Onko nestemäinen lasi sopiva vedenpitävyyteen?

Vedenpuhdistuslaitteiden joukossa on runsaasti vaihtoehtoja nestemäisen lasin erottelemiseksi monilla eduilla. Tämän materiaalin ominaisuuksista, sovelluksista ja ominaisuuksista pidämme jäljempänä.

Sisällysluettelo:

Nestemäisen lasin yleinen konsepti ja edut

Nestemäisellä lasilla tarkoitetaan veteen ja natrium- tai kaliumsilikaateihin perustuvaa liuosta. Sillä on viskoosi rakenne ja siksi se kestää vedeneristykseen liittyvän työn suorituskyvyn.

Jos katsomme nestemäisen lasin koostumusta, on helppo nähdä pieniä kiteitä, jotka pinnan kasvaessa lisätään täyttämällä pienillä halkeilla. Tämän rakenteen ansiosta nestemäiselle lasille on ominaista vedenpitävä ja ilmatiivis vaikutus. Nestemäistä lasia käytetään eri aloilla ympäristöystävällisyyden ja turvallisuuden vuoksi.

Jos puhumme nestemäisen lasin toiminnan periaatteesta, sillä on liimaominaisuus. Tämä ilmenee sen takia, että nestemäisen lasin molekyylejä, jotka tunkeutuvat kiinteiden molekyylien sisäosaan ja siten niiden tarttuvuuteen, saadaan sellaisen kiinteän materiaalin molekyyleihin, joilla ei ole tiiviitä sidoksia toistensa kanssa.

Nestemäinen lasia muistuttaa kumi, joka on nestemäisessä tilassa. Sen levittämisen jälkeen pinta on vettähylkivä. Nestemäisen lasin koostumus sisältää kalsium- tai natriumsilikaattia, joka lisäsi natrium- tai kvartsihiekkaa. Nestemäisen lasin tuotannossa sen murskaus, polttaminen ja sekundäärinen murskaus jauhemaiseksi massaksi.

Nestemäisen lasin seoksella on seuraavat ominaisuudet:

 • vettä hylkivä - eli vettä hylkivä;
 • antiseptinen - ei salli bakteerien muodostumista;
 • antistaattinen - ei sähköistämistä;
 • kovete - materiaali, johon nestemäinen lasia käytetään, tulee kestäväksi;
 • hapon suojelija;
 • tulenkestävä tulenkestävä materiaali.

Tällä materiaalilla on monia etuja, kun tarkastellaan nestemäisiä lasin arvosteluja, korostavat seuraavia etuja:

1. Nestemäinen lasi on hyvin nestemäinen tarttuvuus, joka neste- tilan ansiosta pystyy tunkeutumaan pienimpiin huokosiin ja halkeamiin. Sillä on myös ominaista voimakas kiinnittyminen pintaan ja helposti kattaa sekä betonin että puisen alustan.

2. Nestemäisen vedenpitävän kalvon luominen on tämän aineen toinen etu. Riippumatta siitä, miten nestemäisen lasin, koko ja kosteutta kestävän pinnan käyttö.

3. Pieni kulutus nestemäisestä lasista on myös sen etu. Erityisesti siinä tapauksessa, että se lisätään sementtiliuokseen vedenpitävänä läpäisevänä tyyppiä.

4. Jos verrataan nestemäisen lasin kustannuksia muiden vedeneristysmateriaalien kanssa, se onnistuneesti voittaa ne, koska niillä on edullisimmat kustannukset vaihtoehtojen joukossa.

5. Vedenpuhdistus nestemäisellä lasilla kestää 5 vuotta. Tämä materiaali vähitellen itsestään tuhoaa, mutta jos vedeneristys peitetään suojaavalla maalikerroksella, se kestää paljon kauemmin.

6. Onko ainoa eristin, jonka avulla voit työskennellä jopa korkeassa kosteudessa.

Nestemäisen lasin suurista eduista huolimatta on joitain sen haittoja:

1. Käytettävyys on rajallinen - käytetään betoni- tai puutyyppien pintojen vedeneristämiseen. On kiellettyä käyttää nestemäisen lasin liuosta tiilipintojen vedeneristämiseen niiden mahdollisen tuhoutumisen vuoksi.

2. Nestemäistä lasia muodostava kalvo on melko herkkä, joten sitä tulisi käyttää useiden vesitiivistystyyppien yhdistelmänä.

3. Sovelluksen monimutkaisuus - materiaali kuivuu hyvin nopeasti ja muodostaa kalvon, vaatii siten ammattitaitoa vedenpitävyyden parantamiseksi.

Nestemäinen lasikuva:

Käyttöalue ja nestemäisen lasin lajikkeet

Kuten edellä mainittiin, nestemäinen lasi ei ole sopiva kaikille materiaaleille, mutta samalla sen laajuus on melko laaja. Tällaisissa tapauksissa käytetään nestemäistä lasia:

1. Jos lisäät nestemäistä lasia sementtilaastiin, saat luotettavan pinnoitteen, joka on suojattu kosteudelta ja pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta, jos liuosta käytetään perustuksen täyttämiseen.

2. Nestemäistä lasia käytetään uima-altaiden tai keinotekoisten altaiden vedenpitävyyteen.

3. Käytetään liima-aineena erilaisten rakennusmateriaalien liimaamiseen.

4. Sitä käytetään sellaisten liuosten valmistukseen, joissa on tulenkestäviä tai haponkestäviä ominaisuuksia.

5. Jos talossa on hometta tai hometta, käytä useita kerroksia nestemäistä lasia aiemmin puhdistetuille alueille.

6. Levitä nestemäistä lasia liuoksena paperin, pahvin, puun tai posliinituotteiden korjaukseen.

7. Sementin ja nestemäisen lasin liuos on täydellinen tiivistämiseen alhaisen pohjaosan saumojen tai altaan kipinöimiseksi. Mutta huomaa, että sinun on tehtävä tällaista ratkaisua nopeasti, koska sen jälkeen se sakeutuu ja tulee käyttökelvottomaksi.

8. Jos suunnitellaan talon rakentamista heikkoon maaperään, joka kutistuu muutaman vuoden kuluttua, injektionesteisiin käytetään nestemäisen sementin liuosta, joka ruiskutetaan maaperän ylempiin kerroksiin.

Jos pidämme nestemäisen lasin käyttöä vedeneristyksenä, korostamme seuraavia vaihtoehtoja:

1. Nestemäistä lasia käytetään päällystyseristeenä. Ennen rullan vedeneristysasennuksen asentamista, käytä useita kerroksia nestemäistä lasia pinnalle. Ratkaisu täyttää täydellisesti kaikki betonipinnan halkeamat ja huokoset.

2. Nestemäisen lasin liuosta, jossa on sementtiä, käytetään vakavien vuotojen poistamiseksi tai esivalmistetyyppisen pohjan saumojen vedeneristämi- seksi.

3. Nestemäinen lasi on osa betonia, parantaa sen lujuutta ja antaa vedenpitävyyttä.

Kaksi nestetyyppistä tyyppiä ovat tavallisia:

Ensimmäinen vaihtoehto on hyvä tartunta, käytetään vedenpitävänä rakennuksen perustuksia. Sisältyy antiseptisen vaikutuksen kyllästämiseen. Se toimii hyvin mineraalipohjaisten yhdisteiden kanssa.

Toinen tyyppi on metallin lisäaine ja edistää lasin kestävien ominaisuuksien parantamista. Happoa kestävä. Sillä ei ole lasille ominaista kiiltoa, siksi sitä käytetään pintamaalina.

Suositukset nestemäisen lasin käsittelemiseksi

Jos pintaan lisätään nestemäistä lasia, se laimennetaan ensin vedellä, suhteessa 100 g materiaalia, 200 grammaa vettä. Tällöin neliömetriä kohti tarvitaan enintään 300 g liuosta.

Nestemäisen lasin avulla voidaan käyttää vedenpitävyyttä niissä seinissä, joissa kipsi on heikentynyt tai betoniseinillä, joilla on epäsäännöllisyyksiä. Nestemäisen lasin käyttö vahvistaa ja tasoittaa pintaa sekä luo suojaavan antiseptisen kerroksen.

Tämän materiaalin soveltamiseen on useita tapoja. Ennen kuin käytät nestemäistä lasia, rasvaa rasva, pese ja tasaa mahdollisimman paljon. Jos vaaditaan betonin kyllästämistä pienellä, jopa kolmella millimetrin syvyydellä, käytä pistoolia tai harjaa. Tarvittaessa syvään kyllästykseen, joka ylittää kaksi senttimetriä, on välttämätöntä käyttää vähintään kolmea kerrosta liuosta.

Jos vesilasia käytetään vedenpitävään lattiaan tai betonilaateriin, lisätään litraa ainetta 10 litraan betoniliuosta. Myös nestemäinen lasi on erinomainen korroosionestopinnoitus, niitä käsitellään metallirakenteilla. Jotta allas voitaisiin suojata vesivuodolta, sovelletaan myös nestemäistä lasiliuosta. Nestemäinen lasia on osa tulenkestävää maalia.

Nestemäinen lasi - käyttö- ja käyttöohjeet

Betonin ja nestemäisen lasimassan liuoksen valmistukseen on 1-10. Tätä seosta käytetään vesi-, allas-, kylpyhuone-, kellari- ja muut betoni- tai teräsbetonirakenteiden vedeneristämiseen.

Materiaalin levittäminen on melko helppo prosessi, jonka aikana pintaan muodostuu suojaava kerros, joka estää kosteuden tunkeutumisen.

Sitä ei saa käsitellä rakennuksen sellaisessa rasterissa, jos se on suunniteltu maalattamaan sitä edelleen, koska maalin ja seinämän tarttuminen on vähäistä ja maali tuskin putoaa pinnalle.

Nestemäisen lasin käsittelyssä suositellaan käytettäväksi erityisvaatteita. Perinteisen venäläisen liesi tyypin käyttämiseksi käytetään sementin ja nestemäisen lasin ratkaisua. Hiekan komponenttien suhde: sementti: silikaattiliima - 3: 1: 0,2. Tuloksena on taikina muistuttava seos, joka on erittäin käyttökelpoinen ja sillä on hyvät suorituskykyominaisuudet uunin rakennustyönä.

Silikaattiliiman käyttö, joka lisäsi nestemäistä lasia, on erittäin suosittu rakentajien keskuudessa. Sitä käytetään liimapinnoitteisiin polyvinyylikloridista tai linoleumista. Suojaa vesiputket nestemäisellä lasilla, jotta vältät veden vuotamisen ja tiivistysliitoksen. Jotta syttymätön suojakangas valmistettaisiin, nestemäistä lasia käytetään myös kyllästämisenä.

Nestemäinen lasi on monipuolinen materiaali, jota käytetään myös puutarhanhoitoon. Kun pieniä haavoja esiintyy puissa tai pensaissa, ne peitetään nestemäisellä lasilla. Se on erinomainen antiseptinen ja estää haitallisten bakteerien kehittymisen.

Nestemäinen lasi vedeneristykseen - sovelluksen vivahteet

Ennen neste lasin levittämistä pintaan on puhdistettava pölystä ja liasta.

Sitten seuraa useita toimia:

1. Käytä siveltimellä tai rullalla nestemäistä lasia pinnalle.

2. Odota 30 minuuttia ja levitä toinen kerros. Yritä tehdä tämä tasaisesti ilman aukkoja.

3. Seuraava vaihe on suojakerroksen valmistelu. Tee perinteinen laasti, joka perustuu sementtiin ja hiekkaan. Lisää nestemäinen lasia siihen, yksi-to-one-suhde.

4. Sekoitetaan ja levitetään erittäin nopeasti. Toista kertaa tällaista ratkaisua ei tule soveltaa, koska nestelasien toimintaa ei suoriteta.

5. Maalaa asteittain, pistä liuos pinnalle sementtilastalla, jossa on normaali kerros.

Muista, että ennen nestemäisen lasin käyttöä on tarkistettava puhtaudesta, vieraista esineistä tai kokkareista. Nestemäisen lasin säilyvyys on melko pitkä ja lämpötila-alue on laaja. Siksi, vaikka se varastoidaan talvisin talon ulkopuolella, se ei vaikuta sen ominaisuuksiin.

Tarkastele nestemäisen lasin käyttöä pohjalla:

 • puhdistaa erilaisten likaisten pintojen hiekkapaperilla;
 • käytä rullaa yhtenäisen liuoksen käyttöön;
 • sovelletaan toisen ja mahdollisesti kolmannen kerroksen 30 minuutin kuluttua;
 • lämmitä pohja mineraalivillalla tai vaahdolla.

Suositukset nestemäisen lasin valinnasta ja ostamisesta

Jos haluat ostaa nestemäistä lasia, ota yhteys rautakauppaan tai markkinoihin. Suuri määrä nestemäisiä lasia valmistajia ei käytännössä ole eroa koostumuksessa. Siksi mikä valmistaja antaa etusija, kunkin henkilökohtainen asia. Mutta periaatteessa jopa halvimmalla materiaalilla on samat ominaisuudet kuin kallis.

Nestemäiset lasiset hinnat vaihtelevat 2 dollaria 10 litraa kohti. Kuten näette, materiaali ei todellakaan ole kallis, mutta samalla monitoiminen.

Jos valitset nestemäisen lasin natrium- tai kaliumtyypin, niin kullakin vaihtoehdolla on omat edut ja haitat.

Kalium-nestemäistä lasia käytetään perustukseen, koska se on viskoosia ja natriumlasi käytetään muiden rakennuskohteiden vedenpitävyyteen.

Vinkkejä nestemäisten lasipohjaisten ratkaisujen tekemiseen

1. Nestemäisen lasin pohjalta voidaan valmistaa pohjamaali. Seiniä ei ole suositeltava puhdistaa nestemäisellä lasilla. Antiseptisten ominaisuuksiensa ansiosta nestemäinen lasinen pehmentää pohjustustoimintoa, estää muotin ja sienen muodostumisen ja parantaa tarttuvuutta.

Nestemäisen lasin pohjamaalin valmistamiseksi sinun on oltava:

Sementin ja vesilasin määrä on sama, ja veden tulee tehdä seos nestemäiseksi, sopivaksi seinään levittämiseksi telalla. Ensin sementti sekoitetaan veden kanssa ja sitten lisätään nestemäistä lasia. Voit tehdä tämän käyttämällä poraa tai rakennussekoitinta. On suositeltavaa käyttää liuosta puoli tuntia, jos se kovettuu - lisää vähän vettä.

2. Vedenpitävyyden tai tulenkestävän liuoksen valmistamiseen tulee ottaa vähän hiekkaa. Vesi, sementti, hiekka ja vesilasi yhtä suuret osat sekoittuvat. Tämä seos sekoittuu vedeneristyskaivoihin.

3. Antiseptiset liuokset auttavat välttämään mikro-organismeja tai bakteereita. Hänen ruoanlaitto on yksinkertainen prosessi. Tätä varten sekoitetaan nestemäinen lasi vedellä yksi kerrallaan ja peitetään tällaisella liuoksella, esimerkiksi puupinnalla. Se on paljon halvempaa kuin perinteiset kosteudenkestävät kyllästykset, mutta ei vähemmän tehokasta.

4. Nestemäisen lasin kyllästäminen, joka peittää seinät, katot tai lattian, tulee olla yhdellä litralla vettä, jotta liuenneet neljä sata grammaa nestemäistä lasia.

Betoni vedeneristys nestelasi

Kosteissa olosuhteissa toimivien laitteiden rakentamiseksi tavallisen betonin vedenkestävät ominaisuudet eivät ole riittävän vedenpitäviä. Veden vaikutuksesta rakenteet menettävät osan ominaisuuksistaan. Kiven huokoinen rakenne edistää nesteen suodattamista ja pestään sementtisideainetta. Monoliitin pinnat ja syvät kerrokset tuhoutuvat, vahvistus nopeasti korroosaa.

Rakennuksessa käytetään nestemäistä vesitiivistystä minimoidakseen tuhoisat muutokset pinnan ja betonin rungossa veden aggressiiviselta vaikutukselta.

Tarkoitus ja soveltaminen

Teollisuustuotannossa nestemäinen lasia valmistetaan polttamalla sooda- ja kvartsihiekkaa tai autoklavoimalla alkalit piidioksidipitoisten raaka-aineiden kanssa. Sitten yhdiste murskataan, sekoitetaan modifioijien kanssa ja liuotetaan veteen. Kemiallinen koostumus on seos natriumin, kaliumin tai litiumin silikaatista.

 • Natrium-nestemäistä lasia käytetään tulenkestävien tiilien, palamattomien puun ja kankaiden kyllästämiseen, antiseptisiin aineisiin, rakennusliimoihin ja vedenpitäviin yhdisteisiin.
 • Kaliumsilikaatista valmistettua lasia käytetään lakkojen, maalien, haponkestävien betonien ja liuosten valmistukseen.
 • Litium-nestemäinen lasi on löytänyt sovelluksen elektrodeja, betonilattiat kyllästyessä kyllästämiseen ennen kiillotusta.

Yleisimmin käytetään lasiseoksen koostumukseen, joka perustuu natriumsilikaattiin ja kaliumiin.

Levitä kaksi tapaa suojata betonirakenteiden pinta kosteudelta:

 • ulkoiset sovellukset;
 • materiaalin käyttöönotto.

Käytettäessä betonin pintaa nestemäiset silikaatit tunkeutuvat huokosiin ja kapillaareihin. Sementin aineosien vuorovaikutuksen seurauksena kiteytyy. Veteen liukenemattomia yhdisteitä muodostuu, jotka estävät kosteuden suodattamisen materiaalin ulkokerroksen läpi. Käsitelty pinnoite on hydrofobinen - vettä hylkivä - ominaisuuksia, kestävyys korkeisiin lämpötiloihin, happojen aggressiiviset vaikutukset.

Silikaattiliiman ja modifioivien lisäaineiden liuosta käytetään rakenteiden pintakäsittelyyn maalauksen tai rappauseristyksen muodossa. Veden läpäisy suojasuojan läpi lakkaa, materiaalin räjähdys- ja kemiallinen kestävyys lisääntyy.

Nestemäinen lasipinnoite hyvin suositellaan vedenpitäviksi:

 • talon perustukset;
 • lattiat ja seinät kellareihin, kellariin, suihkut;
 • lattialaatat, parvekkeet;
 • altaiden, kaivojen tai altaiden pohja ja sivut;
 • kutistua, prosessoida, laajentaa tai lämpötilaa.

Betonipohjainen vedeneristys nestemäisellä lasilla huoneissa, joissa on korkea kosteus lisää pinnoitteen kulutusta ja kestävyyttä, pidentää käyttöikää useita kertoja.

Kun natrium- ja kaliumsilikaatit otetaan käyttöön betonin tai laastin koostumuksessa, rakenteellisten huokosten ja kapillaarien koko pienenee. Tuloksena olevilla materiaaleilla on korkea kosteudenkestävyys ja pieni veden absorptio. 2-5% silikaattien lisääminen kiihdyttää asetusaikaa 40-60 minuutiksi, lisää lujuutta 25%. Ylimääräinen annos ei ole toivottavaa, koska betonin mekaaniset ominaisuudet heikkenevät.

Betoni nestemäisen lasin lisäämiseen käytetään seuraavien rakenteiden valmistukseen:

 • uunien ja takkojen perustukset;
 • uima-altaat;
 • septisten säiliöiden seinät, kaivot;
 • tulva-alueilla sijaitsevien rakennusten perustukset;
 • hydrauliset rakenteet.

Liuoksen vuotojen poistami- seksi lisätään 25% nestemäistä lasia. Pidättäminen 3-4 minuuttia auttaa poistamaan hätätilanne lyhyessä ajassa.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Silikaattiyhdiste on paksu harmaa tai keltainen neste, jolla ei ole näkyviä sulkeumia. Se liukenee veteen, hajuton.

Nestemäisen lasin pääominaisuudet betonin vedeneristykseen:

 • jolla on suuri tartunta eri pinnoille;
 • ei polta, ei aiheuta säteilyä, ei aiheuta myrkyllisiä aineita;
 • estää muotojen leviämisen;
 • koostumuksen tiheys 20 ° C - 1,36-1,45 g / cm3;
 • happamuus - 11-13 pH;
 • viskositeetti, joka määritetään putoavan pallon tai Stokes-kaavan avulla, 750-1000 cP;
 • kemiallinen aktiivisuus määritetään vapaan alkalin määrällä, suuren modu- raaliliuokset ovat vähemmän emäksisiä kuin matalan moduulin;
 • korkea tahmeus;
 • liukenemattomien aineiden massa ei saa ylittää 0,2%;
 • jäätymisen aikana nestemäisen lasin ominaisuuksien menetykset jään muodostumisen vuoksi vähenevät, kun sulatus laskee viskositeettia ja tarttuvuutta;
 • kiehumispiste + 100 ° С, jäädytys -3 ° С... -5 ° С.

Nestemäisen lasin karakterisoimiseksi käytetään silikaattimoduulin arvoa. Mitä korkeampi se on, sitä liimautuu aineeseen. Rakentamiseen, kyllästykseen ja liimoihin indikaattori on 2,6-3,4.

Liukenevan lasin kalvo ei pelkää sadetta, lämpötilan muutoksia, hyvin hylkivä vettä.

Työssä on otettava huomioon nestemäisen lasin sitomisominaisuudet ja ominaisuudet, jotka edistävät seosten nopeaa kovettamista. Siksi vaivaus valmistetaan pienellä tilavuudella ja levitetään pinnalle lyhyessä ajassa.

Liukoisten silikaattien fysikaalis-kemialliset ominaisuudet normalisoidaan GOST 13078-81: n mukaan.

Edut ja haitat

Nestemäisen lasin käyttö suositeltavien annostelujen ja oikean teknologian ansiosta parantaa huomattavasti betonin ominaisuuksia:

 • luo kestävän esteen pohjavesiä ja ilmakehän kosteutta vastaan;
 • lisää lämmönkestävyyttä, haponkestävyyttä;
 • nopeuttaa kovettumista;
 • parantaa kestävyyttä ja huuruvastusta;
 • estää sienten ja homeen leviämisen;
 • pidentää pintojen elämää.

Rakenteita voidaan käsitellä ulkopuolelta tai sisäpuolelta. Aineenkulutus on taloudellista - 150-300 g / m², ja hinta on alhainen - 25 ruplasta litraa kohden. Pinnoitteen käyttöikä on jopa 5 vuotta. Sitten sovellus toistetaan.

Haittoihin kuuluvat:

 • nopea asetusaika, tarve valmistaa seos pieninä osina;
 • pintalevyn hauraus vaatii lisäsuojausvalssimateriaalien käyttöä;
 • kun työstö - poraus, kromaus - kalvon vedenpitävyysominaisuudet rikkoutuvat;
 • mittasuhteiden muutos vaikuttaa lopputuotteen laatuun;
 • yhteensopimattomuutta eräiden materiaalien kanssa - orgaanisia hartseja, liuottimia, ei voida käyttää tiiliseinillä.

Haittoja tasoitetaan tarkalla annostuksella ja oikealla tekniikalla.

Teknologian käyttö

Nestemäistä lasia ei käytetä puhtaassa muodossaan. Se levitetään pohjamaalina, kipsinä tai lisätään betoniseokseen noudattaen tarkasti käyttöohjeita. Suositeltu lämpötila on + 5 ° C... + 30 ° C.

ratkaisu

Esikäsitelty pinta puhdistetaan ja tasoitetaan kiteellä. Silikaattiliima laimennetaan vedellä suhteessa 1: 2, levitetään harjalla tai suihkeella 2-3 vaihetta. Jokaisen edellisen kerroksen pitäisi kuivua hyvin. Useilla pinnoitteilla saavutetaan betonin käsittely syvyyteen 2 cm. Toissijainen laimennus ei ole sallittua.

pohjamaali

Portland-sementti M400 ja puhdas seulottu hiekka sekoitetaan veden kanssa, lisätään silikaattiliuosta PC: n suhteessa 1: 1. Käytä kaivojen, uima-altaiden, emästen sisäpinnoilla ja lastalla.

Muunnettu betoni

Koostumus valmistetaan nopeudella 10 litraa silikaattia 100 litraa kohti betoniliuosta. Osa lasketaan yhdestä sovelluksesta. Nestemäinen lasi liuotetaan veteen sekoitettuna kuivien ainesosien kanssa rakennesekoittajalla. Tekniikka käsittää välittömästi valmistetun seoksen välittömän käytön - kaataminen muottiin, jakautuminen vaakasuoralle pinnalle. Levitä laitteeseen lattiat, pohjat, säiliöt. Betonibrändi - ei alle M300.

Ulkopuoliset vedeneristysperustat

Betonin vedeneristyslasiä käytetään yhdessä lisätoimenpiteiden kanssa, joilla estetään pintalevyn tuhoutuminen. Nämä ovat valssattuja materiaaleja - kattotarvikkeet, "Bikrost", "Linokrom", "Stekloizol", "Tekhnoelast", jotka asennetaan hitsaamalla. Nestemäisellä lasilla käsiteltyjen pohjalla voit asentaa korkean tiheyden polyfoamilevyjä, jotka samanaikaisesti suorittavat eristyksen ja suojauksen mekaanisista vaurioista vedenpitävyyteen.

Turvaohjeet

Nestemäinen lasia on alkalinen liuos, joten työskentelyn yhteydessä sinun on ryhdyttävä varotoimiin. Hengityselimet on suojattu hengityssuojaimella, ihon pinnalla - vaatteista tiheiltä kankailta, kädet käsineiltä. Silikaatit säilytetään positiivisessa lämpötilassa, säilyvyysaika on 1 vuosi.

Nestemäisen lasin käyttö vedenpitävyyteen

Vedeneristys nestemäisellä lasilla

Ilmaisu "nestemäinen lasi" on hämmentävää monille. Mutta tässä ei ole mitään outoa, juuri tämä nestemäinen materiaali kovettumisen jälkeen muodostaa pinnoitteen, joka on samankaltainen kuin lasi. Eli se on avoin, ei anna vettä, tarpeeksi vahva, mutta samalla hauras.

Mielenkiintoisin asia on se, että tämä rakennusmateriaali on tunnettu jo kauan, mutta se sai suosion, kun tällaista tapahtumaa käytettiin laajalti vedenpitävänä pohjalla nestemäisellä lasilla. Se on myös hyödyllinen kaivon seinien, uima-altaan lattian ja seinien sekä betonin lattian suojaamiseksi kellarissa, varastoissa ja teollisuuskasveissa.

Nestemäisen lasin koostumus ja myynti

Kemiallisesta näkökulmasta nestemäinen lasi on yksinkertaisesti natriumsilikaatin ja kaliumsilikaatin liuos, johon on lisätty pehmentimiä ja modifioivia aineita, jotka antavat koostumukselle halutut suorituskykyominaisuudet. Ja pääkomponenteilla - tämä on tavallinen silikaattiliima, joka muistaa mitä se on. Tämä liima myös muuttuu läpikuultavaksi ja hauraaksi kuivauksen jälkeen. Muokkaajien lisääminen antaa koostumukselle erikoisominaisuuksia, erityisesti lujuutta, kykyä tunkeutua käsitellyn betonin paksuuteen, jolloin se on vedenpitävä ja vahingoittumaton. Koska nestemäisen lasin kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat kuin muut vedeneristysmateriaalit, on kannattavampaa käyttää sitä suojatakseen altaan pohjaa, pohjaa ja seiniä. Sovelluskehitys on niin yksinkertaista, että se on helppo tehdä omalla kädellä.

Nestemäinen lasikuomu on ulkonäöltään valkoinen, harmaa tai kellertävä viskoosi neste, jota tarjotaan myyntiin eri kokoisia muovisäiliöitä - 0,5 - 10 litraa (15 kg) tai 20 - 200 litran tynnyreissä. Säiliössä on aina kirjoitettu "nestelasi" ja määritetty valmistaja. Tuotanto, kuljetus ja varastointi tehdään GOST 13078-81: n mukaisesti.

Myös nestemäistä lasia jauheita ja rakeita on. Tätä materiaalia kutsutaan nimellä Monasil, saatavana 12 kg pussissa. Se tuodaan haluttuun tilaan lisäämällä vettä pakkauksessa ilmoitettuun määrään.

Soveltamisalueet

Nestemäisen lasin käyttö on kolmessa suunnassa:

 1. 1. Lattian ja seinien vedenpitävyys maanalaisissa rakenteissa: hyvin, uima-allas, kellari jne.
 2. 2. Lisäaineena julkisivujen ja korkean kosteuden omaavien huoneiden, kuten uima-altaan tai kaivon, valmistukseen. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tällainen ratkaisu jäätyy hyvin nopeasti ja on kehitettävä välittömästi. Mutta tällaiset seinät eivät vaadi ylimääräistä vedenpitävyyttä.
 3. 3. Nestemäistä lasia voidaan käyttää myös lisäaineena betonina, minkä jälkeen siitä tulee raskaita monoliittia, jolla on vettä hylkivä ominaisuus. Tällöin on noudatettava tiukasti mittasuhteita (riippuen sementin tuotemerkistä), muuten voit muuttaa betonin laatua niin paljon, että se tulee hauraaksi lasiksi.

Käyttö betonilla

Kuinka paljon nestemäistä lasia voidaan lisätä betoniin ja miten se voidaan tehdä oikein?

Betonin ja nestemäisen lasin koostumusta ei voida käyttää vain kaivon tai uima-altaan rakentamiseen, vaan myös silloin, kun asetetaan takka, liesi ja sementtilaite lattialämmön alla. Tosiasia on, että nestemäisen lasin lisääminen betonin lämmönkestävyyteen nousee 900-1000 astetta 200 - tavanomaiseen koostumukseen verrattuna. Oikein sekoitetussa liuoksessa ei ole pelkästään vettähylkivää ominaisuutta, vaan se toimii myös erinomaisena lämmöneristyksenä. Käyttää nestemäistä lasia lisäaineena vain betonille M300 ja M400.

Liuoksen sisältämän silikaattilasilajin osuus ei saa ylittää 10% - tämä on suurin sallittu arvo. Paras vaihtoehto on 7%, joka on 70-72 litraa nestemäistä lasia kohti 1 m3: n valmiiksi valmistettua betonia. Tässä tapauksessa on muistettava seuraavat koostumuksen asetusten arvot (16-20 asteen lämpötilassa):

 • 1. Kun lasin määrä on 2%, alkuasetus tapahtuu 40-45 minuutin sisällä, lopullinen on 22-24 tuntia.
 • 2. Alle 5% indikaattorit ovat seuraavat: 25-30 minuuttia ja 12-14 tuntia.
 • 3. 7-8%: ssa liuos asetetaan 10 minuutissa ja lopulta kestää 8 tuntia.

Tällaisen betonin kypsyyden viimeinen saavutus tapahtuu 28 päivän kuluessa.

Uunien ja lattialevyjen rakentamisen aikana nestemäisen lasin osuus voidaan nostaa 25-35%: iin, mutta tällainen liuos jähmettyy 1-3 minuutissa. Mutta sen lämmönkestävyys on 1400 astetta.

On yhtä tärkeää, että tällaisen betonin valmistustekniikka suoritetaan oikein. Kategoriana on mahdotonta lisätä nestemäistä lasia valmiiseen ratkaisuun!

Ja tämä on tehtävä oikein seuraavalla tavalla: ensinnäkin nestemäinen lasi laimennetaan vedellä vähintään kaksi kertaa, ja sitten kuivaa sementtiä sekoitetaan tähän nesteeseen. Semi-nesteseos voidaan jo kaataa sekoittimeen. Mutta sinun on ratkaistava koko ratkaisu omilla käsillänne nopeasti - 10-12 minuutissa, muuten se ei ole sopiva. Sekoitin on pestävä välittömästi.

Nestemäisen lasin ansiot

Miksi tämä materiaali, vaikka tällaisilla työn ongelmallisilla ominaisuuksilla ja pinnoitteen epävakaudella, käytetään niin laajasti rakennuskohteissa? Mutta tosiasia on, että sillä on monia erittäin välttämättömiä ominaisuuksia, joita muut materiaalit eivät pysty tarjoamaan ja jotka ovat paljon kalliimpia.

 • 1. Erinomainen tarttuvuusominaisuudet. Materiaali tunkeutuu syvälle betoniin, puuhun ja kiviin ja se antaa korkean tarttuvuuden vedenpitävälle päällysteelle altaan, kuopan tai pohjan seinille.
 • 2. Riippumatta sovellutusmenetelmästä johtuen materiaalin juoksevuudesta ja samanaikaisesti viskositeetista, se muodostaa kiinteän tasaisen päällysteen. On toivottavaa, että kaikki työ tehdään kerralla ilman väliaikaisia ​​aukkoja.
 • 3. Pienen nestemäisen nesteen kulutus - peittää yhden alueen pinta, se tarvitsee kaksi kertaa vähemmän kuin esim. Nestekumia.
 • 4. Alhainen hinta. Nestemäinen lasia - kaikkein edullisin vedeneristysmateriaali.

Huonot lasista

Ensinnäkin nestemäisen lasin puhdas pinnoite - erittäin hauras ja jopa pienempi puhallus tai muodonmuutos, esimerkiksi altaan tai kaivon seinät, tuhoaa sen. Siksi materiaali on useimmiten käyttö betonin lisäaineena.

Toiseksi vesilasi on yhteensopiva vain betonin, kipsin ja puun kanssa. Ne eivät voi peittää tiiliä, koska se nopeasti romahtaa.

Kolmanneksi on melko vaikea materiaali työskennellä - on tärkeää työskennellä omin käsin nopeudella ja huolella, kun asetus tapahtuu nopeasti.

Neljäs haittapuoli on se, että betonin ja kipsin päällepinnoitetta ei ole mah- dollista levittää päällekkäin, on mahdotonta maalata pintamaalia eli maalata tai lakata.

Nestemäisen lasin käyttö - miten tehdä

Tekniikka on samanlainen kuin muiden materiaalien käyttö. Erityisen tärkeää on kuitenkin pinnan valmistelu - poista lika, pöly, rasva ja öljy tahrat. Esimerkiksi uima-altaan seinien ja lattian vedeneristys suoritetaan seuraavasti:

 • 1. Työssä voit käyttää telaa tai harja-maklovitsua. Ensimmäinen kerros levitetään nopeasti - tasaisesti ja ilman aukkoja.
 • 2. Anna kalvon tarttua 30 minuuttia ja pistä sitten toinen kerros.
 • 3. Seuraava vaihe - suojaava kerros. On tarpeen valmistaa vakio kipsiastiasto, sekoittaa se nestemäisellä lasilla yhden ja yhden välissä ja nopeasti pintaa koko pinta noin 1 cm: n kerroksella.
 • 4. Seuraavaksi sinun on odotettava muutama päivä, kunnes kipu kiinteytyy.
 • 5. Kun voit jatkaa viimeistelyä.

johtopäätös

Nestemäinen lasi on materiaalin vedenpitävyyden kannalta hyväksyttävä vaihtoehto etenkin edullisten kustannusten valossa. Tällainen haitta kuin nopea asetus voidaan tasoittaa vaiheittaisen työn avulla. Mutta tällaisen päällysteen avulla voit tehdä omalla kädellä lattian, perustuksen, altaan, altaan, terassin, kellarin ja muiden rakennusten korkealaatuisen vedenpitävyyden.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia betonin vedeneristykseen?

Nestemäinen lasi, joka on laaja kuluttajan tiedossa paperiraaka-aineena (silikaattiliima), on yksi tehokkaimmista ja suhteellisen halpoista materiaaleista, jotka pystyvät tuottamaan betonirakenteita, joilla on nolla veden läpäisevyys ja nolla veden absorptio. Joten miten voit käyttää nestemäistä lasia vedenkestävään betoniin?

Vaihtoehdot nestemäisen lasin käyttämiseksi betonin vedeneristykseen

Saksalainen kemistin Jan Nepomuk von Fuchs syntetisoitiin lähes 200 vuotta sitten (vuonna 1818) kalium- ja natriumalkaliinimetyylisilikaattisuolojen seos vesisilikaattiliimalla.

Näillä läpikuultavilla liuoksilla on ainutlaatuinen ominaisuus muodostaa substraatin pinnalle ohut ja erittäin vahva kalvo, joka ei läpäise vettä ja kosteusmolekyylejä.

Samalla kuivakalvo ei pelkää avointa vettä, se on joustava, inertti happoille ja ympäristön kannalta turvallinen muille. Nämä ainutlaatuiset ominaisuudet johtivat nestemäisen lasin laajaan käyttöön, mukaan lukien tehokkaiden betonirakenteiden vedeneristäminen erilaisiin tarkoituksiin.

Nestemäinen lasia betonin vedeneristämiseen - käyttövaihtoehdot:

 • Läpäisevän vedenpitävyyden muodossa "puhdas". Nestemäinen lasi, laimennettu vedellä suhteessa 1:10, pystyy tunkeutumaan huokosiin ja löysää betonipinnan 2-5 millimetrin syvyyteen. Lisäksi kolme kerrosta materiaalia luo lähes vesitiiviin vesikalvolle. Kuivumisen jälkeen nestemäisen lasin pohjaan sisältyvät kalium- tai natriumsuolat muodostavat yksikiteisen massan ja tukevat lujasti betonin pinnan puutteet. Samalla vedenpitävä kalvo mahdollistaa muiden vedeneristysyhdisteiden käytön: bitumi ja mastiset aineet;
 • Lisää nestemäistä lasiliuosta vaurioituneeseen liuokseen. Tällaisen ratkaisun valmistustekniikka on seuraava. Vaaditussa osassa sekoitettua sementtiä ja täyteainetta. Seuraavaksi siihen lisätään liuosta, jossa on nestemäistä lasia (1:10), ja sekoitetaan. Tuloksena olevalla materiaalilla on erittäin nopea tarttuvuus, joten se vaatii pikaisesti vedenpoistoa nivelissä, betoniseinien pinnalla, rakenteiden liitoksissa, mukaan lukien erityinen "laastin" ruiskutuspistooli. Lisäksi nestemäisen lasin pohjalta valmistettuja kalkkeja käytetään altaan altaiden, korkea kosteusolosuhteissa työskenteleviin säätöihin, kellari seinämiin ja altaaseen sekä muihin vedenpitäviin betonirakenteisiin.

Nestemäisen lasin käytön etuja betonin vedeneristykseen

 • Suuri tarttuvuus. Nestemäisen lasin muodostavat silikaatit kykenevät "tarttumaan" peilipintoihin;
 • Muodostaa kosteudelle ja ilmalle läpäisemättömiä molekyylirakenteita;
 • 100% ympäristöystävällisyys ja turvallisuus ihmisille ja eläimille. Poikkeus - vältä kosketusta silmien ja limakalvojen kanssa. Poistetaan nopealla pesemällä juoksevalla vedellä;
 • Helppokäyttöisyys;
 • Alhaiset kustannukset ja alhainen kulutus tekevät nestelasista edullisimman vedenpitävän materiaalin, kun kaikki muut olosuhteet ovat yhtä suuret.

Nestemäisen lasin haitat

 • Ihmisten käytettävissä olevien pintojen käsittely on sallittua;
 • Vedeneristyskalvo tuhoutuu mekaanisilla vaikutuksilla - se vaatii lisäsuojaa telaneristyksellä, bitumilla, mastilla jne.

Sisältää teknologian käytön

 • Nestekaasun ostamisessa kannattaa varmistaa tavaroiden laatu. Pakkaus materiaalin kanssa on sinetöitävä, myyjällä on oltava asiaankuuluvien asiakirjojen pakkaus, pakkauksen sisältämän nesteen on oltava geelimäinen, läpikuultava, ilman kokkareita. Nestemäinen lasi "selviytyi" useista "jäädytys-sulatus" -jaksoista kokonaan ja peruuttamattomasti menettää kulutusominaisuudet;
 • Ennen levittämistä alustan pintaa puhdistetaan tippuvuista ja muista ulkonemista. Kun jalostetaan hiomakivellä tai tasaisella silikaattilangalla, pölynpoisto suoritetaan;
 • Pohjustusliuoksen valmistus - laimennettu nestemäinen lasikonsentraatti laimennetaan puhtaalla vedellä suhteessa 1 litraan materiaalia 2,5 litraan vettä;
 • Ratkaisun soveltaminen on sallittua useissa vaihtoehdoissa: maaliharja, maalausrulla tai ruiskupistooli. Uudelleenkäyttö on sallittu 0,5 tunnin kuluttua normaaleissa olosuhteissa: ympäristön lämpötila 20 celsiusaste ja normaali kosteus;
 • Päällystysliuoksen valmistus: vesi, nestemäinen lasi ja sementti suhteessa 1: 1: 1. Koska liuoksen pitoaika on enintään 15 minuuttia, on välttämätöntä työskennellä hyvin nopeasti, tasoittamalla liuos tasaisella kerroksella lastalla tai lastalla;
 • Lisää työtä betonin pinnan kanssa (telojen vedeneristys, laattojen viimeistely tai eristäminen) on mahdollista seuraavana päivänä pinnoitusliuoksen levittämisen jälkeen.

Onko nestemäinen lasi sopiva vedenpitävyyteen?

Nestemäisen lasin käyttö

Veden ja kosteuden vahingollisten vaikutusten estämiseksi on kehitetty runsaasti vedenpitäviä materiaaleja. Niistä viimeinen paikka on nestemäinen lasi. Jo kauan sitten ilmestyi työkalu, jossa voimia ja päätä käytetään monissa oksissa. Ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta nestemäinen lasi sopii erinomaisesti seinien, lattian, kellari- ja ullakkotasojen vedenpitävyyteen. Sitä käytetään altaiden järjestämiseen, pohjaveden suojelemiseen pohjavedestä. Niissä on puulattiat, seinät ja katot. On tärkeää, että vesilasilla on hyvät antiseptiset ominaisuudet, jotka suojaavat pintaa muotista ja homeenestä.

Valmistelutyöt

Tietenkin ennen työn suorittamista on tarpeen valmistaa pinta: puhdista se likaa ja irrota huolellisesti vanhan pinnoitteen jäänteet. Pinnan on oltava mahdollisimman tasainen ilman halkeamia, siruja ja muita vikoja.

Vaatimukset vedenpitäviksi

Eristyksen pitäisi antaa luotettavaa suojaa vettä vastaan, kestää suuria dynaamisia ja hydrostaattisia kuormituksia. On tärkeää, että vedenpitävä kerros on joustava ja ohut. Pinnoitteen tulee täyttää huokoset ja halkeamat. Vedeneristysmateriaalilla on oltava antiseptiset ominaisuudet ja korkea tarttuvuusaste.

Vedeneristys nestemäisellä lasisella kellarilla ja ullakolla

Työskentely nestemäisen lasin kellarin ja ullakkotilan pinnoitteella on samanlainen kuin betonirakenteiden silikointi. Se on korkeatasoinen suoja betonirakenteet veden haitallisilta vaikutuksilta ja sitä voidaan käyttää sekä rakennuksen sisällä että sen sisäpuolella.

Vedeneristykset tehdään melko nopeasti. Nestemäisen lasin suojaavien ominaisuuksien pätevyys on niin suuri, että sitä voidaan verrata itse rakenteen elinikään.

Nestemäisen lasin kemiallinen koostumus mahdollistaa sen tunkeutumisen jopa pienimpiin materiaalin huokosiin ja halkeiluihin, luotettavasti suojaamaan sitä kosteudelta. Vaikka nestemäisellä lasilla käsitelty materiaali hankkii vettähylkivää ominaisuutta, se pysyy höyryä läpäisevänä kiteisen rakenteensa vuoksi. Sisäkäyttöön lisätään nestemäistä lasia vedeneristykseen sementtilaastille. Sen valmistukseen 8-10 litraa sementtilaastia on tarpeeksi 1 litra nestemäistä lasia.

Vedenpitävyys seoksen ulkopuolelle laimennetaan eri suhteessa. Liuoksen valmistamiseksi sinun on otettava sementti, hiekka ja nestemäinen lasi suhteessa 1,5: 1,5: 4. Vesi ei tarvitse enempää kuin ¼ massan liuoksesta. Oikealla työllä saadaan vahva eristys, joka suojaa sekä vettä että tulta vastaan.

Hyvin vedeneristys

Kaivojen vedenpitävyys toimii kahdessa vaiheessa. Ensin kuopan seinämille levitetään nestemäistä lasia, jonka jälkeen toinen kerros levitetään sementti-laastiin, joka koostuu sementistä, hiekasta ja nestemäisestä lasista yhtä suurilla osilla.

Vedeneristysaltaat

Ilman liioittelua uima-altaat ovat lisääntyneen monimutkaisuuden kohteita. Niiden on kestettävä raskaat kuormat vedestä. Vesi tuhoaa nopeasti rakennusmateriaalit ja viime kädessä altaan rakenteen. Siksi asianmukaisesti toteutettu vedeneristys on niin tärkeää, kun rakennetaan ja käytetään altaan.

Vesieristysaltaiden töitä tehdään sekä sisä- että ulkopuolelta. Vedenpuhdistus kulhoon suojaa sitä tuholta ja vuotamisesta, ulkoinen - suojaa pohjaveden haitallisilta vaikutuksilta. Alueen elämä riippuu laitteen altaan oikeasta vedeneristysmateriaalista. Vesitiivistykseen käytetään yhdessä sementti-polymeerikoostumusten kanssa elastisia materiaaleja, kuten nestemäistä lasia, joka muodostaa kalvon, joka hylkii vettä ja estää säröjä altaaseinissä.

Nestemäistä lasia vedeneristämiseen käytetään sekä puhtaassa muodossa että kyllästämisen ja lisäaineiden muodossa. Se täyttää kaikki tiilen ja betonin kaikki huokoset ja halkeamat, toimii luotettavana suojauksena tuhoutumiselta ja korroosiolta.

Säännöt ratkaisujen valmistelusta

Ensiksi sekoita kuivat aineosat ja sekoita useita minuutteja, lisää sitten nestemäinen lasia tai seosta ja sekoita uudelleen 3-5 minuuttia. Valmis seoksen tulisi olla homogeeninen ja liikuteltava. Seosta ei saa laimentaa nestemäisellä lasilla, vedellä tai täyteaineella.

Yleisratkaisun mittasuhteet vedenpitävyyteen: 10 litraa sementtilaastia 1 litra nestemäistä lasia.

Nestemäinen lasi on yleinen korjaustoimenpide. Sitä käytetään menestyksekkäästi monilla ihmisen toiminnan alueilla. Rakentaminen ei ole poikkeus. Vedenpuhdistus, suoja vaurioilta ja sieneltä, betonin, maalien, kipsin ja laastareiden laadun parantaminen - tämä ei ole täydellinen luettelo nestemäisen lasin "ansioista".

Vedenpitävä tekniikka nestelasi

Kosteus vaikuttaa kielteisesti moniin materiaaleihin, mikä johtaa niiden tuhoamiseen tai houkuttelevan ulkonäön häviämiseen. Siksi käytetään erikoismateriaaleja, jotka estävät nestemäisen väliaineen vaikutuksen herkkiin elementteihin. Nestemäinen lasinen vedeneristys on melko yleinen materiaali, koska sillä on hyvät ominaisuudet ja se on halpa. Jopa aloittelija voi työskennellä tällaisen eristeen kanssa, koska prosessin ydin on yksinkertainen ja ymmärrettävä kaikille.

Vedenpitävyysominaisuudet

Ihmisillä on usein kysymys, miten vedeneristys tehdään nestemäisellä lasilla? Lähes kaikki tietävät, millaista materiaalia se on, mikä on sen kemiallinen koostumus ja miten sitä tulee käsitellä varastoinnin aikana. Mutta välitön työ voi olla vaikeaa. Selkeän tietämyksen puuttuessa on parempi olla yrittämättä improvisoida ja ajatella, että se on selvitettävä liikkeellä.

On ehdottomasti kysyttävä asiantuntijoiden neuvoja tai ainakin lukea aihekohtainen foorumi ymmärtämään likimääräisiä toimia ja niiden järjestystä. Jos menettely on tehty väärin, se voi vain vahingoittaa eikä saada mitään hyötyä, joten tieto on välttämätöntä.

Jokainen mestari sanoo, että kysymys siitä, miten nestemäistä lasia käytetään vedenpitävyyteen, on kaksi vastausta: sen puhtaassa muodossa tai yksinkertaisesti lisää se ratkaisuun. Molemmat menetelmät ovat hyviä, joten täällä jokainen päättää, miten se sopii hänelle. Ensimmäisessä tapauksessa on odotettava kaikkien töiden loppuunsaattamista ja lasin ja kipin täydellistä kuivaamista. Vain silloin voimme jatkaa eristämistä.

Jos kaikilla vedellä ei ole aikaa haihtua liuoksesta, syntyy tilanne, kun se osoittautuu lukittavaksi eristävän kerroksen alle ja kuljettaa sen tuhoisaa vaikutusta sisältä. Tätä ei voi sallia, koska virhe ei enää ole mahdollista. On parempi odottaa pari lisäpäivää kuin kiirehtiä ja päätyä päinvastaiseen tulokseen.

Työntekoteknologia

Nestemäisen lasin vedeneristämisen perustekniikka merkitsee erityistä toimintosarjaa, joilla kaikilla on tärkeä rooli:

 • • Käsiteltävän pinnan on oltava moitteettomasta roskasta ja pölystä. On suositeltavaa tehdä se heti täydellisesti, sillä siitä on erittäin vaikea saavuttaa. Pienet halkeamat sallitaan, mutta suuret aukot on korjattava, koska niiden täyttämiseen tarvitaan paljon materiaalia.
 • • Seuraavaksi valmistettu pinta yksinkertaisesti käsitellään tasaisesti materiaalin kanssa, yrittäen tehdä saman kerroksen kaikkialla. Se kuivuu melko nopeasti, mutta on parempi odottaa ainakin päivää, niin että kaikki vain jäätyy ja pysyvät paikoillaan.

Joskus käytännössä käytetään sementtieristystä. Tämä toimenpide tarkoittaa sitä, että materiaali lisätään suoraan liuokseen ja eristys tapahtuu välittömästi sisäpuolelta. Jotta saavutettaisiin suurin mahdollinen hyötysuhde tästä menetelmästä, sekoitetaan liuos huolellisesti siten, että kaikki osat ovat läsnä jokaisessa osassa yhtä suuressa osuudessa.

Nestemäisen lasin pinta-ala

Vedeneristysmateriaalin käyttö kattaa lähes kaikki tekniset tarpeet, joita saattaa syntyä rakentamisen aikana:

 • • Sisäisissä ja ulkoisissa töissä käytetään konkreettista vedeneristys nestemäisellä lasilla. Jalostuksen jälkeen materiaali muuttuu kokonaan kosteuden suhteen epäsopivaksi ja sitä voidaan helposti käyttää myös veden alla.
 • • Uima-altaan vedeneristyslasi on erittäin hyvä ratkaisu, sillä sen avulla voit saavuttaa erinomaiset tulokset edullisesti. On paljon vaikeampaa työskennellä erityisen elokuvan kanssa, ja sinun on karsittava nivelet melko paljon. Lasilla ei ole näitä haittoja.
 • • Vedenpitävä sisäpohjassa nestemäisellä lasilla suojaat itseäsi sellaiselta epämiellyttävältä tapahtumalta, kuin veden ulkonäkö varojensa keskelle talvella. Keväällä pohjavesien taso nousee voimakkaasti, ja jos joki on lähellä, se levittyy laajalti, joskus lähestyy lähellä koteja. Joten suojakerros antaa pitää nesteen luonnollisissa rajoissaan.
 • • Nestemäisen lasin vedenpitävyys on ihanteellinen ongelman ratkaisemiseen talon mukavimmista olosuhteista. Jalostuksen jälkeen rakennuksen pohja ei salli nesteen ja kosteuden siirtymistä.
 • • Vedenpuhdistusseinämiä nestemäisellä lasilla käytetään melko harvoin, koska kosteus harvoin imeytyy sivukäytävien läpi. Tarvittaessa tämä menettely on myös mahdollista, vaan tarvitset vain riittävän määrän materiaalia.
 • • Kaivon vedeneristyslasiin käytetään nestettä, kahdessa kerroksessa. Ensimmäistä yksinkertaisesti sovelletaan seiniin sen puhtaassa muodossa, ja toinen on sen päällä osana sementtilaastia. Joten se tulee osoittamaan mahdollisimman suuren vaikutuksen.
 • • Lattian vedenpitävyys nestemäinen lasi sopii hyvin, koska sen ansiosta kemikaalinen rakenne mahdollistaa jopa pienimmät halkeamat.

Kuten luettelosta voidaan nähdä, materiaali on todella universaalia.

Mikä on talon käsittelyn kustannus nestemäisellä lasilla?

Jos vedeneristys suoritetaan nestemäisellä lasilla omilla kädilläsi, sinun ei tarvitse maksaa liikaa. Toimiin ei tarvita kehittyneitä työkaluja tai ammattilaislaitteita. Ja kun se ei kestä kovin kauan.

Nestemäisen lasin hinta vedeneristämiseen riippuu valitusta valmistajasta.

Nestemäinen lasi vedeneristykseen - mitä sinun tarvitsee tietää onnistuneesta rakentamisesta?

Nykyään käytetään usein nestemäistä lasia erilaisten elementtien vedenpitävyyteen, joka vaihtelee putkien saumoista ja päättyy altaiden ja kaivojen käsittelyyn. Seoksen tarkempi valinta edellyttää sen ominaisuuksien tuntemista. Artikkelissamme tarkastelemme kaikkia tämän kokoonpanon ominaisuuksia ja tietenkin pidämme yksityiskohtaisesti käytännön osaa.

Nestemäisen lasin koostumus ja ominaisuudet

Ennen tämän materiaalin käyttöä on sanottava muutamia sanoja sen ominaisuuksista. Se on seos natrium- tai kaliumsilikaatteja. Joissakin tapauksissa käytetään myös litiumsilikaatteja, mutta tämä on useammin poikkeus kuin säännöllisyys. Sen ominaisuudet ovat suurelta osin riippuvaisia ​​koostumuksesta. Kaliumliuokset ovat esimerkiksi resistenttejä ilmakehään ja kemialliseen altistumiseen.

Mutta jos sen on tarkoitus olla vuorovaikutuksessa kivennäisaineiden kanssa, on suositeltavaa antaa natriumsilikaateille perustuvia koostumuksia. Lisäksi jälkimmäiset lisäävät sementin kovettumista. Näiden materiaalien vuorovaikutuksen aikana tapahtuu kemiallinen reaktio natriumaluminaatin muodostumisen kanssa, joka toimii kovettumisprosessin stimulaattorina. Huomaamme, että nestemäinen lasia on saanut niin suuren suosion, koska sen erinomainen liimauskyky. Voit käyttää nestemäistä lasia kellarin, altaiden ja kuoppien vedeneristämiseen.

Natriumsilikaatteihin perustuva koostumus

Yhteistyö muiden materiaalien kanssa tunkeutuu syvälle huokosiin ja täyttää ne luotettavasti. Aine ei pala, on tunnettu antiseptisista ominaisuuksistaan ​​eikä se aiheuta aineita, jotka ovat vaaraksi ihmisten terveydelle. Koostumuksen alkalisen aineen ansiosta on kuitenkin vältettävä koostumuksen kosketusta ihon kanssa. On syytä huomata matala lämmönjohtavuus. Tämä ominaisuus on erityisen tärkeä lämpöeristykselle teollisissa ympäristöissä. Ensimmäistä kertaa silikaattiliimaa (tätä kutsutaan myös nestemäiseksi lasiksi) löydettiin vuonna 1818. Tämä keksintö on seurausta saksalaisen kemistin Jan von Fuchsin työstä. Nykyään tuotantotekniikka on hieman erilainen kuin alkuperäinen.

Nestemäisen lasin valmistus on hyvin monimutkainen prosessi, se ei toimi kotona. Tätä varten tarvitset erikoislaitteita, joten tämä tuotanto on tullut kemiantehtaiden kiistattomaksi etuoikeukseksi. Mutta jos pähkinänkuoressa, prosessi on seuraava. Silikaa sisältävät raaka-aineet lisätään autoklaaviin ja käsitellään natriumhydroksidiliuoksella. Vaikka on olemassa myös tunnettuja menetelmiä tämän koostumuksen valmistamiseksi liuottamalla raaka-aine suoraan alkaliuokseen altistamatta korkeille lämpötiloille ja paineelle.

Missä silikaattiliimaa käytetään yleisimmin?

Silikaattiliiman käyttö on uskomattoman laaja, mutta tärkeintä teollisuutta voidaan kutsua rakentamisiksi. Vedenpitävä pohjamaali nestemäisellä lasilla suojaa rakenteen perustan kastumiselta. Tämä materiaali on erinomainen betonin lisäaine, jonka avulla voidaan parantaa seoksen laatua ja vähentää sen kustannuksia ja kulutusta. Voit lisätä silikaattiliimaa laastiin, jota käytetään luu-uuneissa ja tulisijoissa. Saada se vedenpitävä kipsi.

Vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla

Nestemäinen lasi on löytänyt sen sovelluksen ja jopa sellaisissa monimutkaisissa toimissa kuin vedenpitävyys kuopassa ja uima-altaissa. Se täyttää kaikki betonissa olevat huokoset ja suojaa ne kosteuden ja ilman negatiivisilta vaikutuksilta. Myös materiaalia käytetään joskus PVC-levyt, linoleumia käytettäessä. Sanotaan, että nestemäisen lasin käyttö ei ole rajoitettu rakennusalueelle. Alhaisten kustannusten vuoksi monet käyttävät tällaista suosittua materiaalia, jopa jokapäiväisessä elämässä. Sieltä valmistetaan erilaisia ​​kiteitä ja halkeamia, putkiliitoksia. Ne peitetään kankailla ja muilla materiaaleilla, antaen heille tulenkestäviä ominaisuuksia. Olisi pidettävä mielessä, että tämän koostumuksen levittämisen jälkeen pintaan muodostuu suojakalvo, johon ei maalaa tai kipsiä putoa.

Yllättäen tällaista materiaalia käytetään paitsi betonin ominaisuuksien parantamiseen, se on myös suosittu puutarhureiden kanssa. Tätä koostumusta käsitellään puiden osuuksilla, jotka suojaavat kasvia haitallisilta bakteereilta.

Vedenpitävät menetelmät kaikissa tilanteissa

Vedenpuhdistus nestemäisellä lasilla voi tapahtua monin eri tavoin, kun taas tällainen työ on täysin mahdollista omalla kädelläsi. Tässä kappaleessa annetaan vaiheittaiset ohjeet, joiden jälkeen voit suorittaa toimenpiteen.