Selkeyden vuoksi annamme videon soveltamalla läpäisevää vedenpitävyyttä Penetron:

Tiilipinnan vedenpitävyyden varmistamiseksi sinun on noudatettava seuraavia ohjeita:

 1. Poraa reikiä, sylinterimäisiä uria, poraa 12,5-16 millimetrin säde 45 asteen kulmassa. Noudata 25 mm: n urien ja kahden kolmasosan porausmittareiden välistä rakoa.
 2. Kostuta pinta vedellä ja täytä urat sementti-hiekkalaastilla.
 3. Kun liuos kovettuu, poraa reiät uudelleen ja levitä pinnalle vedeneristyskerros.

Yksi yleisimpiä ja laadukkaita materiaaleja pintojen vedenpitäviksi pinnoiksi ovat Penetron, Hydrotex-suojapinnoitteet ja tiivisteet Akvatron-6: n vesitiivistykseen. Ne täyttävät kaikki nykyiset vaatimukset ja laatustandardit ja varmistavat rakennusten rakenteiden moitteeton toiminnan ja pinnoitteiden suojaus- ja eristysominaisuuksien.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Nestemäinen vedeneristys konkreettiselle, nykyaikaiselle vedeneristysmateriaalille - nestekumia

Kun nestekerros vedenpitäväksi voi antaa suurimman suojan? Mikä on tärkein ongelma perinteisten materiaalien valinnassa?

Nestemäiset vedeneristysmateriaalit ovat moderneja tuotteita, joiden avulla luot luotettava, kestävä päällyste, joka suojaa rakenteita ja rakennuksia kosteudelta.

Niiden etuna on yhtenäisen monoliittisen suojakerroksen luominen. Tämä estää sulkemisen mahdollisuuden.

Mitkä tilanteet käyttävät nestekumia?

Nestekumin ulkonäkö on yksinkertaistanut huomattavasti ja parantanut vedenpitävyyttä. Tuotetta käytetään aktiivisesti betonirakenteiden, lattioiden, perustusten, kattojen, erilaisten varastotilojen ja muiden järjestelmien eristämiseen. Soveltamisala kattaa myös:

 1. Käytä pintoja, joissa vedeneristys on aiemmin tehty ja on kunnostettava. Edellinen suojaava kerros ei ole tarpeen poistaa. Aineen levittämisen jälkeen päällyste on täysin suljettu.
 2. Kyky suorittaa manipulointeja märillä alueilla tai pintoilla ilman kalliita kuivausta.
 3. Monimutkaisten rakenteiden käsittelyn organisointi, jos tuttujen rakennusmateriaalien käyttö ei tarjoa tarvittavaa tiivistysastetta.
 4. Jotkut lämpötilan toimintatilan osoittimet eivät aina anna sinun valita tavallista rullan vedeneristystapaa.
 5. Kevytrakenteiden rakenne, jossa vedenpitävän materiaalin paino on tärkeä.
 6. Siirtymisen todennäköisyys, liitosten muutokset ja olemassa olevat aukot edellyttävät myös nestekumien valintaa.

Nestemäisen vedenpitävyyden ominaisuudet (kumi)

Usein nestemäisiä vedenpitäviä aineita kutsutaan "nestekumiksi". Ulkopuolella aine näyttää todella samanlaiselta koostumukselta. Mutta pohja on bitumipitoista tai vettä. Tietyt aineet lisätään siihen.

Ne määrittävät emulsion ominaisuudet, mahdollisuuden levittää eri pinnoille - tasainen, vaakasuora tai kalteva, katto.

Pääasiassa on luoda yhtenäinen, hermeettinen pinnoite, joka erottuu suurella resistiivisellä repeytymisellä. Huomaa myös:

 1. Aineen kyky tarttua lähes mihin tahansa pintaan - betoniin, tiiliin, puuhun ja muihin rakennusmateriaaleihin. Poikkeuksellinen tartunta tarkoittaa mahdollisuutta valita minkä tahansa materiaalin viimeistelyyn, eristykseen, vuoraukseen.
 2. Toiminta monissa lämpötiloissa -50 - +98 astetta. Tällaisilla indikaattoreilla aineella säilyy alkuperäiset ominaisuudet ja tarvittava elastisuus.
 3. Paras vedeneristysindikaattori estää mahdollisen kosteuden tunkeutumisen missään muodossa.
 4. Aineella ei ole vaikutusta mikro-organismeihin, happoihin. Kuivauksen jälkeen se on täysin turvallinen ja myrkytön. Vesipohjaiset tuotteet eivät ole syttyviä, myrkyllisiä, vaikka niitä käytettäisiin.
 5. Emulsio jäätyy melko nopeasti ja on helppo levittää. Jopa suuria alueita voidaan käsitellä koko päivän.

Nestemäisen vedenpitävyyden haitat

Vedenpuhdistus pohjalla nestekumilla on monia etuja, vaikka haittoja. Näihin kuuluvat työn kausivaihtelu.

Bitumipohjaisten yhdisteiden käyttö aiheuttaa epämiellyttävän hajun vapautumisen levittämisen ja kuivauksen aikana. Vaikka tämä ei koske vesipohjaisia ​​tuotteita - Glims GreenResin ja Aquastop -vesieristys.

Näiden yhdisteiden soveltaminen ei aiheuta vaikeuksia. Voit jopa käyttää rullaa, harjaa tai lasta työn tekemiseen.

Glims GreenResin (vihreä kumi) vedenkestävä nestekumi

Vedeneristys Glims GreenResin UV-kestävä, kuivuu melko nopeasti. Seuraava kerros voidaan levittää 2 tunnin kuluttua.

Tarvittaessa suoritetaan pohjustus, paikkojen vahvistaminen, joissa voi muodostua halkeamia.

Soveltamisen jälkeen saavutetaan optimaaliset lujuusarvot 1-2 vuorokaudessa. Kaikki riippuu sääolosuhteista, ilman lämpötilasta, kosteustasosta.

 • Muodostaa joustavan vedenpitävän kalvon
 • Helposti ja kätevästi levitetään harjalla, rullalla, spatalla - sekä kuivalla että märällä pohjalla

Kulutus: 0,7-0,9 kg / m2.

Käyttölämpötila-alue -50 ° - +70 ° C.

Nestemäinen vedenpitävä Akvastop

Vedeneristys Aquastopilla on erinomainen tarttuvuus ja kestävyys.

Tuotteen erityispiirteet ovat haitallisten aineiden puuttuminen.

Siksi eristys soveltuu juomaveden valmistamiseen tarkoitettujen astioiden käsittelyyn. Sitä voidaan soveltaa myös saastuneisiin pintoihin.

Mittarit, jotka vaikuttavat nestemäisen vedenpitävyyden ja työn kustannuksiin?

Vedeneristyskustannukset riippuvat itse valmistajan tyypistä. Tuontituotteiden hinta on merkittävästi erilainen. Kaikkien prosessien kokonaiskustannukset määräytyvät laskemalla vaaditun työn määrä ottaen huomioon nestemäiset vedeneristysmateriaalit. Merkittävänä on käytetty vedenpitävyyden tyyppi, suunnittelun monimutkaisuus, valmiin kerroksen arvioitu paksuus. Eri materiaaleissa tämä indikaattori on erilainen:

 • betonille ja betoniteräksille optimaalinen paksuus on 2 mm;
 • tiilien ja puun käyttö vaatii kerroksen 1,5 mm;
 • metallikaton suojaaminen on mahdollista 1-1,5 mm: n päällysteen valmistuttua;
 • pohjan suojaamiseksi jopa 2 metrin syvyydessä, 2 mm: n päällyste on riittävä ja suuret syvyysindikaattorit paksuus kasvaa 3 mm: iin.

Valmistelutyön toteuttaminen vaikuttaa myös palvelujen kustannuksiin. Tämä voi olla saumojen tiivistys, vahvistaminen, pinnan puhdistaminen ja muut manipulaatiot.

Miten nestekumia käytetään?

Kolmea nestekumityyppiä tuotetaan. Alhaisin materiaalin kulutus on havaittavissa ruiskutetun vedeneristyksen yhteydessä. Täällä on mahdollista luoda päällystys vaaditusta paksuudesta optimoimalla tuotteen kulutus.

Samanaikaisesti se vaatii erikoislaitteiden (pakkausyksikön) käyttöä sovellukseen, mikä johtaa korkeampiin työmenoihin. Mutta tällainen ratkaisu olisi edullisempi, jos on tarpeen käsitellä suuria lentokoneita. Joka tapauksessa tarvitaan alustava laskelma.

Maalauskoostumukset sopivat pienille koneille. Sovellukseen voidaan käyttää rullia, spatuloja, harjoja.

Käytetyn kerroksen kokonaispaksuus on täällä suurempi, ja sen mukana seuraa tuotteen kulutuksen lisääntyminen.

Bulk liquid rubber - toinen nestetyyppinen vedeneristysperusta. Se on kaadettava ja tasoitettava sitten rullalla tai muulla työkalulla. Tämän vaihtoehdon avulla voit edelleen tasoittaa työtason. Mutta se ei ole sopiva kaltevuusalueelle sijoitetuille kattoille tai pinnoille.

Nestekumin valmistus ja käyttö

Soveltamisprosessi alkaa pintavalmistuksella. Sen ei pitäisi olla roskia, pölyä. Jos öljypulloja, bensiiniä, on poistettu, pinta poistuu rasvanpoistosta. Koulutuksen laadusta riippuu vedenpitävyyden tehokkuus, kestävyys.

Valmisteen valmistelu riippuu tuotteen tyypistä. Käytettäessä polymeeri-bitumiemulsiota ja sputterointimenetelmää tarvitaan laitteisto.

Kaksi säiliötä on liitetty siihen. Yksi on emulsio itsessään ja toinen on täynnä kovete. Ruokinnan aikana ne sekoitetaan ja ruiskutetaan pinnalle. Polymerointi tapahtuu melko nopeasti.

Pohja vedeneristys nestekumilla ja nestemäisellä lasilla

Vedenpuhdistus säätiöllä nestekumilla on tärkeä työ 2000-luvulla, mikä on tarpeen rakennuksen rakentamiseksi. Sen tarkoituksena on eristää pohja kosteuden tai maaperän tunkeutumiselta, jotta vältetään sen tuhoutuminen käytön aikana ja muut seuraukset. Mikä on perusta? Säätiö on itse rakennusosan kantava osa. Toisin sanoen säätiö on sijoitettu siten, että koko rakennus ei romahda, joten on tärkeää jakaa paino kunnolla maahan, jotta ei aiheudu epäsäännöllistä kuormitusta, mikä johtaa rakennuksen vääristymiin, seinämien halkeiluihin ja muihin ongelmiin. Oikea perustus vedenpitävyys parantaa rakennuksen kestävyyttä ja tarjoaa optimaalisen suojan.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Monet teistä ovat kuullut eri vedeneristysmenetelmistä, kuten eristysrullamateriaaleista, bitumieristyksestä, savesta, näytöstä. Tämä ei ole täydellinen luettelo. Siksi esiin tulee kysymys, miksi vedenkestävä pohja nestekumilla tai vedenpitävällä pohjalla nestemäisellä lasilla on paljon parempi? Tällainen eristyslaatu, se pidentää säätiön elämää, estää veden ja maaperän pääsyn. Tällöin työn hinta on 20-45 dollaria neliömetriä kohti riippuen monimutkaisuudesta, jos ruiskutusmenetelmää käytetään. Manuaalisella käsittelyllä harjalla tai rullalla hinta on noin 15-18 dollaria neliömetriä kohden.

Haluaisin huomauttaa, että tämä on melko uusi menetelmä. Se on nuori verrattuna muihin, mutta se on jo suosittu huipputeknisen vedeneristysjärjestelmän kestävyyden ja luotettavuuden ansiosta.

Katso nyt tämän uuden teknologian haitat verrattuna vanhoihin menetelmiin. Ensimmäinen, paljon tärkeätä, on kustannus. Nestemäinen kumitiiviste on kalliimpaa kuin muut menetelmät. Toinen haittapuoli on kyky työskennellä tietyissä vuodenaikoina tai erityisissä ilmastollisissa olosuhteissa. Varmista, että käytät nestekumia kuivassa säässä alle +5 astetta. Toinen haitta on epämiellyttävä hajua, joka on läsnä ennen kuivausta. Haju on täysin turvallinen ihmisten terveydelle, mutta se ärsyttää reseptoreja epämiellyttävän ksyleenin tuoksun vuoksi, joten on suositeltavaa käyttää hengityssuojainta.

Eräs tärkeistä ominaisuuksista on täydellinen tarttuvuus erilaisiin pintoihin, mikä mahdollistaa materiaalin kiinnittymisen kumiin. Seuraava etu on suuri elastisuus (2000%), mikä on varsin tärkeä. Älä unohda, että säätiö on vähentynyt ensimmäisten vuosien ajan ja tämä tekijä on valtava rooli. Saumojen puute, mekaaninen kiinnitys. Kosteudelle ei ole mahdollisuutta tunkeutua 100%: iin, ei vain nesteen vaan myös höyryn tilaan. Lisääntynyt voima, se on vahvempi ja kovempi kuin bitumi ja kateaine. Ei tarvitse käyttää avotulta tai hitsaustyötä kiinnittämistä varten. Erinomainen kulutus- tai iskunkestävyys.

Käyttöikä kestää jopa 25 vuotta, on helppo korjata. Punnitsemalla hyviä ja huonoja puolia voidaan sanoa, että pohjustuksen vedeneristys nestekumilla on edistyksellinen tekniikka, joka tekee erinomaisen työn määrätyllä tehtävällä.

Kumieristyksen kustannukset

Tämäntyyppisten töiden hinnat ovat keskimäärin 15-40 dollaria neliömetriä kohden. metri. Hinta riippuu monimutkaisuudesta ja työn alueesta. Voidaan käyttää esimerkiksi:

 • katot ja muut rakennukset;
 • uima-altaat;
 • kellareissa;
 • keinotekoiset säiliöt;
 • asuinrakennusten perusteet.

Hinnat ovat erilaiset, tarkemmin hinnoilla, jotka sinun on opittava esiintyjiltä.

Vedeneristyslasi

Seuraava vaihtoehto - vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla. Tämäntyyppinen työ on edullisempi, lähes yhtä hyvä kuin kumitiiviste. Raaka-aineet valmistetaan sekoittamalla suolaliuos piidioksidihiekalla ja soodalla. Syttymisen jälkeen saadaan natriumsilikaatti / kalsiumkiteet. Vedeneristyksen aikana kiteet liuotetaan veteen, kunnes muodostuu haluttu koostumus.

Internetissä on runsaasti tietoa nestemäisen lasin käytöstä vedenpitäväksi säätiön kyllästämisestä, mutta mielestämme tämä on epäilyttävä ajatus. koska tämä pinta on huono adheesiota ja sen jälkeen käytetty materiaali. Ja suosittelemme klassisia menetelmiä - nestekumia, valssattuja vedenpitäjiä ja kaikenlaisia ​​nestemäisiä koostumuksia, jotka perustuvat bitumihartseihin tai polyuretaaniin. Tämä on henkilökohtainen mielipiteemme, eikä sen tarvitse olla sinun. Seuraavaksi kuvaamme menetelmää, jos haluat silti käyttää nestemäistä lasia. Ja tämä on omalla vastuullasi.

Nestemäinen lasi täyttää hyvin sementtihuokoset hyvin

Sen on tarkoitus täyttää betonin huokoset ja parantaa sen takavarikointia estääkseen kosteuden tai maaperän tunkeutumisen betoniin.

Käytetään useissa versioissa:

 1. Maalaustyöt vedeneristysmateriaaleilla;
 2. Konkreettisella pohjalla;
 3. Sementtipohjainen, ns. Tunkeutuva vedeneristys.

Kunkin menetelmän käyttötapa on erilainen.

Ammattilaiset työskentelevät tämäntyyppisen vedenpitävyyden kanssa:

 1. Vedenpuhdistus nestemäisellä lasilla tunkeutuu kaikkiin vaikeasti tavoitettaviin säätöpaikkoihin, joissa rullaa ja jopa lähellä ei ole valittu. Täysi penetraatio mikrohuokosille, oli se rulla tai betoni, joka tarjoaa luotettavan ja kestävän suojan;
 2. Alhainen hinta, korkea laatu verrattuna vaihtoehtoisiin töihin;
 3. Vettä hylkivän nestemäisen lasin lisäksi on korroosiota aiheuttavia ominaisuuksia;
 4. Jos nestemäinen lasi on läsnä, ei ole sieniä ja muotteja;
 5. Erinomainen tarttuvuus mineraalipohjien kanssa;
 6. Yksinkertaisuus sovelluksessa.

Nestekaasua käytettäessä on alamäkiä:

 1. Nopea kovettuminen. Jos käytät tätä ratkaisua ilman asianmukaista kokemusta, saatat joutua kohtaamaan sen, että ratkaisu kovenee ja siitä tulee sopimattomia työtä, sinun on tehtävä kaikki alusta alkaen.
 2. Mahdollisuus maalata pinta ei mahdu yksinkertaisesti lasinesteeseen.
 3. Alkalin läsnäolo, joka on haitallista ihmisen iholle. Työskentely tämän materiaalin kanssa on välttämätön vain erikoisvaatteissa ja käsineissä.

Yhteenvetona. Nestemäinen lasi on huonompi kuin nestekumi paitsi sen laatu, myös sen käyttömahdollisuudet. Kummankin vedenpitävyystyypin voidaan katsoa johtuvan huipputekniikan nykyaikaisista menetelmistä. Nestemäinen lasi on halvempaa, kohtuuhintaista ja alhaisempaa, mutta vaatii nopeaa työtä valmiiden materiaalien kanssa. Nestekumi on kallis, vähemmän kapri- siivinen ja edistyksellinen vedeneristysmenetelmä. Yhteisiä etuja ovat: teknologian saatavuus kaikille ihmisille, monenlaisia ​​sovelluksia. Yleinen haitta on korkeat kustannukset verrattuna vanhoihin menetelmiin.

Nestemäisen lasin käytön vedenpitävyyden suhteen asiantuntijoiden mielipiteet jaetaan. Tarjoamme katsella videoita vaihtoehtoisesta näkökulmasta.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Pohjamaalin vedeneristäminen nestekumilla on suhteellisen uusi menetelmä maaperään haudattujen rakennusten suojelemiseksi kosketuksesta veden kanssa. Sen ansiosta voit luotettavasti eristää pohjan tukevia ja vaikeasti tavoitettavia alueita, joissa rullomateriaalien käyttö on tehotonta. Kuinka tehdä tällainen vedeneristys, kerromme tässä artikkelissa.

Ominaisuuksiin kuuluu vedenpitävä nestekumia

Tämä materiaali on pakotettu nimeämään ulkoisesta samankaltaisuudesta karkaistussa muodossa tavallisella kumilla, vaikka se todellisuudessa on bitumipolymeerinen eristys. Alkutilassa nestekumi on järjestelmä, joka koostuu yhdestä tai kahdesta komponen- tista. Pääosa niistä on bitumiemulsio, lisäksi - erilaisia ​​polymeerejä ja stabilointiaineita, jotka antavat erityiset suojaavat ominaisuudet valmiiseen suojakerrokseen.

Hyödyt ja haitat kellarikerroksen nestekumista

Ottaen huomioon, että nestekumeen perustuvan päällysteen optimaalinen paksuus on korkeintaan 2-3 mm, sen toimintaparametrit ovat samat kuin useissa kerroksissa liimattuun kattorakenteeseen. Samanaikaisesti ei ole tarvetta tiivistää saumoja valssattua materiaalia olevan verkon välillä, koska kumipäällyste on täysin monoliittinen.

 • Sitä voidaan käyttää lämpötila-alueella -50 - +98 astetta, ja voimakas lämmitys bitumipolymeeriseos sulaa, mutta ei pala.

Epäkohtana on, että nestemäistä kumia käytetään vedenpitävänä pohjamateriaalina, sitä voidaan kutsua materiaalin korkeiksi kustannuksiksi verrattuna katemateriaaliin ja esiintyjän pätevyyden saatavuuteen emulsiokuivauskonetta käytettäessä. Näistä haitoista huolimatta on selvää, että vanhat menetelmät vedenpitävyydelle ovat selvästi huonompia kuin kehittynyt teknologia, jossa nestemäistä kumia käytetään pinnalla useimmissa pääindikaattoreissa: päällystyskestävyys, luotettavuus, lujuus, kiristys jne.

Valmistus pohjan eristämiseksi nestekumilla

Valmistelutyöt ovat olennainen vaihe vedenpitävästä pohjasta. Jos rakennus on jo toiminnassa, sen maanalainen osa on poistettava maasta ennen tämän menettelyn suorittamista ja tutkittava huolellisesti.

Tekniikka, jossa nestekumia käytetään pohjaan

Riippumatta siitä, miten nestemäistä vedenpitävyyttä käytetään pohjaan, sitä ei suositella sateella tai lumella.

 1. Manuaalisessa sovelluksessa se on 1,1;

Jalustan käsittely emulsiolla käsin tulisi suorittaa usealla kerroksella vedenpitävän pinnoitteen halutun paksuuden saamiseksi. Mekaanisoitu menetelmä sisältää materiaalin levittämisen yhteen kerrokseen. Joka tapauksessa suojapinnoitteen paksuus ei saisi olla pienempi kuin 2 mm. Kun pohja asetetaan 10 m: n syvyyteen, sen vedeneristyskerroksen paksuus on 2-4 mm, yli 10 m, vastaavasti 4-6 mm. 2 mm: n paksuuden kattamiseksi tarvitaan keskimäärin 3 kg / m 2 nestekumia.

Lopuksi haluan sanoa seuraavaksi. Joka tapauksessa nestekumin edut ovat paljon enemmän kuin haitat. Nestekidekomponenttien pohjustukseen valmistetut pinnoitteet kestävät pidempää käyttöikää ja luotettavampaa suojaa kosteudelta. Yksikomponenttiset koostumukset ovat paljon halvempia, mutta jos budjettisi sallii, on parempi valita ensimmäinen vedeneristysvaihtoehto.

Nestemäinen vedenpitävä pohja

Pohjamaalin vedeneristys nestekumilla on uusi tapa suojata rakennustekniikoita toimimasta veden kanssa, kun se upotetaan maahan. Menetelmän lukuisten etujen ansiosta sitä käytetään yhä enemmän eristämään säätiö kosteudelta ja vastaavasti ennenaikaiselta tuhoutumiselta. Kuitenkin, jotta vedeneristysmenetelmä voi täyttää tavoitteensa, on tarpeen tietää sen tuotannon ominaisuudet ja materiaalin käsittelyn yksityiskohdat.

Nestemäisen vedenpitävyyden lajit

Nestemäiset vedeneristykset perustuvat kolmeen tyyppiin. Tämä luokitus johtuu tietyn lajin erityisvaatimuksista. Seuraavat tyypit erotetaan toisistaan:

 1. Helppo vaihtoehto. Sen käyttö on merkityksellistä pelastavien hydrogeologisten olosuhteiden kannalta. Tässä tapauksessa pohja on sijoitettava epäyhtenäisiin maaperään (hiekka), jotka sijaitsevat pohjaveden yläpuolella. Tämäntyyppinen vedenpitävyys on välttämätön perustan suojaamiseksi kapillaarista kosteudelta, joka ilmenee veden liikkuessa maaperän matalien huokosten läpi.
 2. Keskitasoinen vaihtoehto. Sen tehtävänä on suojata perustuksia, jotka on rakennettu yhteenkuuluviksi maaperäksi, esimerkiksi saveksi. Sen kyky on kyky säilyttää saapuvan kosteuden. Tästä johtuen rakennuksessa ei ole paineita.
 3. Kova vaihtoehto. Tässä tapauksessa vedenpitävyys on välttämätöntä, kun pohjavettä levitetään jatkuvasti pohjaan. Vedenpitävyyden ydin tässä suoritusmuodossa on käyttää useita kerroksia lujittavaa lasikuituverkkoa. Lisäksi jokaisen kerroksen on oltava kohtisuorassa edelliseen verrattuna. Raskaassa vedeneristyksessä laatumateriaalin valinnassa määritellään suurelta osin rakennuksen kestävyys.

Vedenpitävä materiaali "nestekumi"

Mikä on nestekumia?

Nestekumi on yksi nykyaikaisista vedeneristysmateriaalien edustajista. Se on äskettäin käytetty suojaamaan säätiö tuholta. Käytä säiliötä nestemäisen materiaalin säilyttämiseen 200 litran tynnyreissä tai erikoisastioissa. Nestekumi on samanlainen kuin mikä tahansa rulla- tai kalvopäällyste, mutta sen 2 mm kerros voi kestää lämpötiloja välillä -45 ja + 98 astetta.

Sen tärkein tehtävä on nestekumidin polymerointi sen ominaisuuksien parantamiseksi. Näiden aineiden monimutkaisuuden ansiosta on mahdollista luoda perustuksen ja muiden rakennusten rakenteiden monoliittinen kerros.

Tärkeimmät edut

Nestekumilla on paljon etuja verrattuna muihin samankaltaisiin tarkoituksiin käytettäviin materiaaleihin. Tämä saa sen suosion huolimatta lyhyestä käyttöajasta. Vedenpitävästä materiaalista "nestekumista" on seuraavat edut:

 • elastisuus- ja rikkoutumishäiriöt eivät häviä koko käyttökauden aikana;
 • korkea vastustuskyky erilaisille mekaanisille (painetta, tärinää) ja lämpötilan vaikutuksille (materiaali kestää äärimmäiset rajat -45 ja + 98 astetta);
 • on erinomainen kyky tarttua erilaisiin materiaaleihin, jotta kaikki lämmitys- tai pinnoitemateriaali voidaan levittää nestekumin päälle;
 • taloudellinen;
 • helppokäyttöinen, koska avointa liekkiä ei tarvitse käyttää;
 • luo pohjan luotettavan suojan saumojen puutteen vuoksi;
 • ei hajua;
 • alhainen palovaara: korkeissa lämpötiloissa nestekumi alkaa sulaa, mutta ei pala;
 • korkea kosteuden läpäisevyys;
 • suuri vastustuskyky mikro-organismien ja happojen vaikutukselle;
 • ei-myrkyllisyys, mikä eliminoi erilaisten suojausmenetelmien käytön tarpeen.

Nestemäinen kumi, huolimatta ohuesta kerroksesta, voi korvata useita kerroksia kateaineita. Monoliittinen vedeneristysmateriaali mahdollistaa sen käytön silloin, kun valssatun materiaalin rainaa on vaikea käyttää.

Onko mitään haittaa?

Suuri luettelo myönteisistä näkökohdista nestekumin käyttö vedeneristysmateriaalina ei sulje pois haittojen esiintymistä. Tärkein niistä ovat korkeat kustannukset. Kun ostat esimerkiksi kateaineita, voit käyttää pienempää määrää.

Toinen haittapuoli on tarve ohjattua kokemusta työskentelystä emulsion suihkuttamiseen käytettävän asennuksen kanssa. Kuitenkin pieni haittatekijä on selvästi päällekkäinen nestekumien etujen kanssa: suuri tiukkuus, lujuus, joustavuus ja muut.

Sovelluksen ominaisuudet

On olemassa useita menetelmiä sinettien sulkemiseksi nestekumilla. Yksi niistä valitaan päälliköiden ja heidän kykyjensä kokemuksesta.

Nestekumia käytetään jollakin seuraavista vaihtoehdoista:

 1. Käytä erityistä sumutetta bensiinillä tai sähköllä. Se edustaa laitetta, johon on kiinnitetty kaksi säiliötä. Yhdessä niistä on nestekumia, toisessa - kovete. Ruiskun ansiosta nestekumia voidaan käyttää sekä vaakasuoralle että pystysuorille alueille. Näin voit luoda perustan lujuuden ja luotettavan suojan.
 2. Varjostuksen ja tasaisen jakelun kautta.
 3. Kierrätysmateriaalien avulla: harja, spatula, harja.

Huolimatta suuresta valikoimasta levitysmenetelmiä, ensimmäinen on optimaalinen, eli käyttämällä erikoisruiskuja. Jälkimmäiset voivat olla sekä kotimaisia ​​että tuontia. Piirtämistä varten tarvitaan tarpeeksi 2 henkilöä. Yhdessä arkipäivänä voit peittää jopa 2000 m².

Koska nestemäistä kumia voidaan käyttää märällä (mutta ei märällä) pinnalla, sitä voidaan käyttää märällä säällä.

Kuivumisaika on keskimäärin 4-24 tuntia. Viimeinen aika määräytyy ulkoisten olosuhteiden mukaan: kuivassa aurinkoisessa säässä materiaali kuivuu nopeammin.

Mitä pitäisi olla vedeneristyskerros?

Vesitiivistyksen paksuus määritetään soveltamistavalla. Automaattisella ruiskutuksella yksi kerros riittää perustusten suojaamiseen. Manuaalisella menetelmällä tarvitaan useita kerroksia. Paksuuden on oltava vähintään 2 mm.

Spray-paksuutta tulee säätää riippuen pohjan pohjan ja maan välisestä etäisyydestä. Vedenpitävä kerros voi olla jopa 4 mm, kun rakennuksen syvyys on 10 metriä. Jos syvyys on 10-20 metriä, paksuus kasvaa 6 mm: iin. Rakennuksen pohjan ja maan välisen etäisyyden kasvun myötä materiaalin kulutus kasvaa. Minimi kerrospaksuus on 3 kg / 1 m 2.

Vedeneristysmenetelmä

Vedenpitävyysrakenteen teknisten ominaisuuksien mukaan kuuluu kaikki rakennuksen pohjan osat. Tämä luo rakennuksen luotettavamman suojan kosteudelta ja pidentää sen säilymisen aikaa. Vedeneristysmenetelmä vaikuttaa:

 • rakennuksen ja seinien pohja;
 • kerroksen elementit, eli ei ainoastaan ​​lattia vaan myös seinät;
 • pohjakerroksessa.

Rakennuksen korkealaatuinen vedenpitävyys alkaa kunnolla toteutetuilla rakennustöillä. Ne koostuvat esiasennuksesta talon viemäröintijärjestelmän seinämien läheisyyteen. Kun maa on ripoteltu, on tarpeen asentaa sokea alue kotona, eli laaja nauha rakennuksen ympärillä.

Pohjakerroksen vedenpitävyyteen materiaali levitetään pohjaan kolmessa vaiheessa: kaksi on vaakasuoran vedeneristys, yksi on pystysuora käsittely. Vaakasuorat kerrokset ovat tarpeen talon korkeampien osien suojaamiseksi tulevasta pohjavedestä. Ensimmäinen horisontaalinen vedeneristys tehdään rakennuksen pohjalla kellarin kerroksen tasolle. Toinen kerros levitetään kellarissa sokea alueen yläpuolelle 2,5 cm.

Nestekumien käyttö vaakasuorille kerroksille varmistaa saumattoman käytön, jolloin suoja kosteudelta on luotettavampi. Tässä tapauksessa materiaalin on kestettävä valtavia kuormia, jolloin talon voi suojata pohjaveden paineelta.

Rakennuksen perustan vedenpitävyys on tärkeä rakennusvaihe. Sen avulla voit suojata rakennusta ulkoisilta luonnollisilta vaikutuksilta ja siten lisätä käyttöaikaa. Suuri määrä vesitiiviitä materiaaleja vaikeuttaa valintaa.

Nestekumin käyttö on tunnettua lukuisista todistetuista eduista, jotka merkittävästi kattavat sen arvon. Aikaisempi tuntemus materiaalin ominaisuuksista ja sen tuotannon ja käytön erityispiirteet mahdollistaa sovellusosaamisen hallinnan edes rakennustyön aloittelijalle.

Nestemäisen kumin tarve ja käyttö vedenpitävässä pohjassa

Nykyaikaiset rakennusteknologiat käyttävät viimeisimpiä materiaaleja suojaamaan veden sisäänpääsyä erilaisten rakenteiden, kuten kattojen, lattioiden lattiojen ja kellareiden rakentamisen aikana. Nestekumien käyttö säätiön vedeneristykseen suojaa veden sisääntuloa vastaan ​​talon betonipohjan alla. Tämä on välttämätöntä kosteuden suojaamiseksi ja kosteuden kertymiseksi. Lisäksi erityinen pinnoite estää maanjäristyksen, rakennuksen tuhoutumisen.

Tarve suojata rakennusten betonipohjaa

Kosteuden tunkeutumisen mahdollisuuden poistaminen on välttämätöntä kiinteän perustan pitämiseksi rakennuksessa, joka kykenee kestämään pystytetyn rakenteen. Betonin fysikaaliset ominaisuudet ovat sellaiset, että kun vesi osuu siihen, se ei vain romahda, vaan päinvastoin kovenee. Rakennusten perustukset kaadetaan laastilla, jolla on korkea sementtipitoisuus, jolla on suurin kovuus. Tämä malli sisältää kuitenkin myös raudanvahvistuksen, vahvistavan pohjan. Rauta tulee hyödytön veden ja ilman vaikutuksen alaisena. Rust vähitellen pienentää metallirakennetta ja heikentää sitä. Siksi on välttämätöntä suojata liittimet vedestä. Betoni voi halkeilla suuresta kuormituksesta.

Rakennus pystyy seisomaan monta vuotta, mutta sateet ja sulatetut viemärit alkavat kulkea halkeamien läpi, ja kosteus voi myös päästä vesijohtoverkon onnettomuuksien aikana tai vettä, joka kulkee asukkaiden vikaan. Nestemäinen voi imeytyä betonin alapuolella olevien aukkojen läpi. Paikoissa, joissa on kostea kosteus, muotti muodostuu, rakenne heikkenee. Lisäksi joissakin tapauksissa rakentamisen aikana teräsbetonilohkoja käytetään säästämään, ovat jo olleet töissä. Ne ovat alttiimpia halkeamien ja halkeamien hävittämiselle ja muodostumiselle ja siten kosteuden tunkeutumiselle.

Siksi rakentamisen aikana tärkein tehtävä on toteuttaa toimenpiteitä kosteuden vuotamisen mahdollisuuden poistamiseksi talon aikana.

Suojaa kosteudelta

Talon betonipohjan suojaaminen kosteudelta on mahdollista esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

Kokeile nestekumia

 1. Kalvon muodostuminen betonin pinnalle käyttämällä muovikerrosta, joka on vahvistettu metallikierteillä. Tällainen kalvo liimataan betoniin lämpömenetelmällä. Eristyspäällyste säilyy vedessä, mutta pienimpien reikien takia se mahdollistaa ilman, sillä se vaikuttaa membraaneihin. Tämän menetelmän etuna on, että kalvo ei sula korkeissa lämpötiloissa ja on halpa. Mutta sillä ei ole suurta voimaa;
 2. Vuodon estäminen ruberoiditelan eristysaineella, joka on vahvistettu bitumilla erityisellä hiekalla. Nykyaikaisilla valssatuilla päällysteillä on liimakerros, joka liimauttaa katemateriaalin arkkeja seinän pintaan kaasupolttimen lämmittämällä. Tämä menetelmä on myös epäluotettava, koska materiaali on lyhytikäistä ja sinun on säännöllisesti tarkistettava rakenteen kunto ja toistettava toiminta. Ruberoidilevyt ovat raskaita ja heikosti taipuneita, joten niiden asettaminen on työläs ja pitkällinen prosessi. Lisäksi, jos pohjavesi joutuu niiden alle, ne voivat vähitellen tunkeutua seiniin, nousevat kapillaarien läpi, muodostavat kosteuden pinnoitteen alle, materiaali alkaa kuoriutua. Kattavuus riittää jo usean vuoden ajan, sitä on muutettava. Kalvonmenetelmään verrattuna katemateriaalin suojaus on kallis;
 3. On toinen tapa estää kosteuden läpäiseminen nestemäisellä lasilla. Tämä menetelmä vaatii myös eristemateriaalin säännöllistä päivitystä;
 4. Rakennusalan ammattilaisten uusin kehitys on menetelmä, jossa käytetään nestekumia vedenpitävään säätöön.

Uuden eristeaineen ominaisuudet ja sen edut

Öljytislauksen sivutuote oli perinteinen materiaali, jota käytetään kattojen ja liitosten tiivistämiseen kattojen, talon perustusten, lohkojen välillä rakenteiden tiiviyden varmistamiseksi. Hartsin sula muotti kaadettiin liitoksiin, halkeamiin, ja sen jäähdyttämisen jälkeen se kovettui muodostaen tiheän kerroksen, jonka läpi vesi ei voinut kulkea. Tämän materiaalin suuri haitta on sen epävakaus. Hartsi sulaa auringossa, kaatuu lämpötilan äärimmäisyyksistä, kun se kuivuu tuulessa.

Uusi materiaali, johon kuuluu bitumi, sekä lateksi - keinotekoinen kumi, joka valmistetaan emulsion muodossa. Jäädytettynä luodaan epätavallisen vahva kerros, joka ei anna vettä lainkaan. Tällä kalvolla on merkittäviä etuja:

 • Mekaaninen lujuus, joka kasvaa ajan myötä;
 • Kimmoisuus lateksin läsnäolon vuoksi. Tämän ominaisuuden avulla voit täyttää pienimmät reiät ja halkeamat betonilevyissä, jotka suojaavat veden sisäänpääsyn täysin;
 • Kumipinnoitteen joustavuus suojaa haavoittuvimmat paikat ja tiivistää nivelet;
 • Suojakalvo asetetaan tasaisesti ilman rakkuloita ja tuberkuloita, eli päällysteen käyttöikä kasvaa;
 • Ympäristöolosuhteiden kestävyys;
 • Epäonnistuminen kuorimisesta betonipinnasta ja kosteuden pääsyn materiaalin kerroksen alle. Eristekerros kiinnittyy yhtä tiukasti mihin tahansa komponenttiin, jota käytetään rakentamaan talon pohja - betoni, rauta ja myös tarttuu vanhaan päällysteeseen;
 • Ei haitallisia hajoamistuotteita, myrkyttömiä aineita;
 • Ei haju;

Kipsiseinämä pinnoite neste kumi

Koostumuksen valmistaminen ja suojaavan kerroksen levittäminen suihkuttamalla

Materiaali myydään sekä valmiissa muodossa että yksittäisten komponenttien muodossa - pääaineen kovettimina.

Ennen käyttöä emulsion komponentit sekoitetaan tarkasti, laimennetaan vedellä tai käytetään valmiina emulsiota, joka on pakattu tynnyreihin. Tällaisessa tynnyrissä on 200 litraa valmiista seoksesta. Kylmän nestekoostumuksen ruiskutus suoritetaan käyttämällä RX-27: ää, RX-28: ää tai RX-33: ta. Prosessi on hyvin yksinkertainen eikä vaadi menoja.

Ennen levittämistä betonipintaan seinän tulee olla hieman kostutettu. Joskus se on pakko soveltaa kerros aluke - ratkaisu bitumi bensiini. Tämä työ on tehtävä huolellisesti, koska alukerros voi helposti sytyttää ja aiheuttaa tulipalon. Sen jälkeen ruiskutetaan nesteseoksen pääkerros. 4 tunnin kuluttua emulsio kovettuu muodostaen suojaavan kerroksen, jonka ominaisuudet pidetään 20 vuoden ajan. Kalvon suojaavat ominaisuudet ovat sellaiset, että ne korvaavat 4 kerrosta telapinnoitusta. Yleensä pintakäsittely noin 1000 neliömetriä. metriä kestää 8 tuntia. Nestemäisen kumin käyttö veden lämpötila-alueella on -45 ° C - + 100 ° C. Eristyspinnoitteen paksuus betonipohjassa on oltava 2 mm.

Ruiskuttamalla nestekumia

Talotekniikan menetelmän etuja käyttämällä tällaisen emulsion suihkutuskerros on, että se ei vaadi suurta taitoa. Menetelmä on niin yksinkertainen, että voit käyttää sitä itse rakennettaessa taloa. Nestemäisen kumin käsittely ei edellytä lämmitystä, toisin kuin muut menetelmät. Kaksi ihmistä kykenee luomaan suojakerroksen pienen talon rakentamisen aikana. Lisäksi tällaisen kattavuuden kustannukset ovat suhteellisen pienet.

Tämän keinot suojata betonipohjia

Tämän materiaalin avulla eristysmenetelmää käytetään eri tarkoitusten rakennusten betonipohjan käsittelyyn. Nämä voivat olla monikerroksisten asuinrakennusten perusteet (erityisesti rakentamisen korkean kosteuden ja myrskyn alueilla), yksityisten talojen ja mökkien, julkisten rakennusten, tuotantotilojen, maatilojen, hissien, viljakasvien ja muiden rakenteiden betonirakenteet.

Tällaisen suojan haitat ovat uuden aurinkosäteilyaltistuksen alttius, on tarpeen maalata kerros kumia erityisillä väriaineilla. Lisäksi bensiinin tai muiden liuottimien sisäänpääsy rikkoo päällystettä, joten tätä menetelmää ei käytetä kemiallisten yritysten rakennusten rakentamiseen eikä huoltoasemille. Pinnoite tarttuu niin tukevasti perusmateriaaliin, että jos haluat poistaa sen, sinun on käytettävä paljon työtä. Se voidaan poistaa vain betonilla.

Haittapuolena on tarve ostaa erikoislaitteita ruiskutukseen.

On kuitenkin olemassa yksinkertaisempia keinoja käyttää emulsioa, jota voidaan käyttää oman kodin rakentamisessa, kun ei ole erityistä laitetta. Emulsiota voidaan käyttää maalilla, ja joissakin tapauksissa betonipohjan alueet voidaan yksinkertaisesti kaataa valmiin seoksen kanssa.