Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin?

Välttämätön lisäaine on natriumsilikaatti, joka on viskoosinen liima vesi-pohjainen liuos, joka sisälsi kalium-silikaatti (GOST 18958-73) ja natrium (GOST 13078-81). Neste harmaa ja keltainen värejä käytetään teollisuuden, kaupan ja yksittäisten rakenne suorituskyvyn sisäisen ja ulkoisen työn.

Silikaattiliima on suunniteltu parantamaan betonin ominaisuuksia monin tavoin, koska se on:

 • vettä hylkivä;
 • kovete;
 • antistaattinen aine;
 • antiseptinen.

Osta nestemäinen lasi voi olla natrium tai kalium, tuote tarjotaan valtava valikoima. Teknologia kaliumliiman saamiseksi sisältää hienon kvartsihiekan polttamisen yhdistettynä soodaan. Valmis raaka-aine murskataan jauheen koostumukselle ja laimennetaan vedellä, sisältää K: ta2O (SiO2)n. Tämä vedenpitävä pohja sekä luotettava suoja sieneltä ja aggressiivisilta kemikaaleilta.

Kalium liima vaikka arvostettuja niiden ainutlaatuiset ominaisuudet, ja erityisesti ilman pinta tahra ja häikäisyä kuivaamisen jälkeen, mutta koska korkeat kustannukset vähemmän kysyntää verrattuna Na2O (SiO2)n. Natriumsilikaattikoostumuksen tuotanto perustuu autoklaaviin ja ei-autoklaaviin.

Betoni kyllästys

Kiitos monipuolisen ominaisuuksien silikaatti liimaa pohjan säätiöt, uima-altaat, vesisäiliöt, lattiat ja seinät kellareihin, kylpyhuoneissa, suihkuissa, pesulat ja maanalaisten tilojen tulee vedenpitävä. Neste lasi tunkeutuu halkeamia ja pieniä huokosia, jolloin muodostuu suojaava kerros, jonka kautta ei ole kosteuden pääsyn. Käsitelty taso tulee kokonaisvaltaisemmaksi ja kestävämmäksi. Impregnointi nestemäinen lasi ei ole juuri lainkaan haittoja materiaalin kulutus riippuu pinnan huokoisuus.

Silikaattiliima pystyy kestämään hyvin korkeita lämpötiloja jopa 1300 asteeseen, joten puupohjia ja rakenteita käsitellään sen kanssa palonkestävyyden antamiseksi. Samasta syystä sitä käytetään uunien ja tulisijojen rakentamisessa. Se on antibakteerinen vaikutus ja estää hometta ja homeen kehitystä betonin pinnalla. Nestemäisen lasin alhainen hinta ei johda merkittävästi materiaalin kustannusten nousuun.

Lisäaine luo luotettavan suojakerroksen paikoissa, joissa on korkea kosteus, joten se on kysyntää ja sitä vaaditaan nykyaikaisessa rakenteessa. Tärkeä indikaattori käytettäväksi on työn laatu, joka toteutetaan kaikissa vaiheissa, alkaen alustasta (kellari) ja päättymällä kattoon (ullakkotila). Silikaattiliimalla valmistettu betonieristys pystyy kestämään useita sulatusta ja jäätymistä, mikä lisää rakennusten ja rakenteiden käyttöikää.

Materiaalin ainutlaatuinen rakenne ei ainoastaan ​​tarjoa luotettavaa suojaa kosteutta vastaan, vaan estää myös ennenaikaisen tuhoutumisen. Betonin vedeneristys liimalla on yleisin tekniikka sekä ammattitasolla että yksityisessä rakentamisessa. Lisäaine antaa seoksille ja maaleille suuremman elastisuuden, mikä osaltaan parantaa niiden ominaisuuksia, on erinomainen pehmittimen ja osoittaa sen parhaat ominaisuudet vähentyneellä kovettumisaika.

Rakennusteollisuuden silikaattiliimaa käytetään päällysteen kyllästämiseen:

 • keinotekoisesta ja luonnonkivestä;
 • rapattu;
 • betoni;
 • tiili;
 • lohko.

Näitä tarkoituksia varten koostumus laimennetaan vedellä suhteessa 1 - 5. Impregnointi levitetään työpinnalle harjalla tai ruiskupistoolilla. Vaihtoehto olisi valittava riippuen rakenteesta ja kyvystä imeä ratkaisu. Eri suhteissa laimennettua silikaattiliimaa käytetään pohjamaalina ja vedenpitävyyteen kaivoille ja perustuksille.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia?

On tarpeen tuntea tekniikka ja noudattaa tiettyjä vaatimuksia, muuten pintaan voi muodostua halkeamia, mikä johtaa pinnoitteen laadun huonontumiseen ja kosteuden vähenemiseen. Nestemäinen lasi, joka on laimennettu etukäteen vedellä, lisätään sementin ja hiekan kuivalle sekoitukselle. Erittäin harvoin ja poissulkemissäännöissä silikaattiliima voidaan pistää suoraan valmiiseen liuokseen.

Betonin lisäaineiden prosenttiosuutta on noudatettava tiukasti, ja kuluttajille on annettava ohjeita lasin käytöstä. Lisäaine on noin 15%, mutta silikaattiliiman enimmäismäärä liuoksessa ei saisi ylittää 25% seoksen kokonaismassasta. Erinomainen kipsi, jolla on suuri veden kestävyys, saadaan sementin ja hiekan ottamiseksi suhteessa 1 - 2,5. Rakentajien mukaan betoni nestemäisen lasin lisäämisellä parantaa merkittävästi rakennetta ja jäädyttämällä se voimistuu.

Silikaattiliima vaikuttaa jähmettymisajan (alku - loppu) ja tämä ominaisuus on otettava huomioon työskentelyn aikana (on suositeltavaa valmistaa pieni määrä):

 • 1% nestemäisestä lasista - jähmettymiskausi: 1 h 15 min 3 h 40 min.
 • 2% - 1 h 3 h 10 min.
 • 5% - 35 minuutista 2 tuntiin ja 30 minuuttiin.

Tietäen, että tällainen vesilasi ja mitä ominaisuuksia siinä on, pystyt käytä materiaalia rakentamiseen kellareihin, uima-altaat, vesisäiliöt, sekä suorittamalla korjauksia kylpyhuoneessa, parvekkeella ja loggia. Hyvin usein silikaatti liimaa käytetään luotaessa kerros - pohja kestää hyvin kulutusta ja ei altistu syövyttäviä ympäristöjä varten. Virtaus vesilasi erilainen, koska se riippuu siitä, huokoisuus ja imukyky käsitellyn pinnan, ja kerrosten lukumäärä sovellettu (0,8-8 kg / m2).

Nestemäistä lasia betoniin myydään muovisäiliöissä, joiden kapasiteetti on 0,8-55,0 litraa tai jopa 200 litran rauta-tynnyreissä.

Nestemäinen natriumlasi

Natrium-nestemäinen lasi - paleltumaton ja palo- ja räjähdyssuojattu.

Käytetään nestemäistä natriumlasiä:

 • Paperin, paperin, liimaukseen.
 • Erilaisten rakennusmateriaalien liimaukseen ja nippuihin, jotka tekevät haponkestäviä, tulenkestäviä silikaattimassoja, jotka vahvistavat eri rakenteiden pohjat pohjavedestä.
 • Lisäaineena sementtilaastareita lattian ja seinien vedeneristämiseen, altaiden järjestämiseen.
 • Suojaavana aineena puiden karsimiseen ja haavoittamiseen.
 • Eri puutuotteiden ja kankaiden kyllästämiseen, jotta ne saisivat suuremman tiheyden ja palonkestävyyden.
 • Silikaattimaalien valmistukseen.
 • Lisätään tulenkestävien materiaalien komponentiksi.

Lämpötilassa +20 ° C ja ilman suhteellisen kosteuden 65% - 24 tuntia.

Nestemäisen lasin kulutus - 0,5-1 kg / m 2. 1 litran liuosten valmistuksessa 10 litraa liuosta kohden.

Jos ainetta joutuu silmiin ja iholle, huuhtele vedellä.

Pankki 1,3 kg, 3,5 kg, ämpäri 15 kg, kantta 55 kg.

Nestemäinen natriumlasi (natriumsilikaatti) on säilytettävä alkuperäisessä pakkauksessaan.

Nestemäinen natriumlasi soveltuu käytettäväksi 36 kuukauden kuluessa valmistuspäivästä.

Materiaalityypin mukaan

Suojattujen pintojen tyypin mukaan

Betoni / Teräsbetoni / vaahto betoni, puu, kivi / tiili, lasi / keramiikka, muovi / pleksilasi, Kipsi / kipsilevyt, kaapeli / lanka, paperi / kartonki, kangas / Lämmitys

Soveltamisala

Engineering / Koneet, Huonekalut tuottamiseen, sillat, puolivalmiita materiaaleja, kemianteollisuus, kodinkoneet ja laitteet, rakennukset ja laitteet / rakennusteollisuudessa, radioala / Instrument

Erikoisominaisuuksilla

Kulutusta kestävä pinnoite, pinnoitteet, auto materiaalit ulko, Tulenkestävät materiaalit kiilto / puolikiiltÄvÄ sisäkäyttöön, Frost materiaalien kovettaminen maalien, pinnoitteen Cleaner

Vastustuskyvyn altistuminen

Kosteuden kestävyys, kulutuskestävyys, kulutuskestävyys, vedenpitäväksi, suojauksen hometta ja hometta, korroosiosuojan säteilylle, kestävyys mineraalilannoitteista, kestävyys meriveden ja UV-kestävyys, lämmönkestävyys, pesuaine, kemiallinen kestävyys, säänkestävyys, haponkestävyys, Liukastuvuus, Kestävät aggressiiviset kaasut ja höyryt, Öljynkestävyys

Paloturvalliset ominaisuudet

Tulipalosuojaus betonista, Puun palosuojaus, Ilmanvaihtosuodattimien palosuojaus, Kaapelien palontorjunta, Kankaiden palosuojaus, Muovin palonsuojaus

Kuinka käyttää nestemäistä lasia betonin vedeneristykseen?

Nestemäinen lasi, joka on laaja kuluttajan tiedossa paperiraaka-aineena (silikaattiliima), on yksi tehokkaimmista ja suhteellisen halpoista materiaaleista, jotka pystyvät tuottamaan betonirakenteita, joilla on nolla veden läpäisevyys ja nolla veden absorptio. Joten miten voit käyttää nestemäistä lasia vedenkestävään betoniin?

Vaihtoehdot nestemäisen lasin käyttämiseksi betonin vedeneristykseen

Saksalainen kemistin Jan Nepomuk von Fuchs syntetisoitiin lähes 200 vuotta sitten (vuonna 1818) kalium- ja natriumalkaliinimetyylisilikaattisuolojen seos vesisilikaattiliimalla.

Näillä läpikuultavilla liuoksilla on ainutlaatuinen ominaisuus muodostaa substraatin pinnalle ohut ja erittäin vahva kalvo, joka ei läpäise vettä ja kosteusmolekyylejä.

Samalla kuivakalvo ei pelkää avointa vettä, se on joustava, inertti happoille ja ympäristön kannalta turvallinen muille. Nämä ainutlaatuiset ominaisuudet johtivat nestemäisen lasin laajaan käyttöön, mukaan lukien tehokkaiden betonirakenteiden vedeneristäminen erilaisiin tarkoituksiin.

Nestemäinen lasia betonin vedeneristämiseen - käyttövaihtoehdot:

 • Läpäisevän vedenpitävyyden muodossa "puhdas". Nestemäinen lasi, laimennettu vedellä suhteessa 1:10, pystyy tunkeutumaan huokosiin ja löysää betonipinnan 2-5 millimetrin syvyyteen. Lisäksi kolme kerrosta materiaalia luo lähes vesitiiviin vesikalvolle. Kuivumisen jälkeen nestemäisen lasin pohjaan sisältyvät kalium- tai natriumsuolat muodostavat yksikiteisen massan ja tukevat lujasti betonin pinnan puutteet. Samalla vedenpitävä kalvo mahdollistaa muiden vedeneristysyhdisteiden käytön: bitumi ja mastiset aineet;
 • Lisää nestemäistä lasiliuosta vaurioituneeseen liuokseen. Tällaisen ratkaisun valmistustekniikka on seuraava. Vaaditussa osassa sekoitettua sementtiä ja täyteainetta. Seuraavaksi siihen lisätään liuosta, jossa on nestemäistä lasia (1:10), ja sekoitetaan. Tuloksena olevalla materiaalilla on erittäin nopea tarttuvuus, joten se vaatii pikaisesti vedenpoistoa nivelissä, betoniseinien pinnalla, rakenteiden liitoksissa, mukaan lukien erityinen "laastin" ruiskutuspistooli. Lisäksi nestemäisen lasin pohjalta valmistettuja kalkkeja käytetään altaan altaiden, korkea kosteusolosuhteissa työskenteleviin säätöihin, kellari seinämiin ja altaaseen sekä muihin vedenpitäviin betonirakenteisiin.

Vedeneristysmateriaalin käyttö rakentamisessa: miten nestemäinen lasi valmistetaan betonille

Suuri määrä kosteaa tuhoaa kateaineita ja rakennusten rakenteita. Näiden suojaamiseksi käytetään erilaisia ​​koostumuksia, joista nestemäinen lasia on erityinen paikka.

Kun kovetetaan, liuos täyttää betonin huokoset, mikä lisää sen vedeneristysominaisuuksia. Lisäksi se lisätään betoniseokseen. Betoniin tarkoitettu nestelasi on helppokäyttöinen ja halpa materiaali.

Nestemäinen lasi. Mikä se on

Silikatiima, joka on jokaiselle jokaisen lapsuudesta lähtien tuttu, on toinen nimi - "nestemäinen lasi". On melko vaikeaa tehdä se kotona itse, se on helpompi ostaa kaupasta. Kuitenkin, jos haluat tietää nestemäisen lasin tekemisen, voit tehdä sen seuraavasti:

 • tarvitset lämmönkestävää astiaa;
 • sekoitetaan hiekkaa ja soodaa suhteessa 1: 4;
 • puntaa hyvin, lämmitä koostumus;
 • sulatettu seos pestään säiliöstä.

Tämä vesiliuos on nestemäinen lasi, joka antaa konkreettisia lisäominaisuuksia. Edullisten kustannusten vuoksi se nostaa kustannuksia hieman. Liuosta käytetään lämpöeristyksen valmistuksessa lämmönjohtavuuden alhaisen tason vuoksi.

Tämä materiaali pystyy kestämään korkeita lämpötiloja sekä toistuvaa jäädytystä ja sulatusta. Lisäksi aineen antibakteerisia ominaisuuksia, bakteerien kehittymistä ja sienen muodostumista ei oteta huomioon.

Miksi nestemäinen lasia lisätään betoniin?

Nestemäisen lasin käyttö betoniin on yleistynyt, koska se on:

 • Vedenpitävät betonirakenteet. Seosta tulisi levittää betoniin paksuina kerroksina. Läpäisemällä huokosiin se jäätyy niihin, muuttumassa silikaattikiviin;
 • Komponentti, joka lisätään seokseen betonin vastaanottamisen jälkeen. Sitä käytetään useimmiten viimeistelyyn altaan sisällä. Haitta on lyhyt aika, jolloin seos kovettuu;
 • Muunnin joillekin merkkisille betoniseoksille. Käytetään suoraan rakennustyömaalla liuoksen sekoittumiseen, jota käytetään välittömästi. Kun nestettä lisätään lasitaseeseen, on välttämätöntä säilyttää oikea komponenttisuhde, muuten hauras elementti muuttuu.

Silikaattiliiman edut

Kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, liimalla on myös positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet. Materiaalin edut johtuvat nestemäisen lasin ominaisuuksista:

 • Pitkä käyttöikä. Tämä komponentti perustuu vedenpitävyyteen nopeasti ja helposti, ja käyttöikä on yhtä suuri kuin rakennuksen käyttöikä;
 • Antibakteeriset ominaisuudet. Liuos ei altistu sienille, bakteereille, joten rakenne ei saa ainoastaan ​​vedenpitävyyttä vaan myös antiseptisiä ominaisuuksia;
 • Suuri tarttuvuus. Seos tunkeutuu huokosiin sen nestemäisen sakeuden takia, suojaa vettä vastaan;
 • Koostumus muodostaa suojakalvon. Eristyskerros on kiinteä riippumatta valitusta sovellusmenetelmästä;
 • Alhainen kulutus;
 • Matala materiaalikustannus.

Nestemäisen lasin käyttöä koskevat perussäännöt

Käyttötarkoituksesta riippuen rakennuttajat käyttävät silikaattiliimaa eri tavoin: erilaiset seokset valmistetaan tai käytetään puhtaassa muodossa.

Betonin vedeneristysjärjestys nestemäisellä lasilla

 1. ennen kaikkea puhdista pinta pölystä ja liasta;
 2. kaksinkertainen maataso (on välttämätöntä odottaa ensimmäisen kerroksen kuivua);
 3. sekoitetaan erityinen liuos, joka sisältää hiekkaa ja nestemäistä lasia sementillä;
 4. laita seos tasolle lastalla.

Menetelmä betonin valmistamiseksi nestemäisellä lasilla

 • Silikaatti kaadetaan vesisäiliöön ja sekoitetaan huolellisesti sekoittajalla;
 • sekoitetaan jatkuvasti, lisätään kuiva seos betoniin;
 • sekoita hyvin, saada homogeeninen massa, joka kaadetaan muottiin.

Jos tarvitset ratkaisun takan tai uunin sijoittamiseen, se valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 kpl hiekkaa;
 • 20% silikaattiliiman kokonaistilavuudesta.

Sementtiä ja hiekkaa lisätään pieneen määrään vettä, sekoitetaan hyvin, sitten silikaattiliimaa kaadetaan.

Työkalut ja materiaalit

Jos haluat tehdä töitä nestemäisellä lasilla, sinun on varastoitava useita työkaluja:

 • vaihtelevat tilavuuspakkauksissa;
 • suutin poralla tai erityisellä sekoittimella;
 • harja, ruiskupistooli, rulla;
 • haalarit, lapaset.

Muita materiaaleja kuin silikaattiliimaa tarvitaan vettä, hiekkaa ja sementtiä.

Betoniin lisätyn nestemäisen lasin määrä

On tärkeää tarkkailla tarkasti mittasuhteita sekoitettaessa materiaaleja. Tätä varten sinun on tiedettävä, kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään betoniin. Suhteen tulisi olla 1:10. Silikaatin läsnäolo betoniseoksessa vaikuttaa sen säätämisnopeuteen. Sekoitusliuos huomioi seuraavat mittasuhteet:

 • jos liima on 2%, sitten kovettuminen tapahtuu 45 minuutin kuluttua, betoni vihdoin tarttuu päivän jälkeen;
 • 5%: n pitoisuus kasvattaa asetusaikaa 30 minuutiksi ja seos lopulta nousee 16 tunnissa;
 • 8% silikaattipitoisuus, 15 minuuttia riittää kovettumiseen ja 8 tuntia täydelliseen kuivaukseen;
 • 10% lasista varmistaa sen kovettumisen 5 minuutissa ja 4 tuntia ennen prosessin päättymistä.

Nämä suhteet sopivat betoniin M400 ja M300. Älä lisää liikaa silikaattiliimaa, muutoin se johtaa betonirakenteen tuhoutumiseen.

Seoksen saamiseksi sinun on noudatettava nestemäisen lasin käyttöä koskevia ohjeita. Ota puhdistusveden ämpärin koostumuksen valmistelu ilman epäpuhtauksia huolellisesti sekoittamalla, kaada 1 kuppi silikaattiliimaa. Sekoita jatkuvasti ja lisää vähitellen valmiiksi valmistettua sementti-hiekkaseosta. Sekoita komponentit tarvitsevat rakosekoittimen tai porauksen suuttimella. Tällöin koostumuksen pieniä osia voidaan valmistaa korkealaatuisesta vedeneristämisestä. Jos olet kiinnostunut nestemäisen nesteen kulutuksesta 1 m2: ksi, niin se on noin 300 g.

Hyödyt ja haitat vedeneristys

Seoksen etuja betoni- ja silikaattiliima-aineisiin perustuvalle vedeneristykselle ovat seuraavat:

 • Hyvä juoksevuus, jonka ansiosta ratkaisu täyttää kaikki aukot ja halkeamat ja luo näin monoliittisen kerroksen, joka ei päästä kosteutta läpi;
 • Matala materiaalikulutus. Nestemäistä lasia betonissa vedenpitävyyteen lisätään suhteessa 1:10;
 • Edullinen. Silikaattien lisäys betoniseokseen johtaa sen arvon lievään nousuun.

Haitat ovat seuraavat:

 • Pieni käyttöalue. Vedeneristystä voidaan levittää vain betoni- tai rappauspinnoille.
 • On tarpeen noudattaa tekniikkaa ja mittasuhteita, koska seos kovettuu nopeasti. Se vaatii tiettyä taitoa ja tietämystä siitä, miten käsitellä nestemäistä lasia.

Työskentele betonin ja nestemäisen lasin kanssa

Sinun on valmisteltava pinnan liitosten, saumojen ja halkeamien eristämiseksi. Voit tehdä tämän poistamalla pölyn ja laajentamalla olemassa olevat viat. Paremman otteen saavuttamiseksi kannattaa kostuttaa kone vesillä.

Valmistetun liuoksen tulisi olla muovia ja melko paksu. Levitä sitä käyttämällä lastalla, kohdista taso ja odota, kunnes se kovettuu.

Säätiön vedenpitävyyden lisäämiseksi nestemäistä lasia voidaan käyttää sementtilaastissa.

Mutta tällaisen ratkaisun käyttäminen on lisätä rakenteen vahvistamista ja paksuutta.

Koska valmistettu liuos kovettuu nopeasti, se on välittömästi kaadettava muottiin valmistuksen jälkeen.

Kun säätö on täysin kuivaa, se on päällystetty polystyreenilevyillä, mikä estää myös halkeamien muodostumisen.

Asennuksen turvallisuus

Nyt tiedät, miten käytät nestemäistä lasia betoniin. Sinun on kuitenkin noudatettava yksinkertaisia ​​sääntöjä, noudatettava turvatoimia. Liuos ei ole myrkyllinen, sillä ei ole voimakasta tuoksua, mutta kun se tulee kosketuksiin limakalvojen kanssa, se voi ärsyttää sitä. Älä käytä materiaalia avoimen liekin lähelle. Tarve työskennellä ilmastoidulla alueella.

Haalarit ja käsineet on välttämätöntä päästä iholle. Ei ole toivottavaa, että silikaatti pääsee silmiin, se voi aiheuttaa palovammoja. Jos näin käy, sinun on huuhdeltava silmiäsi runsaalla vedellä ja hakeuduttava heti lääkärin hoitoon. Jos nestemäinen lasi pääsee iholle, pese se vedellä ja käytä sitten kermaa.

Säilytyskapasiteettia ei voida käyttää kotimaisiin tarpeisiin. Työn jälkeen täytä se vedellä, huuhtele sitten hyvin.

Nestemäinen lasi betonin vedeneristykseen

Betoniyhdistelmiä käytetään rakennusteollisuudessa, jotka kovettumisen jälkeen ovat lisänneet voimaa. Erikoistoimintojen suorittaminen betoniin lisätään erilaisia ​​lisäaineita, jotka muuttavat ominaisuuksiaan. Yksi yleisistä komponenteista on nestemäinen lasia betonille. Se vähentää betonimassan kovettumisen kestoa, lisää monoliitin kestävyyttä kosteuteen, happoihin, kohotettuun lämpötilaan. Betonin ja lasin sekoittaminen on tärkeää, jotta materiaaliominaisuudet voidaan varmistaa. Tarkastele yksityiskohtaisesti tätä lisäainetta.

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin

Tutustu materiaaliin

Monet ovat kuulleet, että rakennusteollisuudessa käytetään nestemäistä lasia. Kuitenkaan kaikilla ei ole käsitystä siitä, mikä se on. Kyseessä oleva ainesosa ovat kalium- ja natriumsilikaatit, jotka on liuotettu piidioksidiin, joka on saatu vedessä. Lähes kaikki heistä törmäsivät silikaattien vesiliuokseen käyttäen silikaattiliimaa kotitarkoituksiin. Materiaali visuaalisesti havaitaan viskoosina nesteenä, jolla on vaalea-keltainen sävy. Kiinnitään valmistustekniikkaan, jonka mukaan materiaali luokitellaan tyypin mukaan.

Yleinen luokitus

Moderni teknologia mahdollistaa lisäaineen hankkimisen eri menetelmillä. Komponentti voidaan tuottaa piin raaka-aineiden korkean lämpötilan käsittelyllä yhdessä natriumhydroksidin vesiliuoksen kanssa. Laitteella voidaan saada ainesosa halutuilla ominaisuuksilla sintraamalla sooda kvartsihiukkasilla. Voit myös käyttää menetelmää piidioksidin sekoittamiseksi alkalisen liuoksen kanssa.

Valmistuksen ominaisuuksista riippuen saadaan kahta ainesosaa:

 • natriumseos, jolle on tunnusomaista lisääntynyt tarttuvuus, liimaominaisuudet, ilmakehän tekijöiden vaikutus vastustuskykyyn;
 • kaliumkoostumus, jolle on tunnusomaista nopeutettu kuivaus sekä hyvä vastustuskyky korkeille lämpötiloille.

Molempien materiaalityyppien suorituskykyominaisuudet ovat identtiset, mutta natriumkoostumuksella on alhaisempi hinta.

Lisäaine betoniin - nestemäinen natriumlasi

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin

Betonimyllyssä valmistettu silikaattilattian käyttö valmistelevassa vaiheessa sekä betonipinnan ulkoinen käsittely muuttavat betonin ominaisuuksia.

Nestemäisen lasin käyttöönoton jälkeen betoni hankkii lisäominaisuuksia:

 • kosteuden läpäisevyydestä. Lisääntyneen vedenkestävyyden ansiosta monoliitti, joka on muunnettu erityisellä lisäaineella, on perustuslakeja ja maanalaisia ​​rakenteita;
 • kestävyys korkeissa lämpötiloissa. Tämä sallii modifioidun sementtikoostumuksen käytön tulisijojen valmistukseen ja uunien rakentamiseen, joiden levittäminen altistuu avotulelle;
 • kyky kovettuutua rajoitetuksi ajaksi. Lisääntynyt natriumsilikaattipitoisuus työliuoksessa betoniseos kovettuu nopeutetulla nopeudella, joka on tärkeä eri syvennysten sulkemiseksi;
 • haponkestävyys. Silikaattiliuoksen käyttöönotto betoniseoksessa lisää resistenssin aggressiiviselle väliaineelle, joka on tärkeä betonin käytön kannalta kemianteollisuudessa.

Tarvittavien ominaisuuksien varmistamiseksi betonin sekoittaminen nestemäisen lasin kanssa tulee noudattaa tiukasti mittasuhteita.

Nestemäinen lasi betonissa - ja vastaan

Aivan kuten kaikki rakennusmateriaalit, lisäaineella on sen edut ja haitat.

Mikä antaa, kun sitä lisätään betonilasilaseihin

Lisäaineen edut:

 • rakennusmateriaalin alhainen hinta;
 • vähäinen lisäaineenkulutus;
 • vastustuskyky ilmakehän tekijöille;
 • suojakalvon kestävyys;
 • helppokäyttöisyys betonin sisä- ja pintakäsittelyn avulla;
 • hyvä tarttuvuus mineraalipohjien kanssa.

Lisäksi silikaattikomponentilla on:

 • lisääntyneet hydrofobiset ominaisuudet. Vedenpitävän kerroksen muodostamisen seurauksena on vaikea imeytyä kosteuteen;
 • korkeat antiseptiset ominaisuudet. Lisäaine estää bakteerien kehittymisen, estää mikro-organismien kasvua.
 • antistaattiset ominaisuudet. Silikaattilisäaineiden ominaisuudet estävät staattisen sähkön kertymisen;
 • kyky tiivistää halkeamia pinnalla. Tämä takaa ryhmän kosteuden kestävyyden;
 • haponkestävät, korkeat lämpötilat. Käsitelty materiaali säilyttää rakenteensa ja ominaisuutensa.

Etujen ohella heikkouksia ovat:

 • modifioidun koostumuksen kiihdytetty kiteytyminen, kun suoritetaan toimia perustapohjien vedeneristämiseksi;
 • mahdotonta soveltaa tiilestä tehtyjen rakennusten pintojen käsittelyä;
 • suojaavan kalvon riittämättömät suuren lujuusominaisuudet, jotka tuhotaan mekaanisella toiminnalla.
Eristysmateriaaleista on nestemäistä lasia betoniin.

Huolimatta puutteista, lisäaineita käytetään laajasti ammattimaisten rakentajien, yksityisten kehittäjien, kotiteollisuuden käsityöläisten kanssa laajojen tehtävien hoitamiseksi.

Nestemäisen lasin käyttö betoniin - käyttöalueet

Rakennus- ja korjausteollisuudessa työskentelevät aktiivisesti käyttävät natrium- ja kaliumperoksidipohjaisia ​​silikaattiliuoksia. Ne parantavat monoliitin suorituskykyä, mikä mahdollistaa sen käytön erilaisiin tarkoituksiin.

Silikaattimodifikaattorin sovellukset:

 • tiivistämät halkeamat ja ontelot, joiden läpi kosteus tunkeutuu;
 • rakennuksen seinien ulkokoristelu niiden kosteudenkestävyyden parantamiseksi;
 • vedenpitävät muuratut kellarihuoneet;
 • kellareiden kosteuden suojaus, hydrauliset esineet;
 • erityisten koostumusten valmistus betonipinnan pohjustukseen;
 • lämmityslaitteiden asennustyön perusteet;
 • erityyppisten betonityyppien teollisuusyritysten tuotanto;
 • erilaisten esineiden perustuksen rakentaminen;
 • asuin- ja kodinhoitohuoneiden seinien suojaaminen muotin, sienen pesäkkeiden kehittämisestä;
 • nivelrenkaiden ja sisärenkaiden käsittely.
Nestemäistä lasia myydään muovisissa säiliöissä

Ominaisuuksiltaan komponentti on käytännöllisesti katsoen vertaansa vailla vedenkäsittelyyn ja kyllästämiseen liittyvän työn suorittamisessa. Silikaattimateriaalin ominaisuudet mahdollistavat betonirakenteiden luotettavan suojauksen kosteudelta, korkealta lämpötilalta ja korroosiolta.

Kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään konkreettisiin - todistettuihin resepteihin

Harkitse, kuinka paljon silikaattikomponentti kaadetaan betoniseokseen erilaisten tehtävien suorittamiseksi.

Muokatun sementtilaastin ja betonin valmistukseen on käytettävä seuraavia suosituksia:

 • muurausseos tulisijojen rakentamiseksi, uunit valmistetaan Portland-sementistä ja hienosta hiekasta, tarkkailemalla suhdetta 1-3. Hiekka-sementtiseoksessa on kaadettava 18-20% sekoituskomponenttien kokonaistilavuudesta, minkä jälkeen lisätään vettä. Sekoitetaan kaiken huolellisesti kunnes se on sileä ja valmiin liuoksen voi käyttää;
 • betonipohjan valmistamiseksi, jossa on kosteutta kestäviä ominaisuuksia, tulenkestäviä ominaisuuksia ja jotka on tarkoitettu kotikäyttöön, lisäaineen pitoisuus saa olla enintään kymmenesosa kokonaismassasta. Tätä koostumusta voidaan käyttää myös kotipoolien vedenpitävyyteen;
 • Hyvän renkaan liitosten vedeneristämisen ja sisäpinnan käsittelyä varten valmistetaan koostumus, joka koostuu Portland-sementistä, lasista, seulottu hiekka. On erittäin tärkeää säilyttää osuus lisäämällä ainesosia yhtä suureen määrään. Veden asteittaisella lisäämisellä on välttämätöntä saada kermainen sakeus.

Jollei betoniliuoksen osuuksista tulevat haluttuja ominaisuuksia.

Nestemäinen lasia betonin lisäaineena

Oikea nestemäinen lasin lisäaine betoniin ei siedä virheitä

On tilanteita, joissa lasin käyttöönotto ei tuo odotettua tulosta. Tämä johtuu käytännön kokemusten puutteesta, mittasuhteiden noudattamatta jättämisestä.

On tärkeää noudattaa seuraavia suosituksia:

 • Valmistetulla betoniliuoksella on kiellettyä ottaa käyttöön silikaattilisäaine. Sinun on ensin sekoitettava ainesosat, laimennettava sitten lasi vedellä. Sitten sinun on vähitellen täytettävä liuos sekoittamalla perusteellisesti;
 • valvoa lisättyjen komponenttien prosenttiosuutta, ei ylitä todettuja mittasuhteita. Tämä takaa betonin vaaditut suorituskykyominaisuudet.

Muista, että silikaattipitoisuuden lisääntynyt konsentraatio sekä pienentynyt vaikuttavat negatiivisesti betonin ominaisuuksiin.

Esitä nestemäinen lasia betoniin - toimintaohjeet

Lisäaineiden käytön halutun vaikutuksen varmistamiseksi on tarpeen tutkia silikaattien lisäaineiden käsittelyä koskevat säännöt sekä valmistella tarvittavat työkalut.

Vedeneristys nestemäisellä lasilla

Betonin massan pintakäsittelyyn tarvitaan:

 • joka mahdollistaa nopean suojarakenteen käytön;
 • harja pienten alueiden ja kulmavyöhykkeiden silikaattiyhdisteen käsittelemiseksi;
 • metallinen harja käsitellyn pinnan valmistamiseksi;
 • ilmakuiva, joka sallii materiaalin asettamista teollisessa mittakaavassa;
 • säiliö ainesosien sekoittamiseen ja erikoisastioita varten;
 • suojaavat kintaat ihon suojaamiseksi kosketuksesta silikaattikomponentin kanssa.

Yleiset työehdot sisältävät:

 1. Käsitellyn pinnan perusteellinen puhdistus orgaanisen ja epäorgaanisen alkuperän saastuttamasta.
 2. Tiivistävät syvät syvennykset ja tasoittavat pinnan betonibetonin avulla.
 3. Materiaalin kerrostaminen käyttäen laajaa telaa, harjaa tai teollista ruiskupistoolia.

Kun se levitetään kahdessa kerroksessa, se tunkeutuu taulukkoon 1,5-2 mm. Muokkaava koostumus ei sisällä haitallisia ainesosia, mutta iho on pestävä vedellä, jos silikaattiliuos joutuu sen pinnalle. Työn päätyttyä on tarpeen tarkastaa ja puhdistaa laite silikaattiseoksen jäännöksistä.

Voit syöttää lisäaineen betoniliuoksen sisään valmisteluvaiheessa. Tätä varten on välttämätöntä lisätä vähitellen nestemäistä lasia betoniin betonimyllyyn tai säiliöön. Käyttöohjeita on noudatettava betonin vaadittujen ominaisuuksien varmistamiseksi.

Miten päällystää betonilattia nestelaseilla

Muodostuneen betonikoostumuksen valmistamiseksi tarvitaan seuraavat työkalut:

 • erikoissuutin porauksessa lisäämällä sekoituskomponenttien tehokkuutta;
 • säiliö sekoitusosia varten suuttimella tai pienikokoisella betonisekoittimella;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet, jotka suojaavat ihoa ja limakalvoja lisäaineen nauttimiselta.

Modifioidun betonikoostumuksen algoritmi sisältää seuraavat toiminnot:

 1. Annostelevat aineosat vaadituissa suhteissa.
 2. Erityisen lisäaineen vesiliuoksen lisääminen betoniseokseen.
 3. Betoniseoksen valmistus reseptin mukaan.
 4. Ainesosien täydellinen sekoittaminen tasaiseen koostumukseen.

Nestemäistä lasia kaadetaan itsestään konkreettisesti, mittasuhteet on ehdottomasti noudatettava. Formulaation määrittämän määrän ylittäminen aiheuttaa betonin nopeutettua kuivumista halkeamien ilmetessä. Alennetun tilavuuden lisääminen nestemäiseen lasitaseeseen ei anna vaadittua suorituskykyä.

johtopäätös

Betonin vaaditun suorituskyvyn varmistamiseksi tarkkaile kaatamalla nestemäiseen lasiseen betoniosuudet. Ammattilaisten antamien suositusten johdosta, todistetun reseptin tarkkailemisen käytännössä voit tarjota monoliitin tarpeelliset työominaisuudet. Silikaattiliuoksen edullisuuden vuoksi betoniratkaisun kustannukset kasvavat hyvin vähäisessä määrin ja suorituskykyominaisuudet mahdollistavat muokatun betonin käytön erilaisten rakennustehtävien ratkaisemiseksi. Kuulemisen asiantuntijat auttavat välttämään virheitä.

Nestemäiset lasipinnoitteet - ratkaisun valmistelu ja perusteet

Tilojen rakentamisessa ja korjaamisessa käytetään laajalti nesteleihin perustuvia seoksia. Huolimatta valmistuksen ja työn vaikeuksista huolimatta pinnan antiseptiset, hydrofobiset, haponkestävät ja osittain palonestoaineet tuovat haittoja. Mikä on nestemäinen lasi ja mitkä ovat periaatteet, jotka toimivat sen kanssa?

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Materiaalin perustana on natriumsilikaatti tai kalliimpi kaliumsilikaatti. Nestemäinen lasi saadaan kasveista sulattamalla sooda tai kalium piidioksidilla. Puhtaassa muodossaan nestemäinen lasi on värittömiä tai valkoisia kiteitä.

Materiaalin käyttö koostuu haponkestävien ja mekaanisten iskujen sementtien kestävyydestä, hydrofobisten pinnoitteiden ja maalien hankkimisesta sekä betoni- ja puupintojen käsittelystä. Menetelmiä nestelaseihin perustuvien seosten valmistamiseksi on tunnusomaista erilaisten lisäaineosien suhteiden suhde.

Silikaattiliuoksen valmistus - työkalut ja kulutustarvikkeet

Nestemäistä lasia käytettäessä on parasta käyttää valmiita seoksia, jotka on suunniteltu suorittamaan tietty tehtävä.

Tällaisten seosten haittapuolena ovat korkeat kustannukset ja tarve kuluttaa täysimääräisesti kaikki ostetut kapasiteetit. Jälkimmäinen liittyy seoksen lisääntyneen jähmettymisnopeuden jälkeen sen sisään tulon jälkeen.

Erillisten komponenttien käyttäminen on paljon halvempaa, joten ratkaisujen manuaalinen valmistelu on yleisempi varsinkin, koska on olemassa lukuisia tapoja käyttää sitä.

Pienellä etutöllä kodin rakentamiseen tarvitaan joukko työkaluja ja materiaaleja:

 • Kauhaa käytetään vain rakennustöihin. Silikaattien myrkyllisyys on vähäistä, mutta niiden säilyttäminen ei ole paras ratkaisu.
 • Poraa ruuvisuutin, joka on tarkoitettu paksujen liuosten sekoittamiseen.
 • Harjaa tai suihkuta (tarvittaessa).
 • Sementti (melko tavallinen portlandsementti).
 • Hieno (hiottu) hiekka.
 • Juokseva vesi tai kaivo.
 • Lastalla.
 • Haalarit.

Vesilasin sekoittaminen veden ja muiden osien kanssa on välttämätöntä suhteessa tiettyyn työtyyppiin. Jos pinnan ominaisuudet johtavat liuoksen vähäiseen tarttumiseen, voit vähentää vesipitoisuutta tai lisätä sementin määrää.

Kylmävettä käytetään nestemäisen lasin laimentamiseen. Jotta sen määrää voitaisiin hallita ja ei vahingossa lisätä enemmän kuin tarvitaan, on oltava riittävän suuria mittausastioita.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Kaupallisesti saatavilla oleva silikaattikoostumus sisältää pienen määrän vettä, joka riittää kylläisen nestemäisen liuoksen ylläpitämiseen. Rakennusseosten itsesuunnittelun avulla kaupallinen tuote ja muut komponentit sekoitetaan, säätämällä johdonmukaisuutta lisäämällä vettä. Rakennus- ja korjaustöissä valmistetaan useita koostumuksia, jotka sisältävät sementtiä, hiekkaa ja muita lisäaineita.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Luodessasi vedenpitävää kerrosta nestemäisen lasin ja sementin tai betonilaastin seoksella tilavuussuhteessa 1: 10. Nestemäisen lasin käyttö on yksinkertaista.

Jos valmisteluohjeet ilmoittavat painon mukaan otettavien komponenttien osuudet, käytä tiheysarvoja (tilavuus on massan ja tiheyden välinen suhde):

 1. nestemäinen lasi - 1,5 kg / l;
 2. sementti-hiekkalaasti (1: 4) - 2,6-2,7 kg / l;
 3. betoniliuos - 2,2-2,5 kg / l (yleisin raskasbetoni);
 4. kvartsihiekka - 1,5-1,7 kg / l (1,7 - pakattua hiekkaa, 1,5 - löysä hiekka).

Tuloksena saatua seosta käytetään täyttämään lattia ja parantamaan seinien vedeneristysominaisuuksia. Voit lisätä lattian vedenkestävyyttä ja lisätä niiden lujuusominaisuuksia, joten voit täyttää ulkopinnan lisäkerroksella nestemäistä lasia. Silikaattikerroksen paksuuden on oltava noin 3 mm ja sitä tulee levittää kerrallaan - tämä varmistaa maksimaalisen lujuuden.

Kun kaivojen seinien vesieristys on tehty nestemäisen lasin liuoksella, jossa on sementtiä ja hienoa hiekkaa, otetaan samassa suhteessa. Tuloksena oleva seos levitetään kaivon laimennetuille silikaatti-seinille, joka on esivalmistettu.

Betoni vedeneristys nestelasi

Kosteissa olosuhteissa toimivien laitteiden rakentamiseksi tavallisen betonin vedenkestävät ominaisuudet eivät ole riittävän vedenpitäviä. Veden vaikutuksesta rakenteet menettävät osan ominaisuuksistaan. Kiven huokoinen rakenne edistää nesteen suodattamista ja pestään sementtisideainetta. Monoliitin pinnat ja syvät kerrokset tuhoutuvat, vahvistus nopeasti korroosaa.

Rakennuksessa käytetään nestemäistä vesitiivistystä minimoidakseen tuhoisat muutokset pinnan ja betonin rungossa veden aggressiiviselta vaikutukselta.

Tarkoitus ja soveltaminen

Teollisuustuotannossa nestemäinen lasia valmistetaan polttamalla sooda- ja kvartsihiekkaa tai autoklavoimalla alkalit piidioksidipitoisten raaka-aineiden kanssa. Sitten yhdiste murskataan, sekoitetaan modifioijien kanssa ja liuotetaan veteen. Kemiallinen koostumus on seos natriumin, kaliumin tai litiumin silikaatista.

 • Natrium-nestemäistä lasia käytetään tulenkestävien tiilien, palamattomien puun ja kankaiden kyllästämiseen, antiseptisiin aineisiin, rakennusliimoihin ja vedenpitäviin yhdisteisiin.
 • Kaliumsilikaatista valmistettua lasia käytetään lakkojen, maalien, haponkestävien betonien ja liuosten valmistukseen.
 • Litium-nestemäinen lasi on löytänyt sovelluksen elektrodeja, betonilattiat kyllästyessä kyllästämiseen ennen kiillotusta.

Yleisimmin käytetään lasiseoksen koostumukseen, joka perustuu natriumsilikaattiin ja kaliumiin.

Levitä kaksi tapaa suojata betonirakenteiden pinta kosteudelta:

 • ulkoiset sovellukset;
 • materiaalin käyttöönotto.

Käytettäessä betonin pintaa nestemäiset silikaatit tunkeutuvat huokosiin ja kapillaareihin. Sementin aineosien vuorovaikutuksen seurauksena kiteytyy. Veteen liukenemattomia yhdisteitä muodostuu, jotka estävät kosteuden suodattamisen materiaalin ulkokerroksen läpi. Käsitelty pinnoite on hydrofobinen - vettä hylkivä - ominaisuuksia, kestävyys korkeisiin lämpötiloihin, happojen aggressiiviset vaikutukset.

Silikaattiliiman ja modifioivien lisäaineiden liuosta käytetään rakenteiden pintakäsittelyyn maalauksen tai rappauseristyksen muodossa. Veden läpäisy suojasuojan läpi lakkaa, materiaalin räjähdys- ja kemiallinen kestävyys lisääntyy.

Nestemäinen lasipinnoite hyvin suositellaan vedenpitäviksi:

 • talon perustukset;
 • lattiat ja seinät kellareihin, kellariin, suihkut;
 • lattialaatat, parvekkeet;
 • altaiden, kaivojen tai altaiden pohja ja sivut;
 • kutistua, prosessoida, laajentaa tai lämpötilaa.

Betonipohjainen vedeneristys nestemäisellä lasilla huoneissa, joissa on korkea kosteus lisää pinnoitteen kulutusta ja kestävyyttä, pidentää käyttöikää useita kertoja.

Kun natrium- ja kaliumsilikaatit otetaan käyttöön betonin tai laastin koostumuksessa, rakenteellisten huokosten ja kapillaarien koko pienenee. Tuloksena olevilla materiaaleilla on korkea kosteudenkestävyys ja pieni veden absorptio. 2-5% silikaattien lisääminen kiihdyttää asetusaikaa 40-60 minuutiksi, lisää lujuutta 25%. Ylimääräinen annos ei ole toivottavaa, koska betonin mekaaniset ominaisuudet heikkenevät.

Betoni nestemäisen lasin lisäämiseen käytetään seuraavien rakenteiden valmistukseen:

 • uunien ja takkojen perustukset;
 • uima-altaat;
 • septisten säiliöiden seinät, kaivot;
 • tulva-alueilla sijaitsevien rakennusten perustukset;
 • hydrauliset rakenteet.

Liuoksen vuotojen poistami- seksi lisätään 25% nestemäistä lasia. Pidättäminen 3-4 minuuttia auttaa poistamaan hätätilanne lyhyessä ajassa.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Silikaattiyhdiste on paksu harmaa tai keltainen neste, jolla ei ole näkyviä sulkeumia. Se liukenee veteen, hajuton.

Nestemäisen lasin pääominaisuudet betonin vedeneristykseen:

 • jolla on suuri tartunta eri pinnoille;
 • ei polta, ei aiheuta säteilyä, ei aiheuta myrkyllisiä aineita;
 • estää muotojen leviämisen;
 • koostumuksen tiheys 20 ° C - 1,36-1,45 g / cm3;
 • happamuus - 11-13 pH;
 • viskositeetti, joka määritetään putoavan pallon tai Stokes-kaavan avulla, 750-1000 cP;
 • kemiallinen aktiivisuus määritetään vapaan alkalin määrällä, suuren modu- raaliliuokset ovat vähemmän emäksisiä kuin matalan moduulin;
 • korkea tahmeus;
 • liukenemattomien aineiden massa ei saa ylittää 0,2%;
 • jäätymisen aikana nestemäisen lasin ominaisuuksien menetykset jään muodostumisen vuoksi vähenevät, kun sulatus laskee viskositeettia ja tarttuvuutta;
 • kiehumispiste + 100 ° С, jäädytys -3 ° С... -5 ° С.

Nestemäisen lasin karakterisoimiseksi käytetään silikaattimoduulin arvoa. Mitä korkeampi se on, sitä liimautuu aineeseen. Rakentamiseen, kyllästykseen ja liimoihin indikaattori on 2,6-3,4.

Liukenevan lasin kalvo ei pelkää sadetta, lämpötilan muutoksia, hyvin hylkivä vettä.

Työssä on otettava huomioon nestemäisen lasin sitomisominaisuudet ja ominaisuudet, jotka edistävät seosten nopeaa kovettamista. Siksi vaivaus valmistetaan pienellä tilavuudella ja levitetään pinnalle lyhyessä ajassa.

Liukoisten silikaattien fysikaalis-kemialliset ominaisuudet normalisoidaan GOST 13078-81: n mukaan.

Edut ja haitat

Nestemäisen lasin käyttö suositeltavien annostelujen ja oikean teknologian ansiosta parantaa huomattavasti betonin ominaisuuksia:

 • luo kestävän esteen pohjavesiä ja ilmakehän kosteutta vastaan;
 • lisää lämmönkestävyyttä, haponkestävyyttä;
 • nopeuttaa kovettumista;
 • parantaa kestävyyttä ja huuruvastusta;
 • estää sienten ja homeen leviämisen;
 • pidentää pintojen elämää.

Rakenteita voidaan käsitellä ulkopuolelta tai sisäpuolelta. Aineenkulutus on taloudellista - 150-300 g / m², ja hinta on alhainen - 25 ruplasta litraa kohden. Pinnoitteen käyttöikä on jopa 5 vuotta. Sitten sovellus toistetaan.

Haittoihin kuuluvat:

 • nopea asetusaika, tarve valmistaa seos pieninä osina;
 • pintalevyn hauraus vaatii lisäsuojausvalssimateriaalien käyttöä;
 • kun työstö - poraus, kromaus - kalvon vedenpitävyysominaisuudet rikkoutuvat;
 • mittasuhteiden muutos vaikuttaa lopputuotteen laatuun;
 • yhteensopimattomuutta eräiden materiaalien kanssa - orgaanisia hartseja, liuottimia, ei voida käyttää tiiliseinillä.

Haittoja tasoitetaan tarkalla annostuksella ja oikealla tekniikalla.

Teknologian käyttö

Nestemäistä lasia ei käytetä puhtaassa muodossaan. Se levitetään pohjamaalina, kipsinä tai lisätään betoniseokseen noudattaen tarkasti käyttöohjeita. Suositeltu lämpötila on + 5 ° C... + 30 ° C.

ratkaisu

Esikäsitelty pinta puhdistetaan ja tasoitetaan kiteellä. Silikaattiliima laimennetaan vedellä suhteessa 1: 2, levitetään harjalla tai suihkeella 2-3 vaihetta. Jokaisen edellisen kerroksen pitäisi kuivua hyvin. Useilla pinnoitteilla saavutetaan betonin käsittely syvyyteen 2 cm. Toissijainen laimennus ei ole sallittua.

pohjamaali

Portland-sementti M400 ja puhdas seulottu hiekka sekoitetaan veden kanssa, lisätään silikaattiliuosta PC: n suhteessa 1: 1. Käytä kaivojen, uima-altaiden, emästen sisäpinnoilla ja lastalla.

Muunnettu betoni

Koostumus valmistetaan nopeudella 10 litraa silikaattia 100 litraa kohti betoniliuosta. Osa lasketaan yhdestä sovelluksesta. Nestemäinen lasi liuotetaan veteen sekoitettuna kuivien ainesosien kanssa rakennesekoittajalla. Tekniikka käsittää välittömästi valmistetun seoksen välittömän käytön - kaataminen muottiin, jakautuminen vaakasuoralle pinnalle. Levitä laitteeseen lattiat, pohjat, säiliöt. Betonibrändi - ei alle M300.

Ulkopuoliset vedeneristysperustat

Betonin vedeneristyslasiä käytetään yhdessä lisätoimenpiteiden kanssa, joilla estetään pintalevyn tuhoutuminen. Nämä ovat valssattuja materiaaleja - kattotarvikkeet, "Bikrost", "Linokrom", "Stekloizol", "Tekhnoelast", jotka asennetaan hitsaamalla. Nestemäisellä lasilla käsiteltyjen pohjalla voit asentaa korkean tiheyden polyfoamilevyjä, jotka samanaikaisesti suorittavat eristyksen ja suojauksen mekaanisista vaurioista vedenpitävyyteen.

Turvaohjeet

Nestemäinen lasia on alkalinen liuos, joten työskentelyn yhteydessä sinun on ryhdyttävä varotoimiin. Hengityselimet on suojattu hengityssuojaimella, ihon pinnalla - vaatteista tiheiltä kankailta, kädet käsineiltä. Silikaatit säilytetään positiivisessa lämpötilassa, säilyvyysaika on 1 vuosi.

Nestemäinen lasi sementillä: mittasuhteet liuoksen valmistamiseksi

Nestemäinen lasi on silikaattiliuos, jota käytetään rakennustöissä sideaineena. Neste on paksu ja väri on harmahtavaa. Tämän ratkaisun suurin etu on se, että se on tulenkestävä ja sillä on myös korkea vedeneristyskyky.

Etuna on myös se, että nesteellä on sidosominaisuudet. Nestemäisen lasin ansiosta betoni muuttuu haponkestävänä. Nestemäistä lasia altistettaessa betoni kovettuu nopeammin ja saa lämmönkestävyyden.

Liuosta, joka on saatu liimalla ja natriumilla sekoitetusta vedestä, tämä on nestemäistä lasia.

Nestemäistä lasia on kahta tyyppiä:

Nestemäisen lasin natrium-tyyppiä voidaan yhdistää muiden yhdisteiden kanssa. Tätä tyyppiä käytetään myös kellari seinien käsittelyyn. Myös tätä ratkaisua käytetään laajalti vedenpitävän pohjan muodostumiseen.

Kaliumtyyppinen nestelasi on hyvä, koska kiteytymisen korkea taso kestää vaurioita. Koska tällaista laastia käytetään hyvin lattian ja seinien käsittelyyn. Siksi tämä näkymä on ihanteellinen käytettäväksi puusta valmistetuissa kodeissa.

Nestemäisen lasin valmistamisessa on omat säännöt. On tiedostettava, että valmistelu on erittäin vakava prosessi ja jos et noudata sääntöjä, tämä merkitsee rakennuksen vahvuuden vähenemistä.

On silika-betonia, joka tuottaa tuotantoa valmiina, eli voit käyttää sitä välittömästi. Tällaisen materiaalin valmistaminen kotona on hyvin vaikeaa. Siksi jotkut rakentajat kylläkää betonia nestemäisellä lasilla kotona.

Tällainen seos on mahdollista valmistaa laadukkaasti, mutta se edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista:

 1. Jotta saataisiin valmistettavan tuotteen laatu kuten tuotannossa, ainesosien määrä on jaettava asianmukaisesti. Tuotannossa 72 litraa lasia on tarkoitettu 1 m3: n betoniin. Ja omien käsien tekemisessä 10 litraa betonia, sinun on käytettävä 1 litraa seosta.
 2. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan: vesilasi, vesi, betoniseos kuivassa muodossa ja liima. Ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä, on sekoittaa vesilasi vedellä, laimennetaan liima. Kun kaikki tämä on tehty, se on sekoitettava betonimassan kanssa. Tuloksena oleva seos vaaditaan käytettäväksi 6 minuutin kuluessa eikä enää. 6-7 minuutin kuluttua liuos jäätyy, ja jos sitä ei käytetä, siitä ei olisi hyötyä.

Nestemäistä lasia käytetään laajalti vedenpitävyyteen. Nestemäistä lasia käytetään kahteen kerrokseen, minkä ansiosta muodostuu suojakalvo. Liuoksen pinnalla pienimpiin halkeamiin ja huokosiin, niiden täyttäminen luo suojaa. Koska aine hajoaa, tätä liuosta käytetään vedenpitävänä aineena.

Vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla

On olemassa monia teoksia, jotka käyttävät nestemäistä lasia. Myös pohja-eristeeksi käytetään nestemäistä lasia. Nestemäistä lasia sekoitetaan sementin kanssa ja tuloksena olevaa seosta käytetään tiivistämiseen. Tämä neste on kätevä sulkea pohjan saumat.

Tätä seosta käytetään, koska se pyrkii kovettua nopeasti ja eliminoi myös mahdolliset vuodot. Nestemäisen lasin etuja vedeneristettävänä ovat monet. Tämä seos pääsee helposti pohjaan ja antaa näin korkean veden kestävyyden. Etuihin kuuluu myös se, että materiaalin käyttämisessä ei ole ongelmia.

Yksi tärkeimmistä eduista on se, että materiaali ei ole kallis, ja voit säästää rakentamiseen. On tärkeää tietää, että tätä ratkaisua ei ole mahdollista käyttää kaiken vaan saatavilla oleviin pintoihin. Asiantuntijat neuvovat työn prosessissa eristämään esteen muiden materiaalien kanssa vahvistaakseen sitä ja välttäen myös vahinkoa.

Ennen kuin aloitat ratkaisun pinnalle, puhdista se ja peitä se kalvolla. Kun liuosta käytetään pinnalle, voit käyttää harjaa tai rullaa. Myös rulla tai harja voi käsitellä ja puhdistaa pinnan saastumiselta.

Sen on täytettävä liuoksen ensimmäinen kerros ja odota 30-40 minuuttia. Kun ensimmäinen kerros on kovettunut, pinta on käsiteltävä toistaiseksi.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Kuten tiedämme, ominaisuuksia ja ominaisuuksia arvostetaan kaikissa rakennusmateriaaleissa. Nestemäisellä lasilla on monia erityisominaisuuksia, jotka ovat välttämättömiä ja tärkeitä rakennuskohteiden käytössä. Kuten jo todettiin, tätä materiaalia käytetään laajalti vedenpitävänä.

Tiedetään, että sääolojen, toisin sanoen niiden muutokset voivat vaikuttaa haitallisesti säätiöön. Lämpötilan muutokset ja kosteuden muutokset.

Nestemäinen lasi on materiaali, jolla on ominaisuuksia estääkseen kosteuden pääsemästä pohjaan. Kosteuden ja iskun sisäänpääsyn vaikutus haitallisesti vaikuttaa rakentamiseen.

Sääolosuhteet voivat vaikuttaa haitallisesti säätöön ja aiheuttaa vaurioita.

Tämän välttämiseksi on suositeltavaa käyttää nestemäistä lasia, koska tämä materiaali kuuluu pienimpään aukkoon ja muodostaa vedenpitävyyden. uima-altaiden rakentamisen hyväksi nestelasi on yleisesti suosittu.

Koska altaan rakentamisella on erittäin korkea kosteus, nestemäistä lasia käytetään rakentamisen aikana vedenpitävyyden muodostumiseen, mikä estää kosteuden pääsyn ja vaikutuksen.

Hyödyt ja haitat nestemäisen lasin käyttämisestä

Nestemäisellä lasilla rakennusmateriaalina on paljon etuja:

 • Kivennäisillä pintoilla neuvoo asiantuntijoita käyttämään nestemäistä lasia. Loppujen lopuksi nestemäisellä lasilla on erittäin korkea tarttuvuusaste. Tämä materiaali on johtava laatu ja tartunta.
 • Myös pluses on se, että nestemäinen lasi on kyky muodostaa esteen, joka ei salli kosteuden päästä pohjaan. Tämä on erittäin tärkeä ominaisuus, koska kosteus voi vahingoittaa rakennusta.
 • Toisin kuin monilla muilla materiaaleilla, ei ole ongelma, kun käytät nestemäistä lasia, koska materiaalia on helppo käyttää. Lisäksi materiaali on paljon halvempaa kuin muut materiaalit. Tätä materiaalia käytetään pieninä määrinä, mikä säästää materiaalia.
 • Myös muiden vastaavien ratkaisujen taustalla nestelasien hinta on optimaalinen ja hyödyllinen.

Luultavasti ei ole täydellisiä materiaaleja.

Nestemäisessä lasissa, kuten muissakin materiaaleissa, on myös alasegmenttejä:

 • Tämän ratkaisun haittapuoli on, että sen on käytettävä sitä vain pohjalla, jonka pinta mahdollistaa sen. Vain pintoja, jotka ovat käytettävissä, voidaan käsitellä.
 • Toinen haittapuoli on se, että nestemäinen lasi vaatii muiden erikoismateriaalien käyttöä parantamaan ja suojaamaan kerroksia, jotka ovat vedenpitäviä.
 • Tämän ratkaisun toinen haittapuoli on se, että kaikki eivät pysty vedenpitä- mään säätiötä. Säätiön vedenpitävyys on erittäin vaikeaa, koska liuos kiteytyy nopeasti. Liuoksen kiteyttäminen vaikeuttaa työtä, henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi tehdä virheitä, jotka aiheuttavat vahinkoa koko rakenteelle. Tämän perusteella ymmärrämme, että tällainen työ vaatii ammattilaista.

Silikaattiliuoksen valmistus - työkalut ja kulutustarvikkeet

Asiantuntijat suosittelevat seosten käyttöä, jotka lisätään nestemäiseen lasiseen. Nämä seokset ovat se, että kun ne ovat vuorovaikutuksessa ilman kanssa, ne jäätyvät ja antavat suuren lujuuden. Nämä seokset ovat kalliita. Useimmiten korjaajat hankkivat tarvittavat aineosat tällaisten seosten valmistamiseksi omilla käsillään. Tarvitsemasi tarvittavat työkalut tarvitsevat tämän.

Työkalujen läsnä ollessa tarvitset ämpärin, jota käytetään työtehtäviin. Tarvitset myös poraa häiritäksesi ratkaisua, joten siihen on kiinnitettävä ruuvi-tyyppinen kiinnitys. Saatat tarvita myös harjaa.

Tarvitset myös sementtiä, hiekkaa, joka on hienonnettu ja veden lähde, esimerkiksi kuoppa. Myös niin pitkälle kuin tiedämme, ratkaisu hyvin nopeasti ja lujasti jäätyy, joten on tarpeen saada erityisiä vaatteita.

Vesi- ja vesilasin sekoittamiseksi vaaditaan haluttu liuos. Veden ja nestemäisen lasin mittasuhteet riippuvat siitä, minkä tyyppistä työratkaisua käytetään. On suositeltavaa käyttää kylmää vettä sekoitusprosessin aikana, koska se helpottaa määrää säätämistä.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Silikaattilaastilla, joka myydään myymälöissä, on pieni määrä vettä, mikä tekee siitä tarpeettoman paksu. Monet rakentajat valmistavat silikaattiratkaisua omilla käsillään kotonaan. Samankaltaisen ratkaisun valmisteluun valmistajat sekoittivat tavalliset ainesosat ja ostivat.

Rakentajien sekoittamisessa säädellään lisättyä vettä. Kunkin työntymisen osalta valmistetaan liuos tietyillä annoksilla. Esimerkiksi rakennustöissä käytettävän liuoksen valmistuksessa on oltava sementtiä, hiekkaa ja muita yhdisteitä.

Nestemäinen lasi ja sementti. mittasuhteet

Sekoituksen aikaansaamiseksi on välttämätöntä tietää materiaalin tarkat mittasuhteet. Maan pinnan ratkaisun valmistelemiseksi on käytettävä sementtiä ja vesilasia. Tämä vaatii vettä ja sementtiä, niitä on sekoitettava ja nestemäistä lasia lisätään säännöllisesti.

Myös vedeneristysratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan 1 litran nestemäinen lasia ja 8 litran sementiliuosta. Vedenpitäviksi kellarista tai kellukkeelta vaaditaan sama määrä, mutta tarvitsee vain käyttää enemmän hiekkaa. Asiantuntijat neuvovat ennen liuoksen levittämistä pinnalle sen tahraamiseksi nestemäisellä lasilla.

Murtumien täyttämiseen tarkoitetun liuoksen valmistamiseksi on tarpeen ottaa 3 hiekkaa ja 1 osa sementistä ja hiekasta. Kaikki tämä on tarpeen sekoittaa veteen 25 painoprosenttia natriumsilikaattia. Sitten neste-lasi kaadetaan seokseen samalla sekoittaen sitä tasaisesti.

Mittasuhteet. Sementti - hiekka - nestelasi

Nestemäisen lasin lisäämiseen käytettävän hiekan levittämisessä on tarpeen tietää tarvittavat mittasuhteet. Jokaiselle työlle on tiettyjä mittasuhteita. Esimerkiksi käytettävän seoksen valmistamiseksi tarvitaan tulipalon varalta 1 kg: n hiekkaa.

Jos ratkaisu on tarpeen töitä varten, joka on kuoren vedeneristys, on tarpeen käyttää nestemäistä lasia ja hiekkaa yhtä suurina määrinä. Kun liuos on valmistettu, se on levitettävä kaivon seiniin.

Valmistetaan laasti, jota käytetään päällystämiseen ulkona, ja hiekkasuojaus vaaditaan suojauksena tulelta. Hiekojen määrän tulisi olla 1 osa koko liuoksesta.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Monet rakentajat ja korjaamot valmistavat ratkaisun vedenpitävyyteen omilla käsillään. Menettely tämän ratkaisun valmistamiseksi on yksinkertainen ja melko kannattavaa.

Ratkaisun valmistelemiseksi sinun on oltava:

 • vesilasi
 • betonilaastin
 • hiekkalaasti
 • kvartsihiekkaa.

Jokainen luetteloitu materiaali vaatii omia annoksia:

 • Nestemäisen lasin määrän tulisi olla 1,5 kg / litra.
 • Betoniliuoksen tulisi olla 2,5 kg / litra.
 • Sandy-liuoksen tulisi olla 2,7 kg / litra.
 • Quartz-liuosta käytetään pakattuihin ja löysähiekkaan.
 • Tämän liuoksen määrä tiivistettyä hiekkaa kohti on 1,7 kg / litra.
 • Jäykkä hiekka tarvitsee liuosta 1,5 kg / litra.

Saatua seosta käytetään sekä lattiaeristykseen että seinämiin. Asiantuntijat neuvovat, että ennen liuoksen levittämistä vaaditun pinnan päälle kaada kerros nestemäistä lasia. Lisäkerroksen täyttö ennen levittämistä lisää vedenpitävyyden voimakkuutta.

Maalaustyöt

Silikaattimaalit voidaan ostaa valmiiksi ja soveltaa heti. Voit myös sekoittaa omat kätesi ostamalla tarvittavat komponentit. Jos pinta on jo maalattu, se on puhdistettava huolellisesti vanhasta maalista.

Koska kaliumsilikaattia käytetään tällaisten maalien valmistukseen, seos ja maali muodostavat kiinteän rakenteen. Koska värimallilla on korkea emäksisyys, monet pigmentit tuhoutuvat. Siksi värialue on alhainen.

Ulkoilma

On tunnettua, että seinien kipsi sisältyy ulkotöihin. Kipsiseinien avulla suojaa kosteutta vastaan. Seinille käytetään vedenpitävää kipsiä.

Myös tämän kipin etu on, että se estää talven aikana näkyviä halkeamia, koska seinät jäätyvät ja sulavat tällä hetkellä.

Myös tämä kipsi voidaan valmistaa omilla käsilläsi, mitä tarvitset: hiekkaa, sementtiä ja nestemäistä lasia.

Kaikki nämä materiaalit on lisättävä suhteessa 1: 2: 5. Ennen kipsien asettamista on mahdollista laittaa yksi kerros silikaattia sekä luoda vedenpitävyys.

täyte

Pohjamaalausta käytetään pääsääntöisesti kahta erilaista työtyyppiä varten yksinkertaisten kerrostumien ja laattojen asettamiseksi. Levittimen yksinkertaiseen pohjustukseen on välttämätöntä käyttää nestemäistä lasia ja sementtiä yhtenäisellä määrällä. Jos laattoja levitetään ruostumattomille kaavoille, pohjustus vaaditaan nestemäisen lasin liuoksella.

Tällaiseen työhön tarvitaan vedenpitävä sementti. Lisäksi vedenpitävän sementin lisäksi voidaan käyttää silikaattiliuoksia, joiden ansiosta vedenpoisto voi tapahtua.

Pinta kyllästys

Impregnointi on välttämätöntä materiaalin suojaamiseksi. Puulattian kyllästäminen nestemäisellä lasilla on suosittua. Nestemäinen lasi voi estää sienen ja muotin puussa. Myös puun kyllästäminen nestemäisellä lasilla antaa sille palonkestävyyden.

Myös puumateriaali voidaan kyllästää ja laskea se kokonaan nestemäiseksi lasiksi, mikä antaa lujuutta. Tällainen menettely on mahdollista vain pienikokoisille materiaaleille.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia korjaustöihin - kittiroiskeihin, rakoihin ja aukkoihin?

Kittien halkeamien ja tyhjennysten osalta nestemäinen lasia on ihanteellinen. Loppujen lopuksi nestemäinen lasi pystyy tunkeutumaan halkeamien syviin syvyyksiin muodostaen tiheän vedenpitävyyden.

Sekoittaminen vaatii sementin, nestemäisen lasin ja hiekan käyttöä. Tuloksena oleva liuos on hyvin paksu, mikä estää sen virtaamasta. Myös silikaattien ansiosta liuos jäätyy hyvin nopeasti tukevasti kiinni.