Mitkä ovat nestemäisen lasin seoksen suhteet sementillä?

Nestemäinen lasi on liuos natriumsilikaatista ja vedestä, joka tuotetaan vain tehtaissa. Tuotanto tapahtuu sekoittamalla maa kvartsihiekkaa. Sen jälkeen kun seos on poltettu erikoistuneissa uuneissa.

Murskattu materiaali myydään kuivassa muodossa, joka valmistetaan myöhemmin tai on jo valmiina nestemäisessä tilassa. Tätä materiaalia käytetään haponkestävien ja kuumuutta kestävien betonien, palonestoaineiden ja muiden erityisominaisuuksien omaavien ratkaisujen valmistukseen.

Nestemäisen lasin käyttö

Tällä hetkellä nestemäistä lasia on kolme; natrium, kalium ja litium. Yleisimmin käytetty on natrium-nestemäistä lasia, kaliumlasia käytetään pienemmässä mittakaavassa, ja litium-nestelasia valmistetaan pienissä kokeellisissa erissä. Tämän aidosti ainutlaatuisen ja korvaamattoman materiaalin laajuus on melko laaja:

 • Erikoisominaisuuksien omaava betonituotanto: kylmäkestävä (kestää jopa 300 jäädytys-sulatuskierrosta), haponkestävä ja palonkestävä;
 • Rakenteiden ja rakenteiden pohjarakenteiden suojelu pohjavedestä;
 • Seinien, kellareiden, lattian ja lattioiden vedeneristys;
 • Altaiden ja kaivojen altaiden rakentaminen;
 • Tuotanto vedenpitävä kipsi;
 • Muurauslaastin valmistaminen grillin, uunien ja takkojen rakentamiseen.

Tällainen materiaali, kuten JS on ainutlaatuinen ja sitä käytetään usein rakennusalalla, sillä on useita tarpeellisia ominaisuuksia ja erilaisten halkeamien tiivistys. Tästä johtuen sitä voidaan käyttää pohjamaalina vedenpitävänä ja tulenkestävänä liuoksena, antiseptisena, kyllästysaineena jne.

Yhä useammat kokeneemmat autoilijat maalipinnoitteiden suojauksessa suosivat nestemäistä lasia. Ja tämä ei ole yllättävää, koska se ei ainoastaan ​​anna upeaa näkemystä autosta vaan myös auttaa pitämään kestävyytensä ympäristövaikutuksineen pitkään.

Nestemäinen lasinen naarmuuntuu naarmuilta ja pieniltä sivuilta, suojaa korroosiolta.

Miten liuosta valmistetaan nestemäisellä lasilla?

On tärkeää ottaa huomioon, että mittasuhteet lasketaan käyttötarkoituksen mukaan. Joka tapauksessa ennen valmistelun valmistelua on tarpeen valmistella tarvittavia työkaluja, jotka ovat hyödyllisiä työssä:

 1. Kauha - paras mahdollinen kapasiteetti, mutta voit käyttää muita muunnelmia. Pääasia, että valittu säiliö vastaa valmiin seoksen tilavuutta.
 2. Porakone suutin - Jotta jätettäisiin vain minuutti aikaa ja mikä tärkeintä on valmistaa todella hyvä ratkaisu, sinun on huolehdittava siitä, että ostat erikoisuutin rei'ittimelle tai porakoneelle. Lisäksi se on toistuvasti tullut työssä töissä.
 3. Taso - ennen kuin alat täyttää lattia tai viimeistellä seinät, on tärkeää tarkistaa huolellisesti ja kohdistaa kaikki. Nestemäisen lasin lisääminen kiihdyttää suuresti seoksen jähmettymistä ja siksi viive ei ole käytännöllinen.

Kun kaikki tarvittavat työkalut ovat valmiita töihin, voit aloittaa liuoksen valmistamisen nestemäisellä lasilla.

Sekoitusratkaisut

Laastin valmistuksessa laastin sementin ja nestemäisen lasin osuus on 1 x 8. Toisin sanoen 8 litraa sementtiseosta litralle nestettä. Tarvitaan myös erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät adheesiota sekoitettaessa liuosta. Täysin GKZH-11 0,1 - 0,2% betonin painosta. Parantaa sekoitetun ratkaisun ominaisuuksia.

Koska nestemäinen lasi, joka on pakattu eri kapasiteetiltaan (1 250 litraa) olevaan metalli- ja muovisäiliöön, voidaan ostaa missä tahansa rautakaupassa tai verkkokaupassa, kaikenlaisia ​​erityisiä sementtilaastareita voidaan valmistaa kotona. On tärkeää tarkkailla komponenttien osuuksia kunkin ratkaisun tyypistä riippuen sen tarkoituksesta riippuen sen tarkoituksesta.

 • Betoni erikoisominaisuuksilla ja laastilla seinien, perustusten, lattian ja kellareiden vedeneristämiseen. Betonin tai laastin valmistuksessa "kuutiometreinä" lisätään 72 litraa nestemäistä lasia 1 m3 betoniin. Valmistettaessa materiaalia. Kotona - 1 litra "lasia" 9-10 litraa betoniseosta;
 • Ratkaisu palonestoaineelle ja haponkestävälle pinnoitukselle: sementti, hiekka ja "lasi" suhteessa 1,5: 4: 1,5. Vesi sekoitetaan enintään 25 painoprosenttia nestemäisen lasin määrästä;
 • Materiaali pohjakerroksen pinnoittamiseksi: sementti ja vesilasi 1: 1. Vesi sekoitetaan enintään 25 painoprosenttia nestemäisen lasin määrästä;
 • Materiaalit tulisijojen ja uunien valmistukseen. Ensiksi valmistetaan "standardi" sementti-hiekkalaasti: sementti ja hiekka suhteessa 1: 3. Lisäksi sementin määrästä riippuen nestemäistä lasia lisätään nopeudella 2 kg nestemäistä lasia 10 kg sementtiä kohden. Se on tärkeää! Seos kovettuu hyvin nopeasti, joten se on valmistettava pieninä erinä;
 • Ratkaisu halkeamien ja päällystyspintojen kastetta varten: nestemäisen lasin lisääminen valmiiseen sementti-hiekkalaastiin enintään 5 painoprosenttia;

Hyvä neuvoja! Pakkaus nestemäinen lasi sisältää tavallisesti pienen määrän vettä, joten kokeneet rakennuttajat säätävät laastin tai betonin sakeutta nestemäiselle lasille lisäämällä tavallista vettä. Tällöin tärkein asia ei ole "ylittää" määrällä, muuten liuos virtaa ulos muotista tai viemäristä käsitellystä pinnasta.

Kun käytät nestemäistä lasia, sinun on suojeltava itsesi myrkyllisyydeltä, sillä sinun on käytettävä hengityselinten ja ihon suojausta:

 • hengitysteiden;
 • työvaate;
 • Käsineet tai lapaset;
 • Suljetut kengät.

Seinien vedeneristys suoritetaan suhteessa nestemäisen lasin seokseen, jossa on sementtiä tai betonia, kun massan suhde tiheyteen:

 • JS - 1,5 kg / l;
 • Betoniyhdistelmä - 2,2 - 2,5 kg / l;
 • Sementti-hiekkaseos (1: 4) - 2,6 - 2,7 kg / l;
 • Kvartsihiekka - 1, 5 - 1, 7 kg / l.

JS on sitovaa lisäämällä mihinkään rakennusmateriaaliin, kuten liituun, sinkkioksidiin, kipsiin tai hiekkaan vedenpitävän kerroksen muodostamiseksi seinille tai lattioille. Edellä mainitun annoksen jälkeen nestemäisen lasin ja sementin osuus hiekasta tulee valmistetun liuoksen massasta. Pitäisi kiinnittää huomiota valmistajan käyttösääntöihin.

Nestemäinen lasi sementillä: mittasuhteet liuoksen valmistamiseksi

Nestemäinen lasi on silikaattiliuos, jota käytetään rakennustöissä sideaineena. Neste on paksu ja väri on harmahtavaa. Tämän ratkaisun suurin etu on se, että se on tulenkestävä ja sillä on myös korkea vedeneristyskyky.

Etuna on myös se, että nesteellä on sidosominaisuudet. Nestemäisen lasin ansiosta betoni muuttuu haponkestävänä. Nestemäistä lasia altistettaessa betoni kovettuu nopeammin ja saa lämmönkestävyyden.

Liuosta, joka on saatu liimalla ja natriumilla sekoitetusta vedestä, tämä on nestemäistä lasia.

Nestemäistä lasia on kahta tyyppiä:

Nestemäisen lasin natrium-tyyppiä voidaan yhdistää muiden yhdisteiden kanssa. Tätä tyyppiä käytetään myös kellari seinien käsittelyyn. Myös tätä ratkaisua käytetään laajalti vedenpitävän pohjan muodostumiseen.

Kaliumtyyppinen nestelasi on hyvä, koska kiteytymisen korkea taso kestää vaurioita. Koska tällaista laastia käytetään hyvin lattian ja seinien käsittelyyn. Siksi tämä näkymä on ihanteellinen käytettäväksi puusta valmistetuissa kodeissa.

Nestemäisen lasin valmistamisessa on omat säännöt. On tiedostettava, että valmistelu on erittäin vakava prosessi ja jos et noudata sääntöjä, tämä merkitsee rakennuksen vahvuuden vähenemistä.

On silika-betonia, joka tuottaa tuotantoa valmiina, eli voit käyttää sitä välittömästi. Tällaisen materiaalin valmistaminen kotona on hyvin vaikeaa. Siksi jotkut rakentajat kylläkää betonia nestemäisellä lasilla kotona.

Tällainen seos on mahdollista valmistaa laadukkaasti, mutta se edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista:

 1. Jotta saataisiin valmistettavan tuotteen laatu kuten tuotannossa, ainesosien määrä on jaettava asianmukaisesti. Tuotannossa 72 litraa lasia on tarkoitettu 1 m3: n betoniin. Ja omien käsien tekemisessä 10 litraa betonia, sinun on käytettävä 1 litraa seosta.
 2. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan: vesilasi, vesi, betoniseos kuivassa muodossa ja liima. Ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä, on sekoittaa vesilasi vedellä, laimennetaan liima. Kun kaikki tämä on tehty, se on sekoitettava betonimassan kanssa. Tuloksena oleva seos vaaditaan käytettäväksi 6 minuutin kuluessa eikä enää. 6-7 minuutin kuluttua liuos jäätyy, ja jos sitä ei käytetä, siitä ei olisi hyötyä.

Nestemäistä lasia käytetään laajalti vedenpitävyyteen. Nestemäistä lasia käytetään kahteen kerrokseen, minkä ansiosta muodostuu suojakalvo. Liuoksen pinnalla pienimpiin halkeamiin ja huokosiin, niiden täyttäminen luo suojaa. Koska aine hajoaa, tätä liuosta käytetään vedenpitävänä aineena.

Vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla

On olemassa monia teoksia, jotka käyttävät nestemäistä lasia. Myös pohja-eristeeksi käytetään nestemäistä lasia. Nestemäistä lasia sekoitetaan sementin kanssa ja tuloksena olevaa seosta käytetään tiivistämiseen. Tämä neste on kätevä sulkea pohjan saumat.

Tätä seosta käytetään, koska se pyrkii kovettua nopeasti ja eliminoi myös mahdolliset vuodot. Nestemäisen lasin etuja vedeneristettävänä ovat monet. Tämä seos pääsee helposti pohjaan ja antaa näin korkean veden kestävyyden. Etuihin kuuluu myös se, että materiaalin käyttämisessä ei ole ongelmia.

Yksi tärkeimmistä eduista on se, että materiaali ei ole kallis, ja voit säästää rakentamiseen. On tärkeää tietää, että tätä ratkaisua ei ole mahdollista käyttää kaiken vaan saatavilla oleviin pintoihin. Asiantuntijat neuvovat työn prosessissa eristämään esteen muiden materiaalien kanssa vahvistaakseen sitä ja välttäen myös vahinkoa.

Ennen kuin aloitat ratkaisun pinnalle, puhdista se ja peitä se kalvolla. Kun liuosta käytetään pinnalle, voit käyttää harjaa tai rullaa. Myös rulla tai harja voi käsitellä ja puhdistaa pinnan saastumiselta.

Sen on täytettävä liuoksen ensimmäinen kerros ja odota 30-40 minuuttia. Kun ensimmäinen kerros on kovettunut, pinta on käsiteltävä toistaiseksi.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Kuten tiedämme, ominaisuuksia ja ominaisuuksia arvostetaan kaikissa rakennusmateriaaleissa. Nestemäisellä lasilla on monia erityisominaisuuksia, jotka ovat välttämättömiä ja tärkeitä rakennuskohteiden käytössä. Kuten jo todettiin, tätä materiaalia käytetään laajalti vedenpitävänä.

Tiedetään, että sääolojen, toisin sanoen niiden muutokset voivat vaikuttaa haitallisesti säätiöön. Lämpötilan muutokset ja kosteuden muutokset.

Nestemäinen lasi on materiaali, jolla on ominaisuuksia estääkseen kosteuden pääsemästä pohjaan. Kosteuden ja iskun sisäänpääsyn vaikutus haitallisesti vaikuttaa rakentamiseen.

Sääolosuhteet voivat vaikuttaa haitallisesti säätöön ja aiheuttaa vaurioita.

Tämän välttämiseksi on suositeltavaa käyttää nestemäistä lasia, koska tämä materiaali kuuluu pienimpään aukkoon ja muodostaa vedenpitävyyden. uima-altaiden rakentamisen hyväksi nestelasi on yleisesti suosittu.

Koska altaan rakentamisella on erittäin korkea kosteus, nestemäistä lasia käytetään rakentamisen aikana vedenpitävyyden muodostumiseen, mikä estää kosteuden pääsyn ja vaikutuksen.

Hyödyt ja haitat nestemäisen lasin käyttämisestä

Nestemäisellä lasilla rakennusmateriaalina on paljon etuja:

 • Kivennäisillä pintoilla neuvoo asiantuntijoita käyttämään nestemäistä lasia. Loppujen lopuksi nestemäisellä lasilla on erittäin korkea tarttuvuusaste. Tämä materiaali on johtava laatu ja tartunta.
 • Myös pluses on se, että nestemäinen lasi on kyky muodostaa esteen, joka ei salli kosteuden päästä pohjaan. Tämä on erittäin tärkeä ominaisuus, koska kosteus voi vahingoittaa rakennusta.
 • Toisin kuin monilla muilla materiaaleilla, ei ole ongelma, kun käytät nestemäistä lasia, koska materiaalia on helppo käyttää. Lisäksi materiaali on paljon halvempaa kuin muut materiaalit. Tätä materiaalia käytetään pieninä määrinä, mikä säästää materiaalia.
 • Myös muiden vastaavien ratkaisujen taustalla nestelasien hinta on optimaalinen ja hyödyllinen.

Luultavasti ei ole täydellisiä materiaaleja.

Nestemäisessä lasissa, kuten muissakin materiaaleissa, on myös alasegmenttejä:

 • Tämän ratkaisun haittapuoli on, että sen on käytettävä sitä vain pohjalla, jonka pinta mahdollistaa sen. Vain pintoja, jotka ovat käytettävissä, voidaan käsitellä.
 • Toinen haittapuoli on se, että nestemäinen lasi vaatii muiden erikoismateriaalien käyttöä parantamaan ja suojaamaan kerroksia, jotka ovat vedenpitäviä.
 • Tämän ratkaisun toinen haittapuoli on se, että kaikki eivät pysty vedenpitä- mään säätiötä. Säätiön vedenpitävyys on erittäin vaikeaa, koska liuos kiteytyy nopeasti. Liuoksen kiteyttäminen vaikeuttaa työtä, henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi tehdä virheitä, jotka aiheuttavat vahinkoa koko rakenteelle. Tämän perusteella ymmärrämme, että tällainen työ vaatii ammattilaista.

Silikaattiliuoksen valmistus - työkalut ja kulutustarvikkeet

Asiantuntijat suosittelevat seosten käyttöä, jotka lisätään nestemäiseen lasiseen. Nämä seokset ovat se, että kun ne ovat vuorovaikutuksessa ilman kanssa, ne jäätyvät ja antavat suuren lujuuden. Nämä seokset ovat kalliita. Useimmiten korjaajat hankkivat tarvittavat aineosat tällaisten seosten valmistamiseksi omilla käsillään. Tarvitsemasi tarvittavat työkalut tarvitsevat tämän.

Työkalujen läsnä ollessa tarvitset ämpärin, jota käytetään työtehtäviin. Tarvitset myös poraa häiritäksesi ratkaisua, joten siihen on kiinnitettävä ruuvi-tyyppinen kiinnitys. Saatat tarvita myös harjaa.

Tarvitset myös sementtiä, hiekkaa, joka on hienonnettu ja veden lähde, esimerkiksi kuoppa. Myös niin pitkälle kuin tiedämme, ratkaisu hyvin nopeasti ja lujasti jäätyy, joten on tarpeen saada erityisiä vaatteita.

Vesi- ja vesilasin sekoittamiseksi vaaditaan haluttu liuos. Veden ja nestemäisen lasin mittasuhteet riippuvat siitä, minkä tyyppistä työratkaisua käytetään. On suositeltavaa käyttää kylmää vettä sekoitusprosessin aikana, koska se helpottaa määrää säätämistä.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Silikaattilaastilla, joka myydään myymälöissä, on pieni määrä vettä, mikä tekee siitä tarpeettoman paksu. Monet rakentajat valmistavat silikaattiratkaisua omilla käsillään kotonaan. Samankaltaisen ratkaisun valmisteluun valmistajat sekoittivat tavalliset ainesosat ja ostivat.

Rakentajien sekoittamisessa säädellään lisättyä vettä. Kunkin työntymisen osalta valmistetaan liuos tietyillä annoksilla. Esimerkiksi rakennustöissä käytettävän liuoksen valmistuksessa on oltava sementtiä, hiekkaa ja muita yhdisteitä.

Nestemäinen lasi ja sementti. mittasuhteet

Sekoituksen aikaansaamiseksi on välttämätöntä tietää materiaalin tarkat mittasuhteet. Maan pinnan ratkaisun valmistelemiseksi on käytettävä sementtiä ja vesilasia. Tämä vaatii vettä ja sementtiä, niitä on sekoitettava ja nestemäistä lasia lisätään säännöllisesti.

Myös vedeneristysratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan 1 litran nestemäinen lasia ja 8 litran sementiliuosta. Vedenpitäviksi kellarista tai kellukkeelta vaaditaan sama määrä, mutta tarvitsee vain käyttää enemmän hiekkaa. Asiantuntijat neuvovat ennen liuoksen levittämistä pinnalle sen tahraamiseksi nestemäisellä lasilla.

Murtumien täyttämiseen tarkoitetun liuoksen valmistamiseksi on tarpeen ottaa 3 hiekkaa ja 1 osa sementistä ja hiekasta. Kaikki tämä on tarpeen sekoittaa veteen 25 painoprosenttia natriumsilikaattia. Sitten neste-lasi kaadetaan seokseen samalla sekoittaen sitä tasaisesti.

Mittasuhteet. Sementti - hiekka - nestelasi

Nestemäisen lasin lisäämiseen käytettävän hiekan levittämisessä on tarpeen tietää tarvittavat mittasuhteet. Jokaiselle työlle on tiettyjä mittasuhteita. Esimerkiksi käytettävän seoksen valmistamiseksi tarvitaan tulipalon varalta 1 kg: n hiekkaa.

Jos ratkaisu on tarpeen töitä varten, joka on kuoren vedeneristys, on tarpeen käyttää nestemäistä lasia ja hiekkaa yhtä suurina määrinä. Kun liuos on valmistettu, se on levitettävä kaivon seiniin.

Valmistetaan laasti, jota käytetään päällystämiseen ulkona, ja hiekkasuojaus vaaditaan suojauksena tulelta. Hiekojen määrän tulisi olla 1 osa koko liuoksesta.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Monet rakentajat ja korjaamot valmistavat ratkaisun vedenpitävyyteen omilla käsillään. Menettely tämän ratkaisun valmistamiseksi on yksinkertainen ja melko kannattavaa.

Ratkaisun valmistelemiseksi sinun on oltava:

 • vesilasi
 • betonilaastin
 • hiekkalaasti
 • kvartsihiekkaa.

Jokainen luetteloitu materiaali vaatii omia annoksia:

 • Nestemäisen lasin määrän tulisi olla 1,5 kg / litra.
 • Betoniliuoksen tulisi olla 2,5 kg / litra.
 • Sandy-liuoksen tulisi olla 2,7 kg / litra.
 • Quartz-liuosta käytetään pakattuihin ja löysähiekkaan.
 • Tämän liuoksen määrä tiivistettyä hiekkaa kohti on 1,7 kg / litra.
 • Jäykkä hiekka tarvitsee liuosta 1,5 kg / litra.

Saatua seosta käytetään sekä lattiaeristykseen että seinämiin. Asiantuntijat neuvovat, että ennen liuoksen levittämistä vaaditun pinnan päälle kaada kerros nestemäistä lasia. Lisäkerroksen täyttö ennen levittämistä lisää vedenpitävyyden voimakkuutta.

Maalaustyöt

Silikaattimaalit voidaan ostaa valmiiksi ja soveltaa heti. Voit myös sekoittaa omat kätesi ostamalla tarvittavat komponentit. Jos pinta on jo maalattu, se on puhdistettava huolellisesti vanhasta maalista.

Koska kaliumsilikaattia käytetään tällaisten maalien valmistukseen, seos ja maali muodostavat kiinteän rakenteen. Koska värimallilla on korkea emäksisyys, monet pigmentit tuhoutuvat. Siksi värialue on alhainen.

Ulkoilma

On tunnettua, että seinien kipsi sisältyy ulkotöihin. Kipsiseinien avulla suojaa kosteutta vastaan. Seinille käytetään vedenpitävää kipsiä.

Myös tämän kipin etu on, että se estää talven aikana näkyviä halkeamia, koska seinät jäätyvät ja sulavat tällä hetkellä.

Myös tämä kipsi voidaan valmistaa omilla käsilläsi, mitä tarvitset: hiekkaa, sementtiä ja nestemäistä lasia.

Kaikki nämä materiaalit on lisättävä suhteessa 1: 2: 5. Ennen kipsien asettamista on mahdollista laittaa yksi kerros silikaattia sekä luoda vedenpitävyys.

täyte

Pohjamaalausta käytetään pääsääntöisesti kahta erilaista työtyyppiä varten yksinkertaisten kerrostumien ja laattojen asettamiseksi. Levittimen yksinkertaiseen pohjustukseen on välttämätöntä käyttää nestemäistä lasia ja sementtiä yhtenäisellä määrällä. Jos laattoja levitetään ruostumattomille kaavoille, pohjustus vaaditaan nestemäisen lasin liuoksella.

Tällaiseen työhön tarvitaan vedenpitävä sementti. Lisäksi vedenpitävän sementin lisäksi voidaan käyttää silikaattiliuoksia, joiden ansiosta vedenpoisto voi tapahtua.

Pinta kyllästys

Impregnointi on välttämätöntä materiaalin suojaamiseksi. Puulattian kyllästäminen nestemäisellä lasilla on suosittua. Nestemäinen lasi voi estää sienen ja muotin puussa. Myös puun kyllästäminen nestemäisellä lasilla antaa sille palonkestävyyden.

Myös puumateriaali voidaan kyllästää ja laskea se kokonaan nestemäiseksi lasiksi, mikä antaa lujuutta. Tällainen menettely on mahdollista vain pienikokoisille materiaaleille.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia korjaustöihin - kittiroiskeihin, rakoihin ja aukkoihin?

Kittien halkeamien ja tyhjennysten osalta nestemäinen lasia on ihanteellinen. Loppujen lopuksi nestemäinen lasi pystyy tunkeutumaan halkeamien syviin syvyyksiin muodostaen tiheän vedenpitävyyden.

Sekoittaminen vaatii sementin, nestemäisen lasin ja hiekan käyttöä. Tuloksena oleva liuos on hyvin paksu, mikä estää sen virtaamasta. Myös silikaattien ansiosta liuos jäätyy hyvin nopeasti tukevasti kiinni.

Minkä osuutena nestemäinen lasi- ja sementtilaasti sekoitetaan?

Nestemäistä lasia lisätään sementtiin erilaisissa suhteissa kovettumisen kiihdyttämiseksi, lujuuden, tarttuvuuden, ilman ja veden tiheyden lisäämiseksi ja palonkestävyyden lisäämiseksi. Pääasiallinen sovellus - toimii vedenpitävänä. On välttämätöntä tarkkailla mittasuhteita, sillä aineella voi merkittävästi muuttaa laatua ja fyysisiä ominaisuuksia.

Termi nestemäinen lasia pidetään natrium-, kalium-, litium- ja ammonium-piihapon (silikaatti) suolojen vesipitoisena alkalisena liuoksena. Yleisimmät ovat kaksi ensimmäistä lajia.

 • Kalium - on parempi tahmeus, usein mukana antiseptinen kyllästäminen, käytetään vedenpitäväksi säätiö.
 • Natrium - on korkeampi haponkestävyys, elokuvassa ei ole kiiltoa.

Kauppanimi - silikaatti tai paperitavaran liima. Näyttää siltä, ​​että paksu läpikuultava neste, jolla on kellertävä sävy, samanlainen kuin sula kumi. Sen tiheys riippuu pitoisuudesta. Silikaattiseoksen kalvo on liukoinen veteen, joten sitä ei käytetä tärkeimpänä vedenpitävänä, vaan vain yhdessä muiden keinojen kanssa. Ratkaisut siitä ovat yhteensopimattomia orgaanisten aineiden kanssa.

Silikaattiliiman hyödylliset ominaisuudet:

 • vettä hylkivä - vettä hylkivä kalvo muodostetaan käsitellylle pinnalle;
 • antiseptinen - tehokas keino sienen, homeen kehityksen ehkäisemiseksi;
 • anti-staattinen;
 • happoa suojaavilla käsitellyillä rakenteilla, jotka soveltuvat käytettäviksi kemiallisesti aggressiivisissa ympäristöissä.

Nestemäistä lasia käytetään koveteina ja komponenttina, joka parantaa materiaalien palonkestävyyttä.

 • korkea penetraatiokyky, jonka vuoksi tämä aine täyttää kaikki halkeamat ja pienet huokoset pintoihin;
 • pieni kulutus;
 • alhainen hinta;
 • ainoa vedenpitävyys, joka soveltuu työskentelyyn märässä ympäristössä;
 • ääriherkkyys.
 • epävakaus - enintään 5 vuotta, jonka jälkeen nestemäinen lasikerros tuhoutuu, on mahdollista pidentää käyttöikä pinnoittamalla maalilla;
 • ei sovellu tiilipintojen työstöön;
 • tarve käyttää muita vedenpitäviä materiaaleja, koska silikaattikalvo on hauras;
 • sovelluksen monimutkaisuus.

Käyttökohteet puhtaassa muodossa:

 • kotitalouksissa eri materiaalien liimaamiseen;
 • rakennusten kunnossapito eri pintojen antiseptiseen käsittelyyn, seinien ulkoiset vedeneristys;
 • rakentamiseen samoihin tarkoituksiin ja vahvistaa heikkoa aluetta;
 • vesiputkien tiivisteen sijasta.

Sementtiseosten käyttö

 • primeriseoksena;
 • esivalmistettujen perustusten saumojen kestävyys;
 • vedenpitävien altaiden, kaivojen, keinotekoisten altaiden pinnoittamiseen;
 • viemäriverkkojen hätätilanteissa;
 • betonisoimalla kappaleita yksityisillä tiloilla.
 • kun sokea alue kaadetaan;
 • uunien valmistukseen;
 • korjata niitä paikoissa, joissa ei ole mahdollista nopeasti kuivata pintoja, jotka on korjattava;
 • kellareiden seinien, ovien, muiden korkean kosteuden omaavien huoneiden seinämiseen;
 • asennettaessa rakenteita, jotka ovat jatkuvasti kosketuksissa happojen tai korkeiden lämpötilojen kanssa;
 • haponkestävien ja vedenkestävien betonien, tiilien valmistukseen.

Silikaattikoostumuksella valmistettu kosteutta kestävä betoni ei vaadi pakollista lisäeristystä, joka soveltuu sellaisten rakenteiden rakentamiseen, jotka tarvitsevat suurta palonkestävyyttä. Tavallisessa tapauksessa tämä aine valmistetaan vain, kun työn aika on puristettu, jolloin sementin pitoaikaa vähennetään. Sitä ei koskaan lisätä konkreettisiin laastiin, joiden tarkoituksena on kaataa säätiö. Viimeistelemään julkisivut maalaamiseen liimalla seoksilla mahdoton, maali ei heikkene. Lisää sovelluksia löytyy artikkelista Nestemäinen lasia konkreettisille ratkaisuille.

Sementtilaastia sekoitettaessa on tärkeää noudattaa tiettyä sekvenssiä:

 • Täytä säiliö vedellä.
 • Käytä suojakäsineitä ja suojavaatetusta.
 • Laita paperitavarat liimaa veteen.
 • Sekoita kunnes liuennut.
 • Jatkuvasti sekoittaen, kaada sementtiä ja hiekkaa tai valmiiksi sekoitettua.
 • Sekoita kaikki homogeenisuuden täydelliseksi.

On erityisen tärkeää tarkkailla tällaista sekvenssiä, mikäli on välttämätöntä, että koostumus ei kovettu liian nopeasti. Kun teet töitä silikaattiliimalla varustetulla sementtilaastilla, sinun kannattaa muistaa säätää asetusaikaa.

On suositeltavaa laimentaa sementti pienissä osissa ja käyttää niitä lyhyessä ajassa, on käytettävä suojavaatteita. Nestemäisen lasin ja sementin suhde valitaan tarkoituksen mukaan.

Kuinka eri nestemäisen lasin ja sementin prosenttiosuudet vaikuttavat asetusaikaan:

 • Sopiva aineen määrä DSP: ssä - 2%. Se alkaa kovettua 40 minuutin kuluttua, kuivuu täysin 24 tunnissa.
 • Lisäämällä 10% silikaattiliimaa johtaa nopeampaan kovettumiseen - tämä komponenttien suhde antaa sen noin 5 minuutissa. Täysi kuivaus kestää 4 tuntia.
 • Sementtilaasti 50% liima sisältää kovettumisen yhdestä kahteen minuuttiin. Sitä käytetään tiivistämään halkeamia, joista vesi virtaa, mikäli tarpeen, jotta virtaus voidaan tiivistää erittäin lyhyessä ajassa.

Seosten komponenttien osuudet tiettyihin tarkoituksiin:

 • Vedenpitävät altaat, kylpyhuoneet, kellarit, rakenteet, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista 10 osaa DSP: tä ja 1 tunti silikaattiliimaa.
 • Venäjän kiukaan muuraukseen valmistetaan kuumuutta kestävä laasti suhteessa - 3 osaa hiekkaa, 1 tunti sementtiä ja 0,2 tuntia nestemäistä lasia. Ilmeinen ratkaisu, joka on kätevä työskennellä, käy ilmi. Se on paperitavaran lisäys, joka tekee tulenkestävistä.
 • Kaivon vedenpitävyyden suorittamiseksi on sekoitettava 1 osa sementistä, 1 tunti hiekkaa ja 1 tunti liimaa. Tuloksena oleva seos laimennettiin veteen nestemäisen hapan kerman koostumukseen.
 • Tulenkestävät sekoitetut mittasuhteet - 4 h sementtiä, 1,5 h hiekkaa, 1,5 h liimaa.
 • Täytä halkeamat ja aukot eri betonirakenteissa vedessä, laimennettava 3 h sementtiä ja 1 osa hiekkaa ja nestemäistä lasia.
 • Vedenpitävä kipsi julkisivujen viimeistelyyn valmistetaan seuraavassa suhteessa: 1 h sementtiä, 2,5 h hiekkaa ja 0,5 h liimaa.

Silikaattiliiman lisääminen erilaisiin mittasuhteisiin sementtilaastareille on yksi tapa muuttaa joitain fyysisiä ominaisuuksia. Päätarkoitus - vedenpitävät pinnat märillä alueilla. Usein niitä käytetään tapauksissa, joissa erittäin nopea karkaisu on tarpeen. Nyt myynnissä on paljon tehokkaampia paperitarvikkeita, mutta edullisten kustannustensa takia se on edelleen suosituin rakennusaineseosten lisäaine.

Nestemäisen lasin vaikutus sementtilaastin ominaisuuksiin

Yleistä tietoa

On olemassa monia tapoja saada sementtilaastaria. Jokaiselle erityistehtävälle käytetään tietyntyyppistä ratkaisua. Perinteinen sementti-hiekkalaasti on sementtihiekan ja veden seos vaadituissa mittasuhteissa. Betoni on erilainen sillä, että se sisältää vaaditun murto-osan murskattua kiveä. Yksinkertaiset sementti-hiekkaseokset ja -betonit valmistetaan eri komponenttien suhteilla, ja joskus lisätään lisäaineita. Erityisiin lisäaineisiin kuuluvat pehmittimet, vedenpitävät aineet, komponentit, jotka tekevät liuoksesta huurteisen, jne.

Nestemäistä lasia käytetään lämpöä kestävän betonin valmistuksessa sekä betonilattian ja seinien vedeneristys.

Yksi liuoksessa yleisimmin käytetyistä lisäaineista on nestemäinen lasi. On olemassa monia teorioita ja mielipiteitä sementin laastin lopullisista ominaisuuksista tämän aineen käytön jälkeen.

Nestemäinen lasin ydin on vesiliuos natriumin tai kaliumsilikaatin kanssa. Ota se silikosta. Teollisuudessa käytetään sitä kiinteänä aineena tiilien tai betonituotteiden valmistuksessa, joita käytetään aggressiivisissa happamissa ympäristöissä. Kotimaassa tätä lisäainetta käytetään liuoksen kosteutta suojaavien ominaisuuksien antamiseen ja sen lujuuden lisäämiseen. Joissakin tapauksissa natriumsilikaattia käytetään myös nopeuttamaan liuoksen jähmettymistä. Nestemäinen lasi on paksu kellertävänvalkoinen neste. Myymäläketjuissa on erikokoisia astioita.

Nestemäisen lasin käyttöjärjestelmä.

Natriumsilikaatin käyttö sementtilaastareiden ja betonin lisäaineiden muodossa olisi perusteltava lopullisessa tuloksessa. Koska rakennusvaiheen aikana betoni ja yksinkertainen sementtilaasti ovat pääkomponentteja, on tärkeää olla erittäin varovainen lisälaitteiden valinnassa laastia varten. Esimerkiksi perustustyöhön käytetyllä betonilla on oltava tiettyjä haluttuja ominaisuuksia, ja sementtipohjaiset viimeistelyratkaisut on jo tuotettu täysin erilaisilla fysikaalisilla ominaisuuksilla. On tilanteita, joissa on välttämätöntä suorittaa pienen tilavuuden tai työtehtävien korjaustöitä, joilla on pieni aika. Toisin sanoen jokaisella liuoksen lisäaineella on tietty toiminto ja se voi erilaisten käyttötarkoitusten avulla tuoda sekä hyötyjä että haittaa.

Sovellusominaisuudet

Sementtiseokseen lisätään joskus nestemäistä lasia kotikäyttöön. Tässä on käsiteltävä tätä prosessia ymmärtämällä. Natriumsilikaatin lisääminen yli 5% sementtiseoksesta tai valmiiseen betoniin voi vaikuttaa haitallisesti vahvuusominaisuuksiin tulevaisuudessa. Sementtiliuos tai betoni, joka sisältää yli 5% natriumsilikaattia koostumuksessaan, alkaa koventua paljon aikaisemmin, mikä vaikeuttaa seoksen valmistamista. Seoksen nopea jähmettyminen vaikuttaa kielteisesti myöhemmässä vaiheessa rakennettavan kohteen lujuusominaisuuksiin. Yksi tärkeimmistä virheistä on nestemäisen lasin lisääminen betoniin, joka on suunniteltu täyttämään säätiön. Liuoksen nopea asettaminen ja natriumsilikaatin liiallinen saturaatio aiheuttavat hallitsemattomia kutistumisprosesseja tulevaisuudessa.

Nestemäisen lasin ominaisuudet.

Joissakin tapauksissa betoniseokseen lisätään nestemäistä lasia, kun sitä käytetään sokea alueena tai kun teiden betonointi kotitalouksissa tapahtuu. Tämä on virhe, koska seoksen vedenpitävyys, johon natriumsilikaattia lisätään, voidaan kutsua ehdolliseksi. Sen kemiallisten ominaisuuksien mukaan natriumsilikaatti on vesiliukoinen, joten jos pitkällä hetkellä betonin tai sementtilaastin pinta vuorovaikuttaa sademäärän kanssa, ajan myötä natriumsilikaatti vähennetään vähitellen vedellä pinnoitekerroksen yläosassa, jäljellä olevan kerroksen rakenne irtoaa ja romahtaa. Teoriassa prosessi toistetaan edelleen. Käytännössä tilanne riippuu erityisistä olosuhteista. Siksi perustus- tai tiehankkeiden tapauksessa on parempi käyttää erityisiä vedeneristys lisäaineita betoni- ja sementiseoksiin. Niiden pohja on vettä vastaan, eikä niillä ole merkittävää vaikutusta kiinteytymisaikaan. Näin ollen voimakkuuden indikaattorit eivät muutu pitkään aikaan.

Samanaikaisesti nestemäinen lasin lisääminen liuokseen, joka on enintään 3% kokonaistilavuudesta, voi lisätä lujuusominaisuuksia ja vedenpitäviä ominaisuuksia.

Nestemäinen lasia lisätään betoniin, se luo materiaalin voimakkuutta.

Natriumsilikaatin käyttö rakennusseoksissa on kuitenkin perusteltua tapauksissa, joissa tarvitaan kiireellisiä korjauksia laitoksiin, jotka ovat vuorovaikutuksessa veden kanssa, eikä korjaustöiden sijaintia ole mahdollista tyhjentää töiden ajan. Esimerkiksi korjaustöitä altaaseissa ja erilaiset yksityisen ja julkisen käytön hydrauliset rakenteet. Sementtilaastiin on lisättävä nestemäistä lasia valuraudan tai asbestiputkien jätevesiverkkojen hätätilanteissa. Tällöin lisäaineiden osuuksia voidaan lisätä riippuen vuodon luonteesta ja vaaditusta nopeudesta sen poistamiseksi.

Nestemäisen lasin lisääminen liuokseen tulee suhteuttaa riippuen käyttöpaikasta. Sementtiseos, joka sisältää yli 10% natriumsilikaattia, kovettuu melko nopeasti. Joten, kun natriumsilikaatin pitoisuus liuoksessa on noin 50%, seos kovettuu muutamassa minuutissa. Tämä pätee halkeamien korjaamiseen hätätilanteissa, joiden kautta vesi imeytyy tai virtaa. Huomautusten perusteella on mahdotonta vahvistaa tällaisten tapahtumien käyttöiän laatua ja kestoa. On monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa korjaustyön laatuun. Tämä on sen syvyys, materiaali, jolla liimaprosessit liitetään (seoksen tarttuminen materiaaliin), lämpötila, neste virtaa ja niin edelleen. Käytännössä melkein muutamia tapauksia tiedetään, kun liuos, jossa on runsaasti nestemäistä lasia, mahdollisti hätätilanteiden poistamisen ja samaan aikaan pitkään aikaan vian korjauksen täyttö ei hajoa.

Käyttöalueet

Nestemäinen natriumsilikaatti on suositeltavaa käyttää lisäaineena liuoksiin, joita käytetään ulkona olevien esineiden seinämien koristelemiseen. Tällöin ei ole suoraa kosketusta veden kanssa, joten ajoittain lisäaine ei pese pois seoksesta, mutta seinäpäällysteen vedeneristysominaisuudet paranevat. Muurattujen rakennusten seoksena nestelasien käyttö on perusteltua niissä tapauksissa, joissa seinät on rakennettu kellareihin, katseluverkkoihin ja huoneisiin, jotka on eristettävä kosteasta ympäristöstä.

On tarpeen lisätä nestemäistä lasia liuoksiin, jotka ovat kosketuksessa happamien väliaineiden kanssa tai joita käytetään korkean lämpötilan esineissä. Tämä tila johtuu tällaisen sementiseoksen kyvystä kestää korkeita lämpötiloja.

On tärkeää muistaa, että lisätyn natriumsilikaatin määrä on kääntäen verrannollinen sementtiseoksen kovettumisajan kanssa. Siksi rakennustöissä tai hätätöissä on otettava huomioon mittasuhteet, valmistettava ratkaisu pienissä osissa ja käytä niitä nopeasti.

Liuokseen lisätään nestemäistä lasia seuraavasti. Lisäaine sekoitetaan veden kanssa, jota varten käytetään sekoitussuutinta porauksessa ja suljetaan sitten sementtilaasti.

Kuinka paljon nestemäistä lasia pitäisi lisätä sementtilaastiin?

Nestemäistä lasia käytetään lisäaineena erilaisissa rakennuskonseptirakenteissa. Päätavoitteena on luoda pintapinnoite, estää kosteuden tunkeutumisen ja parantaa materiaalin koristeominaisuuksia. Nestemäinen lasi ja sementti sopivissa mittasuhteissa antavat lopputuotteelle käyttökelpoisia ominaisuuksia: antiseptiset, haponkestävät, hydrofobiset ja palonestoaineet.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Nestemäisen liuoksen käyttö materiaalin koostumuksen ansiosta perustuu natriumsilikaattiin - aineeseen, jolla ei ole väriä, joka kestää kosteutta. Kaliumsilikaattia käytetään kalliissa formulaatiossa, sillä on parannetut tekniset ominaisuudet ja altis pintalevyn muodostumiselle. Yrityksen pääkomponenttien hankkimiseksi sooda tai kaliumfuusio fuusioidaan piidioksidin kanssa. Ilman epäpuhtauksia materiaali on täysin väritön tai valkoisten kiteiden ulkonäkö.

Silikaattilasien käyttö rakennusratkaisuissa on merkityksellistä silikaatti-nesteseosten muodossa, jotka ovat suhteellisen paksuja ja viskoosia. Koostumuksen kovettuminen tapahtuu koskettaessa hiilidioksidia, joka on suurta ilmaa. Jähmettymisprosessissa ilmenee amorfisia hydratoituja piioksideja.

Nestemäisen lasin lisääminen sementtiformulaatioihin rakentamisen aikana on laajalle levinnyttä.

Sementtiä ja vesilasia käytetään yhdessä happojen ja mekaanisen rasituksen kestävyyden varmistamiseksi. Kipsi, jossa määritetty lisäaine tarjoaa hydrofobisen päällysteen. Erityistä lasityyppiä käytetään puiden ja betonin pintojen käsittelyyn, ja se lisätään usein maaleihin. Siliili silikaatilla laimennetaan eri mittasuhteissa vedenpitävän pinnoitteen tarpeen mukaan, yleensä 2-10% kokonaismassasta.

Hyödyt ja haitat nestemäisen lasin käyttämisestä

Silikaattilasin lisääminen liuokseen johtaa sen teknisiin ja toiminnallisiin ominaisuuksiin.

Tärkeimpiä etuja:

 • koostumuksen lisääntynyt juoksevuus. Tuotteen juoksevuudesta johtuen se kykenee tunkeutumaan pienimpiin halkeamiin luoden luotettavan pinnan suojauksen. Koostumuksen tasainen jakautuminen tapahtuu sekä betonissa että puussa;
 • muodostaa korkealaatuisen, vedenpitävän kalvon. Nestemäisen lasin seosta, johon on lisätty sementtiä, voidaan soveltaa millä tahansa sopivalla tavalla käyttömäärästä riippumatta, kalvo on täydellinen ja jatkuva. Valmistajan on sallittava lasin ja sementin käyttö pitkällä tauolla;
 • pienet kustannukset. Tätä ratkaisua käytetään minkä tahansa koon halkeamien sulkemiseen riippumatta käyttötavoista. Sementtiä sisältävä silikaatti voidaan sekoittaa ainakin betonin valmistuksessa, myös eristävän materiaalin koostumuksen pinnoituksessa;
Nestemäisen lasin käyttö sementtipohjaisten laastien valmistuksessa on yleinen käytäntö.
 • edullisia. Sementti on suhteellisen halpa materiaali, koska aiemmin on otettu huomioon ainekset, joita käytetään sementin valmistuksessa. Koska suuri määrä luonnonmateriaalia, silikaattimateriaalin valmistus on edullinen menettely. Edullisin kustannuksin lasin erottelu on korkealaatuinen vedenpitävyys vedenkestävyyden kannalta, eikä se ole huonompi kuin muut eristyspinnoitteet.

Työkalu on alan johtava laatu ja hinta. Muihin materiaaleihin verrattuna tätä käytetään useammin saatavuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi, mutta sillä on haittoja.

Negatiiviset näkökohdat ovat:

 • rajoitettu käyttö rakennusratkaisuissa. Betonin ja puun käsittelyn lisäksi ei ole mitään tekemistä rakentamisessa;
 • ei käytetä erillisenä aineena. Sitä käytetään yksinomaan yhdessä muiden aineiden kanssa. Ongelmana on pinnoitteen epävakaisuus kiinteytymisen jälkeen;
 • sovelluksen monimutkaisuus on suhteellisen korkea, koska ratkaisu on tehtävä melko nopeasti. On tärkeää saada syvällistä tietoa materiaalin kourista. Pääominaisuus on nopea kuivaus, koostumus valmistetaan pieninä annoksina, puristava materiaali tulee käyttökelvottomaksi. On tärkeää ymmärtää, kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään liuokseen, ja jos pitoisuus ylittyy, betonin laatu heikkenee. Koostumusta suositellaan käytettäväksi 6 minuutin kuluessa.

Voit käyttää materiaalia itse ja parantaa tulos, voit tehdä pehmitettä. Jotta materiaalin tuhlaaminen vältettäisiin, on parempi valmistaa se pieninä määrinä.

Käytännössä ei ole suositeltavaa ottaa käyttöön yli 5% nestemäistä silikaattilasia.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Silikaattikoostumus on pääosin laimennettu, se on suhteellisen helppo laimentaa - lisätä vettä, apuainekomponentteja ja sekoittaa sementin kanssa. On pidettävä mielessä, että lasin koostumus sisältää jo pienen määrän vettä. Sementin, hiekan, lasin valmistetun koostumuksen rakentamiseksi on myös toivottavaa valmistaa pehmittimiä.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Valmisteluvaiheessa on tarpeellista olla nestemäinen lasia niin paljon, että se voidaan lisätä liuokseen ja levittää enintään 3 mm: n kerrokseen. Sementtilaasti, jossa on neste, sekoitetaan usein 10: n ja 1: n välisen suhteen perusteella. Käytettäessä vedenpitävyyttä tällainen pitoisuus riittää. Kun käytetään nestemäisen lasin suhdetta massan massaan, on tärkeätä tarkastella koostumuksen tiheyttä.

Paino tiheyden mukaan:

 • lasi - 1,5 kg / l;
 • hiekan ja sementin seos (1 - 4) - 2,6-2,7 kg / l;
 • betoni - 2,2-2,5 kg / l, kevytbetoni, paino on erilainen;
 • piidioksidihiekka - 1,5-1,7 kg / l, päällysteen muodossa - 1,5 kg / l ja pakattu - 1,7 kg / l.
Tämä lisäaine suurissa määrissä johtaa sementtilaastin lujuusominaisuuksien heikentymiseen.

Jos silikaatin osuutta betonissa havaitaan, koostumuksen vedeneristysominaisuudet lisääntyvät, mikä on erityisen tärkeää maaperän ja veden kanssa kosketuksiin joutuvien pintojen kannalta. Betonin lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä silikaattia paitsi liuokseen myös ulkopäällysteenä.

Materiaalia käytetään laajalti kaivon vedeneristykseen, rakennusten seinämiin märillä alueilla ja hydraulisissa rakenteissa. Kaivon ja vastaavien rakenteiden osalta on suositeltavaa käyttää hienojakoisen hiekan hiekkaa sementillä yhtä suurina määrinä. Ennen käyttöönottoa suoritetaan päävalmistus - pintakäsittely silikaatilla.

Jos tukirakenteen pintaosa kyllästetään liuoksella, ei ole välttämätöntä odottaa, kunnes koostumus on täysin jäädytetty. Betonin muodostumisen jälkeen silikaatti käsitelty pinta peitetään kalvolla, joka heikentää adheesiota. Jopa alapää ei ole kiinnitetty jäätyneeseen lasiseen.

Vedenkestävyyden ja lämmönkestävyyden parantaminen

Liuos nestemäisellä lasilla pienentää koostumuksen huokoisuutta ja lisää veden kestävyyttä. Betonirakenteet ja betonituotteet altistuvat suurelle kosteudelle alttiiksi muotille ja homeelle. Lasin antiseptisen vaikutuksen vuoksi sitä tulisi käyttää veteen kosketuksissa olevissa paikoissa, mikä suojaa muotin muodostumista vastaan.

Tämä koostumus voidaan valmistaa vain lisäämällä liuoksen pieni konsentraatio - 3% kokonaistilavuudesta. On edullista yhdistää suuren murto-osan sementteihin. Sekoita sementti määrätyssä suhteessa, muutoin kun silikaatti koostuu betonista, se menettää osan lujuusominaisuuksista ja joutuu alttiiksi kosteuden vaikutukselle.

Suhteellinen positiivinen vaikutus nestemäisen lasin ja sementin yhdistämisessä ilmenee vedenpitävyysominaisuuksien vahvistamisessa

Lisäaineena käytetään lämmönkestävää keinokivää. Jos vakio betoni altistuu lämpöä, noin 200 ° C, materiaali alkaa romahtaa. Jos valmistat 1 litra kvartsiliuosta 3-3,5 litran sementtiin, lämmönkestävyys nousee 1000-1400 ° C: een, jota käytetään koristekiven kovettamiseen. Kalkkikiven tuotannon lasku lasketaan 29-34% nestemäiselle lasille.

Koostumus on lisättävä, kun se sijoitetaan lohkoihin teollisuuslaitoksissa, yksityisessä rakentamisessa: tulisijojen, savupiippujen, uunien rakentamiseen.

kiinteytystä

Sementin käyttö silikaattien lisäämisen kanssa on sallittua millä tahansa pallolla, mutta sitä suositellaan erityisesti paikoissa, joissa koostumuksen nopea kovettaminen on tarpeen. On kuvio, sitä enemmän nestettä ne käyttävät, sitä nopeammin betonisarjat.

Erityiset esimerkit:

 • liuos, jossa on 10% silikaattia, kovettuu nopeasti. Kuivuminen 20 ° C: n lämpötilassa kestää noin 4 tuntia ja asetusaika tulee 5 minuutissa.
 • Jos sekoitat veden kanssa 2% silikaattilasia, kovettumisen kesto nousee yhteen päivään ja asetusaika on 40 minuuttia.

Esimerkki perustuu sementtilajikseen M400. Jotkut lähteet suosittelevat betonin lujuuden lisäämistä ja koostumuksen korkeaa laatua, on suositeltavaa lisätä 25% silikaattia, mutta tämän ratkaisun kemialliset ja tekniset ominaisuudet vähenevät. Vain yhden päivän aikana valmis liuos alkaa murentua ja nestemäisen lasin lisääminen yli 25%: n pitoisuutena ei anna koostumuksen kovettua lainkaan. Tämän perusteella ymmärrämme, että ei suositella ylittävän 10% silikaattiliiman pitoisuutta kosteuden suojaamiseksi.

johtopäätös

Kun lasketaan säätiö laskimella ja määritetään vastakkaisten tiilien lukumäärä, on tärkeää harkita betonin sekä silikaattien tarvetta. Rakenteellinen betonirakenteen läpäisevyys johtaa rakenteen nopeaan tuhoutumiseen. Kestävän rakennuksen rakentamiseksi on tärkeää tarkkailla hiekan, sementin ja vesilasin pitoisuutta. Betonin laimennus on erittäin vakava prosessi, se voidaan toteuttaa ilman asiakkaan tai valtion virastojen välistä sopimusta, mutta noudattaa tarkasti ohjeita.

Miten nestemäistä lasia laimentaa sementillä?

Nestemäisen lasin lisääminen sementtiformulaatioihin rakentamisen aikana on laajalle levinnyttä. Se nopeuttaa betonin kovettumista ja lisää kosteuden läpäisevyyttä. Koostumus on natriumsilikaatin tai kaliumin liuos. Sen tuotantoa suoritetaan soodan, kvartsihiekan korkean lämpötilan käsittelyllä hiukkaskokoominaisuuksien vähenemisellä ja veden liukenemisella.

Sementtiliuokseen syötetään nestemäistä lasia uima-altaiden, hydraulisten esineiden, perustusten, uunien järjestelyn ja laattojen käyttöönoton aikana. Lisäksi korvaamaton nestelasi koostumusten valmistukseen, jos tarvitset kipsiä, jolla on korkea tarttuvuus. Sementin nestemäinen lasinen, suhteellisesti sekoitettu, antaa betonille tulenkestäviä ja haponkestäviä ominaisuuksia.

Nestemäisen lasin tuominen sementtikoostumukseen on perusteltua siten, että rakennustöiden toteuttamiseen on lyhennetty aikataulu. Nestemäisen lasin käyttö rakennusratkaisuissa vaatii vaaditun pitoisuuden noudattamista, koska poikkeamat suositelluista osuuksista liittyvät ennalta arvaamattomiin ominaisuuksien muutoksiin.

Nestemäisen lasin lisääminen liuokseen sen määrän mukaan riippuu erilaisista ominaisuuksista valmiiseen materiaaliin.

Suositeltavat suhdeluvut

Sekoita sementti nestemäisellä lasilla noudattaen tiukasti suositeltuja mittasuhteita. Virhe voi aiheuttaa rakenteen hävittämistä tai halkeilua. Sementtilaastiin lisättyjen lisäaineiden prosenttiosuus määritetään sementtimäärän perusteella.

Käytä nestemäistä lasia rakennusratkaisuihin seuraavien suositusten mukaisesti:

 • Nestemäinen lasi vedenpitäväksi lisäaineeksi tekee vedenpitävästä kipsistä. Laastille on käytettävä 15% komposiitin koostumuksesta ja sekoitettava hiekosementtiseokseen, suhde 2,5: 1.
 • Sekoita nestemäinen lasi sementillä vesipitoisten altaiden vedenpitävyyden varmistamiseksi ja pidättämällä osuus: yksi osa silikaattia lisätään 10 tilavuusosaan seosta.
 • Sementti- ja vesilasi sekä hiekka, joita käytetään suojaavina yhdisteinä kaivojen valmistuksessa, käytetään suhteessa 1: 1: 1. Seoksen yleisen koostumuksen tulisi vastata paksun kerman viskositeettia.
 • Nestemäinen lasia kotitarkoituksiin on lisättävä betoniin, jonka tilavuus on enintään 10% kokonaispainosta.
 • Nestemäinen lasi ja sementti yhdessä hiekan kanssa sekoitetaan suhteessa 1,5: 1,5: 4 sellaisten päällystekoostumusten valmistamiseksi, joilla on tulenkestäviä ominaisuuksia. Veden osuus tämän reseptin osalta on enintään neljäsosa täydennysosasta.

Kovettumisominaisuuksien vähentämiseksi on suositeltavaa ensin sekoittaa nestemäinen lasi vedellä ja lisää sen jälkeen vain hiekkasementtiseos

Ruoanvalmistusprosessi

Kuinka tehdä ratkaisu silikaattien lisäämisellä? Noudata toiminnan järjestystä:

 • Ota yksi ämpäri puhdasta vettä.
 • lisätään kuppi silikaattia;
 • sekoita, täysin liuennut keinot;
 • Kaada seos;
 • syötetään sekoittaen kuivaa sementti-hiekkaseosta;
 • käytä mikseriä, kuori massa kunnes sileä;
 • Täytä valmiin tilavuuden massa.

Sellaisella sementtilaastilla, joka valmistetaan pienissä osissa, varmistetaan korkealaatuinen rakennustyöt.

kiinteytystä

Muista, että kovettumisen kesto on kääntäen verrannollinen silikaattien prosenttiosuuteen. Täydellisen kuivauksen aika ja asetuksen alku riippuvat siitä, kuinka monta lisätään. Tarkastele erityisiä esimerkkejä:

 • Sementtikoostumus, jonka lisäainepitoisuus on 2%, kuivuu kokonaan 24 tunnin kuluessa ja alkaa asettaa 40 minuutissa.
 • Kun silikaatin prosenttiosuus kasvaa 10%: iin, kuivumisaika lyhenee 4 tuntiin ja vastaava vähennys aloitushetkellä 5 minuuttiin.

Aikavälit annetaan betonille M400-merkillä. Huomaa, että huolimatta suositelluista lähteistä antamasta suosituksesta, neuvoo ottamaan käyttöön 25%: n suuruisia lisämääriä, tätä ei pitäisi tehdä. Tällainen taulukko romahtaa päivän jälkeen, ja työ on tehtävä uudelleen.

johtopäätös

Noudata silikaattia ja sekoita sementtimääriä. Tämä saavuttaa halutun suorituskyvyn. Noudata suosituksia ja vaikutus on taattu!