Mitkä ovat sekoitetut nestemäiset lasit ja sementti

Nestemäisen lasin käyttö sementtipohjaisten laastien valmistuksessa on yleinen käytäntö. Se on vesipitoinen silikaattiliuos, joka kykenee nopeuttamaan betonin kovettumista ja lisää veden kestävyyttä. Tämän seurauksena nestemäistä silikaattilasia käytetään altaiden ja kuoppien vedeneristämiseen, valmistettaessa erittäin adheesion omaavia rappausseoksia ja pohjustuskoostumuksia. Mutta sen sisällyttäminen tavalliseen betoniin ei aina ole perusteltua, mutta vain rajoitetuissa rakennusajankohdissa, ja jokainen tapaus vaatii erillistä harkintaa. On myös tärkeää kestää sementtiä lisäämällä tietty nestemäisen lasin suhde, koska silikaattiliimat voivat sen osuuden ylittäessä sekä parantaa että heikentää sen ominaisuuksia.

Vaikutus ratkaisuun

Nestemäisen silikaatin saamiseksi on välttämätöntä laimentaa sooda hiekalla ja maa-piidioksidilla soodalla. Tuloksena oleva koostumus vaikuttaa merkittävästi sementin kovettumisajan, joka riippuu suoraan käytetyistä mittasuhteista. Vertailua varten:

Käytännössä ei ole suositeltavaa ottaa käyttöön yli 5% nestemäistä silikaattilasia. Suhteellisen osan ylittäminen tekee betonista vaikeasti maadoitavan, ja se voi vaurioitua suoraan säiliöön. Tämä lisäaine suurissa määrissä johtaa sementtilaastin lujuusominaisuuksien heikentymiseen. Useimmiten käytetty sementti-hiekkaseos suhteessa 1: 3 ja suhde W / C = 0,58, vahvuuden lasku verrattuna lisäaineettomuuteen on:

Toisin sanoen ensimmäisen viikon aikana tekokivi muuttuu tavallista vaikeammaksi, mutta kuukauden kuluttua se menettää jopa 25% sen käyttökelpoisista ominaisuuksista. Tästä syystä betoniin ei ole lisätty silikaatteja, jotka tukevat perustuksia ja tukirakenteita. Kysymys herää: kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään sementtilaastian, jotta se olisi hyödyllistä? Asiantuntijat suosittelevat, että mittasuhteet pysyvät 3 prosentissa kokonaismassasta, ääritapauksessa - 5. Lisäksi on suositeltavaa sekoittaa betonia silikaattien kanssa vain rajoitetuksi työksi ja pieniksi rakenteiksi.

Vedenkestävyyden ja lämmönkestävyyden parantaminen

Suhteellinen positiivinen vaikutus nestemäisen lasin ja sementin yhdistämisessä ilmenee vedenpitävyysominaisuuksien vahvistamisessa. Silikaattien lisääminen eliminoi betonin huokoisuuden ja vähentää sen veden läpäisevyyttä, pinta muuttuu hometta ja hometta vastaan. Mutta kaikki tämä on merkityksellinen sillä ehdolla, että pieni osa epäpuhtauksista syötetään karkeaseen fraktioon (3%). Tämä johtuu siitä, että nestemäinen silikaattilasi pestään ajan myötä vedellä ja, jos suositeltuja mittasuhteita rikotaan, betoni tuhoutuu kosteudella.

Lisäaineen toista hyödyllistä ominaisuutta käytetään lämpöä kestävän keinokiven saamiseksi. Tavallisen betonin rakenne tuhoutuu, kun lämpötila ylittää 200 ° C. Nestemäisen lasin lisääminen 29-34%: n määrä kasvaa lämmönkestoa 1000: stä 1400 ° C: seen. Tällaisia ​​seoksia käytetään teollisuuslaitosten lohkojen valmistukseen ja sijoittamiseen. Yksityisessä rakentamisessa lisäaine tuodaan uunien, tulisijojen, savupiippujen päällystysratkaisuihin.

Natriumsilikaatti on välttämätöntä hätätilanteissa tai kiireellisissä töissä, joissa on säännöllistä vuorovaikutusta veden kanssa: altaat, hydrauliset rakenteet, viemäriverkot (paitsi muoviputket). Se otetaan sementtilaastiaan vähintään 1:10, vakavissa tapauksissa, sen osuus on 50%. Suljetun reiän tai sauman laatu on tilapäistä, mutta koostumus tarttuu muutamassa minuutissa ja ei-juotavan alueen olosuhteissa. Kaikissa muissa (ei-hätätilanteissa) tapauksissa lasin osuus riippuu seoksen toiminnallisuudesta. Yksityiskäytössä nestemäistä lasia suositellaan laimentavan sementillä:

 • Valmistetaan seokset ulkoseinien viimeistelyyn.
 • Muurauslaastin perustaminen kellareihin, kellareihin, ovien tarkasteluun tai muihin kohteisiin, jotka tarvitsevat suojaa kosteudelta.
 • Vedenpitävät altaat ja kaivot, seinät, katot.
 • Betonipinnoitteen pinnan pohjustus.

Monissa resepteissä lasketaan silikaattien lisäaineiden osuus sementin tilavuudesta. Vedenpitävät laastarit sekoitettaessa on parempi käyttää sementti-hiekkaseosta suhteessa 1: 2,5 ja laimentaa se vedellä 15% liuennut nestemäinen lasi. Vedenpitävien altaiden, seinien ja kattojen vedeneristämiseksi on tarpeen sekoittaa yksi osa silikaatteja kymmenellä yksinkertaisella laastilla. Kaivoille tarkoitettuja suojamateriaaleja valmistetaan 1: 1: 1 (sementti: hiekka: lasi) suhteissa, vettä lisätään paksun kerman sakeuden saavuttamiseksi. Käytännössä mittausta, kuten litraa, käytetään vaahdotettaessa vesitiivistykseen tarkoitettuja formulaatioita. Esimerkki: 1 litran lasia 8-10 litran sementtikoostumusta (1 ämpäri).

Valmistettaessa tavallista betonia rakennusrakenteiden kaatamiseksi silikaattien suhdetta ei suositella ylittävän yli 3%, varsinkin kun rakennetaan perustuksia. Toinen asia on pohjustus, tässä tapauksessa sementti sekoitetaan liukoisen lasin kanssa yhtä suurina määrinä, hiekkaa ei lainkaan käytetä. Vettä otetaan 25 painoprosenttia natriumsilikaatista. Tässä reseptissä on ensiksi välttämätöntä laimentaa sementti ja seos, joka on jo saatu annoksina jatkuvasti sekoittumalla lasiin.

Kun tulenkestäviä pinnoitusliuoksia kypsennetään, sementtiä, vesilasia ja hiekkaa sekoitetaan suhteessa 1,5: 1,5: 4. Vesi otetaan tilavuudeltaan enintään 25% lisäaineen kokonaismassasta, menetelmä on samanlainen kuin edellä. Ensinnäkin hiekka ja sementti sekoitetaan perusteellisesti ja laimennetaan, ja vasta silloin - lisätään lasia.

Edellytys on jatkuva sekoittaminen. Tämä resepti sopii myös betonin rakenteiden suojaamiseen kosketuksesta happamien väliaineiden kanssa.

Kuinka sekoittaa sementin kanssa?

On tärkeää muistaa, että silikaattien lisäaineiden seosten kovettumisaika on kääntäen verrannollinen niiden kokonaisosuuteen. Koostumukset, joiden jälkimmäisen 50%: n pitoisuus kovettuvat 5-7 minuutissa, joten niitä sekoitetaan pieninä annoksina ja käytetään hyvin nopeasti. Ei ole suositeltavaa lisätä nestemäistä lasia jo valmistettuun liuokseen (paitsi erityisiä reseptejä). Jos tätä lisäainetta käytetään pieninä mittasuhteina kovettumisajan nopeuttamiseksi, on ensin ensin laimennettava se veteen ja sekoitettava se sementti-hiekkaseokseen. Työ suoritetaan käsineissä, myös suojaa silmiäsi, vaikka myrkytön aine on vaarallinen limakalvolle.

Tärkeä vivahde on puhtaan juomaveden käyttö ilman happamia ja emäksisiä epäpuhtauksia. Suurten nestemäisten lasien koostumusten valmistuksessa jälkimmäinen ei ole aina mahdollista laimentaa. Tässä tapauksessa tee ensin sementin ja hiekan seos, joka pienissä osissa lisätään suoraan rakennusliimaan (tai päinvastoin). Pääasiassa on varmistettava, että sekoitat niin perusteellisesti kuin mahdollista vähintäänkin, pora sopii hyvin tähän tarkoitukseen.

Nestemäinen lasi sementillä: mittasuhteet liuoksen valmistamiseksi

Nestemäinen lasi on silikaattiliuos, jota käytetään rakennustöissä sideaineena. Neste on paksu ja väri on harmahtavaa. Tämän ratkaisun suurin etu on se, että se on tulenkestävä ja sillä on myös korkea vedeneristyskyky.

Etuna on myös se, että nesteellä on sidosominaisuudet. Nestemäisen lasin ansiosta betoni muuttuu haponkestävänä. Nestemäistä lasia altistettaessa betoni kovettuu nopeammin ja saa lämmönkestävyyden.

Liuosta, joka on saatu liimalla ja natriumilla sekoitetusta vedestä, tämä on nestemäistä lasia.

Nestemäistä lasia on kahta tyyppiä:

Nestemäisen lasin natrium-tyyppiä voidaan yhdistää muiden yhdisteiden kanssa. Tätä tyyppiä käytetään myös kellari seinien käsittelyyn. Myös tätä ratkaisua käytetään laajalti vedenpitävän pohjan muodostumiseen.

Kaliumtyyppinen nestelasi on hyvä, koska kiteytymisen korkea taso kestää vaurioita. Koska tällaista laastia käytetään hyvin lattian ja seinien käsittelyyn. Siksi tämä näkymä on ihanteellinen käytettäväksi puusta valmistetuissa kodeissa.

Nestemäisen lasin valmistamisessa on omat säännöt. On tiedostettava, että valmistelu on erittäin vakava prosessi ja jos et noudata sääntöjä, tämä merkitsee rakennuksen vahvuuden vähenemistä.

On silika-betonia, joka tuottaa tuotantoa valmiina, eli voit käyttää sitä välittömästi. Tällaisen materiaalin valmistaminen kotona on hyvin vaikeaa. Siksi jotkut rakentajat kylläkää betonia nestemäisellä lasilla kotona.

Tällainen seos on mahdollista valmistaa laadukkaasti, mutta se edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista:

 1. Jotta saataisiin valmistettavan tuotteen laatu kuten tuotannossa, ainesosien määrä on jaettava asianmukaisesti. Tuotannossa 72 litraa lasia on tarkoitettu 1 m3: n betoniin. Ja omien käsien tekemisessä 10 litraa betonia, sinun on käytettävä 1 litraa seosta.
 2. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan: vesilasi, vesi, betoniseos kuivassa muodossa ja liima. Ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä, on sekoittaa vesilasi vedellä, laimennetaan liima. Kun kaikki tämä on tehty, se on sekoitettava betonimassan kanssa. Tuloksena oleva seos vaaditaan käytettäväksi 6 minuutin kuluessa eikä enää. 6-7 minuutin kuluttua liuos jäätyy, ja jos sitä ei käytetä, siitä ei olisi hyötyä.

Nestemäistä lasia käytetään laajalti vedenpitävyyteen. Nestemäistä lasia käytetään kahteen kerrokseen, minkä ansiosta muodostuu suojakalvo. Liuoksen pinnalla pienimpiin halkeamiin ja huokosiin, niiden täyttäminen luo suojaa. Koska aine hajoaa, tätä liuosta käytetään vedenpitävänä aineena.

Vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla

On olemassa monia teoksia, jotka käyttävät nestemäistä lasia. Myös pohja-eristeeksi käytetään nestemäistä lasia. Nestemäistä lasia sekoitetaan sementin kanssa ja tuloksena olevaa seosta käytetään tiivistämiseen. Tämä neste on kätevä sulkea pohjan saumat.

Tätä seosta käytetään, koska se pyrkii kovettua nopeasti ja eliminoi myös mahdolliset vuodot. Nestemäisen lasin etuja vedeneristettävänä ovat monet. Tämä seos pääsee helposti pohjaan ja antaa näin korkean veden kestävyyden. Etuihin kuuluu myös se, että materiaalin käyttämisessä ei ole ongelmia.

Yksi tärkeimmistä eduista on se, että materiaali ei ole kallis, ja voit säästää rakentamiseen. On tärkeää tietää, että tätä ratkaisua ei ole mahdollista käyttää kaiken vaan saatavilla oleviin pintoihin. Asiantuntijat neuvovat työn prosessissa eristämään esteen muiden materiaalien kanssa vahvistaakseen sitä ja välttäen myös vahinkoa.

Ennen kuin aloitat ratkaisun pinnalle, puhdista se ja peitä se kalvolla. Kun liuosta käytetään pinnalle, voit käyttää harjaa tai rullaa. Myös rulla tai harja voi käsitellä ja puhdistaa pinnan saastumiselta.

Sen on täytettävä liuoksen ensimmäinen kerros ja odota 30-40 minuuttia. Kun ensimmäinen kerros on kovettunut, pinta on käsiteltävä toistaiseksi.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Kuten tiedämme, ominaisuuksia ja ominaisuuksia arvostetaan kaikissa rakennusmateriaaleissa. Nestemäisellä lasilla on monia erityisominaisuuksia, jotka ovat välttämättömiä ja tärkeitä rakennuskohteiden käytössä. Kuten jo todettiin, tätä materiaalia käytetään laajalti vedenpitävänä.

Tiedetään, että sääolojen, toisin sanoen niiden muutokset voivat vaikuttaa haitallisesti säätiöön. Lämpötilan muutokset ja kosteuden muutokset.

Nestemäinen lasi on materiaali, jolla on ominaisuuksia estääkseen kosteuden pääsemästä pohjaan. Kosteuden ja iskun sisäänpääsyn vaikutus haitallisesti vaikuttaa rakentamiseen.

Sääolosuhteet voivat vaikuttaa haitallisesti säätöön ja aiheuttaa vaurioita.

Tämän välttämiseksi on suositeltavaa käyttää nestemäistä lasia, koska tämä materiaali kuuluu pienimpään aukkoon ja muodostaa vedenpitävyyden. uima-altaiden rakentamisen hyväksi nestelasi on yleisesti suosittu.

Koska altaan rakentamisella on erittäin korkea kosteus, nestemäistä lasia käytetään rakentamisen aikana vedenpitävyyden muodostumiseen, mikä estää kosteuden pääsyn ja vaikutuksen.

Hyödyt ja haitat nestemäisen lasin käyttämisestä

Nestemäisellä lasilla rakennusmateriaalina on paljon etuja:

 • Kivennäisillä pintoilla neuvoo asiantuntijoita käyttämään nestemäistä lasia. Loppujen lopuksi nestemäisellä lasilla on erittäin korkea tarttuvuusaste. Tämä materiaali on johtava laatu ja tartunta.
 • Myös pluses on se, että nestemäinen lasi on kyky muodostaa esteen, joka ei salli kosteuden päästä pohjaan. Tämä on erittäin tärkeä ominaisuus, koska kosteus voi vahingoittaa rakennusta.
 • Toisin kuin monilla muilla materiaaleilla, ei ole ongelma, kun käytät nestemäistä lasia, koska materiaalia on helppo käyttää. Lisäksi materiaali on paljon halvempaa kuin muut materiaalit. Tätä materiaalia käytetään pieninä määrinä, mikä säästää materiaalia.
 • Myös muiden vastaavien ratkaisujen taustalla nestelasien hinta on optimaalinen ja hyödyllinen.

Luultavasti ei ole täydellisiä materiaaleja.

Nestemäisessä lasissa, kuten muissakin materiaaleissa, on myös alasegmenttejä:

 • Tämän ratkaisun haittapuoli on, että sen on käytettävä sitä vain pohjalla, jonka pinta mahdollistaa sen. Vain pintoja, jotka ovat käytettävissä, voidaan käsitellä.
 • Toinen haittapuoli on se, että nestemäinen lasi vaatii muiden erikoismateriaalien käyttöä parantamaan ja suojaamaan kerroksia, jotka ovat vedenpitäviä.
 • Tämän ratkaisun toinen haittapuoli on se, että kaikki eivät pysty vedenpitä- mään säätiötä. Säätiön vedenpitävyys on erittäin vaikeaa, koska liuos kiteytyy nopeasti. Liuoksen kiteyttäminen vaikeuttaa työtä, henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi tehdä virheitä, jotka aiheuttavat vahinkoa koko rakenteelle. Tämän perusteella ymmärrämme, että tällainen työ vaatii ammattilaista.

Silikaattiliuoksen valmistus - työkalut ja kulutustarvikkeet

Asiantuntijat suosittelevat seosten käyttöä, jotka lisätään nestemäiseen lasiseen. Nämä seokset ovat se, että kun ne ovat vuorovaikutuksessa ilman kanssa, ne jäätyvät ja antavat suuren lujuuden. Nämä seokset ovat kalliita. Useimmiten korjaajat hankkivat tarvittavat aineosat tällaisten seosten valmistamiseksi omilla käsillään. Tarvitsemasi tarvittavat työkalut tarvitsevat tämän.

Työkalujen läsnä ollessa tarvitset ämpärin, jota käytetään työtehtäviin. Tarvitset myös poraa häiritäksesi ratkaisua, joten siihen on kiinnitettävä ruuvi-tyyppinen kiinnitys. Saatat tarvita myös harjaa.

Tarvitset myös sementtiä, hiekkaa, joka on hienonnettu ja veden lähde, esimerkiksi kuoppa. Myös niin pitkälle kuin tiedämme, ratkaisu hyvin nopeasti ja lujasti jäätyy, joten on tarpeen saada erityisiä vaatteita.

Vesi- ja vesilasin sekoittamiseksi vaaditaan haluttu liuos. Veden ja nestemäisen lasin mittasuhteet riippuvat siitä, minkä tyyppistä työratkaisua käytetään. On suositeltavaa käyttää kylmää vettä sekoitusprosessin aikana, koska se helpottaa määrää säätämistä.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Silikaattilaastilla, joka myydään myymälöissä, on pieni määrä vettä, mikä tekee siitä tarpeettoman paksu. Monet rakentajat valmistavat silikaattiratkaisua omilla käsillään kotonaan. Samankaltaisen ratkaisun valmisteluun valmistajat sekoittivat tavalliset ainesosat ja ostivat.

Rakentajien sekoittamisessa säädellään lisättyä vettä. Kunkin työntymisen osalta valmistetaan liuos tietyillä annoksilla. Esimerkiksi rakennustöissä käytettävän liuoksen valmistuksessa on oltava sementtiä, hiekkaa ja muita yhdisteitä.

Nestemäinen lasi ja sementti. mittasuhteet

Sekoituksen aikaansaamiseksi on välttämätöntä tietää materiaalin tarkat mittasuhteet. Maan pinnan ratkaisun valmistelemiseksi on käytettävä sementtiä ja vesilasia. Tämä vaatii vettä ja sementtiä, niitä on sekoitettava ja nestemäistä lasia lisätään säännöllisesti.

Myös vedeneristysratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan 1 litran nestemäinen lasia ja 8 litran sementiliuosta. Vedenpitäviksi kellarista tai kellukkeelta vaaditaan sama määrä, mutta tarvitsee vain käyttää enemmän hiekkaa. Asiantuntijat neuvovat ennen liuoksen levittämistä pinnalle sen tahraamiseksi nestemäisellä lasilla.

Murtumien täyttämiseen tarkoitetun liuoksen valmistamiseksi on tarpeen ottaa 3 hiekkaa ja 1 osa sementistä ja hiekasta. Kaikki tämä on tarpeen sekoittaa veteen 25 painoprosenttia natriumsilikaattia. Sitten neste-lasi kaadetaan seokseen samalla sekoittaen sitä tasaisesti.

Mittasuhteet. Sementti - hiekka - nestelasi

Nestemäisen lasin lisäämiseen käytettävän hiekan levittämisessä on tarpeen tietää tarvittavat mittasuhteet. Jokaiselle työlle on tiettyjä mittasuhteita. Esimerkiksi käytettävän seoksen valmistamiseksi tarvitaan tulipalon varalta 1 kg: n hiekkaa.

Jos ratkaisu on tarpeen töitä varten, joka on kuoren vedeneristys, on tarpeen käyttää nestemäistä lasia ja hiekkaa yhtä suurina määrinä. Kun liuos on valmistettu, se on levitettävä kaivon seiniin.

Valmistetaan laasti, jota käytetään päällystämiseen ulkona, ja hiekkasuojaus vaaditaan suojauksena tulelta. Hiekojen määrän tulisi olla 1 osa koko liuoksesta.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Monet rakentajat ja korjaamot valmistavat ratkaisun vedenpitävyyteen omilla käsillään. Menettely tämän ratkaisun valmistamiseksi on yksinkertainen ja melko kannattavaa.

Ratkaisun valmistelemiseksi sinun on oltava:

 • vesilasi
 • betonilaastin
 • hiekkalaasti
 • kvartsihiekkaa.

Jokainen luetteloitu materiaali vaatii omia annoksia:

 • Nestemäisen lasin määrän tulisi olla 1,5 kg / litra.
 • Betoniliuoksen tulisi olla 2,5 kg / litra.
 • Sandy-liuoksen tulisi olla 2,7 kg / litra.
 • Quartz-liuosta käytetään pakattuihin ja löysähiekkaan.
 • Tämän liuoksen määrä tiivistettyä hiekkaa kohti on 1,7 kg / litra.
 • Jäykkä hiekka tarvitsee liuosta 1,5 kg / litra.

Saatua seosta käytetään sekä lattiaeristykseen että seinämiin. Asiantuntijat neuvovat, että ennen liuoksen levittämistä vaaditun pinnan päälle kaada kerros nestemäistä lasia. Lisäkerroksen täyttö ennen levittämistä lisää vedenpitävyyden voimakkuutta.

Maalaustyöt

Silikaattimaalit voidaan ostaa valmiiksi ja soveltaa heti. Voit myös sekoittaa omat kätesi ostamalla tarvittavat komponentit. Jos pinta on jo maalattu, se on puhdistettava huolellisesti vanhasta maalista.

Koska kaliumsilikaattia käytetään tällaisten maalien valmistukseen, seos ja maali muodostavat kiinteän rakenteen. Koska värimallilla on korkea emäksisyys, monet pigmentit tuhoutuvat. Siksi värialue on alhainen.

Ulkoilma

On tunnettua, että seinien kipsi sisältyy ulkotöihin. Kipsiseinien avulla suojaa kosteutta vastaan. Seinille käytetään vedenpitävää kipsiä.

Myös tämän kipin etu on, että se estää talven aikana näkyviä halkeamia, koska seinät jäätyvät ja sulavat tällä hetkellä.

Myös tämä kipsi voidaan valmistaa omilla käsilläsi, mitä tarvitset: hiekkaa, sementtiä ja nestemäistä lasia.

Kaikki nämä materiaalit on lisättävä suhteessa 1: 2: 5. Ennen kipsien asettamista on mahdollista laittaa yksi kerros silikaattia sekä luoda vedenpitävyys.

täyte

Pohjamaalausta käytetään pääsääntöisesti kahta erilaista työtyyppiä varten yksinkertaisten kerrostumien ja laattojen asettamiseksi. Levittimen yksinkertaiseen pohjustukseen on välttämätöntä käyttää nestemäistä lasia ja sementtiä yhtenäisellä määrällä. Jos laattoja levitetään ruostumattomille kaavoille, pohjustus vaaditaan nestemäisen lasin liuoksella.

Tällaiseen työhön tarvitaan vedenpitävä sementti. Lisäksi vedenpitävän sementin lisäksi voidaan käyttää silikaattiliuoksia, joiden ansiosta vedenpoisto voi tapahtua.

Pinta kyllästys

Impregnointi on välttämätöntä materiaalin suojaamiseksi. Puulattian kyllästäminen nestemäisellä lasilla on suosittua. Nestemäinen lasi voi estää sienen ja muotin puussa. Myös puun kyllästäminen nestemäisellä lasilla antaa sille palonkestävyyden.

Myös puumateriaali voidaan kyllästää ja laskea se kokonaan nestemäiseksi lasiksi, mikä antaa lujuutta. Tällainen menettely on mahdollista vain pienikokoisille materiaaleille.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia korjaustöihin - kittiroiskeihin, rakoihin ja aukkoihin?

Kittien halkeamien ja tyhjennysten osalta nestemäinen lasia on ihanteellinen. Loppujen lopuksi nestemäinen lasi pystyy tunkeutumaan halkeamien syviin syvyyksiin muodostaen tiheän vedenpitävyyden.

Sekoittaminen vaatii sementin, nestemäisen lasin ja hiekan käyttöä. Tuloksena oleva liuos on hyvin paksu, mikä estää sen virtaamasta. Myös silikaattien ansiosta liuos jäätyy hyvin nopeasti tukevasti kiinni.

Miten nestemäistä lasia laimentaa sementillä?

Nestemäisen lasin lisääminen sementtiformulaatioihin rakentamisen aikana on laajalle levinnyttä. Se nopeuttaa betonin kovettumista ja lisää kosteuden läpäisevyyttä. Koostumus on natriumsilikaatin tai kaliumin liuos. Sen tuotantoa suoritetaan soodan, kvartsihiekan korkean lämpötilan käsittelyllä hiukkaskokoominaisuuksien vähenemisellä ja veden liukenemisella.

Sementtiliuokseen syötetään nestemäistä lasia uima-altaiden, hydraulisten esineiden, perustusten, uunien järjestelyn ja laattojen käyttöönoton aikana. Lisäksi korvaamaton nestelasi koostumusten valmistukseen, jos tarvitset kipsiä, jolla on korkea tarttuvuus. Sementin nestemäinen lasinen, suhteellisesti sekoitettu, antaa betonille tulenkestäviä ja haponkestäviä ominaisuuksia.

Nestemäisen lasin tuominen sementtikoostumukseen on perusteltua siten, että rakennustöiden toteuttamiseen on lyhennetty aikataulu. Nestemäisen lasin käyttö rakennusratkaisuissa vaatii vaaditun pitoisuuden noudattamista, koska poikkeamat suositelluista osuuksista liittyvät ennalta arvaamattomiin ominaisuuksien muutoksiin.

Nestemäisen lasin lisääminen liuokseen sen määrän mukaan riippuu erilaisista ominaisuuksista valmiiseen materiaaliin.

Suositeltavat suhdeluvut

Sekoita sementti nestemäisellä lasilla noudattaen tiukasti suositeltuja mittasuhteita. Virhe voi aiheuttaa rakenteen hävittämistä tai halkeilua. Sementtilaastiin lisättyjen lisäaineiden prosenttiosuus määritetään sementtimäärän perusteella.

Käytä nestemäistä lasia rakennusratkaisuihin seuraavien suositusten mukaisesti:

 • Nestemäinen lasi vedenpitäväksi lisäaineeksi tekee vedenpitävästä kipsistä. Laastille on käytettävä 15% komposiitin koostumuksesta ja sekoitettava hiekosementtiseokseen, suhde 2,5: 1.
 • Sekoita nestemäinen lasi sementillä vesipitoisten altaiden vedenpitävyyden varmistamiseksi ja pidättämällä osuus: yksi osa silikaattia lisätään 10 tilavuusosaan seosta.
 • Sementti- ja vesilasi sekä hiekka, joita käytetään suojaavina yhdisteinä kaivojen valmistuksessa, käytetään suhteessa 1: 1: 1. Seoksen yleisen koostumuksen tulisi vastata paksun kerman viskositeettia.
 • Nestemäinen lasia kotitarkoituksiin on lisättävä betoniin, jonka tilavuus on enintään 10% kokonaispainosta.
 • Nestemäinen lasi ja sementti yhdessä hiekan kanssa sekoitetaan suhteessa 1,5: 1,5: 4 sellaisten päällystekoostumusten valmistamiseksi, joilla on tulenkestäviä ominaisuuksia. Veden osuus tämän reseptin osalta on enintään neljäsosa täydennysosasta.

Kovettumisominaisuuksien vähentämiseksi on suositeltavaa ensin sekoittaa nestemäinen lasi vedellä ja lisää sen jälkeen vain hiekkasementtiseos

Ruoanvalmistusprosessi

Kuinka tehdä ratkaisu silikaattien lisäämisellä? Noudata toiminnan järjestystä:

 • Ota yksi ämpäri puhdasta vettä.
 • lisätään kuppi silikaattia;
 • sekoita, täysin liuennut keinot;
 • Kaada seos;
 • syötetään sekoittaen kuivaa sementti-hiekkaseosta;
 • käytä mikseriä, kuori massa kunnes sileä;
 • Täytä valmiin tilavuuden massa.

Sellaisella sementtilaastilla, joka valmistetaan pienissä osissa, varmistetaan korkealaatuinen rakennustyöt.

kiinteytystä

Muista, että kovettumisen kesto on kääntäen verrannollinen silikaattien prosenttiosuuteen. Täydellisen kuivauksen aika ja asetuksen alku riippuvat siitä, kuinka monta lisätään. Tarkastele erityisiä esimerkkejä:

 • Sementtikoostumus, jonka lisäainepitoisuus on 2%, kuivuu kokonaan 24 tunnin kuluessa ja alkaa asettaa 40 minuutissa.
 • Kun silikaatin prosenttiosuus kasvaa 10%: iin, kuivumisaika lyhenee 4 tuntiin ja vastaava vähennys aloitushetkellä 5 minuuttiin.

Aikavälit annetaan betonille M400-merkillä. Huomaa, että huolimatta suositelluista lähteistä antamasta suosituksesta, neuvoo ottamaan käyttöön 25%: n suuruisia lisämääriä, tätä ei pitäisi tehdä. Tällainen taulukko romahtaa päivän jälkeen, ja työ on tehtävä uudelleen.

johtopäätös

Noudata silikaattia ja sekoita sementtimääriä. Tämä saavuttaa halutun suorituskyvyn. Noudata suosituksia ja vaikutus on taattu!

Nestemäinen lasia betoniin - kaikki "for" ja "against"

On olemassa valtava määrä vaihtoehtoja sementin laastareiden luomiseen. Natriumsilikaatin (nestemäisen lasin) käyttö betoniin on progressiivinen menetelmä hyvästä, laadukkaasta ja kestävästä sementtipohjasta. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkoitusta, johon nestemäistä lasia käytetään betoniin ja miten se voidaan panna oikein sementtimassoon saadakseen korkealaatuisen perustan lopputulokseksi.

Laajuus ja sovellusominaisuus

Joten miksi lisätään nestemäistä lasia betoniin? Kotitalouksissa nestemäistä betonia (kemiallinen nimi on natriumsilikaattia) käytetään kosteutta kestävien ominaisuuksien antamiseen kiinteytysmassalle ja sen lujuuden parantamiseksi. ZhS: tä käytetään korjaamisessa altaissa, viemäriverkossa työskentelevissä töissä jne. Lisäksi on mahdollista lisätä nestemäistä lasia betoniin sementtimassan kovettumisen nopeuttamiseksi.

On tarpeen lisätä nestemäistä lasia varovasti sementtikantaan tarkkailemalla tiettyjä mittasuhteita. Nestemäisen lasin käyttö yli 5% sementtiseoksesta ei välttämättä ole paras tapa vaikuttaa säätiön tai tuotteen suorituskykyominaisuuksiin, joita käytetään synnyttämään natriumsilikaattia. Tässä puhumme enemmän lujuusominaisuuksista.

Betoni nestemäisen lasin lisäämisen avulla

Nestemäisen lasin käyttö betoniin kasvaneessa määrässä edistää perusaineen nopeutettua kovettamista, mikä vuorostaan ​​vaikeuttaa sementin valmistusta.

Valmistettaessa seosta ja sekoittamalla lisäaineita on välttämätöntä noudattaa tämän aineen syöttämistä osuuksiin betonikantaan.

Hyödyt ja haitat nestemäistä lasia betonille

Tarkastellaan nyt tämän lisäaineen etuja ja haittoja parantamalla sementtikannan vedeneristysominaisuuksia.

Natriumsilikaatti-asiantuntijoiden tärkeimmät positiiviset ominaisuudet ovat:

 • korkea tarttuvuus - kun nestemäinen lasia lisätään betoniin, seos osoittautuu harvinaiseksi, minkä vuoksi käsitellyn pinnan huokosten täydellinen ja syvä täyttö tapahtuu;
 • korkea vedenkestävä suorituskyky;
 • kustannustehokkuus - vedenpitävänä nesteen kulutus on hyvin pieni;
 • estää hometta;
 • alhaiset kustannukset;
 • kestävyyttä.
 • nopea jäädyttäminen;
 • kapea tarkennus - ZhS: tä käytetään vain suojautumiseen kosteudelta;
 • injektion kohteena olevan aineen tarkka valvonta.

Nestemäisen lasin käyttöjärjestelmä

Jotta voidaan arvioida objektiivisesti kaikkien "lisä" ja "vastustaa" tällaisen lisäaineen käyttämistä vaivaamista varten, sinun on ymmärrettävä, että vain valmiin rakenteen suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Tämä pätee paitsi itse betoniin myös vahvistaviin metallielementteihin.

Kuinka valmistautua nestemäiseen lasiseen betoniseokseen?

Menetelmä betonipohjan valmistamiseksi nestemäisen lasin lisäämisellä ei luonnostaan ​​ole vaikeaa, mutta laadullisen tuotteen saaminen on mahdollista vain, jos noudatat useita tärkeitä sääntöjä:

 1. Seoksen kovettumisominaisuuksia tulisi pienentää. Tätä varten natriumsilikaatti liuotetaan ensin veteen ja vasta sen jälkeen ruiskutetaan ohuessa virrassa valmiiseen sementti- tai betoniliuokseen.
 2. JS: n käyttöönoton aikana koko massaa sekoitetaan jatkuvasti, minkä johdosta vesieristysmateriaalin tasainen jakautuminen koko tilavuudelle saavutetaan.
 3. Heti kun koko JS: n määrä tuodaan sementtiin, kaikki on sekoitettava perusteellisesti uudelleen käyttämällä rakennesekoitinta tai porakone, jossa on erityinen suutin.

Koska tällaiset seokset kovettuvat nopeasti, työkappale valmistetaan pieninä määrinä. On selvää, että se ei ole järkevää valmistella seosta konkreettisessa sekoittimessa - se tarttuu kauan ennen sekoitusprosessin loppuunsaattamista.

Betonin sekoittaminen nestemäisellä lasilla on aina pieniä osia, joten sillä ei ole aikaa kovettua ennen sen käyttämistä.

Nestemäisen betonin valmistuksessa käytetään vain puhdistettua juomavettä, jossa ei ole suolapitoisuutta ja muita sulkeumia. Viimeksi mainitut vähentävät tehoaineiden ZS suorituskykyominaisuuksia.

Materiaalien suhde

Kosteuden kestävyys riippuu siitä, kuinka paljon JS vaikuttaa betonimassaan. Kovettumisnopeus riippuu FW: n määrästä. Ratkaisua valmisteltaessa on otettava huomioon taulukossa annetut tiedot.

Natriumsilikaatin määrä,%

Alkuasetus min

Täysin jäätynyt tunti

Natriumsilikaatin käyttöönoton osuudet riippuvat pitkälti tehtävistä, jotka on toteutettava käyttämällä sitä perustuvaa ratkaisua. Laimennustiedot ja määrälliset osuudet ilmoitetaan itse tuotteen pakkauksessa. Esimerkiksi 3% JS: n betoniliuosta käytetään altaan vedeneristämiseen.

On mahdotonta lisätä itsenäisesti LS: n määrää seoksessa. Käytännössä tämä ei johda minkäänlaiseen hyvään: pinta alkaa romahtaa kirjaimellisesti 7-10 päivän kuluttua täydellisen jähmettymisen jälkeen.

VIDEO: Nestemäinen lasi vedeneristykseen

Koostumuksen valmistaminen lisäaineilla

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia, on tarpeen purkaa kaikki sovelluksen ominaisuudet. Ensinnäkin sinun on päätettävä, mitä työkaluja tarvitaan tämän tapahtuman tarpeisiin.

Nestemäisen lasin lisääminen betoniin sen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi on ominaista tällaisten erikoistyökalujen käytöstä:

 • erikokoisia säiliöitä - liuoksen lisäämisen yhteydessä ei tarvitse siirtää sitä suurempaan astiaan;
 • rakentamisekoitin tai, jos sellaista ei ole, käytetään yleensä porakone, jossa on erityinen suutin;
 • rullan,
 • harja tai maklovitsa - helpottaa ZHS: n soveltamista;
 • sumutin - yksinkertaistaa seoksen ruiskutusprosessia;
 • käsineet;
 • erityinen puku (yhden, paksun, pitkähihaisen vaatteen puuttuessa).

Valmistelut

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia betonipohjan valmistukseen, on välttämätöntä valmistaa pinta huolellisesti, puhdistamalla se pölystä ja liasta. Tämä tarjoaa paremman sidoksen betoniin koneen kanssa.

Puhdistustoimenpiteiden jälkeen on mahdollista, että käsitellyllä pinnalla on vikoja. Näitä voivat olla esimerkiksi halkeamat, löysät saumat pintojen liitoksissa jne. Ne on suljettava, jotta betonipohjan halkeilua vältettäisiin. Lisäksi se ei ainoastaan ​​tarjoa lisäsuojaa pinnalta kosteudelta, vaan myös vähentää lämmönhukkaa huoneessa.

Ennen vedenpitävyyden aloittamista ne sulkevat halkeamia ja tyhjiä pinnalta estääkseen sementtipinnoitteen halkeilua.

Vihje! Jos sementtipohjan pinta puhdistetaan perusteellisesti etukäteen, se antaa syvemmän tunkeutumisen JS: hen ja tekee sen vuoksi perustan tai tason voimakkaaksi ja kestäväksi.

Vaiheittainen manuaalinen vedeneristyslaite

Onko mahdollista järjestää vesieristys omillaan? Se on helppoa, jos noudatat useita suosituksia:

 1. Käytä rullalla, harjalla tai muulla vastaavalla toiminnallisella työkalulla ohutta kerrosta sementtilaastia valmistetulla pinnalla. Ei ole tarpeen välittömästi tehdä liian paksua kerrosta, se voi vahingoittaa pinnan lujuusominaisuuksia tulevaisuudessa.
 2. Jos on tarvetta korkealle perustalle, kerrokset levitetään vuorotellen 30 minuutin tauon jälkeen. Sileän pinnan saavuttamiseksi sinun on käytettävä tasoa.

Vihje! Jos teokset tehdään sileällä pohjalla, kuten vahvistetusta betonilevystä, adheesion parantamiseksi on suositeltavaa ensin "karkea" tällainen pinta. Voit tehdä tämän käyttämällä metalliharjaa tai karkeaa hiekkapaperia.

Turvatoimet

Natriumsilikaatti ei ole erittäin myrkyllinen aine, mutta sisäänhengitettynä ylähengitysteeseen aiheuttaa limakalvon ärsytystä. Siksi on suositeltavaa noudattaa turvatoimenpiteitä, jotta vältytään epämiellyttäviltä vaikutuksilta tämän materiaalin kanssa.

 • suojaava puku - takuu siitä, että JS ei pääse iholle, joten älä lue sen läsnäoloa;
 • Käytä suojalaseja estämään silmien pääsy silmiin;

Jos JS tai sen pohjaan joutuva aine joutuu silmiin, on välttämätöntä pestä välittömästi limakalvosta runsaasti lämpimää juoksevaa vettä. Tarvittaessa muista hakeutua lääkärin hoitoon.

 • huone, jossa työ on tehty tämän aineen kanssa, on aina ilmaistettava.

Tietäen kuinka käytät nestemäistä lasia betonin valmistukseen, voit järjestää perustan rakentamisen ja pinnan vedenpitävyyden parhaalla mahdollisella tavalla. Toivomme, että edellä mainitut vinkit ja suositukset auttavat sinua toteuttamaan tehtävän.

VIDEO: Universaali vedeneristys - vedenpoistoaine (pysäytysvesi)

Mihin nestemäinen lasia lisätään liuokseen ja missä määrin

Alkemistit alkoivatkin kokeilla, natriumsilikaattia tai kaliumia liuotettiin veteen jo keskiajalla, mutta nestemäistä (tai liukoista) lasia käytettiin laajalti vain 1800-luvulla. Nykyään tätä erikoistunutta liima-ainetta käytetään useilla aloilla: korjaustöiden, terästuotannon, lämmönkestävien maalien, kyllästämisen ja paljon muuta valmistettaessa. Jos lasketaan oikein, kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään sementtilaastiin, saat betonin lisäaineen, joka parantaa merkittävästi sen ominaisuuksia.

Tarkastellaan tarkemmin, miksi betonirakenteiden rakentamisessa lisätään liukenevaa lasia betonin erään.

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin?

Sementin, hiekan ja raunioiden sekoituksessa saadaan melko kestävä rakennusmateriaali, mutta joissakin tilanteissa betonin fysikaalis-kemialliset ominaisuudet eivät riitä. Hiekkasaastin ominaisuuksien parantamiseksi lisätään pehmittimiä, nestesaippuaa, lasia ja muita lisäaineita.

Nestemäisellä lasilla on seuraava vaikutus liuokseen:

 • Lisää kosteudenkestävyyttä. Tämän vuoksi lasia lisätään rakenteisiin, jotka ovat kosketuksissa kosteuteen.
 • Nopeuttaa kovetusprosessia. Jos valmistat liuosta, joka sisältää Portland-sementtiä M 400, hiekkaa ja soraa ja lisää siihen lisäainetta, seos kovettuu päivässä (riippuen ilmalämpötilasta vähintään +20 astetta).
 • Antaa ratkaisun vedeneristysominaisuudet. Tällaisen lisäaineen kanssa oleva betoni ei ole altis muotille ja sienille. Tämä tapahtuu, koska nestelasissa on antibakteerisia ominaisuuksia.
 • Parantaa hankauskestävyyttä.
 • Liuoksen jousto kasvaa (jotkut lisäävät nestemäistä saippuaa tähän, mutta se ei ole yhtä tehokas).
 • Lisääntynyt lämmönkestävyys. Vertailun vuoksi tavallinen betoni ilman lisäaineita kykenee kestämään jopa 200 asteen lämmitystä, jonka jälkeen se murenee. Jos seokseen lisätään nestemäistä lasia (29-34%), monoliittinen rakenne kestää jopa 1400 astetta. Siksi uunien ja tulisijojen rakentamisessa käytetään useimmin tällaista lisäainetta.

Lisäksi silikaattiliimalla on edullinen hinta. Pakkaus (15 kg) maksaa noin 280 ruplaa.

Yleensä liukoinen lasi korvaa useita kalliita pehmentimiä kerralla: vedenpitävyys, plastisuus, veden kestävyys ja nopea karkaisu. Kumpikaan nestemäistä saippuaa, ei sammutettua kalkkia tai muita halpoja analogisia lisäaineita, joita jotkut rakentajat suosivat, voivat olla tällaisia ​​ominaisuuksia. Myös silikaattiliimaa voidaan käyttää kipsinä, jota levitetään harjalla tai suihkuttaa jäädytettyyn betonialustaan.

Rakennetyypistä riippuen on tarpeen valita sopiva osuus seoksesta natriumsilikaatista.

Nestemäisen lasin osuudet

Ensinnäkin on määriteltävä, kuinka paljon valmiin seoksen pitäisi "tarttua". Tämä auttaa sinua seuraavaa taulukkoa.

Asiantuntijat eivät suosittele, että liuokseen lisätään yli 25% liukoista lasia, koska se johtaa betonin sirontaan muutamassa päivässä sen jälkeen, kun se on kaadettu.

Harkitse sementin, hiekan ja silikaatin liimojen yleisimpiä suhteita:

 • Jos käytät silikaattia rakenteen vedenpitävyyksien parantamiseksi, niin 1 litraan vettä tarvitaan 400 g lasia.
 • Jos haluat saada universaalin pehmittimen, sinun on sekoitettava 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja silikaattiseosta tilavuudeltaan 1/5 kokonaismassasta.
 • Jos haluat valmistaa vedenpitävää kipsiä, lisää 1 osa sementistä 2,5 osaa hiekkaa ja lisää seokseen 15% silikaattiliimaa ja vettä.
 • Kovetetun betonipinnan käsittelemiseksi sekoita vesi ja liukoinen lasi 5: 1-suhteeseen.

Kun nestemäistä lasia lisätään betoniin perustavanlaatuisten pohjojen kaatamiseksi, edellyttäen, että alueella esiintyy happamia pohjavettä, seuraavia vivahteita on otettava huomioon:

 1. Liuokseen ei ole suositeltavaa lisätä yli 3% nestemäistä lasia.
 2. Pohja on eristettävä lisävesieristysmateriaaleilla.

Tietenkin sinun on valmistauduttava asianmukaisesti lisäaineeseen.

Miten betoniliuosta valmistetaan nestemäisellä lasilla

Tällaisen erän valmistamiseksi noudata seuraavia ohjeita:

 1. Ota ämpäri puhdasta juomavettä (ilman suoloja ja muita epäpuhtauksia). Teknistä vettä ei voida käyttää, koska siinä olevat sulkeumat voivat vaikuttaa reaktioon.
 2. Kaada lasillinen nestemäistä lasia veteen ja sekoita seos perusteellisesti, kunnes silikaattiliima on täysin liuennut.
 3. Kaada tulokseksi saatu neste kouruun tai altaaseen.
 4. Samalla kun sekoitat nestettä, lisää siihen betonia ja hiekkaa sopivaan määrään.
 5. Voitele betoniliuos käyttämällä rakennesekoitinta tai suutinputkea, kunnes homogeeninen massa.
 6. Kaada betoni muottipesään.

Ratkaisun valmistelussa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat suositukset:

 • Liukenevaa lasia ei missään olosuhteissa saa lisätä sementti-hiekkaseokseen lisäämättä ensin liuotinta lisäaineeseen veteen. Sama pätee veteen - se voidaan lisätä seokseen vain sekoittamalla se liimalla.
 • Useimmissa neste-lasipakkauksissa on ohjeita, jos lisäät lisäainetta säätöön (kuten edellä on kuvattu), käytä enintään 3% silikaattiliimaa, kaikissa muissa tapauksissa noudata valmistajan antamia tietoja.
 • Koska lisäaine vähentää huomattavasti betonin kovettumista, on parempi valmistaa liuos pieninä annoksina. Jos käytät betonisekoittimen tätä varten, seos pitää tarttua ennen sekoitusvaihetta. Katsokaa myös, että sinun täytyy työskennellä hyvin nopeasti.
 • Kun silikaattiliimaa lisätään, huuhtele huolellisesti kaikki työkalut ja kädet.
 • Vaikka nestemäinen lasinen ja ei-myrkyllinen, sinun ei pidä sallia silikaattiliiman suihketta joutuessaan iholle tai silmiin. Työskentele hyvin ilmastoidulla alueella, poissa lähteistä, jotka voivat aiheuttaa kipinöitä.

Lopuksi

Liukoinen lasi on paras korvaava sekä erikoistuneille lisäaineille että lisäaineille, kuten nestemäiselle saippualle tai kalkille. Jos sekoitat betonia kotona, lue huolellisesti etiketin ohjeet ja suositukset nestemäiselle lasille. Tarvittavien osuuksien noudattamatta jättäminen aiheuttaa rakenteen halkeilua ja jopa romahtamista.

Kuinka paljon nestemäistä lasia pitäisi lisätä sementtilaastiin?

Nestemäistä lasia käytetään lisäaineena erilaisissa rakennuskonseptirakenteissa. Päätavoitteena on luoda pintapinnoite, estää kosteuden tunkeutumisen ja parantaa materiaalin koristeominaisuuksia. Nestemäinen lasi ja sementti sopivissa mittasuhteissa antavat lopputuotteelle käyttökelpoisia ominaisuuksia: antiseptiset, haponkestävät, hydrofobiset ja palonestoaineet.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Nestemäisen liuoksen käyttö materiaalin koostumuksen ansiosta perustuu natriumsilikaattiin - aineeseen, jolla ei ole väriä, joka kestää kosteutta. Kaliumsilikaattia käytetään kalliissa formulaatiossa, sillä on parannetut tekniset ominaisuudet ja altis pintalevyn muodostumiselle. Yrityksen pääkomponenttien hankkimiseksi sooda tai kaliumfuusio fuusioidaan piidioksidin kanssa. Ilman epäpuhtauksia materiaali on täysin väritön tai valkoisten kiteiden ulkonäkö.

Silikaattilasien käyttö rakennusratkaisuissa on merkityksellistä silikaatti-nesteseosten muodossa, jotka ovat suhteellisen paksuja ja viskoosia. Koostumuksen kovettuminen tapahtuu koskettaessa hiilidioksidia, joka on suurta ilmaa. Jähmettymisprosessissa ilmenee amorfisia hydratoituja piioksideja.

Nestemäisen lasin lisääminen sementtiformulaatioihin rakentamisen aikana on laajalle levinnyttä.

Sementtiä ja vesilasia käytetään yhdessä happojen ja mekaanisen rasituksen kestävyyden varmistamiseksi. Kipsi, jossa määritetty lisäaine tarjoaa hydrofobisen päällysteen. Erityistä lasityyppiä käytetään puiden ja betonin pintojen käsittelyyn, ja se lisätään usein maaleihin. Siliili silikaatilla laimennetaan eri mittasuhteissa vedenpitävän pinnoitteen tarpeen mukaan, yleensä 2-10% kokonaismassasta.

Hyödyt ja haitat nestemäisen lasin käyttämisestä

Silikaattilasin lisääminen liuokseen johtaa sen teknisiin ja toiminnallisiin ominaisuuksiin.

Tärkeimpiä etuja:

 • koostumuksen lisääntynyt juoksevuus. Tuotteen juoksevuudesta johtuen se kykenee tunkeutumaan pienimpiin halkeamiin luoden luotettavan pinnan suojauksen. Koostumuksen tasainen jakautuminen tapahtuu sekä betonissa että puussa;
 • muodostaa korkealaatuisen, vedenpitävän kalvon. Nestemäisen lasin seosta, johon on lisätty sementtiä, voidaan soveltaa millä tahansa sopivalla tavalla käyttömäärästä riippumatta, kalvo on täydellinen ja jatkuva. Valmistajan on sallittava lasin ja sementin käyttö pitkällä tauolla;
 • pienet kustannukset. Tätä ratkaisua käytetään minkä tahansa koon halkeamien sulkemiseen riippumatta käyttötavoista. Sementtiä sisältävä silikaatti voidaan sekoittaa ainakin betonin valmistuksessa, myös eristävän materiaalin koostumuksen pinnoituksessa;
Nestemäisen lasin käyttö sementtipohjaisten laastien valmistuksessa on yleinen käytäntö.
 • edullisia. Sementti on suhteellisen halpa materiaali, koska aiemmin on otettu huomioon ainekset, joita käytetään sementin valmistuksessa. Koska suuri määrä luonnonmateriaalia, silikaattimateriaalin valmistus on edullinen menettely. Edullisin kustannuksin lasin erottelu on korkealaatuinen vedenpitävyys vedenkestävyyden kannalta, eikä se ole huonompi kuin muut eristyspinnoitteet.

Työkalu on alan johtava laatu ja hinta. Muihin materiaaleihin verrattuna tätä käytetään useammin saatavuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi, mutta sillä on haittoja.

Negatiiviset näkökohdat ovat:

 • rajoitettu käyttö rakennusratkaisuissa. Betonin ja puun käsittelyn lisäksi ei ole mitään tekemistä rakentamisessa;
 • ei käytetä erillisenä aineena. Sitä käytetään yksinomaan yhdessä muiden aineiden kanssa. Ongelmana on pinnoitteen epävakaisuus kiinteytymisen jälkeen;
 • sovelluksen monimutkaisuus on suhteellisen korkea, koska ratkaisu on tehtävä melko nopeasti. On tärkeää saada syvällistä tietoa materiaalin kourista. Pääominaisuus on nopea kuivaus, koostumus valmistetaan pieninä annoksina, puristava materiaali tulee käyttökelvottomaksi. On tärkeää ymmärtää, kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään liuokseen, ja jos pitoisuus ylittyy, betonin laatu heikkenee. Koostumusta suositellaan käytettäväksi 6 minuutin kuluessa.

Voit käyttää materiaalia itse ja parantaa tulos, voit tehdä pehmitettä. Jotta materiaalin tuhlaaminen vältettäisiin, on parempi valmistaa se pieninä määrinä.

Käytännössä ei ole suositeltavaa ottaa käyttöön yli 5% nestemäistä silikaattilasia.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Silikaattikoostumus on pääosin laimennettu, se on suhteellisen helppo laimentaa - lisätä vettä, apuainekomponentteja ja sekoittaa sementin kanssa. On pidettävä mielessä, että lasin koostumus sisältää jo pienen määrän vettä. Sementin, hiekan, lasin valmistetun koostumuksen rakentamiseksi on myös toivottavaa valmistaa pehmittimiä.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Valmisteluvaiheessa on tarpeellista olla nestemäinen lasia niin paljon, että se voidaan lisätä liuokseen ja levittää enintään 3 mm: n kerrokseen. Sementtilaasti, jossa on neste, sekoitetaan usein 10: n ja 1: n välisen suhteen perusteella. Käytettäessä vedenpitävyyttä tällainen pitoisuus riittää. Kun käytetään nestemäisen lasin suhdetta massan massaan, on tärkeätä tarkastella koostumuksen tiheyttä.

Paino tiheyden mukaan:

 • lasi - 1,5 kg / l;
 • hiekan ja sementin seos (1 - 4) - 2,6-2,7 kg / l;
 • betoni - 2,2-2,5 kg / l, kevytbetoni, paino on erilainen;
 • piidioksidihiekka - 1,5-1,7 kg / l, päällysteen muodossa - 1,5 kg / l ja pakattu - 1,7 kg / l.
Tämä lisäaine suurissa määrissä johtaa sementtilaastin lujuusominaisuuksien heikentymiseen.

Jos silikaatin osuutta betonissa havaitaan, koostumuksen vedeneristysominaisuudet lisääntyvät, mikä on erityisen tärkeää maaperän ja veden kanssa kosketuksiin joutuvien pintojen kannalta. Betonin lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä silikaattia paitsi liuokseen myös ulkopäällysteenä.

Materiaalia käytetään laajalti kaivon vedeneristykseen, rakennusten seinämiin märillä alueilla ja hydraulisissa rakenteissa. Kaivon ja vastaavien rakenteiden osalta on suositeltavaa käyttää hienojakoisen hiekan hiekkaa sementillä yhtä suurina määrinä. Ennen käyttöönottoa suoritetaan päävalmistus - pintakäsittely silikaatilla.

Jos tukirakenteen pintaosa kyllästetään liuoksella, ei ole välttämätöntä odottaa, kunnes koostumus on täysin jäädytetty. Betonin muodostumisen jälkeen silikaatti käsitelty pinta peitetään kalvolla, joka heikentää adheesiota. Jopa alapää ei ole kiinnitetty jäätyneeseen lasiseen.

Vedenkestävyyden ja lämmönkestävyyden parantaminen

Liuos nestemäisellä lasilla pienentää koostumuksen huokoisuutta ja lisää veden kestävyyttä. Betonirakenteet ja betonituotteet altistuvat suurelle kosteudelle alttiiksi muotille ja homeelle. Lasin antiseptisen vaikutuksen vuoksi sitä tulisi käyttää veteen kosketuksissa olevissa paikoissa, mikä suojaa muotin muodostumista vastaan.

Tämä koostumus voidaan valmistaa vain lisäämällä liuoksen pieni konsentraatio - 3% kokonaistilavuudesta. On edullista yhdistää suuren murto-osan sementteihin. Sekoita sementti määrätyssä suhteessa, muutoin kun silikaatti koostuu betonista, se menettää osan lujuusominaisuuksista ja joutuu alttiiksi kosteuden vaikutukselle.

Suhteellinen positiivinen vaikutus nestemäisen lasin ja sementin yhdistämisessä ilmenee vedenpitävyysominaisuuksien vahvistamisessa

Lisäaineena käytetään lämmönkestävää keinokivää. Jos vakio betoni altistuu lämpöä, noin 200 ° C, materiaali alkaa romahtaa. Jos valmistat 1 litra kvartsiliuosta 3-3,5 litran sementtiin, lämmönkestävyys nousee 1000-1400 ° C: een, jota käytetään koristekiven kovettamiseen. Kalkkikiven tuotannon lasku lasketaan 29-34% nestemäiselle lasille.

Koostumus on lisättävä, kun se sijoitetaan lohkoihin teollisuuslaitoksissa, yksityisessä rakentamisessa: tulisijojen, savupiippujen, uunien rakentamiseen.

kiinteytystä

Sementin käyttö silikaattien lisäämisen kanssa on sallittua millä tahansa pallolla, mutta sitä suositellaan erityisesti paikoissa, joissa koostumuksen nopea kovettaminen on tarpeen. On kuvio, sitä enemmän nestettä ne käyttävät, sitä nopeammin betonisarjat.

Erityiset esimerkit:

 • liuos, jossa on 10% silikaattia, kovettuu nopeasti. Kuivuminen 20 ° C: n lämpötilassa kestää noin 4 tuntia ja asetusaika tulee 5 minuutissa.
 • Jos sekoitat veden kanssa 2% silikaattilasia, kovettumisen kesto nousee yhteen päivään ja asetusaika on 40 minuuttia.

Esimerkki perustuu sementtilajikseen M400. Jotkut lähteet suosittelevat betonin lujuuden lisäämistä ja koostumuksen korkeaa laatua, on suositeltavaa lisätä 25% silikaattia, mutta tämän ratkaisun kemialliset ja tekniset ominaisuudet vähenevät. Vain yhden päivän aikana valmis liuos alkaa murentua ja nestemäisen lasin lisääminen yli 25%: n pitoisuutena ei anna koostumuksen kovettua lainkaan. Tämän perusteella ymmärrämme, että ei suositella ylittävän 10% silikaattiliiman pitoisuutta kosteuden suojaamiseksi.

johtopäätös

Kun lasketaan säätiö laskimella ja määritetään vastakkaisten tiilien lukumäärä, on tärkeää harkita betonin sekä silikaattien tarvetta. Rakenteellinen betonirakenteen läpäisevyys johtaa rakenteen nopeaan tuhoutumiseen. Kestävän rakennuksen rakentamiseksi on tärkeää tarkkailla hiekan, sementin ja vesilasin pitoisuutta. Betonin laimennus on erittäin vakava prosessi, se voidaan toteuttaa ilman asiakkaan tai valtion virastojen välistä sopimusta, mutta noudattaa tarkasti ohjeita.