Betonihoito nestemäisellä lasilla

Nestemäinen lasi on vesiliukoinen natrium- ja kaliumsilikaattisuolaliuos. Materiaalille on ominaista viskoosi rakenne, jonka vuoksi sen käyttöalue - rakenne ja vedenpitävyys tekevät työtä. Fysikaalisesti se on mikroskooppiset kiteet, jotka pinta täytettyään täyttävät huokoset ja suurentavat kokoa. Tämän ominaisuuden ansiosta betoniin lisätyn nestemäisen lasin vettä hylkivä ja vedenpitävä ominaisuus.

Käyttötarkoitus

Materiaalin käyttö johtuu siitä, että se kykenee antamaan suurta lujuutta ja vedenpitävyyttä sementin ja betonipintojen suhteen. Rakennustöissä nestemäistä lasia käytetään seuraavissa suunnissa:

 • Laitetta, joka tunkeutuu betonin ja sementtilaastarin vedenpitävyyteen. Tekniikka koostuu kahdesta materiaalikerroksesta pinnalle, joka absorboi välittömästi sen, huokosten tukkeutumisen. Kuivauksen jälkeen muodostuu vedenpitävä kerros. Mutta itsenäisenä vedenpitävyystapaa käytettäessä tätä menetelmää ei käytetä, mutta samanaikaisesti se käyttää bitumi-mastista tai muuta kosteutta suojaavaa menetelmää.
 • Sementin laastin lisääminen, jotta se olisi hyödyllistä ominaisuuksien rakentamisessa. Joten sekoittuneena nestemäisen lasin kanssa se saa vedenpitävät ominaisuudet ja nopeutuu. Tämä kuitenkin jossain määrin rajoittaa sen käyttöä. Nämä seokset sulkevat erilaiset saumat ja kipsiseokset. Työ suoritetaan lyhyessä ajassa, koska valmiin ratkaisun kovettuu nopeasti.
 • Erityisten betonityyppien valmistuksessa. Kuivattu, betoni muuttuu erittäin vahva monoliitti, jolla on lisäksi vedenpitävät ominaisuudet. Valmistettaessa sitä on noudatettava tiukasti suhteita ja valmistettava se välittömästi ennen käyttöä.

Kaliumsilikaatin muodossa olevaa ainetta käytetään erään erikoiskemelien osiin. Natriumsilikaattia käytetään rakentamisessa sementtilaastin lisäaineena.

Nestemäisellä lasilla käsitelty pinta

mittasuhteet

Silikaatteihin perustuvien seosten valmistuksen on oltava tiettyjen vaatimusten mukaisia ​​sen komponenttien suhteen suhteen. Näiden olosuhteiden noudattamatta jättäminen vaikuttaa betonin tai laastin laatuun, minkä seurauksena se on hauras tai halkeamia esiintyy monoliitissä. Lasia lisätään lähes aina kuivaan sekaan. Sovelluksesta riippuen eri komponenttisuhteita ovat:

 • Sementin, lasin ja veden valmistuksessa sementissä, joka on laimennettu vedellä, lisätään lasia suhteessa 1: 1 painon mukaan;
 • Vedeneristyskoostumuksessa kaivoihin sekoitetaan korkealaatuista hiekkaa samassa suhteessa lasin kanssa;
 • Hydraulisuojauksen aikana maanalaisten konkreettisten huoneiden olosuhteissa 10 l. betonia lisätään 1 litraan. lasia. Tämä suhde mahdollistaa hyvän suojan kosteudelle kuopissa, kellareissa ja betonirakenteissa.
 • Valmistettaessa materiaalien kyllästämistä 1 litraan. vettä lisätään 400 g lasia. Kerroksia levitetään toisiinsa kuivana;
 • Puunsuoja-aineen valmistuksessa lasia vedellä laimennetaan yhtä suurina mittasuhteina. Tämä seos ei sovellu betoniseinien pinnoittamiseen, koska maalia ei mahdu maalille.

Betonin ja nestemäisen lasin seos on paksu massa, jota tulisi käyttää nopeasti nopean jähmettymisen vuoksi. Jos se laimennetaan vedellä, vesitiiviysindikaattorit vähenevät merkittävästi koostumuksessa. Yleensä töitä suoritettaessa tällainen betoni valmistetaan suhteellisen pienissä osissa, jotta sillä on välittömästi aikaa käyttää sitä.

Betoniset huokoset eivät kulje kosteutta, toisin kuin käsittelemätön pinta

"Sella" ja "vasten" tällaista vedeneristys

Vedeneristys nestemäisellä lasilla on laajalti käytetty erinomaisten läpäisevien ja vettähylkivien ominaisuuksiensa ansiosta. Mutta kuten rakennusmateriaalilla, sillä on sekä vahvuuksia että heikkouksia. Nestemäisen lasin edut ovat seuraavat:

 • Suuri tarttuvuus. Materiaalille on ominaista voimakas juoksevuus, jonka seurauksena se tunkeutuu mihin tahansa materiaaliin mikrokiteisiin ja huokosiin, mikä luo luotettavan tartunnan pintoihin.
 • Se luo monoliittisen vedenpitävän pinnan millä tahansa sovellusmenetelmällä. Nämä ominaisuudet säilyvät myös silloin, kun työn toteutus kaatuu ajoissa.
 • Matala materiaalikulutus. Tämä ominaisuus on tyypillistä, kun materiaalia käytetään sementtilaastin osana ja työskennellessäsi laitetta lävistämällä vedenpitävyys.
 • Suhteellisen edullisia. Tämä materiaalin indikaattori tekee siitä kannattavampaa verrattuna muihin vedenpitävyyteen.

Nestemäisen lasin haitat ovat seuraavat:

 • Liian kapea laajuus. Vedeneristys voidaan tehdä vain betonilla tai kipsillä. Se ei ole mahdollista käyttää tiilipintaan, sillä materiaalilla on tuhoisaa vaikutusta tiiliin nähden.
 • Ei käytetä itse. Nestemäinen lasi, joka syntyy luodun kalvon hauraudesta, käytetään vain lisäaineena muille vedeneristysmateriaaleille.
 • Kehittynyt sovellustekniikka, joka vaatii työn suorituksen isännöitsijän pätevyyttä. Tämä johtuu ratkaisujen nopeasta asettamisesta, mikä asettaa nopeutetun vauhdin kaikille vedeneristyskohteille. Myös itse liuoksen valmistelussa tulisi noudattaa tiukasti tekniikkaa ja mittasuhteita.

Huolimatta puutteistaan, nestemäinen lasia nykyaikaisissa rakennusmenetelmissä on korvaamaton ja edullinen komponentti, joka antaa materiaaleille erityisiä ominaisuuksia. Sen valmistuksen ja käytön on kuitenkin oltava kokenut asiantuntija, koska teknisistä standardeista poikkeaminen johtaa betonin ominaisuuksien heikkenemiseen sekä seoksena että kiinteytymisen jälkeen.

Nestemäisen lasin käyttö betoniin

Suuri osa ihmisistä tuntee sanan "nestemäinen lasi", mutta kukaan ei tiedä, että jopa keskiaikaiset alkemistit joutuivat rakennusmateriaaleihin nestemäisellä liimalla. Silikaattiliima on tuttu nimi, se on kysyntää tällä hetkellä, ja joskus se on korvaamaton.

Aineen koostumus sisältää kalium- ja natrium-silikaatit. Nestemäistä lasiliuosta käytetään laajasti rakentamisessa, sillä on erilaisia ​​ominaisuuksia. Varastojen lisääminen betoniin vedeneristämiseen on perusteltua perustaa säätö ja lisää merkittävästi rakennusmateriaalin lujuutta.

Levitä aine kolmeen suuntaan:

 • Betonipintojen vedeneristys. Sementtikerroksessa käytetään nestemäistä lasia, betoni imee liuoksen. Jalostamisen jälkeen seos kuivuu tukkeutuu kaikki betonin huokoset, kosteus ei kulje. Maksimaalista vaikutusta varten pinnoite suoritetaan useissa kerroksissa.
 • Lisäaine betoniliuoksen valmistuksessa. Komponenttien koostumuksella on korkea vedeneristys, mutta myös kovettuu nopeasti, mikä lyhentää sen käyttöaikaa.
 • Lisäaine eri betonimerkkien valmistukseen. Kuivattua betonia tulee todellinen monoliitti.

Materiaalien edut

Tekniikka nestemäisen lasin eduilla antaa sinulle mahdollisuuden tutustua täysin tähän aineeseen. Seuraavat kyvyt erotetaan toisistaan:

 • Suuri tarttuvuusaste. Nesteen sakeus mahdollistaa liuoksen tunkeutumisen kaikkiin materiaalin huokosiin, mikä takaa vahvan tartunnan ja luotettavan vedenpitävyyden.
 • Liimapinnoite edistää vedenpitävän kalvon muodostumista. Sovellusmenetelmä ei vaikuta eristävään kalvoon saadaan kokonaan.
 • Kustannustehokas käyttöön. Jokainen käyttötapa vaatii pienen materiaalin kulutuksen.
 • Tavaroiden paras hinta.
Takaisin sisällysluetteloon

Soveltamissäännöt

Liuoksen valmistusprosessi ei ole monimutkainen, konkreettinen liuos nestemäisellä lasilla on helppo valmistaa omilla käsillä. Laadun tuotteen saamiseksi on tärkeää tarkkailla seoksen osien oikeita mittasuhteita ja tietää tiettyjä käyttöolosuhteita niin, että betoni ei repeä ja hajoa. Säännöt ovat seuraavat:

 • Nestemäistä lasia ei lisätä betoniin. Ensinnäkin valmistetaan kuiva seos, joka laimennetaan ohut liuotusvirta liuotettuna veteen jatkuvasti sekoittaen.
 • On tärkeää noudattaa tarkasti ohjeita, kunnioittaa osia mittasuhteista. 3% on silikaattiliiman komponentti laastilla perustukseen, muissa tapauksissa liima-aineen enimmäismäärä koostumuksessa voi olla 25% kokonaismassasta.
 • Nestemäinen liima edistää liuoksen nopeaa kiinteytymistä. Pienen veden lisääminen tai pienien osien valmistaminen auttaa työtä. Ei ole järkevää valmistaa seosta konkreettisessa sekoittimessa, vaan se tarttuu sekoittumisen loppuun asti.
Takaisin sisällysluetteloon

Työvälineet

Nestemäisen lasin käyttö betoniin vaatii erikoistyökalujen valmistelua. Ensin tarvitset pienen säiliön, lapaset ja haalarit. Sekoittamiseen tarvitset poran, jossa on suutin, ja harjalla, harjalla tai rullalla. Tarvittaessa liuos ruiskuttamalla tarvitset ilmakuivan.

Työ vaatii hiekkaa, sementtiä ja vettä. Kaikkien komponenttien sekoittaminen kylmällä vedellä. Huolehdi riittävästä määrästä erikokoisia astioita. Tämän ansiosta voit hallita liuoksen lisäämistä liuokseen ja estää verensiirron.

Materiaalien suhde

Betonin ja nestemäisen lasin valmistuksessa on tärkeää ottaa huomioon suhde 1 - 10. Koska betonin sisältämän liiman läsnäolo vaikuttaa kovettumisprosessiin, laastin valmistukseen on käytettävä seuraavia mittasuhteita:

 • kun liiman määrä on 2%, materiaalin alkuasetus alkaa 40-45 minuutissa ja tuote on vihdoin valmis 24 tunnissa;
 • 5% aineesta alkaa näkyä betonin kovettumisessa 25-30 minuutissa, lopulta tarttuu 16 tunnin kuluttua;
 • 8% - asetus tapahtuu 15 minuutissa ja tuote on valmis 6-8 tunnissa;
 • 10% - säätöprosessi kestää 5 minuuttia, 4 tuntia - lopputulos on valmis.

Useimmin näitä mittasuhteita käytetään betonilaatuissa M300 ja M400. Tarvittaessa lisääntynyt vedenkestävyys, liiman prosenttiosuus liuoksessa kasvaa. On syytä tietää, että nestemäisten aineiden enimmäisprosenttiosuutta ei saisi nostaa 25: een itsenäiseen valmistukseen. Käytännössä kävi ilmi, että liuos, jolla on suuri määrä liimaa koostumuksessa, johtaa betonin tuhoutumiseen lähes seuraavana päivänä.

Liuos valmistetaan käyttäen rakennesekoitinta.

Seos valmistettaessa oikein seuraten seuraavaa menetelmää:

 • liuoksen koostumuksessa oleva vesi on juominen, ilman suoloja ja erilaisia ​​sulkeutumattomia epäpuhtauksia yhden ämpärin määränä;
 • lisätään yhden lasin liimaa ja sekoitetaan huolellisesti;
 • siirrä nestettä suurempaan astiaan: kulhoon tai altaaseen;
 • perusteellisen sekoittamisen jälkeen lisää hiekalle ja sementille aikaisemmin valmistettua kuivaa seosta nesteeseen;
 • sekoita kaikki rakosekoittajalla tai käytä poraa suuttimella;
 • ratkaisu on käyttövalmis.

Tämä materiaalien suhde ja työ pienillä annoksilla voi saavuttaa korkealaatuisen tuotteen, kestävän vedenpitävyyden.

onnettomuuksien ehkäisy

Käyttämällä yleistä korjaustoimenpidettä tehdessäsi betonia ei ole vaikea tehtävä, se on vain syytä noudattaa turvatoimia. Tuote ei ole myrkyllinen, mutta pienien sumutteiden muodossa se voi ärsyttää ylähengitysteiden limakalvoa. Materiaalin käsittely on kaukana kipin lähteistä, melko ilmastoidussa huoneessa.

Vältä kosketusta ihokosketuksen kanssa, käytä käsineitä ja erityisiä vaatteita henkilökohtaisten suojavarusteiden kanssa. Vältä silmäkosketusta, voi aiheuttaa palovammoja. Tarvittaessa huuhtele silmät runsaalla vedellä ja hakeudu lääkärin vastaanotosta. Jos ainetta joutuu iholle, pese paikka lämpimällä vedellä ja saippualla ja voitele iho voiteella, joka ei sisällä vaikuttavia ainesosia.

Säiliö, jossa liuokset laimennettiin, käytetään sen tarkoitukseen, säiliön käyttö jokapäiväisessä elämässä on kielletty. Työn jälkeen se on liotettava riittävästi vettä ja pestävä perusteellisesti. Vanha yleismaailmallinen korjaustoimenpide ei sisällä haitallisia aineita, ja uusien tekniikoiden kehittämisestä ja uusien työkalujen syntymisestä huolimatta nestemäisen lasin tarve ei vähene.

Nestemäisen lasin lisääminen betoniin

Nestemäistä lasia on käytetty rakentamisessa yli kaksi vuosisataa. Tällä aineella on erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia, joten sitä käytetään eri aloilla.

Mikä on nestemäistä lasia

Mikä tämä materiaali on? Nestemäinen tai niin kutsuttu liukoinen lasi valmistetaan kaliumsilikaatin tai natriumin liuoksesta.

Tällaista ainetta voidaan valmistaa kahdella tavalla:

 1. Ensimmäinen on hyvin tunnettu kaava, kun hiekkahiukkasia ja tavallista soodaa sekoitetaan korkeissa lämpötiloissa.
 2. Toinen on, kun ympäristö, joka sisältää piidioksidia, pysyy stabiilissa lämpötilassa altistettuna kalium- tai natriumratkaisuille.

Valmiit aine muistuttaa läpikuultavaa paksua nestettä vaaleanharmaa väriä.

Kuten jo mainittiin, nestemäistä lasia (tai silikaattiliimaa) käytetään laajasti rakennusteollisuudessa lähinnä lisäaineille ja kyllästämiselle. Sitä käytetään myös kittien ja kipsin valmistuksessa.

Silikaatin muut käyttötarkoitukset:

 • aine sisältyy silikaattimaaleihin, joita käytetään julkisissa paikoissa;
 • voidaan käyttää erilaisten rakennusmateriaalien liimaukseen ja nippuihin;
 • valimossa ja rautametallurgiassa;
 • liukoista lasia käytetään hitsauselektrodien valmistukseen;
 • käytetään astringentina;
 • tarvitaan konkreettisten rakenteiden vedeneristämiseen.

Miksi se lisätään betoniin?

 • Alhaisen hinnan vuoksi liukenevaa lasia käytetään usein betoniin, mikä yleensä vaikuttaa positiivisesti seoksen laatuun.
 • Jos betonirakenne on jatkuvasti kosteassa ympäristössä, on aina suositeltavaa lisätä seos kaliumsilikaattia.
 • Koska nestelasi on melko lämmönkestävää, sitä käytetään yhdessä sementtiseoksen kanssa tulisijojen ja uuneiden muodostamiseksi.
 • Jos sekoitat erilaisia ​​määriä hiekkaa ja sementtiä, lisää seokseen noin 15 prosenttia silikaattiliimaa ja kaada sitten kaikki vedellä, saat riittävän korkealaatuisen vedenpitävän laastarin.

Hyödyt ja haitat

Nestemäisen lasin käytön edut:

 • sen kemiallisen koostumuksen vuoksi aine tarttuu erittäin hyvin mineraaliperusteisiin;
 • luo luotettavan vedenpitävän pallon;
 • substraatti on helppokäyttöinen;
 • aineen pieni kulutus;
 • suhteellisen alhaiset materiaalikustannukset.

Samalla kuitenkin on joitain haittoja:

 • kun työskentelet säätiön vedenpitävyyden suhteen, aine kiteytyy hyvin nopeasti, joten työntekijöiltä vaaditaan joustavuutta;
 • kun vedeneristys silikaatti rajoitetuista ominaisuuksista.

vedeneristys

Kokeneet rakennuttajat käyttävät nestemäistä lasia pitkään aikaan vähentääkseen kosteutta betonilla ja yleensä lisäävät kulutuksen kestävyyttä:

 • Pikalasimulsiota käytetään usein betonirakenteisiin, jotka ovat jatkuvasti voimakkaan kosteuden vaikutuksen alaisia, esimerkiksi asuinrakennuksissa - nämä ovat kellareja ja ullakoita.
 • Ainetta käytetään usein, kun kaadetaan kellarissa korkeita hapanta pohjavettä. Betonin kosteuden kestävyyden parantamiseksi nestemäistä lasia ei saa lisätä enempää kuin 3%. Sen jälkeen säätiötä suositellaan myös jatkamaan muita materiaaleja vedenpitäviksi.
 • Suojaa kosteudelta, silikaatti suojaa huoneelta kosteutta, erilaisia ​​sieniä ja hometta.

kyllästäminen

Betoni-impregnointi kalium / natriumsilikaatin kanssa on viime aikoina tullut yhä yleisempiä käytäntöjä rakennusteollisuudessa:

 • erilaiset kiinteät pinnat käsitellään silikaattiemulsiolla: kivi (luonnollinen ja luonnollinen), betoni ja kipsi;
 • silikaattikerroksen levittäminen lisää pinnoitettavan materiaalin antiseptisiä ominaisuuksia useita kertoja.

Puhdista pinta ennen levittämistä. Joskus se on tasoitettava. Tuloksena oleva seos levitetään tavanomaisella harjalla tai ruiskupistoolilla. Noin 30 minuutin kuluttua menettely toistetaan. Kustannukset riippuvat siitä, kuinka paljon käsittelypinta voi pistää aineen.

On muistettava, että kyllästysmenetelmää ei voida käyttää, jos sen jälkeen he aikovat peittää tai käsitellä betonia jonkin muun kanssa. Ja kaikki, koska liukenevan lasin levittämisen jälkeen muodostuu kevyt kalvo, joka ei salli betonin käsittelyä laadullisesti toisen aineen kanssa tämän kerroksen yli.

Sovellettaessa silikaattia ei pidä unohtaa, että se koostuu erilaisista kemikaaleista, jotka ovat vaarallisia ihmisen iholle, joten kaikki työ on tehtävä vain käsineillä.

mittasuhteet

Koska silikaattia käytetään eri olosuhteissa, tarvitaan eri suhteita:

 • Sementin luomiseksi tulisikoihin on välttämätöntä luoda sementin ja hiekan seos suhteessa 1-3. Sitten tässä massassa lisätään lasi 1/5 seoksen tilavuudesta. Sitten se on sekoitettava huolellisesti ja täytettävä vedellä.
 • Tavallinen betoni kestää jopa 220 ° C: n lämpötiloja. Jos se on korkeampi, betoni putoaa. Lisäämällä 30% nestemäistä lasia materiaalin lämmönkestävyys nousee 1 400 ° C: seen.
 • On tunnettua, että kun lisätään 2% lasia, betoni alkaa kovettua 55 minuutin kuluttua ja jos se on 5%, sitten vain 40 minuutissa.
 • On tunnettua tosiasiaa, että kun yli 4% silikaattiliimaa lisätään betoniin, kun seos on täysin kovettunut (noin kuukausi aikaa), betonin lujuus laskee noin neljänneksellä. Kuitenkin, kun pitoisuus on korkeintaan 3%, monoliitin lujuus päinvastoin lisääntyy.
 • Vaikka silikaattiliima voi minimoida betonin halkeamia, se ei tarkoita sitä, että se on täydellinen vedeneristysmateriaali. Natriumsilikaatti laimennetaan vedessä, joten suurella määrällä sitä voidaan pestä monoliitista.
 • Joskus tapahtuu se, että toteutetaan kiireellisiä korjauksia käyttämällä sementtilaastia, jossa on enemmän kuin 50% silikaattiliimaa. Seosta sekoitetaan pieninä määrinä ja levitetään välittömästi halkeamiin. Se kuivuu vain muutamassa minuutissa. Tällä tavoin ne korjaavat paitsi betoni-, myös keraamisia ja jopa valurautaisia ​​pinnoitteita.

Lisäaineen soveltamisen tärkeimmät virheet

Usein sattuu, että kun käytät lisäravinteita, et saa toivottuja tuloksia. Kaikki johtuen mittasuhteiden virheistä ja tällaisten materiaalien kokemattomuudesta.

Menestyksellistä työtä varten sinun on noudatettava useita perussääntöjä:

 • Et voi lisätä nestemäistä lasia valmiissa betonissa. Ensin sinun täytyy tehdä kuiva "puuroa". Sitten liima laimennetaan vedellä lisäaineilla. Ja vain silloin se on sekaisin ja ratkaisu.
 • Epäonnistuminen materiaalien suhteen tapahtuu melko usein. Oikeat mittasuhteet - avain laadukkaaseen seokseen.
 • Nestemäistä lasia käytettäessä sen mahdollinen kosketus saostukseen ei oteta huomioon. Tällöin yläkerros voi pestä ja pohja tulee erittäin herkäksi.

Kustannukset

Silikaattiliima myydään eri pakkauksissa. Rakennusliikkeet tarjoavat nestemäistä lasia puhtaassa muodossaan ja seos on jo laimennettu vedellä. Enimmäkseen hinta riippuu valmistajasta, kontti (tynnyreissä on aina kalliimpaa) ja aineen pitoisuus.

Joten liukeneva lasi voi parantaa merkittävästi betonirakenteiden ominaisuuksia, jotka vuorostaan ​​jatkavat elämää. Mutta saadaksesi mahdollisimman suuren tuloksen, sinun on noudatettava perussääntöjä. Lukemattomien töiden tapauksessa materiaalien ominaisuudet heikkenevät entisestään.